طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور

  طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور یکی از امور حقوقی است که باید توسط وکیل پایه یک دادگستری انجام شود. ایرانیان در هر کشوری که زندگی می‌کنند برای احوال شخصیه باید مطابق قوانین جمهوری اسلامی اقدام کنند. منظور از احوال شخصیه اموری مانند طلاق، ازدواج، ارث و وصیت است.  فرقی نمی‌کند که ابتدا برای طلاق با قوانین ایران یا طلاق با قوانین کشوری که در آن سکونت دارید اقدام کنید، فقط مهم است که هر دو مورد انجام شود.
فرم درخواست مشاوره رایگان

وکیل برای طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور

در صورتی که شما و همسرتان هر دو طرف راضی به طلاق هستید و قصد دارید برای طلاق با قوانین ایران اقدام کنید، می‌توانید از طریق سامانه ثنا یا سامانه میخک که در ادامه به صورت کامل برای شما توضیح می‌دهیم، به یک وکیل طلاق توافقی که وکیل پایه یک دادگستری است، وکالت دهید. موسسه حقوقی دادنیک به صورت تخصصی در زمینه حقوق خانواده ایرانیان خارج از کشور فعالیت می‌کنید. شما می‌توانید از کارشناسان دادنیک مشاوره رایگان دریافت کنید. با کمک کارشناسان در ثنا یا میخک ثبت نام کنید. با وکیل خود جلسه به صورت اسکایپی دارید تا توافقات شما مکتوب شود. بعد از انجام این مراحل طلاق توافقی بدون نیاز به حضور شما و بر اساس توافقات خانم و آقا در کمترین زمان ممکن انجام می‌شود.در نهایت سند طلاق برای شما ارسال می‌شود.

شرایط برای طلاق توافقی

از آنجایی که در کشور دیگری زندگی می‌کنید احتمالا برای طلاق به دنبال فراهم کردن شرایط خاصی هستید تا مراجع قضایی آن کشور، رای طلاق را صادر کند. برای مثال در کشورهایی مانند کانادا، فرانسه، آلمان، ترکیه و … شما باید به مدت ۶ ماه تا ۲ سال (در هر کشور متفاوت است) به صورت جداگانه از همسر خود زندگی کنید. به نوعی عدم امکان ادامه زندگی زناشویی را به دادگاه اثبات کنید. در این صورت دادگاه اجازه طلاق را به شما می‌دهد. ما برای طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور تنها نیاز است شرایط وکالت دادن به یک وکیل یا شخص دیگر، تکمیل مدارک، تنظیم وکالت‌نامه و ارسال آن به ایران را انجام دهید. در واقع برای این‌که طلاق شما توافقی است نیاز به ارائه دلیل برای طلاق با قوانین ایران ندارید.

مراحل طلاق توافقی از خارج کشور

برای طلاق با قوانین ایران در خارج از کشور باید ابتدا یک وکیل یا موسسه حقوقی معتبر که به صورت تخصصی در حوزه خانواده فعالیت می‌کند پیدا کنید. اگر وکیل شما از موسسه دادنیک باشد می‌توانید از طریق سامانه ثنا یا سامانه میخک به ایشان وکالت بدهید. سپس باید در یک جلسه آنلاین (اسکایپی) توافقات خود را به وکیل، در خصوص مهریه، نفقه و حضانت فرزند اعلام کنید. چرا که دادنامه طلاقی که وکیل از دادگاه برای شما دریافت می‌کند بر اساس توافقات زوجین است. در صورتی که از سامانه میخک وکالت خود را ثبت کنید باید بسته به قانون کشوری که در آن سکونت دارید یک جلسه احراز هویت و تائید مدارک به صورت حضوری یا اسکایپی انجام دهید.  
طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور
طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور

