مدت زمان اجرای احکام در دیوان عدالت اداری

مدت زمان اجرای حکم دردیوان عدالت

دیوان عدالت اداری جهت رسیدگی به شکایات و اعتراضات مردم تأسیس شده و همچنین عملکرد آن زیر نظر رئیس قوه قضاییه است. در این مقاله قصد داریم در رابطه با مدت زمان اجرای احکام در دیوان عدالت اداری مطالب و نکات مفیدی را بیان کنیم.

 مؤسسه دادنیک از وکلای حقوقی و ماهری تشکیل شده است که اطلاعات و تجربیات بسیار زیادی در رابطه با شکایت در دیوان عدالت، تجدیدنظرخواهی در دیوان عدالت اداری و مهلت اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری دارند. شما برای کسب اطلاعات بیش‌تر و ارتباط با وکیل دیوان عدالت اداری، با مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

مدت زمان اجرای احکام در دیوان عدالت اداری

به طور کلی هنگامی که شخصی از شعبه رسیدگی کننده، مهلت درخواست کند، حداکثر یک هفته به او زمان می‌دهند. این زمان جهت اجرای حکم دیوان عدالت اداری است. در طول این مدت زمان، دیوان عدالت اداری باید شعبه مورد نظر را در جریان امور اجرایی قرار دهد.

در صورتی که شخص پس از دریافت مهلت یک هفته‌ ای جهت اجرای رأی، حکم صادر شده را اجرا نکند یا مهلت او منقضی شود، از طرف شعبه صادر کننده حکم جریمه و مجازات خواهد شد. مجازات این افراد محرومیت از کارهای دولتی است و مدت محکومیت افراد می‌تواند تا 5 سال باشد.

فرد می‌تواند اعتراض خود را نسبت به انفصال موقت یا در واقع جبران خسارت تعیین شده توسط شعبه صادر کننده حکم اعلام کند. او اعتراض خود را باید در شعبه تجدید نظر دیوان عدالت اداری اعلام نماید. شعبه صادر کننده حکم نیز با توجه به موقعیت و شرایط پرونده به درخواست تجدید نظر شخص رسیدگی خواهد کرد.

داشتن وکیل دیوان عدالت اداری جهت کسب اطلاعاتی در رابطه با نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری، مدت زمان اجرای احکام در دیوان عدالت اداری، حدود اختیارات دیوان عدالت اداری و سایر موارد این چنینی ضروری است. مؤسسه دادنیک وکلای حقوقی مورد نظر شما را در اختیارتان قرار خواهد داد.

مدت زمان اجرای احکام در دیوان عدالت

اجرای احکام در دیوان عدالت اداری

طبق ماده ۱۰۷ قانون دیوان عدالت اداری، تمامی مراجعه ‌کنندگان به این نهاد موظف هستند لایحه‌  دیوان را پس از ابلاغ به سرعت اجرا کنند. اما در ماده ۱۲ از قانون ۱۰۷ دیوان عدالت اداری که در رابطه با اجرا نمودن احکام وضع شده، واحدی تحت عنوان واحد اجرای احکام دیوان عدالت اداری تعیین شده است.

این نهاد مطابق قانون انجام وظیفه می‌کند. این نهاد زیر نظر رئیس دیوان عدالت اداری و همچنین یکی از معاونان او فعالیت می‌کند.

لازم است بدانید شعب دیوان که رأی قطعی را در رابطه با انواع پرونده‌ها صادر می‌کنند، یک نسخه از آن را به همراه پرونده جهت اجرای احکام، به واحد اجرای احکام دیوان ارسال می‌کنند.

از این رو  کسی که محکوم شده است موظف می‌شود رأی دیوان عدالت اداری را به طور کامل اجرا نماید. تا رضایت فردی را که مورد ظلم قرار گرفته است جلب نماید. همچنین باید نتیجه را به واحد اجرای احکام دیوان گزارش کند. به عبارت دقیق ‌تر محکوم‌ علیه باید حکم را اجرا کرده تا رضایت محکوم له را جلب نماید.

