جستجو کردن
Close this search box.

اعتراض به گواهی عدم امکان سازش

خانه / طلاق (خانواده) / اعتراض به گواهی عدم امکان سازش
اعتراض به گواهی عدم امکان سازش

بسیاری از زوجین ممکن است به این نتیجه برسند که دیگر علاقه‌ای به زندگی با هم ندارند. بر این اساس ممکن است هر یک از زوجین یا هر دوی آن‌ها به صورت توافقی اقدام به جدایی از یکدیگر کنند. در چنین شرایطی شاهد مراحل گوناگونی خواهیم بود که در نهایت به صدور گواهی عدم امکان سازش از دادگاه منجر می‌شود.

گاهی ممکن است یکی از زوجین اعتراض به گواهی عدم امکان سازش را در دستور کار خود قرار دهد که در این صورت ممکن است روند دادرسی را دچار اخلال کند. با ما همراه باشید تا به بررسی مسائل حقوقی پیرامون این قضیه بپردازیم.

ضمن اینکه در صورت داشتن هر گونه پرسش حقوقی می‌توانید از کارشناسان حقوقی مجموعه دادنیک، مشاوره واتساپی یا تلفنی رایگان دریافت کنید.

گواهی عدم امکان سازش چیست؟

زمانی که دادگاه طی روند دادرسی طلاق متوجه شود که سازش بین زوجین امکان پذیر نیست، گواهی عدم امکان سازش را صادر می‌کند. با صدور این گواهی زوجین می‌توانند با استناد به آن از یکدیگر جدا شوند.

آیا گواهی عدم امکان سازش قابل فرجام خواهی است؟

در پاسخ به این پرسش که آیا اعتراض به گواهی عدم امکان سازش امکان پذیر است باید بگوییم که این گواهی قابل تجدید نظر نخواهد بود. اما قابلیت فرجام خواهی را دارد.

در واقع فرجام خواهی به معنای شکایت از صدور گواهی عدم امکان سازش است که طی آن شخص معترض دادخواست خود را برای انطباق دادن گواهی با مقررات و قوانین به دیوان عالی کشور ارائه می‌کند. در فرجام خواهی هم مرد و هم زن و هم وکلای آن‌ها می‌توانند درخواست خود را به دادگاه ارائه کنند.

موارد صدور گواهی عدم امکان سازش

در قانون کشور حق طلاق با مرد است و تنها در صورتی این حق از او سلب می‌شود که وی به صورت آگاهانه وکالت آن را به زن منتقل کند. در این صورت زن می‌تواند بدون طی کردن مراحل دادرسی معمول برای جدایی از همسرش درخواست دهد.

موارد صدور گواهی عدم امکان سازش

اگر هیچ یک از طرفین، اعتراض به گواهی عدم امکان سازش نداشته باشند، در این صورت صدور رأی طلاق تنها با در دست داشتن این گواهی و حضور در دفترخانه امکان پذیر خواهد بود. البته این روند باید تا زمان اعتبار گواهی انجام شود. اما برای گرفتن گواهی عدم امکان سازش باید مراحلی را طی کرد که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

  1. در قدم اول یکی از طرفین یا هر دو و یا وکیل طلاق توافقی باید دادخواست طلاق را به دادگاه ارائه کند.
  2. در ابتدا برای رسیدگی به روند طلاق، مراکز مشاوره برای رسیدگی به اختلافات میان زوجین داوری می‌کنند تا در صورت امکان این اختلافات رفع و رجوع شوند.
  3. در صورتی که زوجین در مرحله مشاوره به توافق نرسند، نتیجه داوری به دادگاه خانواده ارائه خواهد شد و پس از طی کردن مراحل قانونی، گواهی عدم امکان سازش صادر می‌شود.
  4. در نهایت در صورت نداشتن اعتراض به گواهی عدم امکان سازش (فرجام خواهی نه تجدید نظر) طرفین می‌توانند از این مدرک برای اجرای حکم طلاق استفاده کنند.

مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش

هی عدم امکان سازش تنها 3 ماه پس از صدور و ابلاغ آن به طرفین، اعتبار دارد. در صورتی که در این مدت از گواهی عدم امکان سازش استفاده نشود، از اعتبار ساقط خواهد شد. وظیفه ارائه این گواهی بر عهده کسی است که دادخواست طلاق به نفع او صادر شده است.

البته در زمانی که بحث طلاق توافقی در میان باشد، هر یک از طرفین یا وکیل طلاق توافقی آن‌ها می‌تواند آن را به دفترخانه ارائه دهد.