سامانه ثنا

اگر شما قصد مهاجرت به کشور دیگر را دارید بهتر است برای ثبت نام در سامانه ثنا که برای قوه قضاییه است، اقدام کنید. در این صورت تمام امور حقوقی شما، بدون نیاز به حضورتان در ایران، تنها با وکالت دادن به یک وکیل انجام می‌شود. شما از طریق سامانه ثنا می‌توانید امور ثبت دادخواست، بررسی ابلاغیه و اظهارنامه‌ها را انجام دهید. در صورتی که اطلاعات شما به تازگی در سازمان ثبت احوال کشور به روز شده باشد، می‌توانید از خارج از کشور هم برای ثبت نام در سامانه ثنا اقدام کنید. (برای مثال اگر کارت ملی شما هوشمند باشد)

سامانه میخک

اگر به هر دلیل امکان ثبت نام در سامانه ثنا را ندارید می‌توانید در سامانه میخک (مدیریت یکپارچه خدمات کنسولگری) اقدام کنید. بعد از ثبت اطلاعات باید نوع وکالت‌نامه (طلاق گیرنده زن یا طلاق دهند مرد) را انتخاب و سفارت کشوری که در آن سکونت دارید را وارد کنید. بعد از تنظیم و ثبت وکالت نامه باید یک کد رهگیری دریافت کنید.
به همراه کد رهگیری باید بنا بر قوانین کشور یا به صورت حضوری (مراجعه به سفارت) یا به صورت غیر حضوری (اسکایپی) احراز هویت انجام دهید. سپس مدارک هویتی شما باید به تائید سفارت برسد. بعد از این مراحل وکیل مورد نظر می‌تواند وکالت‌نامه را از وزارت امور خارجه در ایران دریافت کند.

دلایل طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج

برای طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور طبق قوانین ایران، نیاز به دلیل برای طلاق نیست. بسته به کشوری که در آن زندگی می‌کنید برای طلاقی که هر دو طرف راضی باشند ممکن است نیاز به دلیل داشته باشید. برای مثال دلایلی مانند زنا (روابط خارج از ازدواج)، خشونت خانگی می‌توانند دلایلی برای طلاق باشند. اما برای طلاق توافقی با قانون ایران شما نیاز به دلیل ندارید و رضایت دو طرف شرط است. چراکه شما امکان حضور در دادگاه و توضیح برای قاضی پرونده را ندارید.

مدارک برای طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور

برای طلاق توافقی از خارج کشور مدارک زیر مورد نیاز است که می‌توانید از طریق پست به موسسه دادنیک یا یکی از اعضای خانواده خود تحویل دهید.
  • کارت ملی خانم و آقا (اسکن این مدرک هم قابل قبول است)
  • شناسنامه خانم و آقا (اسکن این مدرک هم قابل قبول است)
  • سند ازدواج (ضروری است و در صورت مفقود شدن امکان تهیه رونوشت از دفتر ازدواج وجود دارد)
  • وکالت در طلاق (در صورتی که آقا به خانم حق طلاق داده باشند)
  • وکالت نامه (از طریق سامانه میخک یا ثنا دریافت می‌شود)
  • آزمایش عدم بارداری

یکی از طرفین ایران باشد

برای طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور اگر یکی از طرفین در ایران و دیگری در کشور دیگر ساکن باشد دو روش برای وکالت دادن وجود دارد. در حالت اول فردی که در خارج از کشور زندگی می‌کند می‌تواند به همسرش که در ایران است برای امور طلاق وکالت بدهد. در این صورت فردی که در ایران است می‌تواند از طرف ایشان وکیل بگیرد. تا در مراحل اداری طلاق حضور پیدا کند. در حالت بعد شخصی که در خارج از کشور است می‌تواند به صورت مستقیم به وکیل پایه یک وکالت دهد. تا وکیل بتواند امور طلاق انجام شود.

