جستجو کردن
Close this search box.

وکیل حضانت

خانه / طلاق (خانواده) / وکیل حضانت
وکیل حضانت

یکی از مسائل زوجینی که فرزند داشته و تصمیم به جدایی و طلاق دارند، مسئله حضانت و نگه‌داری از کودک یا کودکانشان است. معمولاً در شرایطی که دو طرف می‌خواهند توافقی جدا شوند، مسئله حضانت فرزند هم توافقی و دوستانه حل می‌شود؛ اما در برخی مواقع چنین نیست و همین حضانت جنجال بسیاری به پا می‌کند.

در چنین مواردی برای جلوگیری از مجادله‌های بیشتر و بدون نتیجه پیشنهاد می‌کنیم تا حتماً یا یک وکیل حضانت فرزند صحبت کرده، درباره تمام قوانین، ماده‌ها و تبصره‌های حضانت فرزند آگاهی داشته و از مشورت با افراد غیرمتخصص جدا پرهیز کنید.

به همین خاطر در این مقاله می‌خواهیم خلاصه‌ای از قوانین حضانت فرزند را توضیح داده و سپس درباره مزایای داشتن وکیل حضانت صحبت کنیم تا بتوانید در مورد این تصمیم حقوقی مهم زندگی‌تان بهترین انتخاب را داشته باشید.

حضانت فرزندان با کیست؟

در مورد حقوق کودکان و حضانت آن‌ها ماده 1179 و 1168 قانون مدنی صحبت کرده است. در این ماده‌ها، قانون به والدین توصیه کرده تا مسئله حضانت را دوستانه حل کنند در غیر این صورت دادگاه به‌عنوان مجری قانون درباره مسئله نگهداری کودک تصمیم‌ می‌گیرد.

در این تصمیم‌گیری قانونی نگهداری از فرزند، چه دختر و چه پسر، تا سن 7 سالگی  بر عهده مادر است. بعد از آن حضانت دختر تا 9 سالگی با پدر است.

همچنین حضانت پسر تا 15 سالگی بر عهده پدر است. با رسیدن به سن بلوغ دینی، فرزند این امکان و اجازه را دارید تا برای زندگی پیش پدر یا مادرش تصمیم گرفته و به دادگاه اعلام کند.

حضانت فرزندان با کیست

علاوه بر موارد بالا، موردی هم به نام حضانت دائم وجود دارد. در این شرایط والدین با هم توافق می‌کنند که به جای این کشمکش و جابه‌جایی محل زندگی کودک در سنین مختلف، حضانت دائم فرزندشان بر عهده پدر یا مادر باشد. شرط توافق بر سر این حضانت دائمی، تمکن مالی برای برطرف کردن هزینه‌های زندگی و تحصیلی کودک است.

در صورتی هم که هر لحظه فرد دچار مشکلات مالی شده و اصطلاحاً دیگر استطاعت مالی برای حضانت دائم را نداشته باشد، همسر سابقش می‌تواند به دادگاه مراجعه کرده و درخواست ابطال حضانت دائم را بدهد. در این مورد وکیل حضانت فرزند به شما کمک کرده تا مسیر ابطال حضانت را بر اساس قانون پیگیری کرده و بهترین تصمیم را بگیرید.

مزایای داشتن وکیل برای گرفتن حضانت

اگرچه تا اینجا درباره قوانین حضانت فرزند صحبت کردیم؛ اما این مسئله حقوقی با حضور در دادگاه و ارائه دادخواست پیچیده شده و اگر مجادلۀ قبلی هم با همسرتان داشته باشید؛ شاید به توافق نرسیده یا نتوانید حقتان را بگیرید. به همین خاطر توصیه می‎‌کنیم برای پیگیری پرونده بر اساس قانون و رسیدن به نتیجه مثبت حتماً از مشاوره و همراهی وکیل حضانت فرزند استفاده کنید.

مهم‌ترین مزین داشتن وکیل حضانت فرزند، تسلط وکیل به مواد قانونی، تبصره‌ها و استثنائات است تا کاستی‎های پرونده بعد از مشاوره برطرف شده و بتوانید با حضور موفق در دادگاه حضانت فرزندتان را داشته باشید.

علاوه بر موارد بالا، برای مسائلی دیگری مانند:

  • برعهده گرفتن هزینه زندگی و تحصیل فرزندتان
  • لزوم پرداخت هزینه زندگی و تحصیل از سمت پدر به‌صورت ماهانه
  • گرفتن پاسپورت و یا امکان خروج از کشور بعد از اجازه پدر

و موارد مشابه که در دادگاه باید برایش تصمیم گرفته شود، به همراهی وکیل حضانت فرزند نیاز دارید. با این توضیحات بیایید دربارۀ معیارهای انتخاب بهترین وکیل حضانت صحبت کنیم.

