- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
هیچکس دوست ندارد در ازدواج خود دچار شکست شود، اما گاهی شرایط به شکلی پیش میرود که زن و شوهر تصمیم میگیرند که جدایی بهترین راهحل آنها خواهد بود. بعضی از ایرانیانی که در کشور ترکیه زندگی میکنند نیز ممکن است با این مسئله و چالش بزرگ روبهرو شوند. بنابراین باید با قوانین و مراحل طلاق در ترکیه به طور کامل آشنا شوند.
برای شروع مراحل جدایی از همسر باید در نظر داشته باشید، اگر ایرانی هستید و ازدواج شما در کشور ایران به ثبت رسیده است، برای جدایی نیز باید از قوانین ایران پیروی کنید. به عبارت دیگر ایرانیان ساکن ترکیه برای جدایی از همسر خود باید هم طبق قوانین ترکیه و هم طبق قوانین ایران طلاق بگیرند. اگر در کشور ترکیه زندگی میکنید و قصد جدایی از همسر خود را دارید میتوانید از طریق واتسآپ با کارشناسان حقوقی موسسه دادنیک در ارتباط باشید. کارشناسان شما را راهنمایی میکنند تا بدون نیاز به حضور در ایران و در کمترین مدت زمان طلاق توافقی شما انجام شود.
طلاق در ترکیه
طلاق در ترکیه زمانی امکانپذیر است که ازدواج در اداره آمار حیاتی محلی آن کشور ثبت شده باشد. فردی که قصد دارد در کشور ترکیه از همسر خود جدا شود باید به یک وکیل وکالت دهد. اگر دوست ندارید دادگاه جدایی شما عمومی باشد و افراد در آن شرکت کنند، میتوانید برای دادگاه خصوصی درخواست بدهید. با این کار افراد دیگر از جزئیات ازدواج شما مطلع نخواهند شد. البته همیشه قاضی این درخواست را نمیپذیرد اما در مواردی دیده شده است که قاضی با درخواست زوجین موافقت کرده و دادگاه طلاق آنها را غیر علنی اجرا نموده است.
به طور معمول قاضی پیشنهاد میکند افراد مصالحه کنند. در ضمن برای این مصالحه 1 تا 3 سال مدت زمان انتخاب میکند. در صورتی که زوجین در این فاصله زمانی مصالحه نکنند، طلاق آنها به طور رسمی اجرا میشود. همانطور که میدانید در ترکیه زمانی که زنی با مردی ازدواج میکند، فامیلی زن نیز به فامیلی همسرش تغییر میکند. هنگامی خطبه طلاق بین زوجین اجرا شود، زن فامیلی خود را دوباره به فامیلی خانوادگی قبل از ازدواج تغییر میدهد. البته این روند به صورت خودکار انجام میشود.
طلاق ایرانیان در ترکیه
اگر به عنوان یک فرد مهاجر قصد دارید از همسر خود جدا شوید باید به دادگاه مدنی این کشور مراجعه کنید. در واقع برای صدور حکم طلاق خود باید در این دادگاهها ثبتنام نمایید. حکم طلاق ترکی ایرانیان ساکن در ترکیه توسط این دادگاهها صادر میشود. به خاطر داشته باشید، به عنوان یک ایرانی و فردی مهاجر در کشور ترکیه نمیتوانید به حوزه قضایی مراجعه کنید. به طور کلی دادگاه مدنی ترکیه روند طلاق ایرانیان ساکن در این کشور را عهدهدار است و حوزه قضایی نمیتواند در این مورد قضاوت انجام دهد. در صورتی که مشاوره حقوقی کاملی در این مورد نیاز دارید، بهتر است از کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک کمک بگیرید. در صورتی که در کشور ترکیه ساکن هستید و میخواهید از همسرتان جدا شوید، بهتر است برای قدم اول، مهم نیست که طلاق در ترکیه را پیش ببرید یا برای طلاق ایرانی اقدام کنید. در هر صورت هر دو مورد باید انجام شود.
