قوانین طلاق توافقی

قوانین طلاق توافقی

طلاق توافقی یکی از انواع طلاق است که در آن مرد و زن بر سر همه مسائل باهم توافق کنند. براساس قوانین طلاق توافقی؛ آقا و خانم پس از درخواست طلاق، باید توافقنامه طلاق تفاهمی را تنظیم نمایند و پس ارجاع به مشاوره و پزشکی قانونی، پرونده به دادگاه فرستاده می‌شود.

با توجه به قوانین طلاق توافقی، به دلیل شرکت کردن زوجین در جلسه مشاوره و پیچیدگی پرونده مدت زمان طلاق توافقی حدود 6 الی 9 ماه به طول می‌انجامد. در صورتی که قصد طلاق توافقی دارید، وکلای موسسه حقوقی دادنیک در زمان بسیار کوتاه‌تری صفر تا صد طلاق را بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله‌ای انجام می‌دهند.

برای کسب اطلاعات بیش‌تر درباره قوانین طلاق توافقی و مشاوره با وکیل طلاق توافقی می‌توانید با مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

فرم درخواست مشاوره رایگان

"*" indicates required fields

طلاق توافقی چیست؟

منظور از طلاق توافقی همان خلع و مبارات است که در قانون مدنی و بین نظریه‌ فقهای اسلام به آن اشاره شده است. به لحاظ حقوقی شرایط طلاق توافقی در متن ماده ۲۵ قانون حمایت از خانواده مصوب سال ۱۳۹۱ با این شرح آمده است که:

درصورتی که زوجین متقاضی طلاق توافقی باشند، دادگاه باید موضوع را به مرکز مشاوره خانواده ارجاع دهد. در این موارد طرفین می‌توانند تقاضای طلاق توافقی را از ابتداء در مراکز مذکور مطرح کنند. در صورت عدم انصراف متقاضی از طلاق، مرکز مشاوره خانواده موضوع را با مشخص کردن موارد توافق جهت اتخاذ تصمیم نهائی به دادگاه منعکس می‌کند.

آشنایی با قوانین طلاق توافقی

سوالی که برای بسیاری از اشخاص پیش می‌آید این است که قوانین طلاق توافقی چیست؟ برای انجام طلاق تفاهمی باید از مراحل طلاق توافقی آگاه باشید که در ادامه پیرامون آن صحبت خواهیم کرد:

درخواست طلاق توافقی

ابتدا باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و اقدام به طرح دعوی و ارائه دادخواست به دادگاه صالحه را خواستار شوید. در شهرها یا شهرستان‌هایی که دادگاه خانواده موجود باشد، محل سکونت زوجین باید به ثبت برسد و در غیر این صورت، قوانین طلاق توافقی می‌گوید که دادگا عمومی صالح انجام چنین عملی در جاهایی است که دادگاه خانواده در آن وجود نداشته باشد.

ارجاع به مراکز مشاوره بهزیستی

این موضوع یکی از شرایط طلاق توافقی است که قوه قضاییه برای جلوگیری از آمار روزافزون طلاق در کشورمان چنین سیستمی را لازم دانسته و زوجین باید ۵ جلسه مشاوره در مرکز خانه بهزیستی سپری کنند.

اگر تصمیم شما برای انجام طلاق قطعیست، با داشتن وکیل طلاق دادنیک، نیازی به شرکت در هیچ یک از جلسات مشاوره نیست. برای راهنمایی بیش‌تر می‌توانید با مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

تنظیم توافقنامه طلاق

توافق‌نامه طلاق در حقیقت سندی قابل استناد است که در آن نسبت به تمام حقوق مالی و غیر مالی مثل حضانت فرزندان، نفقه زوجه، اجرت المثل ایام زوجیت، مهریه و تمام موضوعات تصمیم‌گیری و توافق شده که این سند با امضای هر دو طرف در دادگاه قابل ارائه است.

ارجاع به پزشکی قانونی

برای دریافت گواهی عدم بارداری یا ادعای باکره بودن، زوجه باید به پزشکی قانونی مراجعه کند.

