مراحل طلاق توافقی چگونه است؟

مراحل طلاق توافقی

وقتی راجع به مراحل طلاق توافقی صحبت می کنیم باید آن را به دو بخش مراحل طلاق توافقی با وکیل و مراحل طلاق توافقی بدون وکیل تقسیم کنیم. 

روند طلاق توافقی و مراحل انجام طلاق توافقی، وقتی که وکیل طلاق دارید بسیار ساده‌تر و کوتاه تر از حالتی است که بخواهید بدون وکیل، پروسه طلاق توافقی را پیش ببرید. 

مراحل اقدام برای طلاق توافقی بدون وکیل در قسمت پایین مقاله به وضوح شرح داده شده است و در صورتی که بخواهید پرونده با وکیل طلاق توافقی دادنیک پیش برود، نیازی به حضور شما در هیچ مرحله‌ای نخواهد بود و مراحل طلاق توافقی با وکیل در زمان کوتاه‌تری پیش خواهد رفت. 

برای اطلاعات بیش‌تر در زمینه مراحل طلاق توافقی و مراحل اقدام به طلاق توافقی با کارشناسان حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

فرم درخواست مشاوره رایگان

طلاق توافقی چیست؟

طلاق توافقی براساس توافق زوجین انجام می‌شود. زمانی که خانم و آقا برای پایان دادن به زندگی مشترک خود به تفاهم و توافق می‌رسند، از طریق طلاق توافقی می‌توانند بدون دردسر و کشمکش طلاق بگیرند. در ادامه، زوجین برای طلاق توافقی باید در مورد مسائل مختلفی به تفاهم برسند.

از جمله مسائلی که باید تعیین تکلیف شوند عبارت هستند از حضانت فرزند، تقسیم اموال، میزان نفقه، بخشیدن مهریه، و سایر مسائل مرتبط به زندگی زناشویی است. با توجه به اینکه زن و شوهر به صورت توافقی برای جدایی خود اقدام می‌کنند، ممکن است به این باور برسند که به حضور وکیل نیاز ندارند.

با وجود اینکه مراحل طلاق توافقی بدون حضور وکیل نیز امکان‌پذیر است ولی توصیه می‌کنیم قبل از اینکه برای جدایی خود دست به کار شوید، با وکیل طلاق توافقی مشورت کنید زیرا بدون حضور وکیل مدت زمان طلاق توافقی طولانی می‌شود.

مراحل طلاق توافقی بدون حضور وکیل

احتمالا برای شما هم سوال پیش آمده است که برای طلاق توافقی چه باید کرد؟ با توجه به اینکه بدون حضور وکیل طلاق توافقی، روند جدایی شما طولانی می‌شود بهتر است از بهترین وکیل طلاق توافقی در این حوزه کمک بگیرید. بدون توجه به اینکه ساکن کدام شهر هستید، می‌توانید برای طلاق توافقی خود دست به کار شوید.

اگر نمی دانید برای طلاق توافقی به کجا باید مراجعه کرد، در ادامه ۷ مرحله طلاق توافقی را بدون حضور وکیل توضیح می‌دهیم.

ثبت‌نام در سامانه تصمیم

خانم و آقا می‌توانند برای طلاق توافقی خود به سامانه تصمیم مراجعه کنند و با ورود اطلاعات هویتی تقاضای جلسات مشاوره خود را به ثبت برسانند.

دریافت نوبت وقت مشاوره اجباری

بعد از تکمیل ثبت‌نام در سامانه تصمیم، خانم و آقا باید برای مشاوره‌های اجباری نوبت بگیرند. در نظر داشته باشید نوبت مشاوره هر ۲ ماه یک بار تعیین می‌شود. در ضمن مشاوره اجباری ۴ الی ۶ جلسه خواهد بود.

دریافت گواهی عدم سازش

بعد از اتمام جلسات مشاوره و پرداخت هزینه‌های این جلسات، مشاور و کارشناس مربوطه درصد سازش و ادامه این زندگی زناشویی را تعیین می‌کند.اگر طی جلسات مشاوره بهبودی در زندگی زوجین ایجاد نشود، کارشناس مربوطه گواهی به نام برگه عدم سازش صادر می‌کند. این گواهی یکی از مهم‌ترین برگه‌ها و جزوی از مدارک لازم برای طلاق توافقی است.

