وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور

  در این متن قرار است راهنمای وکالت دادن وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور را برای شما توضیح دهیم. افرادی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند برای کلیه امور حقوقی خود مانند طلاق توافقی، طلاق یک‌طرفه، انحصار وراثت، امور اداری، دانشجویی، گذرنامه، امور ملکی و … نیاز به وکیل در ایران دارند. به صورت کلی ایرانیان در هر کشوری که زندگی کنند برای احوال شخصیه باید مطابق قوانین کشور خود پیش روند.
فرم درخواست مشاوره رایگان

احوال شخصیه چیست؟

برای توضیح درباره راهنمای انتخاب وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور نیاز داریم درباره احوال شخصیه توضیح دهیم. به مجموعه امور مانند طلاق، ازدواج، ارث و وصیت که بر اساس آنها، اشخاص در جامعه دارای حقوق شهروندی می‌شوند، احوال شخصیه گفته می‌شود. ایرانیان در هر کشوری و با هر مدت زمانی زندگی کنند برای احوال شخصیه باید مطابق قوانین جمهوری اسلامی ایران پیش روند.  

طلاق توافقی چیست؟

طلاق توافقی به نوعی از طلاق گفته می‌شود که در آن هم خانم و هم آقا راضی به جدایی هستند. برای موضوعاتی مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزند و استرداد جهیزیه به توافق رسیدند. برای انجام طلاق توافقی هم می‌توان به یک وکیل پایه یک دادگستری وکالت داد. همچنین خانم و آقا برای گرفتن رای طلاق می‌توانند اقدام کنند.

چگونه به وکیل وکالت دهیم؟

در گذشته برای وکالت دادن به وکیل پایه یک دادگستری باید به سفارت ایران در آن کشور مراجعه می‌کردیم. ولی امروز امکان انجام این خدمات به صورت آنلاین وجود دارد. وزارت امور خارجه و قوه قضاییه برای وکالت دادن سامانه‌ای طراحی کردند که بسته به هر نوع موضوع حقوقی می‌توان با انتخاب موضوع و وارد کردن مشخصات وکیل، امور وکات دادن را انجام داد. برای وکالت دادن به وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور باید در سامانه ثنا و میخک ثبت نام کرد که در ادامه به صورت کامل توضیح می‌دهیم.  
وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور
وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور

سامانه میخک

سامانه میخک یا مدیریت یکپارچه خدمات کنسولگری برای وزارت امور خارجه ایران و با هدف انجام امور حقوقی ایرانیان خارج کشور راه اندازی شده است. برای وکالت دادن از طریق سامانه میخک باید ابتدا در این سامانه ثبت نام کرد. برای ثبت نام در سامانه میخک باید در مراحل مختلف اطلاعات هویتی، محل سکونت و تماس را وارد کرد. بعد از ثبت نام باید کشوری که در آن سکونت دارید را انتخاب و نوع وکالت‌نامه را مشخص کنید. در این مقاله چون موضوع صحبت درباره طلاق توافقی است باید طلاق گیرنده زند یا طلاق دهند مرد را انتخاب کنید. بعد از این مرحله باید اطلاعات کامل وکیل مورد نظر را وارد و حدود اختیارات ایشان را مشخص کنیم. در نهایت باید گزینه دریافت کپی برابر اصل وکالت‌نامه از وزارت امور خارجه ایران را انتخاب کنید تا وکیل بتواند وکالت‌نامه را دریافت کنید. بعد از ثبت وکالت‌نامه یک کد رهگیری از سایت دریافت می‌کنید که اگر در کشورهای اروپایی زندگی می‌کنید باید به همراه این کد رهگیری و مدارک هویتی به سفارت‌خانه مراجعه کنید. اگر در کشورهای آمریکا و کانادا زندگی می‌کنید باید به کمک این کد رهگیری یک وقت احراز هویت به صورت اسکایپی رزرو کنید. بعد از انجام احراز هویت به صورت حضوری یا اسکایپی و تائید مدارک شما توسط سفارت، وکیل شما می‌تواند از وزارت امورخارجه وکالت‌نامه را دریافت کند و طلاق توافقی شما را انجام دهد.