- دادنیک تاک
در این اپیزود از دادنیک تاک با دکتر نعیمی، وکیل پایه یک دادگستری، به طور مفصل در مورد طلاق توافقی و حق طلاق صحبت کردهایم.
وکیل در ایران
برای پیدا کردن وکیل طلاق در ایران به طور حتم باید زمان زیادی صرف کنید. البته در کشور ما وکلا زیادی حضور دارند اما همه این وکلا برای طلاق در ترکیه شاید مناسب نباشند. بنابراین در انتخاب وکیل خود باید دقت و احتیاط زیادی به خرج دهید. در این صورت در هزینه و زمان خود صرفهجویی میکنید.پیش از اینکه برای انتخاب وکیل خود تصمیم قطعی بگیرید بهتر است با چند وکیل مختلف صحبت کنید و مشاوره بگیرید. در این صورت میتوانید به راحتی بهترین وکیل موردنظر خود را انتخاب کنید. به هیچوجه در این روند عجله نکنید و با خونسردی بهترین وکیل را برای پیش بردن فرآیند طلاق خود انتخاب کنید.
طلاق توافقی در ایران
همانطور که میدانید طلاق توافقی زمانی رخ میدهد که زوجین به طور کامل برای جدایی خود به توافق رسیده باشند. در واقع هیچیک از آنها برای جدایی مخالفتی نداشته باشد. برای طلاق توافقی باید زوجین سر موضوعات مربوط به طلاق (مهریه، نفقه، حضانت فرزند) به توافق برسند. طلاق توافقی در گذشته در مدت زمان کمتری انجام میشد و نیاز به حضور در دادگاه نداشت. اما زوجینی که در حال حاضر قصد طلاق توافقی دارند باید زمانی بین 6 تا 9 ماه را در نظر داشته باشند. البته این در صورتی است که وکیل طلاق توافقی متخصص، کار ایشان را انجام ندهد.
طلاق ایرانی در ترکیه
طلاق در ترکیه همانطور که گفتیم برای ایرانیان به روش خاصی انجام میشود. ایرانیان ابتدا باید به دادگاه مدنی مراجعه کنند. زمانی که طلاق اولیه شما انجام شد. نوبت به طلاق ایرانی شما میرسد.طلاق ایرانی در کشور ترکیه کار دشواری نخواهد بود. شاید این تصور برای شما ایجاد شود که برای طلاق ایرانی خود باید به کشور ایران برگردید. اما میتوانید از طریق سامانه میخک به یک وکیل طلاق در ایران وکالت دهید تا بدون نیاز به حضور شما، امور طلاق را برای شما پیش ببرد. وکیل از مرحله اول پرونده تا اجرای صیغه طلاق را میتواند بدون حضور شما انجام دهد.
طلاق در خارج از کشور
مشاوران و کارشناسان حرفهای موسسه حقوقی دادنیک به صورت آنلاین در خدمت افرادی هستند که قصد دارند از همسر خود جدا شوند اما در خارج از کشور ساکن هستند. شما به راحتی و از طریق واتس آپ میتوانید با این کارشناسان در ارتباط باشید. بدونشک پیش بردن روند طلاق در خارج از کشور برای هر ایرانی سخت خواهد بود. سامانه میخک و سامانه ثنا برای اجرای روند طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور کاربرد زیادی دارند. البته این 2 سامانه کاربردهای دیگری نیز خواهند داشت. ثبتنام سامانه میخک روند پیچیدهای ندارد و شما برای اینکه بتوانید در کشور ترکیه طلاق ایرانی خود را ثبت کنید باید از این سامانه استفاده کنید.