ثبت دادخواست طلاق

با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می‌توان دادخواست طلاق خود را ثبت کرد. از آنجایی که زوجین بدون حضور وکیل این روند را در پیش گرفته‌اند، باید با در دست داشتن مدارک زیر به یکی از دفاتر الکترونیک قضایی مراجعه کنند و دادخواست طلاق خود را به ثبت برسانند.

  •       شناسنامه
  •       کارت ملی
  •       عقدنامه

تعیین وقت دادرسی

با ثبت دادخواست طلاق نوبت به تعیین وقت دادرسی می‌رسد. با تعیین وقت دادرسی مشخص می‌شود زوجین در چه تاریخ و ساعتی باید به دادگاه مراجعه کنند. این وقت از طریق ابلاغ الکترونیکی سامانه ثنا به زوجین اطلاع داده می‌شود. البته در برخی موارد نیز برای زوجین پیامک ارسال می‌کنند.

تکمیل مدارک

طی مراحل طلاق توافقی بدون حضور وکیل، زوجین باید تمامی مدارک لازم را خودشان جمع‌آوری کنند و در اختیار دادگاه قرار دهند. یکی از مهم‌ترین مدارک ارائه جواب آزمایش عدم بارداری خانم است.

حضور یافتن در جلسات دادگاه

بعد از اینکه وقت دادرسی تعیین شد و به اطلاع زوجین رسید، زوجین باید در زمان و تاریخ مشخص‌شده در دادگاه حاضر شوند. ناگفته نماند آنها موظف به ارائه مدارک لازم در جلسات دادگاه خواهند بود.

مراحل طلاق توافقی با حضور وکیل

خبر خوب اینکه با حضور وکیل لازم نیست شما ۷ مرحله طولانی ذکرشده در بالا را پیش ببرید، در واقع داشتن وکیل نوعی میانبر محسوب می‌شود زیرا وکیل به عنوان نماینده رسمی شما مراحل طلاق را پشت سر می‌گذارد. بدین‌ترتیب نیازی نیست شما در دادگاه حاضر شوید یا در جلسات مشاوره شرکت کنید.

به طور معمول با حضور یک وکیل مجرب در پرونده‌های طلاق توافقی، مراحل جدایی ۲ تا ۴ ماه طول می‌کشد ولی بدون حضور وکیل ممکن است این مراحل تا ۹ ماه نیز ادامه داشته باشند.

توافقات زوجین در طلاق توافقی

پیش از این نیز گفتیم، طلاق توافقی به این معنا است که زوجین در مورد جدایی و سایر مسائل به توافق برسند. برای مثال خانم با آقا به توافق می‌رسد که مهریه‌اش را به طور کامل دریافت کند یا آن را ببخشد.همچین خانم و آقا می‌توانند به توافق برسند که خانم بخشی از مهریه را دریافت کند و مابقی آن را ببخشد. در ادامه این توافقات را به طور خلاصه نام می‌بریم:

  •     تعیین تکلیف مهریه
  •       تعیین نفقه خانم
  •       اجرت‌المثل
  •       تعیین تکلیف جهیزیه
  • حضانت فرزند
  •       تاریخ‌ دیدار با فرزند
  •       نفقه، هزینه، و نوع پرداخت مبالغ  مربوط به فرزند
  •       حقوق مالی و غیر مالی زوجین

مراحل طلاق توافقی در دوران عقد

طلاق توافقی به صورت تفاهمی بین زوجین انجام می‌شود، مراحل طلاق توافقی به این بستگی دارد که زوجین با کمک وکیل یا بدون حضور وکیل از یکدیگر جدا شوند.در نظر داشته باشید طلاق توافقی با کمک وکیل سریع‌تر پیش می‌رود در حالی که ثبت‌نام زوجین در سامانه تصمیم و دریافت نوبت برای مشاوره اجباری باعث طولانی شدن مراحل جدایی زوجین خواهد بود.

طی طلاق توافقی خانم و آقا باید بر اثر مسائلی همانند نفقه، مهریه، حضانت فرزند، و سایر مسائل به توافق برسند ولی در دوران عقد برخی از مسائل واضح است و نیاز به توافق زوجین ندارد.

در دوران عقد نیز به همین صورت است البته اگر خانم و آقا در دوران عقد تصمیم به طلاق توافقی داشته باشند و خانم باکره باشد، نیمی از مهریه به خانم تعلق می‌گیرد. این در حالی است که در دوران عقد آقا از پرداخت نفقه به خانم مبرا است.

