- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
عموماً در پروسهی طلاق و جدایی برههای از زمان پیش خواهد آمد که در آن والدین هنوز جدایی را به سرانجام نرسانده ولی به دور از یکدیگر زندگی میکنند؛ در این شرایط گرچه حضانت فرزند با یکی از طرفین خواهد بود اما والد دیگر نیز از حق ملاقات فرزند خود برخوردار است و در صورت ممانعت طرف مقابل، میتواند از طریق راهکارهای قانونی از حق ملاقات فرزند قبل از طلاق استفاده کند.
حضانت فرزندان قبل از طلاق با چه کسی است؟
به طور کلی طلاق در هر مرحلهای که باشد، حضانت فرزندان تا قبل از هفت سالگی به مادر تعلق میگیرد و بعد از آن تا زمان بلوغ برعهدهی پدر خواهد بود.
بعد از بلوغ نیز که در دختران نه سال تمام قمری و در پسران پانزده سال تمام قمری است، خود فرزند این حق را دارد که دست به انتخاب زده و خود تعیین کند که نزد کدام یک از والدین زندگی کند.
قانون حق ملاقات فرزند پیش از طلاق
حضانت فرزند توسط یکی از والدین هرگز باعث نخواهد شد که والد دیگر حق ملاقات فرزند قبل از طلاق را از دست بدهد.
به استناد مادهی 1174 قانون مدنی: «در صورتی که به علت طلاق یا به هر جهت دیگر، ابوین طفل در یک منزل سکونت نداشته باشند، هر یک از ابوین که طفل تحت حضانت او نیست، حق ملاقات با فرزند خود را دارد.»
بنابراین در هر شرایطی، برای هر کدام از والدین حق ملاقات با فرزند قبل از طلاق محفوظ و قابل استفاده است و هرگز نمیتوان یکی از والدین را از این حق محروم کرد؛ البته در شرایط ویژه و خاصی که اقتضای مصلحت کودک باشد میتوان تعداد و زمان این ملاقاتها را افزایش یا کاهش داد.
نحوه ملاقات فرزند قبل از طلاق
در مورد حق ملاقات فرزند قبل از طلاق، در قدم اول هرگونه توافقی میان طرفین قابل پذیرش است؛ بهعبارت دیگر اگر والدین در مورد نحوه، زمان و تعداد ملاقاتها با فرزندبه توافقی برسند، بر همان اساس رفتار خواهد شد و قانونگذار به چنین موردی ورود نمیکند.
اما اگر دو طرف نتوانند در این مورد به توافقی برسند، قانونگذار این حق را برای هرکدام از والدین که حضانت فرزند با او نیست به رسمیت شناخته که درخواستی مبنی بر ملاقات فرزند قبل از طلاق به دادگاه ارائه داده و از این حق خود استفاده ببرد.
چگونه برای ملاقات فرزند قبل از طلاق درخواست دهیم؟
نکتهی مهم درمورد درخواست ملاقات فرزند قبل از طلاق این است که پیش ازاینکه دادگاه به هر نتیجهی قطعی برسد و حکم صادر کند، امکان صدور دستور موقت یا همان قرار فوری وجود دارد، درنتیجه اگر نگران طولانی بودن پروسهی دادرسی هستید میتوانید از این امکان برای به دست آوردن اجازهی ملاقات فرزند خود استفاده کنید.
به علاوه حکم نهایی صادره از سمت دادگاه نیز یک حکم قابل تجدیدنظرخواهی است که میتوانید مراتب اعتراض خود را نسبت به آن اعلام کنید.
زمان و محل ملاقات فرزند قبل از طلاق
به استناد مادهی 1174 قانون مدنی، مدت زمان ملاقات با فرزند قبل از طلاق صرفاً توسط دادگاه و قاضی تعیین خواهد شد.
محل ملاقات نیز در اکثر موارد توسط قانونگذار تعیین خواهد شد، پیش از این مقنن ایران بر این عقیده بود که احکام صادره در این مورد باید در نزد خود محکمه اجرا شود، درنتیجه بیشتر ملاقاتها در کلانتری انجام میشد.
درحال حاضر به دلیل مخالفت بسیار حقوقدانان با رویهی قبلی، این ملاقاتها در مکانهایی صورت میگیرد که متناسب با شان طرفین و و البته مصلحت و سلامت روان کودک باشد.
ممانعت از ملاقات با فرزند قبل از طلاق چه حکمی دارد؟
ملاقات با فرزند در هر برههای از پروسهی طلاق حق کامل والدی است که حضانت کودک با وی نیست و هیچکس نمیتواند مانعی بر سر راه این ملاقات ایجاد کند. در صورتی که والدی که حضانت کودک را بر عهده دارد، مانع ملاقات والد دیگر با فرزند خود شود، مطابق با قانون خانواده به جزای نقدی و حتی از دست دادن حضانت طفل محکوم خواهد شد.
چه شرایطی در میزان ملاقات فرزند قبل از طلاق تاثیرگذار خواهد بود؟
حق ملاقات با فرزند یکی از حقوقی است که هرگز از بین نخواهد رفت ولی گاهی، به جهت رعایت مصلحت کودک ممکن است تحت تاثیر شرایط والدین قرار بگیرد.
برای مثال اگر والد، مبتلا به جنون باشد، بدیهی است که شرایط دیدار با فرزند متفاوت از حالت عادی خواهد شد، چرا که شخص مجنونی که فاقد قدرت تشخیص و تمیز است ممکن است آسیبهایی را به طفل خود وارد کند.
جمع بندی
در این نوشته درباره حق ملاقات فرزند پیش از طلاق صحبت کردیم. با وجود اینکه روند طلاق ممکن است طولانی و از لحاظ قانونی پیچیده شود، والدین حق دارند با فرزندان خود پیش از طلاق ملاقات کنند. در صورتی که شما نیز در این شرایط هستید یا درباره حق ملاقات فرزند پیش از طلاق سوالی دارید، میتوانید با کارشناسان حقوقی ما در دادنیک در تماس باشید.
سوالات متداول
آیا میتوان والدین را از ملاقات با فرزند محروم کرد؟
با توجه به قوانین، ملاقات با فرزند یکی از حقوق اصلی هر والدی است؛ اما اگر شرایط ملاقات به فرزند آسیب جدی روحی یا جسمی وارد کند، میتوان مدت و تعداد این ملاقات را با شکایت قانونی کاهش داد.
دستور موقت ملاقات فرزند چه قدر طول میکشد؟
فرایند صدور حکم ملاقات فرزند طولانی است و ممکن است حتی تا ۶ ماه نیز ادامه یابد.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.
یک پاسخ
حق ملاقات فرزند قبل از طلاق خیلی مهمه. کاش ادما د ر مورد بچه با هم لجبازی نکنن.