به طور خلاصه باید گفت، برای طلاق ایرانی در کشور ترکیه باید یک وکیل برای خود انتخاب کنید. سپس برای اینکه وکیل بتواند کار جدایی شما را به درستی پیش ببرد باید به عنوان نماینده شما معرفی شود. برای این کار شما باید در سامانه میخک یک وکالتنامه به نام وکیل مورد نظرتان ثبت کنید. اطلاعات وکیل خود را در سامانه وارد مینمایید و سپس کارشناسان مربوطه به بررسی این اطلاعات با درخواست وکالتنامه شما موافقت خواهند کرد. در ادامه برای شما توضیح میدهیم که چگونه به وکیل طلاق ایرانی خود وکالت دهید.
ثبتنام سامانه میخک
افراد ایرانی که در کشور ترکیه ساکن هستند، برای ثبت طلاق ایرانی خود باید در سامانه میخک ترکیه ثبتنام کنند. پس از ثبتنام در این سامانه و ایجاد حساب کاربری متقاضی باید درخواست طلاق خود را ثبت کند. سامانههای الکترونیکی به شکلی طراحی شدهاند که تمامی اطلاعات را بررسی میکنند، بنابراین در ارسال مدارک و اسناد خود یا حتی تکمیل اطلاعات نباید هیچ نقصی وجود داشته باشد. توجه داشته باشید، بعد از اینکه وکیل خود را انتخاب کردید و در سامانه میخک نیز ثبتنام نمودید باید ثبت وکالتنامه در سامانه میخک را انجام دهید. در واقع در سامانه میخک حساب کاربری میسازید تا بتوانید درخواست وکالتنامه خود را در اختیار کارشناسان مربوطه بگذارید. در ادامه روند ثبت وکالتنامه در سامانه میخک ترکیه را برای شما شرح میدهیم.
ثبت وکالتنامه در سامانه میخک
تا به اینجای مقاله سعی کردیم شما را با سامانه میخک و نحوه کارایی آن آشنا کنیم. همچنین توضیح دادیم که برای جدایی از همسرتان باید در این سامانه ثبتنام کنید. مرحله بعدی ثبت طلاق ایرانی در ترکیه انتخاب وکیل طلاق ایرانی خواهد بود. بعد از اینکه وکیل خود را انتخاب کردید باید به او وکالتنامه بدهید تا امور طلاق شما را در دادگاههای ایران پیگیری کند.این وکالتنامه در سامانه میخک ثبت میشود و در دسترس کارشناسان مربوطه قرار میگیرد. به خاطر داشته باشید کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک میتوانند برای ثبت اینگونه وکالتنامهها در سامانه میخک ترکیه به شما کمک کنند. پیش از این نیز گفتیم که سامانه میخک خدمات زیادی ارائه میدهد که یکی از این خدمات ارائه وکالتنامه برای طلاق ایرانی افراد خارجی است.
سامانه ثنا
سامانه ثنا توسط سازمان قوه قضاییه راهاندازی شد و در اختیار ایرانیان خارج از کشور قرار گرفت. اگر قصد دارید از همسر خود جدا شوید و در کشور ترکیه حضور دارید، در ضمن کارت ملی هوشمند نیز دریافت کردهاید، میتوانید از سامانه ثنا کمک بگیرید. فراموش نکنید برای دسترسی به خدمات سامانه ثنا باید کارت ملی هوشمند داشته باشید. بعد از ثبت نام در سامانه ثنا باید احراز هویت انجا دهید تا بتوانید به وکیل در ایران وکالت دهید. اگر به هر دلیلی شرایط ثبت نام در سامانه ثنا را ندارید باید در سامانه میخک ثبت نام کنید.
قوانین طلاق در ترکیه
یکی از قوانین مهم طلاق در ترکیه پس دادن نام فامیلی زن است. در صورتی که زنی از همسرش جدا شود باید نام فامیلی خود را به فامیلی سابقش تغییر دهد. البته استثناهایی نیز در این مورد وجود دارد. در صورتی که قاضی تایید کند، زن همچنان میتواند نام شوهر سابق خود را حفظ کند.قانون بعدی که سختگیری جدی در مورد آن وجود دارد مربوط به ازدواج مجدد زوجه است. در واقع زنان پس از اینکه از همسر خود جدا شوند، تا یک سال نمیتوانند دوباره ازدواج کنند. به طور کلی ازدواج مجدد زن به نظر و تایید قاضی بستگی دارد. اگر قاضی با ازدواج مجدد زن موافقت کند، او میتواند 300 روز بعد از طلاق ازدواج کند. همچنین پیشنهاد میکنیم مقاله تقسیم اموال بعد از طلاق در ترکیه را مطالعه کنید.