خانم و آقا در کشورهای مختلف ساکن باشند

بعضی مواقع ممکن است خانم در یک کشور و آقا در کشور دیگر (هر دو خارج از ایران) ساکن باشند. در این صورت خانم و آقا به صورت جداگانه از یکی از طریقی که گفته شد می‌توانند به یکی از اعضای خانواده وکالت دهند. یا به صورت مستقیم وکیل پایه یکی دادگستری وکالت دهند. باید توجه داشته باشید اگر قانون سفارت کشوری که در آن زندگی میکنند متفاوت باشد، ممکن است کمی مراحل طلاق طولانی شود.

مهریه برای ایرانیان مقیم خارج از کشور

مهریه حق خانم است و در هر شرایطی به ایشان تعلق می‌گیرد. اگر خانم و اقا خارج از کشور باشند و برای پرداخت مهریه توافق کنند، وکیل آنها می‌تواند اموالی را در ایران به نیابت از آقا به خانم واگذار کند. در صورتی که خانم قصد بخشش مهریه را داشته باشد، وکیل پروسه طلاق را بر این اساس پیش می‌برد.در این صورت خانم دیگر نمی‌تواند ادعایی نسبت به مهریه داشته باشد.

آزمایش عدم بارداری

آزمایش عدم بارداری یکی از مدارکی است که دادگاه برای صدور رای طلاق و دفترخانه برای صیغه طلاق به آن نیاز دارند. اگر خانم باردار باشد، طلاق صورت می‌گیرد.  هدف از این کار این است که در صورت بارداری تکلیف حضانت و نفقه فرزند مشخص شود. افرادی که خارج کشور باشند باید آزمایش عدم بارداری را انجام داده و  برای تائید و ترجمه به سفارت ارسال کنند.

اجرای صیغه طلاق بدون حضور زوجین

افرادی که خارج از کشور هستند برای جاری شدن صیغه طلاق و مهر خوردن شناسنامه‌ها نیاز به حضور در ایران ندارند. بر اساس وکالت‌نامه‌ای که وکیل برای آنها تنظیم می‌کند، امکان حضور وکیل از طرف خانم و آقا برای جاری شدن صیغه طلاق وجود دارد. از زمانی که دادنامه طلاق صادر می‌شود تا جاری آن در دفتر طلاق سه ماه فرصت وجود دارد. خانم و آقا می‌توانند خودشان در این سه ماه در ایران حضور پیدا کنند.

توافق‌نامه طلاق توافقی

اگر هر دو طرف راضی به طلاق باشند باید ب سر موضوعاتی مانند مهریه، نفقه و حضانت فرزند به توافق برسند. زمانی که شما برای امور طلاق خود به وکیل وکالت می‌دهید، ایشان باید یک توافقنامه برای شما تنظیم کند. امور طلاق را بر اساس آن پیش ببرد. مهریه در طلاق توافقی بر اساس توافق زوجین است. خانم می‌تواند مهریه را دریافت کند، می‌تواند دمهریه را ببخشد، می‌تواند بخشی از مهریه را دریافت و بخش دیگر را ببخشد. نفقه نیز مانند مهریه قابل  دریافت یا بخشش است. حضانت فرزند در طلاق توافقی حتی برای ایرانیان خارج از کشور هم بر اساس توافق طرفیت و مصلحت کودک است.

طلاق یک طرفه از خارج کشور

در شرایطی که خانم و آقا هر دو طرف برای طلاق توافقی راضین باشند باید برای طلاق یک طرفه اقدام کنند. طلاق یک طرفه از سمت آقا به این صورت است که باید از طریق سامانه ثنا یا میخک به یک وکیل پایه یک دادگستری وکالت دهد. تا به جای ایشان در دادگاه حضور پیدا کند. برای طلاق  یک طرفه از سمت آقا، باید ایشان تمام حق و حقوق مالی خانم مانند مهریه، نفقه و اجرت المثل را پرداخت کنند و سپس ایشان را طلاق دهند. طلاق از طرف آقا نیاز به دلیل ندارد. در طلاق یک طرفه از سمت خانم باید ایشان وکیل بگیرد. در صورتی که حق طلاق ندارد باید با استناد به یکی از شروط ۱۲ گانه‌ی عقد برای طلاق اقدام کند. طلاق یک طرفه از سمت خانم پیچیدگی‌های بسیار زیادی دارد. در صورت نداشتن وکیل بین ۲ تا ۳ سال زمان می‌برد.