نمونه رای طلاق توافقی
نمونه دادنمانه رای طلاق توافقی

مراحل طلاق توافقی برای ایرانیان خارج از کشور

در صورتی که زوجین در خارج از کشور زندگی می‌کنند و قصد دارند به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوند، باید براساس قوانین جمهوری اسلامی ایران طلاق توافقی خود را انجام دهند. برای پیش بردن مراحل طلاق توافقی، لازم نیست این زوجین به کشور ایران برگردند، بلکه با حضور وکلا معتبر می‌توانند طلاق خود را ثبت کنند.

کافی است به سامانه ثنا یا سامانه میخک مراجعه کنند و بعد از تکمیل ثبت‌نام، وارد کردن اطلاعات هویتی، و معرفی وکیل منتخب خود می‌توانند وکالتنامه‌ای تنظیم و صادر کنند. مراحل تنظیم وکالتنامه در سامانه میخک به منظور اجرای طلاق توافقی به شرح زیر است:

  •       ورود به سامانه میخک و تکمیل ثبت‌نام
  •       وارد کردن اطلاعات هویتی فرد متقاضی
  •       انتخاب نوع خدمت ( تنظیم وکالتنامه)
  •       ورود اطلاعات هویتی وکیل منتخب
  •       دریافت کد رهگیری
  •       ثبت‌نام در سیستم نوبت‌دهی برای حضور در سفارت ایران
  •       اقدام برای احراز هویت
  •       مراجعه حضوری به دفتر نمایندگی ایران در کشور محل سکونت

در ادامه وکیل منتخب فرد متقاضی می‌تواند به عنوان نماینده رسمی او مراحل طلاق را پیش برد و در جلسات دادگاه حضور پیدا کند. در نهایت بدون حضور زوجین طلاق آنها ثبت می‌شود. سامانه ثنا نیز یکی دیگر از سامانه‌هایی است که به اموری همانند طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور رسیدگی می‌کند.

طلاق توافقی چقدر طول می‌کشد؟

طلاق توافقی به طور معمول سریع‌تر از سایر طلاق‌ها مانند طلاق از طرف مرد و یا طلاق از طرف زن انجام می‌شود. البته اگر شما بدون حضور وکیل مراحل طلاق توافقی را در پیش بگیرید، به طور حتم باید صبر زیادی داشته باشید زیرا طلاق توافقی بدون حضور وکیل روند طولانی دارد.

در صورتی که وکیلی را برای طلاق خود استخدام کنید بدون‌شک سریع‌تر به نتیجه دلخواه خود دست می‌یابید. به خاطر داشته باشید هرچه وکیل شما مجرب‌تر و حرفه‌ای‌تر باشد شرایط طلاق توافقی شما سریع‌تر انجام می‌شود.

در پایان شما می‌توانید با مراجعه به مقاله “دادگاه طلاق چند جلسه است؟” در این باره اطلاعات بیشتری کسب کنید.

سوالات متداول

طلاق توافقی چقدر طول می کشد؟

معمولا روند طلاق در ایران ممکن است زمان بر باشد. طلاق توافقی چیزی حدود ۶ الی ۹ ماه زمان خواهد برد اما در صورتی که وکلای موسسه حقوقی دادنیک وکالت شما را به عهده بگیرند، مراحل طلاق توافقی بین ۱۰ الی ۳۰ روز انجام می شود.

آیا مشاوره در طلاق توافقی اجباری است؟

بله، قبل از انجام طلاق زوجین باید در جلسات مشاوره شرکت نمایند. البته در صورتی که وکیل داشته باشند نیازی به حضور در جلسه مشاوره نیست.

مهریه در طلاق توافقی چگونه است؟

زوجین باید بر سر تمام مسائل مشترک از جمله مهریه به توافق برسند. در این حالت خانم می‌تواند مهریه را مطالبه، بخشیده و یا بخشی از آن را ببخشد؛ همه چیز به توافق طرفین بستگی دارد

۵/۵ - (۱۲ امتیاز)
تیم تحریریه دادنیک

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های امور حقوقی خانواده، انحصار وراثت، امور وکالتی و کنسولی ایرانیان داخل و خارج از کشور منتشر می‌نماید. برای کسب اطلاعات بیش‌تر و مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در تماس باشید.

5 دیدگاه برای “مراحل طلاق توافقی چگونه است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان طلاق توافقی:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان انحصار وراثت:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)