انواع طلاق در ترکیه
بیشتر افرادی که قصد دارند در کشور ترکیه از همسر خود جدا شوند، درگیر کسب اطلاعات در مورد روند این جدایی هستند. فرآیند طلاق در ترکیه ویژگیهای به خصوصی دارد. در ادامه ما به این موضوع اشاره خواهیم کرد که متقاضیان طلاق در کشور ترکیه به چند روش میتوانند از همسر خود جدا شوند.قانون مدنی این کشور برای راحتی و رفاه افرادی که قصد دارند از همسر خود جدا شوند 2 روش تعبیه کرده است. در واقع کشور ترکیه نیز همانند ایران دارای 2 نوع طلاق است، طلاق توافقی و طلاق عادی. در ادامه این 2 نوع طلاق را به صورت خلاصه بازگو خواهیم کرد:
طلاق توافقی در ترکیه
در این نوع از طلاق زوجین با هم توافق میکنند که از یکدیگر جدا شوند. سادهترین و سریعترین راه برای طلاق در کشور ترکیه طلاق توافقی خواهد بود.
طلاق غیر توافقی در ترکیه
در صورتی که تنها یکی از زوجین درخواست جدایی داشته باشد، این نوع از طلاق رخ میدهد. طلاقهای غیرتوافقی به طور معمول دلایل مهمتری دارند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. طی طلاقهای غیر توافقی گاهی یکی از زوجین درخواست جبران خسارت مادی و معنوی دارد.
6 دلیل شایع طلاق در ترکیه
همانطور که گفتیم طی طلاقهای غیر توافقی زوجین به دلایل مهمی از یکدیگر جدا میشوند. 6 دلیل شایع طلاق در ترکیه را در زیر نام میبریم:
- زنا و خیانت به همسر
- خشونت بدنی، فشار روانی، تهدید به قتل، نگرش بد و منفیبافی، رفتارتوهینآمیز که به همسر لطمه بزند
- در صورتی که یکی از زوجین به جنایت مرتکب میشود. در واقع یکی از زوجین سبک زندگی غیراخلاقی و ناسالم یا حتی غیرقانونی دارد.
- اختلال روانی یکی از زوجین
- ناسازگاری یا اختلافات غیرقابلحل زوجین
- جدایی عاطفی زوجین، زمانی که زوجین جدا از یکدیگر زندگی میکنند.
در بیشتر مواقع زمانی یکی از زوجین برای جدایی از همسرش اقدام میکند که دیگر نمیتوانند به هیچوجه با یکدیگر زندگی کنند. در صورتی که دیگر امکان زندگی خانوادگی وجود نداشته باشد، زوجین برای تشکیل پرونده به دادگاه مراجعه میکنند.
مراحل طلاق در ترکیه
برای طلاق در ترکیه باید الزامات اولیه را در نظر گرفت. صرف نظر از اینکه محل زندگی زوجین کجاست یا در کدام شهر ترکیه ازدواج کردهاند باید سند رسمی ازدواج خود را به دادگاه ارائه دهند. در واقع هر زوجی که سند ازدواج داشته باشد، حق جدایی دارد. قانون خانواده کشور ترکیه به قانون خانواده کشور سوئیس نزدیک است.مراحل جدایی به نوع طلاق بستگی دارد. در صورتی که طلاق زوجین توافقی باشد به راحتی به دادگاه مراجعه میکنند و درخواست طلاق خود را به ثبت میرسانند. اما در صورتی که طلاق آنها غیر توافقی باشد، باید بعد از ثبت درخواست طلاق، دلایل لازم را ارائه دهند. از آنجاییکه یکی از زوجین برای این جدایی تقاضا دارد باید همان فرد دلایل و اسناد کافی برای طلاق ارائه دهد.
