حضانت فرزند پسر بعد از طلاق بر عهده کیست؟

شرایط حضانت فرزند پسر

طلاق و جدایی در زندگی هر فردی ممکن است رخ دهد و دو نفر که با هم ازدواج کرده‌اند ترجیح بدهند که مسیر زندگی‌شان را از هم جدا کنند. اگر زوجین مورد نظر فرزندی نداشته باشند، مرد با پرداخت حق و حقوق زن می‌تواند از او جدا شود. همچنین زن می‌تواند با بخشیدن مهریه از همسرش جدا شود و زمان طلاق را کوتاه‌تر کند. اما در صورتی که زوجین دارای فرزندی باشند، برای جدایی و طلاق باید وضعیت نگهداری از فرزند هم مشخص شود. اگر مادر دارای حق حضانت فرزند باشد می‌تواند با ارائه گواهی آن حضانت کودک را بر عهده بگیرد. در غیر این صورت شرایط حضانت فرزند پسر توسط دادگاه و طبق قانون مشخص خواهد شد.

در این مطلب از دادنیک به بررسی شرایط حضانت فرزند پسر بعد از طلاق پرداخته‌ایم. برای دریافت راهنمایی و مشاوره در زمینه حضانت فرزند پس از طلاق می‌توانید از طریق واتساپ با مشاورین دادنیک در ارتباط باشید.

حق حضانت چیست؟

حق حضانت فرزند یعنی یکی از والدین یا هر دو آن‌ها سرپرستی کودکانی که هنوز به سن قانونی نرسیده‌اند را بر عهده بگیرند. حضانت فرزندان بر اساس شرایط سنی آن‌ها پس از طلاق به پدر یا مادر واگذار می‌شود. البته پس از اینکه کودک به سن بلوغ رسید می‌تواند پدر یا مادر را برای سرپرستی خودش انتخاب کرده و پیش یکی از والدین زندگی‌اش را ادامه دهد. حق حضانت فرزندان توسط دادگاه صالح مشخص می‌شود و پدر و مادر در صورتی می‌توانند سرپرستی کودکان را بر عهده بگیرند که صلاحیت لازم را برای این کار داشته باشند.

شرایط حضانت فرزند پسر بعد از طلاق

حضانت فرزندان پس از طلاق بر اساس جنسیت آن‌ها مشخص می‌شود. اگر فرزند پسر باشد، تا 7 سالگی تحت حضانت و سرپرستی مادر خواهد بود. سپس تا 15 سالگی یا سن بلوغ حضانت فرزند پسر با پدر است. پس از اینکه پسر به سن بلوغ رسید، صلاحیت انتخاب یکی از والدین را برای حضانت خودش دارد و دادگاه با توجه به نظر پسر بالغ یکی از والدین را برای سرپرستی کودک انتخاب می‌کند. در مدتی که حضانت فرزند با پدر یا مادر است والد دیگر می‌تواند با کودک ملاقات داشته باشد. در کل مدتی که حضانت کودک با پدر یا مادر است، پدر وظیفه دارد که مخارج زندگی کودک را تامین کند.

شرایط حضانت فرزند پسر بعد از طلاق

حضانت فرزند پسر بعد از طلاق توافقی

در طلاق توافقی والدین برای تمام موارد از جمله مهریه، نفقه، حضانت فرزند و… با هم توافق می‌کنند؛ و دادگاه با توجه به توافق و سازشی که بین زوجین وجود دارد رای را برای حضانت فرزند صادر می‌کند. اگر والدین برای حضانت فرزند به توافق رسیده باشند که کودک پسر با مادرش زندگی کند، دادگاه حضانت پسر را پس از طلاق به مادرش واگذار می‌کند. همچنین در صورتی که والدین برای سرپرستی فرزند توسط پدر توافق کرده باشند، دادگاه رای را طبق سازش پدر و مادر برای حضانت فرزند صادر می‌کند؛ و حضانت پسر بعد از طلاق والدینش با پدرش خواهد بود. البته در صورتی شرط حضانت فرزند بر اساس توافق والدین قابل اجرا است که صلاحیت لازم را برای نگهداری از کودک داشته باشند. در غیر این صورت دادگاه حق حضانت فرزند را از پدر و مادر سلب و آن را به یکی از خویشاوندان کودک مانند پدربزرگش واگذار می‌کند.

‌طبق ماده 1169 قانون مدنی حضانت و نگهداری فرزند پسر تا 7 سالگی با مادر است و بعد از آن پدر حضانت پسر را تا 15 سالگی بر عهده خواهد داشت.

