جستجو کردن
Close this search box.

وکیل طلاق از طرف زن

وکیل طلاق از طرف زن

طلاق از طرف زن در ایران دارای فرآیند بسیار پیچیده ای است و یکی از سخت ترین نوع طلاق برای زنان در کشور محسوب می‌شود. از نظر شرع و قوانین اسلامی حق طلاق با مرد است، به همین سبب درخواست طلاق یک طرفه یا طلاق از طرف زن به دادگاه خانواده، روند بسیار دشواری برای زن دارد. بنابراین با توجه به موانعی که در پرونده‌های طلاق از طرف زن وجود دارد، داشتن وکیل پایه یک دادگستری به زن در پیش برد پرونده طلاق کمک زیادی می‌کند.

وجود یک وکیل طلاق متخصص و با تجربه در حوزه دعاوی خانوادگی تأثیر چشم گیری در روند پرونده طلاق دارد. مؤسسه حقوقی دادنیک با بهره گیری از وکلا و مشاوران حقوقی ماهر و مجرب در این زمینه به کاربران خود، بهترین خدمات را ارائه می‌دهد. برای دریافت مشاوره و راهنمایی با کارشناسان حقوقی این مؤسسه ارتباط برقرار کنید.

حقوق زن در طلاق

حقوق زن در طلاق که از زمان عقد نکاح زن مالک آن حقوق بوده و مرد بر طبق قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده موظف به پرداخت آن‌ها است، عبارتند از:

قانون جدید طلاق از طرف زن چیست؟

بر طبق قانون جدید طلاق از طرف زن، باید متقاضیان طلاق قبل از ارائه دادخواست طلاق به دادگاه خانواده، ابتدا به جلسات مشاوره خانواده مراجعه کنند، سپس بعد از گذراندن جلسات مشاوره درخواست طلاق خود را به دادگاه خانواده ارائه دهند. همچنین برای ثبت نام در جلسات مشاوره باید به سامانه تصمیم مراجعه و از مراجع مشاوره وقت بگیرند.

قانون جدید طلاق از طرف زن

مراحل طلاق با داشتن حق طلاق

  • طلاق با داشتن حق طلاق و طلاق توافقی از راحت ترین روش‌ها برای طلاق از طرف زن محسوب می‌شوند. به این صورت که زن با داشتن وکالت طلاق و مدارک طلاق از طرف زن به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و دادخواست طلاق از طرف زن را ثبت می‌کند.
  • در ادامه، مرد و زن باید به جلسات مشاوره و غربالگری مراجعه کنند، در این مرحله اگر وکیل طلاق حضور داشته باشد، دیگر نیازی به حضور زوجین نخواهد بود.
  • سپس پیامکی برای زمان رسیدگی دادخواست طلاق از طرف زن در دادگاه، برای مرد ارسال می‌شود. مرد در تاریخ تعیین شده باید در دادگاه خانواده حضور پیدا کند.
  • قاضی پرونده با بررسی دادخواست طلاق و وجود وکالت در طلاق برای زن، با درخواست طلاق از طرف زن موافقت کرده و حکم طلاق را صادر می‌کند.
  • در نهایت، زن به یکی از دفاتر رسمی ثبت ازدواج و طلاق مراجعه کرده تا صیغه طلاق جاری و ثبت شود.

مراحل طلاق از طرف زن چیست؟

  • ثبت نام در سامانه تصمیم
  • مراجعه به جلسات مشاوره
  • تنظیم دادخواست طلاق از طرف زن و ارائه آن به دادگاه خانواده
  • مراجعه به دادگاه جهت دادرسی طلاق از طرف زن
  • صدور حکم طلاق از طرف دادگاه برای زن

مدارک لازم برای طلاق از طرف زن

  • شناسنامه
  • کارت ملی
  • عقدنامه
  • نتیجه آزمایش برای عدم بارداری زن

طلاق از طرف زن در دوران عقد به چه صورت است؟

طلاق از طرف زن در دوران عقد به این صورت است که زن در دوران عقد اگر درخواست طلاق خود را به دادگاه خانواده ارائه دهد و باکره باشد، حق مطالبه نصف مهریه خود را دارد اما اگر با همسر خود در دوران عقد رابطه برقرار کرده باشد، بر طبق ماده 1085 قانون مدنی « زن می‌تواند با حق حبس و تا مادامی که کلیه مهریه از ناحیه زوج داده نشود، از هم بستری با زوج امتناع نماید که موجب کراهت یا حق حبس است.»

بررسی طلاق غیابی از طرف زن

بر اساس قانون حمایت از خانواده اگر مرد به طور متوالی و بدون هیچ عذر موجهی، به مدت 5 سال غیبت داشته باشد (زندگی مشترک را ترک کرده باشد) زن می‌تواند درخواست طلاق خود را به دادگاه خانواده عرضه کند. همچنین دلیل طلاق خود را غیبت بدون عذر موجه همسر خود، به دادگاه ارائه دهد، قاضی با توجه به دلیل محکمه پسند زن با طلاق غیابی وی موافقت کرده و حکم طلاق را صادر می‌نماید.

همچنین توجه داشته باشید که با دریافت طلاق غیابی از طرف زن هیچ کدام از حق و حقوق زن اعم از مهریه، نفقه و اجرت المثل وی از بین نمی‌رود و دادگاه خانواده موظف به تعیین تکلیف حقوق زن در زمان طلاق خواهد بود.