حضانت فرزند هنگام طلاق در ترکیه
حضانت فرزند هنگام طلاق در ترکیه توسط دادگاه تعیین میشود. باید گفت قاضی همسری را به عنوان ولی دائم فرزند انتخاب میکند که بتواند به بهترین شکل ممکن از فرزند حمایت مالی و معنوی به عمل آورد. در صورتی که دلیل طلاق زوجین مربوط به خشونت رفتاری و خانوادگی باشد، یکی از زوجین حتی میتواند حق ملاقات فرد مقابل را محدود کند.با انتخاب یک وکیل مناسب میتوانید به وضعیت زندگی فرزند خود سروسامان دهید. در بیشتر مواقع وکلا میتوانند به پرونده حضانت فرزندان رسیدگی کنند و نتیجه مطلوب را در اختیار زوجین بگذارد. حضانت فرزندان توسط قاضی و با کمک وکلا تصمیمگیری میشود.
هزینه طلاق در ترکیه
طلاق در ترکیه دارای هزینههایی است، از جمله این هزینهها مربوط به دادگاه خواهد بود. در مجموع دادگاه ترکیه 185 دلار برای یک طلاق ساده دریافت خواهد کرد. این هزینهها برای اعلان ثبتنام در دادگاه، هزینههای پستی و همچنین رسیدگیهایی که توسط کارمندان دادگاه انجام میشود دریافت خواهد شد. در ضمن خدمات پستی این فرآیند بیشترین هزینهها را در برخواهد داشت.
سفارت ایران در استانبول
سفارت ایران در پایتخت کشور ترکیه، شهر استانبول مستقر شده است. ساعت کاری این سفارت از 8:30 تا 12 روزهای دوشنبه تا جمعه هر هفته خواهد بود. بنابراین طی این مدت زمان میتوانید برای رفع مسائل و سوالات یا احراز هویت به آدرس این سفارت مراجعه کنید.
سفارت ایران در آنکارا
سفارت ایران در شهر آنکارا نیز مستقر است. ساعت کاری این سفارت نیز از 8:30 تا 12 روزهای دوشنبه تا جمعه هر هفته خواهد بود. بنابراین در صورتی که در آنکارا ساکن هستید میتوانید برای رفع مسائل و سوالات یا احراز هویت به آدرس این سفارت در آنکارا مراجعه کنید.
سوالات متداول
از چه طرق می توانم به وکیل در ایران وکالت دهم؟
برای انجام طلاق در ترکیه میتوانید از طریق سامانه میخک و یا سامانه ثنا به وکیل خود وکالت دهید.
چه مدارکی برای طلاق در ترکیه نیاز است؟
کارت شناسایی آقا و خانم، مدارک اقامتی کشور ترکیه، ارائه فرمهای دادخواست طلاق و کپی و اصل شناسنامه برای انجام طلاق در ترکیه نیاز است.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.
21 پاسخ
سلام. من ازمیز ترکیه زندگی می کنم. همسرم استانبول هستن. سه ساله جدا از هم هستیم. میشه شما وکیل طلاق توافقی ما بشین؟
درود
بله
لطفا با مشاورین تیم حقوقی دادنیک تماس بگیرید.
سلام. وقت بخیر من در ترکیه ازدواج کردم با قوانین ترکیه در ایران به ثبت نرسیده، بچه هم نداریم، الان همسر من اصرار به جدا شدن دارد، میگوید بیا توافقی از هم جدا شویم، مهریه هم ندارم اگر مرد تقاضا طلاق بدهد و زن راضی نباشد مراحل چطوره آیا زن میتواند ادعای حق حقوقی کند
درود
حق طلاق با آقا هست اما برای طلاق حق و حقوق خانم مانند مهریه به ایشان تعلق میگیرد.
