طلاق غیابی از طرف مرد

طلاق غیابی از طرف مرد

طلاق انواع گوناگونی دارد که طلاق غیابی از طرف مرد تنها یکی از این نمونه‌ها به شمار می‌آید. البته ممکن است یکی از زوجین به هر دلیلی در روند رسیدگی به پرونده طلاق حضور نداشته باشد، بنابراین امکان طلاق غیابی تنها برای مرد نخواهد بود. طلاق غیابی از طرف زوج، طلاق یک طرفه محسوب می شود و شرایط، مراحل و البته مدارک خاص خود را نیاز دارد. در بسیاری از مواقع افراد ممکن است با معایب این نوع طلاق هم آشنا نباشند، به همین دلیل توصیه می‌شود تا قبل از هر اقدامی حتماً نسبت به گرفتن مشاوره حقوقی اقدام کنید. وکلای حقوقی دادنیک بهترین خدمات مشاوره در زمینه طلاق را به شما ارائه خواهند داد.

مراحل طلاق غیابی از طرف مرد

در قانون مدنی کشور و آمده است که حق طلاق با مرد است، بنابراین انجام مراحل طلاق غیابی از طرف مردان بسیار راحت تر از زنان خواهد بود. اما این به معنای آن نیست که هر مردی به راحتی می‌تواند همسر خود را طلاق دهد. از طرفی باید در روند دادرسی به معایب طلاق از طرف مرد نیز توجه کرد.

 بر اساس حق طلاق مرد، اگر وی قصد طلاق غیابی دارد، باید درخواست خود را با ذکر دلایل محکمه پسند و البته به صورت مستند به دادگاه ارائه دهد.

دادگاه در مراحل اولیه زوجین را ترغیب به سازش می‌کند. البته در زمان طلاق غیابی مرد، مشخصاً زوجه به هر دلیلی در جلسات دادگاه حضور پیدا نخواهد کرد. در این صورت قاضی می‌تواند حتی بدون حضور زوجه، حکم طلاق را صادر کند. حکم مورد نظر به مدت ۲۰ روز زمان واخواهی (پس از ابلاغ حکم به زن) و ۲۰ روز مهلت فرجام خواهی در دیوان عالی کشور دارد. بنابراین زوجه می‌تواند ظرف این مدت اعتراض خود را به رأی صادر شده اعلام کند. در نهایت نیز بعد از واخواهی و فرجام خواهی ۲۰ روز مهلت تجدید نظر نیز در نظر گرفته می‌شود و در صورتی که زن در هیچ یک از این زمان‌ها به رأی صادره اعتراض نکند، حکم اعلام شده قطعی خواهد بود.

مراحل طلاق غیابی از طرف مرد

شرایط طلاق غیابی از طرف مرد

شرایط طلاق از طرف مرد با دیگر انواع روش‌های جدایی مانند طلاق توافقی متفاوت است. اگرچه در قانون مدنی حق طلاق (بخوانید: قانون جدید حق طلاق) با مرد است، اما وی در هر شرایطی باید تمامی حقوق مالی زوجه را به او پرداخت کند. این مسئله باعث می‌شود تا حتی اگر زن در روند طلاق غایب باشد، حقوق او ضایع نشود. در این بین مهریه، نفقه و اجرت المثل از جمله حقوق زن در طلاق از طرف مرد محسوب می‌شوند که دادگاه با توجه به شرایط بین زوجین، به آن‌ها رسیدگی می‌کند.

طلاق غیابی از طرف آقا چقدر طول می کشد؟

مدت زمان طلاق غیابی از طرف مرد، به نظر زن بستگی دارد. برای مثال از زمانی که رأی طلاق به زوجه ابلاغ می‌شود، وی مدت ۲۰ روز زمان برای اعتراض به حکم دارد. بعد از گذشت این مدت هم زن می‌تواند با درخواست تجدید نظر و فرجام خواهی، روند طلاق را طولانی تر کرد. این زمان می‌تواند بین ۳ ماه تا ۱ سال باشد. اما اگر از سوی زن اعتراضی به حکم دادگاه نشود، این زمان بسیار کوتاه خواهد بود.

مدارک لازم طلاق غیابی از طرف مرد

در طلاق غیابی از طرف مرد مانند هر زمان دیگری نیاز به ارائه یک سری از مدارک است تا دادگاه بتواند با استناد به آن‌ها روند بررسی دادخواست را پیش ببرد. در ادامه به معرفی مدارک لازم برای انجام مراحل طلاق از طرف مرد می‌پردازیم.

  • اصل مدارک شناسایی (شناسنامه و کارت ملی)
  • اصل سند ازدواج

توجه داشته باشید که اگر اصل هر کدام از این مدارک در دسترس نیست، می‌توان با نسخه المثنی قابل استناد برای ثبت درخواست طلاق اقدام کرد. همچنین برای کسب اطلاعات بیش‌تر می توانید مقالات مدارک لازم طلاق از طرف آقا و مدارک لازم طلاق از طرف خانم را مطالعه کنید.

مدارک لازم طلاق غیابی از طرف مرد

مهریه در طلاق غیابی از طرف مرد

یکی از سؤالاتی که ممکن است ذهن مخاطب را در طلاق غیابی از طرف مرد درگیر کند، این است که حقوق زن در طلاق از طرف مرد چه می‌شود؟ در قانون مدنی حقوق مختلفی از سوی مرد برای زن در نظر گرفته شده است که بعد از خواندن خطبه عقد، ادای آن از سوی زوج واجب است. مهریه تنها یکی از این حقوق است که در هر شرایطی و در هر نوع طلاقی به زن تعلق می‌گیرد. بنابراین تفاوتی ندارد که درخواست طلاق از طرف زن باشد یا از طرف مرد یا اینکه دلیل طلاق زوجه از سوی زوج چه چیزی باشد، در هر صورت مرد موظف به پرداخت مهریه است. در طلاق غیابی از طرف مرد، زوج می‌تواند با ارائه شهود و جلب نظر دادگاه، نسبت به قسطی کردن پرداخت مهریه اقدام کند. طلاق غیابی از طرف مرد یکی از انواع طلاق به شمار می‌آید که جزو حقوق زوج نیز محسوب می‌شود زیرا در قانون مدنی حق طلاق با مرد است. برای تسریع این روند می‌توانید با مشاورین موسسه حقوقی دادنیک در تماس باشید.

سوالات متداول

  • مراحل طلاق غیابی از طرف مرد چیست؟

مرد هر زمان که بخواهد می‌تواند همسر خود را طلاق دهد. در طلاق غیابی پس از ثبت درخواست و روند دادرسی، در صورت غیبت زن در مدت زمان کوتاهی حکم طلاق صادر می‌شود.

  • مدارک لازم برای طلاق غیابی از طرف مرد چه اسنادی هستند؟

این اسناد به طور کلی شامل اصل اسناد هویتی و سند ازدواج هستند. البته در روند دادرسی ممکن است دادگاه اسناد بیشتری را از مرد درخواست کند.

۵/۵ - (۲۰ امتیاز)
تیم تحریریه دادنیک

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های امور حقوقی خانواده، انحصار وراثت، امور وکالتی و کنسولی ایرانیان داخل و خارج از کشور منتشر می‌نماید. برای کسب اطلاعات بیش‌تر و مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در تماس باشید.

3 دیدگاه برای “طلاق غیابی از طرف مرد

  1. حق پسند گفته:

    ببخشید اگه وکیل یه لایحه بفرسته فقط بازم شرایط طلاق غیابی از طرف مرد از بین میره؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)