مرد بعد از آگاهی از رأی طلاق می‌تواند به حکم طلاق غیابی اعتراض کند.

طلاق غیابی از طرف زن

شرایط طلاق از طرف زن چیست؟

  • اعتیاد همسر
  • ازدواج مجدد مرد بدون اجازه زن
  • عدم پرداخت نفقه به زن
  • ترک زندگی مشترک توسط زن
  • عدم برقرار کردن رابطه با زن
  • بر طبق ماده 1129 قانون مدنی « درصورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجراء حکم محکمه و الزام او به دادن نفقه، زن می‌تواند برای طلاق به حاکم رجوع کند و حاکم شوهر او را اجبار به طلاق می‌نماید. همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه.»
  • عسر و حرج زن
  • غیبت مرد به مدت شش ماه یا بیشتر
  • داشتن حق طلاق از طرف مرد
  • محکوم شدن مرد به حبس به مدت 5 سال یا بیشتر

وکیل طلاق از طرف زن

داشتن وکیل طلاق از طرف زن در روند پرونده طلاق تأثیر فوق العاده زیادی دارد. وکیل طلاق با تخصص و حرفه خود، با استفاده از ماده‌های قانون مدنی، قانون حمایت از خانواده و اطلاع کامل از راه‌های طلاق از طرف زن، بسیار راه گشا بوده و به روند پرونده طلاق از طرف زن سرعت می‌بخشد. بنابراین برای نحوه چگونگی استفاده از ماده‌های قانونی و اثبات آن‌ها در دادگاه خانواده، به وکیلی متخصص و حرفه ای نیاز است.

مؤسسه حقوقی دادنیک با در نظر داشتن پیچیدگی‌ها و دشوارهای دعاوی خانواده و نیاز به تخصص و تجربه لازم در حوزه دعاوی خانوادگی نظیر طلاق، طلاق توافقی، حق طلاق، مهریه، نفقه، طلاق با داشتن وکالت در طلاق، اجرت المثل، حضانت فرزندان و غیره، وکلا و مشاوران حقوقی مجرب و خبره خود را به فعالیت گرفته تا بتوانند بر طبق قوانین مدنی، این دسته از پرونده‌ها را به خوبی مدیریت کنند.

همچنین توجه داشته باشید که دعاوی خانواده علاوه بر اینکه به تخصص لازم و اطلاعات کافی از قوانین مربوطه نیاز دارد، همچنین به یک بینش اخلاقی و حقوقی به دعاوی خانواده نیازمند خواهد بود.

همانطور که بیان کردیم، مجموعه حقوقی دادنیک با استفاده از کارشناسان حقوقی خبره در زمینه طلاق به کاربران خود بهترین خدمات را ارائه می‌کند، بنابراین با مشاوران حقوقی این مجموعه برای دریافت مشاوره و دریافت اطلاعات در ارتباط باشید.

سوالات متداول

موارد طلاق از طرف زن چیست؟

در قانون مدنی و از خانواده شرایط درخواست طلاق از طرف زن عبارتند از: وکالت در طلاق اعم از وکالت مشروط یا وکالت مطلق (حق طلاق)، عدم پرداخت نفقه زن یا ناتوانی مرد در پرداخت نفقه زن، عسر و حرج زن و غیبت مرد بیش از 5 سال.

مدارک لازم برای طلاق از طرف زن چیست؟

مواردی نظیر شناسنامه، کارت ملی، عقدنامه و نتیجه آزمایش برای عدم بارداری زن، برای درخواست طلاق از طرف زن لازم هستند.

طلاق از طرف زن در دوران عقد به چه صورت است؟

بر طبق قانون حمایت از خانواده اگر زن در دوران عقد باکره باشد و درخواست طلاق خود را به دادگاه خانواده ارائه دهد، نصف مهریه به وی تعلق می‌گیرد. اما اگر زن باکره نباشد، مرد موظف به پرداخت مهریه کامل به همسر خود است.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (9 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

حق حبس چیست؟
حق حبس زوجه چیست؟
حاضر نشدن مرد در دادگاه مهریه
حاضر نشدن مرد در دادگاه مهریه
اثبات عدم تمکین زن
اثبات عدم تمکین زن
طلاق غیابی
طلاق غیابی و همه چیز درباره آن

4 پاسخ

  1. سلام من آخرین روز که با شوهرم دعوا کردم و اومدم بیرون و دیگه برنگشتم و میخواستم جهیزیه رو برگردونم اما همسرم میگه نمیتونی چجوری میتونم قانونی اقدام کنم؟
    اینم بگم ما در حال طلاق هستیم

    1. سلام، وقت شما بخیر
      باید درخواست استرداد جهیزیه در دفاتر خدمات قضایی دهید.

  2. درود
    من و همسرم داریم جدا میشیم و من به شهر دیگه ای اسباب کشی کردم می‌خوام بدونم آیا وکیل بگیرم می‌تونه بدون اینکه خودم برم کارهای طلاق پیگیری کنه یا خودمم باید باشم؟

    1. سلام، وقت شما بخیر
      در صورتی که طلاق شما به صورت توافقی باشد وکیل می‌تواند به جای شما تمام مراحل را پیگیری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)