ارجاع پرونده به دادگاه

بعد از بررسی مرکز مشاوره،‌ دادگاه وقتی را برای تعیین جلسه رسیدگی معین می‌کند.

صدور رأی توسط دادگاه

قاضی با بررسی تمام مدارک و اظهارات زوجین یا وکیل طلاق توافقی منصوب شده از طرف آن‌ها، حکم عدم امکان سازش و طلاق توافقی را صادر می‌کند.

اسقاط حق تجدیدنظر و فرجام‌خواهی

برای تسریع در امور و صدور اجرای رأی در قوانین طلاق توافقی بهتر است که اسقاط حق تجدیدنظر و فرجام‌خواهی در رأی دادگاه تصریح شود.

اسقاط جق رجوع به م بذل

به این صورت که زن بعد از طلاق نتواند تمام مهریه خودش را از زوج بگیرد؛ چراکه معمولاً خاصیت طلاق توافقی در آن است که زوجه بخشی از مهریه‌ و حقوق مالی خودش را می‌بخشد.

آشنایی با قوانین طلاق توافقی

در این اپیزود از دادنیک تاک با دکتر نعیمی، وکیل پایه یک دادگستری، به طور مفصل در مورد طلاق توافقی و حق طلاق صحبت کرده‌ایم.

مدارک لازم برای طلاق توافقی چیست؟

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی شامل موارد زیر است:

  • اصل عقدنامه یا رونوشت تهیه شده در دفتر ازدواج
  • اصل کارت ملی
  • اصل شناسنامه

و بعد از طرح دادخواست در دادگاه، اسناد و مدارک زیر باید تحویل مقام قانونی شود:

  • گواهی عدم بارداری
  • گواهی عدم امکان سازش (ارسال توسط بهزیستی)
  • گواهی بکارت
  • توافقنامه طلاق توافقی

شرایط طلاق توافقی چیست؟

مهم‌ترین شرط از منظر قانون، رضایت هر دو طرف برای انجام طلاق توافقی است. زوجین با کمک وکیل طلاق توافقی یا بدون آن‌ می‌توانند پیرامون تمام موضوعات به توافق برسند و مراحل فوق را آغاز کنند.

وکیل طلاق توافقی کیست و ایرانیان خارج از کشور چگونه از آن استفاده می‌کنند؟

وکیل طلاق توافقی کسی که با انجام و مراحل کلیه امور دادرسی آشنا است و با وجودش،‌ حضور زوجین در دادگاه الزامی نیست تا فضای جلسه از وقوع درگیری یا تنشی مسموم شود. ایرانیان ساکن خارج از کشور نیز می‌توانند از طریق سامانه میخک به وکیل در ایران وکالت دهند تا به جای آن‌ها در جلسات دادگاه شرکت کند.

وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور دادنیک می‌تواند بدون حضور زوجین در هیچ مرحله‌ای و ظرف مدت بسیار کوتاهی مراحل طلاق را انجام دهد.

سوالات متداول

شرایط طلاق توافقی چیست؟

مهم‌ترین شرط در طلاق توافقی همان‌طور که از نام آن پیداست، توافق بین آقا و خانم بر سر تمام مسائل مربوط به زندگی مشترکشان است.

مدت زمان طلاق توافقی چقدر است؟

طلاق توافقی بین 6 الی 9 ماه زمان می‌برد. البته در صورتی که وکیل طلاق دادنیک پرونده شما را به عهده داشته باشد ظرف مدت بسیار کوتاه‌تری طلاق انجام می‌شود.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (5 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

اثبات عدم تمکین زن به چه نحوی قابل انجام است؟
اثبات عدم تمکین زن
قوانین طلاق در ایران
قوانین طلاق در ایران
چرا حق طلاق با مرد است؟
چرا حق طلاق با مرد است؟
اعتراض به گواهی عدم امکان سازش
اعتراض به گواهی عدم امکان سازش

یک پاسخ

  1. قوانین طلاق توافقی خیلی سختگیرانه شده. چیکار دارین بابا. دو نفر دیگه نمی خوان با هم زندگی گنن. واقعا قوانین طلاق توافقی الکی ئیچیده کردن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)