حضانت فرزند پسر بعد از طلاق در صورت فوت پدر

در صورتی که پس از طلاق پدر فوت کند، حضانت فرزند پسر با مادرش خواهد بود. برای دادن حق حضانت کودک به مادر دادگاه صلاحیت مادر را برای نگهداری از کودک بررسی می‌کند. در صورت مورد تایید بودن صلاحیت مادر، حضانت پسر بعد فوت پدر با مادرش خواهد بود. البته دادگاه اجازه ملاقات جد پدری را در این دوران با کودک می‌دهد و مادر نمی‌تواند مانع از این ملاقات شود.

همچنین پیشنهاد می کنیم مقاله نفقه فرزند پسر را نیز در مجله حقوقی دادنیک مطالعه کنید.

شرایط حضانت فرزند دختر بعد از طلاق

حضانت فرزند دختر تا 7 سالگی با مادر است. بین 7 تا 9 سالگی پدر حق حضانت فرزند را بر عهده خواهد داشت. بعد از 9 سالگی دختر به سن بلوغ می‌رسد و می‌تواند یکی از پدر یا مادر را برای سرپرستی خودش انتخاب کند. اگر شرایط والدین برای سرپرستی کودک مناسب نباشد، دادگاه حضانت کودک را به یکی از خویشاوندان واجد صلاحیت او واگذار می‌کند.

همچنین پیشنهاد می کنیم مقاله نفقه فرزند دختر را نیز در مجله حقوقی دادنیک مطالعه کنید.

شرایط سلب حضانت فرزند پسر بعد از طلاق

در صورتی که هر دو والد یا یکی از آن‌ها شرایط سرپرستی کودک را نداشته باشد، دادگاه این حق را از پدر یا مادر سلب کرده و به فردی که واجد صلاحیت نگهداری کودک باشد واگذار می‌کند. از جمله شرایط سلب حضانت فرزند پسر بعد از طلاق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • اعتیاد زیان‌آور به الکل و مواد مخدر
  • اشتهار به فساد اخلاقی و فحشا
  • ضرب و جرح خارج از عرف کودک و تکرار آن
  • ابتلا به بیماری‌های روانی با تشخیص پزشکی قانونی
  • سوءاستفاده از کودک و وادار کردن او به فعالیت در مشاغل ضد اخلاقی مانند تکدی گری

برای کسب اطلاعات بیش تر در این زمینه پیشنهاد می کنیم مقالات “سلب حضانت فرزند از مادر” و “سلب حضانت فرزند از پدر” را مطالعه کنید و یا با کارشناسان حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

سوالات متداول

حضانت فرزند پسر بعد از طلاق با چه کسی است؟

حضانت فرزند پسر پس از طلاق طبق قانون مدنی مشخص می‌شود و دادگاه بر اساس قانون حق حضانت کودک را به پدر یا مادر می‌دهد.

حضانت فرزند پسر تا چندسالگی با مادر است؟

مادر تا 7 سالگی حضانت فرزند پسر را بر عهده خواهد داشت.

شرایط حضانت فرزند پسر بعد 18 سالگی چگونه مشخص می‌شود؟

فرزند بالغ بالای 18 سال از دوران طفولیت خارج می‌شود و حق حضانت فرزند بعد از 18 سالگی منتفی است.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
4.9/5 - (73 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

قوانین طلاق توافقی
قوانین طلاق توافقی
طلاق فوری
طلاق فوری و سریع چگونه است؟
مهریه در طلاق رجعی
مهریه در طلاق رجعی
طلاق از طرف مرد در دوران عقد
طلاق از طرف مرد در دوران عقد

5 پاسخ

  1. سلام من از همسر سابقم که جداشدم حضانت پسرمو بعد از طلاق داشتم یعنی زیر 7 سال بود ولی الان نزدیک به 7 سالگیه و پدربزرگش گفته میاد ببرتش.نمیخوام براش مشکلی پیش بیاد و بره سمت پدربزرگش و با اونا زندگی کنه چیکار باید بکنم؟

  2. حضانت پسرم بعد از طلاق با شوهر سابقمه و من مطمئنم که تازگیا مخدر مصرف میکنه با ثابت کردنش میتونم پسرمو بیارم پیش خودم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ پسرم 17 سالشه

  3. آخه پسر 15 ساله احساسی تصمیم میگیره چجوری حضانت پسر بعد از طلاق این سنه :(((((((

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)