برای طلاق در ترکیه خیلی خوب نوشته بودین. ممنونم. تماسم گرفتم. ممنونم.
سلام، وقت بخیر
سپاس از همراهی شما 🙂
سلام خسته نباشید
من و شوهرم در ترکیه زندگی می کنیم و در شرف جداشدن هستیم
من میخوام مهریه ام رو اجرا بگذارم
ایا شوهر من می تونه من رو از ترکیه دیپورت کنه و یا حکم ممنوع الخروجی من رو بگیره که اگه رفتم ایران نتونم برگردم ؟ و یا پاسپورتم رو می تونه باطل کنه ؟
سلام، وقت بخیر
تا زمانی که طلاق نگرفتهاید میتونن ممنوع الخروجتون کنند.
سلام ممنون از مطلب خوبتان . ایا در کشور دیگه مثل امریکا می تونیم در کنار درخواست طلاق درخواست حضانت کودکان را نیز به دادگاه ارایه کنیم.همزمان ارائه میشه؟
یک قاضی به هر دو ؟و آیا همزمان رسیدگی میشه؟ کلا همه مسایل مربوط به طلاق(مسایل مالی و حضانت و …) همه رو میشه یکجا ارایه داد و آیا یک قاضی و یک شعبه به همه اونها یکجا رسیدگی می کنه یا ممکنه در شعب مختلف و توسط قضات مختلف باشه؟ سپاس
سلام، وقت بخیر
لطفا با کارشناسان حقوقی دادنیک تماس بگیرید به طور کامل شما رو راهنمایی می کنند.
باسلام من طلاق گرفتم چندساله .ولی طرف مقابل من از با پرداخت مهریه ب ترکیه سفرکرده و اونجاکارمیکنه چجوری میتونم ازایران اقدام کنم تا مهریه ام رابگیرم
سلام، وقت بخیر
برای گرفتن مهریه فقط درمورد اموالی که داخل ایران دارند می تونید اقدام کنید.
سلام وقت بخیر
من ایرانی هستم و با ترک ازدواج کردم در ازمیر ،متاسفانه بعد از ازدواج و زندگی در منزل مشترک توجه الکی بودنشون شدم هر شب هرشب و اینکه ایشون کلا تعادل روحی و فکری نداره وبسیار بسیار بد دل هست .برای جدایی چه باید کنم ،چون امنیت جانی هم ندارم و میخوام سریع برگردم ایرن
سلام، وقت بخیر
اگر ازدواج شما ایرانی بوده است، باید توسط وکیل ایرانی طلاق صورت گیرد
اگر که ازدواج ترکیه صورت گرفته است باید توسط وکلای ترکیه طلاق بگیرید.
برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان حقوقی دادنیک در تماس باشید.
سلام
من ساکن شهر دنیزلی ترکیه هستم و قصد طلاق در ترکیه دارم. همسرم ایران هستش و ساکن تهران هستن. کاملا هم موافق طلاق هستش. خودش اصلا اصرار داره.من چطوری می تونم به شما وکالت بدم؟
سلام وقتتون بخیر.
برای طلاق در ترکیه باید حتما مطابق قوانین ایران اقدام کنید. برای وکالت دادن به وکیل در ایران از دو طریق میتونید اقدام کنید. سامانه میخک و سامانه ثنا. لطفا برای اطلاعات تکمیلی در واتساپ پیام بدید که همکارانم راهنماییتون کنن.
پپ
برای ایرانیانی که داخل خاک ترکیه هستند طبق قانون ترکیه انجام میشود یا ایران؟
سلام
طلاق در ترکیه باید هم مطابق قانون ایران و هم ترکیه انجام بشه
سلام وقت بخیر،انجام طلاق توافقی در ترکیه حداکثر چه مدت زمانی طول میکشد؟
سلام، وقت بخیر
در صورتی که وکالت شما به عهده وکلای دادنیک باشه ظرف مدت 10 الی 30 روز طلاق توافقی شما انجام می شود.