مراحل اجرای احکام در دیوان عدالت اداری

پس از آنکه در رابطه با اجرای احکام و مدت زمان اجرای احکام در دیوان عدالت اداری صحبت کردیم؛ نوبت به مراحل اجرای احکام در دیوان عدالت اداری می‌رسد. طبق ماده ۱۱۱ قانون دیوان عدالت، مراحلی باید جهت اجرای احکام در این نهاد طی شود که به ترتیب عبارتند از:

  • احضار مسئول مربوطه و تعیین مدت زمان اجرای احکام در دیوان عدالت اداری و یا جلب رضایت محکوم له
  • توقیف نمودن حساب بانکی محکوم علیه و برداشت از آن به میزان مبلغ محکوم له (این دستور زمانی صادر می‌شود که اجرای حکم یک سال پس از ابلاغ انجام نشود.)
  • توقیف و ضبط اموال شخص محکوم علیه بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی (این دستور به درخواست ذی نفع است.)
  • باطل نمودن اسناد و یا تصمیمات گرفته شده مغایر با رأی دیوان (البته این امر باید با رعایت لایحه قانونی انجام گیرد.)
اجرای احکام در دیوان عدالت اداری

خودداری از اجرای آراء دیوان عدالت اداری در قانون

همانگونه که در بخش‌های قبل مقاله ذکر کردیم، محکوم علیه موظف است حکم دیوان عدالت اداری را به طور کامل انجام دهد. سپس نتیجه اجرای حکم را به دیوان گزارش دهد. این موضوع باید به گونه ‌ای انجام شود که در اجرای حکم، رضایت محکوم له را کسب نماید. با وجود این موضوع گاهی محکوم له از اجرای حکم دیوان عدالت اداری اجتناب می‌کند که در این صورت راه‌هایی در این شرایط پیش بینی می‌شوند.

در مواردی که شخص مراجعه کننده به دیوان عدالت اداری محکوم شده باشد و از اجرای حکم دیوان اجتناب کند؛ واحد اجرای احکام دیوان این موضوع را به رئیس گزارش می‌کند. رئیس دیوان نیز پرونده را به شعبه ‌ای که رأی قطعی را صادر کرده می‌فرستد. وظیفه این شعبه این است که خارج از نوبت به این موضوع رسیدگی کند و رأی لازم را صادر نماید.

سوالات متداول

مراحل اجرای حکم در دیوان عدالت اداری چگونه است؟

احضار شخص مسئول و گرفتن تعهد از او و همچنین توقیف حساب بانکی برای ضبط اموال شخص از مراحل اجرای حکم در دیوان عدالت اداری در نظر گرفته می‌شود. مراحل را به طور کامل‌ تر در طول مقاله ذکر نموده ‌ایم.

مدت زمان اجرای احکام در دیوان عدالت اداری چقدر است؟

به طور کلی مدت زمان اجرای احکام در دیوان عدالت اداری بر اساس قوانین وضع شده حدود یک ماه لحاظ می‌شود. توضیحات بیشتر و کامل تر در متن مقاله موجود است.

مهم‌ترین هدف در پرونده‌های حقوقی چیست؟

مهم‌ترین هدف خواهان یا شاکی در پرونده این است که حکم مورد نظر صادر و در نهایت امر اجرا شود. از طرف دیگر اجرای حکم برای حقوقدانان نیز مهم ترین هدف و مسئله به شمار می‌رود.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
4.9/5 - (29 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

اعتراض به آرای کمیسیون ماده 77
اعتراض به آرای کمیسیون ماده 77
اعتراض به آرای کمیسیون های ماده 100 بدوی
اعتراض به آرای کمیسیون های ماده 100 بدوی
مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری
مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری
اعتراض به آرای کمیسیون ماده 7 شهرداری
اعتراض به آرای کمیسیون ماده 7 شهرداری

2 پاسخ

  1. سلام از قانونی بودن خوب است اما خیلی زیاد طول میکشد من یک پرونده دارم که اولا مدت ۱۳ سال شهرداری ایذه به دروغ وعدهای دورغی زندگی مرا فلج کرد پس از مدت زیادی در دیوان طرح شکایت با مدارک شاکی شدم رای صادر شد دو بار رفت شعبه ۲ و۳ تجدید نظر و پس ازتآیید رای ۲۰ روز مهلت دادن که شهرداری اقدام کند لذا هیچ اهمیتی نداد الان دو ماه دستور استنکاف داده اند هنوز ابلاغ نشده خوب من الان سنم ۶۵ سال عمرم رو به تمام است پس کی باید اقدام شود ؟

    1. درود
      پیگیری شکایات در دیوان عدالت اداری بسیار سخت و زمان بر هست. اگر وکیل نداشته باشید تقریبا غیر ممکن. بهتره که وکیل متخصص دیوان عدالت داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *