طلاق در دوران عقد چقدر طول میکشد؟

طلاق در دوران عقد چقدر طول میکشد؟
گاهی ممکن است زن و مرد در دوران عقد تصمیم به جدایی و طلاق بگیرند. این کار می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. با این حال با توجه به رسمی و قانونی شدن ازدواج، جدایی و طلاق آن‌ها شامل قوانین و حقوقی می‌شود که طرفین باید از آن‌ها مطلع باشند تا بتوانند برای جدایی اقدام کنند. در این مقاله از دادنیک قصد داریم به پرسش «طلاق در دوران عقد چقدر طول میکشد.» پاسخ دهیم. اگر قصد دارید جواب این سؤال را به درستی دریابید و اطلاعات کاملی در ارتباط با طلاق در دوران عقد به دست آورید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

طلاق در دوران عقد

همانطور که اشاره شد طلاق در دوران عقد می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. مراحل طلاق نیز وابسته به این که نوع طلاق توافقی بوده یا خیر یا درخواست طلاق از طرف مرد است یا زن، متفاوت خواهد بود. در ادامه به دلایل طلاق در دوران عقد، شروط ضمن عقد و مدارک لازم برای طلاق در دوران عقد می‌پردازیم.

انواع طلاق در دوران عقد

پیش تر خواندید که طلاق انواع مختلفی دارد و مراحل آن نسبت به شرایط طلاق متفاوت است. زمان طلاق نیز به همین موارد بستگی دارد.

طلاق توافقی در دوران عقد

طلاق توافقی در دوران عقد نسبت به زمانی که زن و مرد زیر یک سقف زندگی می‌کنند راحت تر است. منظور از طلاق توافقی آن است که طرفین در ارتباط با همه موارد از جمله مهریه، نفقه و موارد دیگر به توافق رسیده‌اند. در صورتی که زوج و زوجه درخواست طلاق خود را به صورت توافقی ثبت کنند، زمان طلاق آن‌ها از دو هفته تا نهایتاً یک ماه به طول می‌انجامد. همچنین برای سریع‌تر پیگیری شدن روند طلاق، پیشنهاد می‌کنیم از وکیل طلاق توافقی استفاده کنید. طلاق توافقی در دوران عقد

طلاق در دوران عقد از طرف مرد

قوانین خانواده در ایران شامل بندی است که حق طلاق را به مرد می‌دهد. به این معنی که مرد می‌تواند بدون هیچ دلیل موجهی درخواست طلاق بدهد. البته شرایطی هم وجود دارد که او باید در این حالت تمام حقوق زن برای طلاق از قبیل مهریه و نفقه را پرداخت کند.

طلاق در دوران عقد از طرف زن

با توجه به ماده‌ی 1130 قانون مدنی، در صورتی که ادامه زندگی مشترک برای زن باعث عسر و حرج باشد، زن می‌تواند درخواست طلاق بدهد. عسر و حرج نیز به معنی شرایطی است که زن نتواند آن را برای ادامه زندگی تحمل کند. به این معنا که زندگی مشترک برای زن غیرممکن شده باشد. همچنین در صورتی که حق طلاق با زن باشد نیز می‌تواند برای آن اقدام کند.
با توجه به ماده‌ی 1130 قانون مدنی، در صورتی که ادامه زندگی مشترک برای زن باعث عسر و حرج باشد، زن می‌تواند درخواست طلاق بدهد.
برخی از مثال‌های عسر و حرج به شرح ماده 1130 قانون مدنی به بیان زیر است:
  • در صورتی که مرد به 5 سال حبس یا بیشتر محکوم شود.
  • زمانی که مرد به بیماری روانی یا جسمی مبتلا باشد و مریضی او زندگی مشترک را برهم زند.
  • ضرب و شتم زن توسط شوهر یا هر نوع سوء رفتار از طرف مرد که ادامه زندگی را برای زن غیر ممکن سازد.
  • مرد در طول یک سال زندگی مشترک، بدون هیچ گونه عذر موجهی به مدت 6 ماه متوالی یا نه ماه متناوب، زندگی خانوادگی را ترک کرده و خبری از او نباشد.
  • اعتیاد مرد به مشروبات الکلی یا مواد مخدر، زمانی که ادامه زندگی را مختل سازد.
طلاق در دوران عقد از طرف زن

باکره بودن در طلاق در دوران عقد

باکره بودن در طلاق یا باکره نبودن دارای شرایط خاص خود است. این شرایط برای پرداخت مهریه مطرح می‌شود. در صورتی که زوجه هنوز باکره باشد، مرد موظف است نصف مهریه را پرداخت کند. در غیر این صورت باید همه مهریه را بپردازد. تشخیص این مورد نیز توسط پزشکی قانونی و گواهینامه آن‌ها اثبات می‌شود.

مدارک لازم برای طلاق دوران عقد

مدارک لازم برای طلاق از طرف زن یا مرد یکسان است. در ادامه لیستی از مدارک لازم برای طلاق را برای شما عزیزان قرار داده‌ایم.
  • شناسنامه طرفین
  • کارت ملی
  • سند ازدواج
  • گواهی عدم امکان سازش بهزیستی

مدارک لازم برای طلاق توافقی در دوران عقد

مدارک لازم برای طلاق توافقی در دوران عقد شامل موارد زیر است.
  • اصل عقدنامه یا رونوشت آن
  • اصل شناسنامه زوجه (زن)
  • اصل شناسنامه زوج (مرد)
  • کپی کارت ملی زوجین
  • توافق نامه مبنی بر توافقات زوجین بر سر مهریه، حضانت و موارد دیگر
  • گواهی بکارت از پزشکی قانونی (برای طلاق توافقی در دوران عقد)
  • وکالت نامه محضری طلاق (در صورتی که حق طلاق با زن باشد)
  • نظر واحد مشاوره خانواده دادگاه