به خانواده وکالت دهیم یا وکیل؟

این موضوع شاید یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های افرادی که خارج از کشور زندگی می‌کنند، باشد. برای امور حقوقی به یکی از اعضای خانواده وکالت دهند یا یکی از اعضای خانواده که در ایران ساکن هستند؟ در صورتی که وکیل معتمد خود را پیدا نکردید یکی از اعضای خانواده می‌توانند برای مشاوره به دفتر وکلا مراجعه کند. تا از نزدیک با روال کار و مجموعه ایشان آشنا شود. اما برای وکالت دادن بهتر است به صورت مستقیم به وکیل خود وکالت دهید تا امور حقوقی شما را انجام دهد.

وکالت در طلاق

یکی از راه‌های طلاق برای طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور داشتن وکالت در طلاق خانم از سمت آقا است. زمانی که خانم وکالت در طلاق دارد دیگر نیاز به حضور یا وکالتنامه از سمت آقا نیست. بدون نیاز به آقا می‌تواند به جای ایشان وکیل بگیرد. وکالت در طلاق برای این که کامل باشد باید سه شرط زیر را دارا باشد:
  • بلاعزل باشد (دارای تاریخ مشخص نباشد)
  • حق توکیل به غیر داشته باشد (تا خانم بتواند به جای آقا وکیل بگیرد)
  • حق اسقاط در تجدید نظر خواهر و فرجام خواهی داشته باشد. (بلافاصله بعد صدور رای طلاق بتواند برای جاری شدن صیغه طلاق اقدام کند)
   
۵/۵ - (۴ امتیاز)
تیم تحریریه دادنیک

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های امور حقوقی خانواده، انحصار وراثت، امور وکالتی و کنسولی ایرانیان داخل و خارج از کشور منتشر می‌نماید. برای کسب اطلاعات بیش‌تر و مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در تماس باشید.

6 دیدگاه برای “طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور

    • koohiwork گفته:

      وقت بخیر بله وکلای ما میتونن از ایران و بدون نیاز به حضورتون طلاق توافقی شما رو انجام بدن. برای وکالت دادن به وکیل طلاق توافقی باید از سامانه میخک استفاده کنید لطفا در واتساپ به کارشناسان ما پیام بدید تا راهنماییتون کنن.

  1. کریمی گفته:

    من دوس دارم برای طلاق توافقی با همسرم اقدام کنم. سر حضانت دخترمون به توافق نمیرسیم. میشه لطفا پیشنهادتون رو بگید؟

    • koohiwork گفته:

      وقت بخیر
      لطفا در واتساپ به همکاران ما پیام بدید تا یک جلسه آنلاین با وکیل طلاق توافقی براتون تنظیم کنن تا پرونده بررسی بشه و راهنماییتون کنن.

  2. کوشافر گفته:

    من خارج از ایران زندگی میکنم و میخوام به هسرم در ایارن حق طلاق بدم که برای طلاق اقدام کنن. میشه بفرمایید باید چیکار کنم؟ بنظر شما به همسرم وکالت بدم یا به وکیل طلاق توافقی؟

    • koohiwork گفته:

      وقت بخیر
      با توجه به اینکه هر دو نفر راضی به طلاق هستید و شما خارج از ایران زندگی میکنید بهتر هست به صورت مستقیم به وکیل طلاق توافقی وکالت بدید. در این صورت کار در مدت زمان کمتری انجام میشه. لطفا در واتساپ به همکاران ما پیام بدید تا راهنماییتون کنن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)