بهترین وکیل حضانت فرزند کیست؟

به‌عنوان قسمت آخر مقاله می‌خواهیم در مورد معیارهای انتخاب بهترین وکیل حضانت فرزند صحبت کنیم. در چنین شرایطی معمولاً زوجین با خانواده و دوستان مشورت کرده و از آن‌ها درباره وکلای آشنا و… می‌پرسند. توصیه می‌کنیم اصلاً سراغ مشورت با افراد غیرمتخصص نروید؛ زیرا هر وکیلی در یک حوزه مشخص کار می‌کند و در مورد حضانت کودکتان شما باید سراغ وکلایی بروید که:

  • در حوزه دادگاه خانواده کار کردند
  • در مورد دادگاه حضانت فرزند تخصص دارند
  • تسلط کاملی به قانون حضانت کودک دارند
  • سابقه موفقیت در دادگاه‌های بسیاری را در پرونده کاری‎‌شان دارند
بهترین وکیل حضانت فرزند کیست

یادتان باشد که مسئله حضانت فرزند، تکلیف قانونی دادگاه برای نگه‌داری از فرزندان زیر 18 سال است که بر عهدۀ شما قرار گرفته و اگر هر لحظه‌ای صلاحیت و شایستگی ان را نداشته باشید، همسر سابقتان می‌تواند حضانت را باطل کرده و فرزند مشترکتان را از شما بگیرد، پس برای آماده کرده همه شرایط و ارائه مدارک کافی به سابقه کار و تخصص وکیل، مهارت و دانش، پرونده‌های مثبت توجه کنید.

در این میان باید به مسائل دیگری مانند دستمزد وکیل و هزینه پرونده، هزینه دادگاه، زمان کافی برای آماده کردن پرونده و حضور در دادگاه نیز توجه داشته باشید.

جمع بندی

 در این مقاله به‌صورت خلاصه درباره قانون حضانت فرزندان، شرایط حضانت دائم و امکان باطل کردن آن، مزایای داشتن وکیل حضانت فرزند و معیارهای انتخاب وکیل صحبت کردیم.

مجموعه حقوقی دادنیک با حضور جمعی از وکلای مجرب در حوزه دادگاه خانواده و حضانت فرزند تشکیل شده و شما می‌توانید با اطمینان بابت پیگیری درست و قانونی، تعهد وکلا نسبت به موکل و هزینه کاملاً مناسب مجموعه، پرونده را به دادنیک سپرده و با حضور موفق در دادگاه حضانت فرزندتان را داشته باشید.

سوالات متداول

اگر مادر حضانت فرزندش را داشته باشد، در مورد ازدواج او هم می‌تواند اجازه بدهد؟

خیر بر اساس قانون رسمی کشور اجازه ازدواج دوشیزگان با پدرشان است و در این شرایط باید حتماً اجازه رسمی پدر صادر شود. در صورتی که پدر فوت شده یا نباشد، جد پدری تصمیم‌گیرنده است و اگر او هم نباشد، باید اجازه رسمی از دادگاه گرفته شود.

مسئله ولایت پدر بر فرزندانش تا چه سنی ادامه دارد؟

ولایت پدر و جد پدری تا زمان 18 سالگی است. در ضمن ولایت قهری پدر به جد پدری اولویت دارد و قابل‌انتقال به مادر و خانواده مادری نیست.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
4.8/5 - (16 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

تغییر نام خانوادگی فرزند
تغییر نام خانوادگی فرزند بعد از طلاق
طلاق در آذربایجان
طلاق در آذربایجان
معاینه پزشکی قانونی برای طلاق
معاینه پزشک قانونی برای طلاق
طلاق غیابی
طلاق غیابی و همه چیز درباره آن

4 پاسخ

  1. پسر من 10 سالشه و از نظر قانونی دیگه نمیتونه با من زندگی کنه اما پدرش هم سراغش نیومده هنوز وکیل حضانت میتونه کمکم کنه که دیگه هم نتونه بیاد؟

  2. سلام من میخوام از شوهر سابقم بابت اعتیادش سلب حضانت کنم موسسه شما وکیل حضانت داره بخوام مشورت کنم؟

    1. درود
      بله
      با مشاورین تیم حقوقی دادنیک تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)