امکان اعتراض به گواهی عدم امکان سازش

همانطور که در بخشی از مطلب به آن اشاره کردیم اعتراض به گواهی عدم امکان سازش فقط برای فرجام خواهی قابل قبول است و این گواهی قابل تجدید نظر نیست. اما ممکن است بسیاری از افراد حکم طلاق را با گواهی عدم امکان سازش اشتباه بگیرند.

 امکان اعتراض به گواهی عدم امکان سازش

از آن جایی که موارد صدور حکم طلاق با گواهی حکم طلاق متفاوت است، پس این دو مدرک کارایی متفاوتی خواهند داشت.

البته توجه داشته باشید در مواقعی که مرد برای دریافت گواهی عدم امکان سازش به دادگاه درخواست داده باشد، زمانی که این گواهی توسط دادگاه صادر شود، همسر وی نمی‌تواند به این رأی اعتراضی داشته باشد و اعتراض وی بی اثر خواهد بود.

گواهی عدم امکان سازش قطعی

گفتیم که اعتراض به گواهی عدم امکان سازش در حالتی که این گواهی از سوی مرد درخواست شده باشد، قابل پیگیری نیست. بنابراین فرد درخواست کننده می‌تواند با در دست داشتن این حکم برای اجرای صیغه طلاق به دفترخانه مورد نظر مراجعه کند.

در این حالت در صورتی که گواهی به نفع مرد باشد و زن برای اجرای حکم طلاق در دفترخانه حضور پیدا نکند، پس از طی شدن مراحلی، امکان صدور رأی بدون حضور زن فراهم خواهد بود. البته این شرایط برای مرد هم وجود دارد. بنابراین طی آن در صورت عدم حضور مرد در دفترخانه برای قطعی کردن جدایی، زن می‌تواند با کمک دادگاه و بدون حضور زوج از همسر خود جدا شود.

البته این روند کمی زمان بر خواهد بود و درخواست کننده باید از طریق دادگاه احضاریه ای را برای فرد غایب ارسال کند و در صورت عدم توجه به آن مراحل طلاق را طی کند. دادگاه در زمان صدور گواهی عدم امکان سازش، در خصوص مهریه هم تعیین تکلیف خواهد کرد.

در این شرایط سه حالت وجود دارند. اول اینکه مرد مهریه زن را تمام و کمال پرداخت می‌کند. در حالت دوم زن مهریه خود را می‌بخشد و در حالت سوم هم مرد برای پرداخت مهریه درخواست اعسار می‌دهد. گاهی هم زوجین در این مورد به توافق می‌رسند و در نهایت گواهی عدم امکان سازش بر اساس این توافق صادر می‌شود.

وکیل و مشاور برای گواهی عدم سازش

اگر قصد فرجام خواهی از گواهی عدم امکان سازش را دارید، بهتر است از یک وکیل حقوقی حرفه ای کمک بگیرید. در صورتی که می‌خواهید به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوید هم کمک گرفتن از یک وکیل طلاق توافقی باعث می‌شود که دیگر نیازی به حضور در جلسات مشاوره و دادگاه را نداشته باشید و به صورت غیرحضوری روند جدایی را طی کنید.

در این مطلب به بررسی نحوه اعتراض به گواهی عدم امکان سازش پرداختیم و گفتیم که این گواهی قابلیت تجدید نظر را ندارد اما امکان فرجام خواهی در مورد آن همچنان پابرجاست. در صورتی که در این زمینه با پرسشی مواجه هستید، می‌توانید از وکلای حرفه ای مؤسسه حقوقی دادنیک مشاوره رایگان دریافت کنید.

سوالات متداول

آیا اعتراض به گواهی عدم امکان سازش امکان پذیر است؟

بر اساس قانون امکان تجدید نظر برای گواهی عدم امکان سازش وجود ندارد. اما این گواهی قابل فرجام خواهی است.

مدت زمان اعتبار گواهی عدم امکان سازش چقدر است؟

گواهی عدم امکان سازش که در واقع سندی برای طلاق طرفین است که تنها 3 ماه پس از ابلاغ اعتبار خواهد داشت. در صورت گذشت این زمان گواهی از اعتبار ساقط خواهد بود و زوجین برای دریافت دوباره آن باید درخواست خود را به دادگاه ارائه دهند.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
4.9/5 - (27 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

مدارک لازم برای دادخواست نفقه فرزند
مدارک لازم برای دادخواست نفقه فرزند
قانون مهریه در ترکیه
مهریه در ترکیه
طلاق بخاطر بچه دار نشدن زن
طلاق بخاطر بچه دار نشدن زن
طلاق در قطر
قوانین و شرایط طلاق در قطر چگونه است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)