طلاق در دوران عقد چقدر طول می‌ کشد؟

مدت زمان طلاق در دوران عقد وابسته به آن است که طلاق از سمت کدام یک از طرفین باشد. همچنین اینکه طلاق به صورت توافقی انجام می‌شود یا خیر در زمان انجام شدن مراحل طلاق تأثیر زیادی دارد. برای مثال طلاق توافقی در دوران عقد نهایتاً یک ماه به طول می‌انجامد. اما زمانی که طلاق از طرف زن باشد، وی باید برخی مسائل را به اثبات برساند. در همین راستا مدت زمان طلاق از سمت زوجه طولانی تر می‌شود. همچنین مدت زمان طلاق از طرف مرد نیز ممکن است به دلیل برخی شرایط طولانی شود. مدت زمان طلاق در دوران عقد

وکیل برای طلاق در دوران عقد

وکلای زیادی در سراسر ایران وجود دارند که برای مشاوره طلاق می‌توانید به آن‌ها مراجعه کنید. مراحل طلاق گاهی بسیار سخت و پیچیده می‌شود. همچنین زن و مرد به دلیل فشارها و مسئولیت‌هایی که دارند ممکن است نتوانند این مراحل را با خیالی آسوده و بدون مشکل پشت سر بگذارند. به همین دلیل حتماً پیشنهاد می‌شود که برای شروع پرونده از یک وکیل طلاق مجرب کمک بگیرید و از مشاوره‌های آن در راستای رسیدن به نتیجه مطلوب استفاده کنید. همچنین همراهی یک وکیل می‌تواند باعث سرعت بخشیدن به روند دادگاه شود. تیم دادنیک متشکل از بهترین وکیل های طلاق در تهران است که می‌توانند به شما کمک کنند. در این مطلب با قوانین طلاق در دوران نامزدی، قانون جدید طلاق از طرف زن و طلاق از طرف مرد آشنا شدید. همه این مراحل دارای جزئیات پیچیده و مهمی هستند. اگر قصد شروع مراحل طلاق را دارید، بهتر است که پیش از اقدام به هر کاری با یک وکیل مجرب مشورت کنید یا کارهای خود را به او بسپارید. برای این کار می‌توانید از مشاوران دادنیک کمک بگیرید. همچنین دادنیک امکان مشاوره تلفنی و مشاوره در واتساپ را نیز فراهم آورده است تا در سریع ترین ممکن به سؤال‌های شما پاسخ داده شود.

سوالات متداول

  1. طلاق توافقی در دوران عقد چقدر طول می‌کشد؟
طلاق توافقی در دوران عقد از یک هفته تا یک ماه به طول می‌انجامد. البته به این معنا که طرفین بر سر موضوعات مختلف از جمله مهریه به توافق رسیده باشند.
  1. درخواست طلاق از طرف مرد در دوران عقد شامل چه شرایطی است؟
در صورتی که درخواست طلاق از طرف مرد باشد، او موظف است که مهریه و نفقه را پرداخت کند.
به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (20 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

وکیل مهریه
وکیل مهریه چگونه به شما کمک می‌کند؟
اعتراض به رای طلاق
اعتراض به رای طلاق چگونه است؟
تحت چه شرایطی زن می تواند طلاق بگیرد؟
تحت چه شرایطی زن می تواند طلاق بگیرد؟
طلاق به دلیل تنفر
طلاق به علت تنفر

8 پاسخ

  1. سلام من در دوران عقد میخوام از نامزدم جدا شم. چون ب زور پدرم ازدواج کردم و هیچ علاقه ای ب هم دیگه نداریم.
    طلاقمون ب صورت توافقی هستش و وکیل هم نداریم.
    الان در مرحله مشاوره هستیم میخواستم بدونم بعد اینکه مشاوره تموم بشه چقدر دیگه زمان میبره تا بریم دفتر خانه و از هم جدا شیم ـ

    1. درود
      بطور کلی 9 الی 10 ماه از اول پروسه طلاق توافقی طول میکشه.

  2. سلام گفتین که اگر طلاق در دوران عقد باشه و از طرف زوجه مدت زمانش طولانی تره اگه من ثابت کنم امنیت جانی نمیتونم داشته باشم شوهرم الکلیه و وقتی مسته همه چیزی ازش برمیاد باز هم روندش طولانیه؟

  3. این چه ظلم آشکاریه که بایددرطلاق،متوجه دختریازن بیچاره بشه؟!کدام منطق وعدالت انسانی حکم میکنه که زن برای گرفتن طلاق ازمردبایدازهمه حقوق عاطفی وقانونیش بگذره تامرد راضی به طلاق وخلاص شدن اززندگی نکبت بارزناشوییش بشه؟!.ماانسانیم،دارای عقل وشعوریم واین ظلم به حقوق زن درزندگی مشترک نشونه بارز عدم درک وشعورومنطقه.اگرواقعا اسمش زندگی مشترک همراه بامساوات وبرابری هست بایداجرای عدالت ومنطق بین زن ومرد هم اینچنین باشه.درامر طلاق،دختروزن بخاطرمحدودیتهای اجتماعی وقوانین ظالمانه فعلی بایدمتحمل بیشترین آسیب روحی وعاطفی بشه!! کجای این قوانین عادلانه ست؟!جواب بدیدقانونگذاران دارای عقل ومنطق وشعور!!یاجواب قانع کننده بدیدیابرگردیدواین قانون ظالمانه درموردزوجه رو عوض کنید😩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)