سامانه ثنا

سامانه ثنا توسط قوه قضاییه برای انجام امور ابلاغیه‌های قضایی، ثبت دادخواست و ارسال اظهارنامه‌ها در سال ۱۳۹۵ راه‌اندازی شد. از آذرماه سال ۱۳۹۹ این سامانه به ایرانیان خارج از کشور هم خدمات گفته شده را ارائه می‌دهد. برای استفاده از سامانه ثنا باید به سایت عدل ایران وارد شوید. شماره سریال شناسنامه، تاریخ تولد و کد ملی خود را وارد کنید. اگر اجازه ورود به سایت را به شما داد، می‌توانید بقیه مراحل را انجام دهید در غیر این صورت باید از سامانه میخک وکالت دهید. بعد از ورود به سایت باید اطلاعات هویتی، محل سکونت و تماس خود را وارد کنید. (برای اطلاعات تماس باید سیمکارتی که به نام خودتان باشد و در ایران فعال باشد را استفاده کنید) در ادامه ثبت نام در ثنا باید احراز هویت اسکایپی و درج امضا را انجام دهید. در نهایت با ثبت و امضای قرارداد و ثبت دادخواست می‌توانید به وکیل خود وکالت دهید. وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور باید بتواند از یکی از این دو طریق موکل خود را راهنمایی کند.

طلاق توافقی ایرانیان خارج کشور چقدر زمان می‌برد؟

مدت زمان انجام طلاق بسته به این‌که هر دو طرف در یک کشور زندگی کنند یا خیر، هر دو امکان ثبت نام در ثنا و میخک را داشته باشند یا خیر متفاوت است. اگر امکان ثبت نام در سامانه ثنا را داشته باشند چند دقیقه زمان می‌برد تا به وکیل وکالت دهید. اگر امکان ثبت نام در ثنا را نداشته باشید باید از میخک وکالت دهید. بسته به این‌که در کشور آمریکا یا کانادا و یا کشورهای اروپایی زندگی کنید بین یک هفته تا دو ماه پروسه احراز هویت‌ شما انجام می‌شود. بعد از دریافت وکالت نامه توسط وکیل بسته به تخصص ایشان در انجام طلاق بین ۲۰ روز تا ۵ ماه زمان می‌برد تا طلاق شما انجام شود.

توافق‌نامه طلاق ایرانیان خارج از کشور

وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور باید طی یک جلسه به صورت آنلاین اسکایپی با خانم و آقایی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند و قصد طلاق توافقی دارند صحبت کند. در این جلسه باید درباره مهریه، نفقه، حضانت فرزند صحبت شوند و در برگه توافق‌نامه مکتوب شود. سپس باید به روز خانم و آقا برسد و دادنامه طلاقی که وکیل از دادگاه دریافت می‌کند باید بر اساس این توافقات باشد.

مهریه در طلاق توافقی

به صورت کلی هر توافقی که خانم و اقا سر موضوع مهریه داشته باشند دادگاه به آن احترام می‌گذاردو خانم می‌تواند با آقا توافق کند که مهریه خود را دریافت کند، ببخشد یا بخشی را دریافت و بخش دیگر را ببخشد. موضوع مهریه ارتباطی به سکونت خانم و آقا در کشور دیگر ندارد و در صورت مطالبه باید پرداخت شود. نفقه نیز مانند مهریه رسیدگی می‌شود که معمولا افرادی که در خارج از ایران زندگی میکنند آن را دریافت نمی‌کنند.

حضانت فرزند

تکلیف حضانت فرزند در طلاق توافقی باید مشخص شود. خانم و آقا می‌توانند هر توافقی که برای نگهداری از فرزند خود دارند را به وکیل خود اعلام کنند. حضانت فرزند باید بر اساس مصلحت فرزند باشد. حضانت قانونی فرزند دختر تا ۷ سالگی با مادر و از ۷ تا ۹ سالگی با پدر است. حضانت قانونی فرزند پسر تا ۷ سالگی با پدر و از ۷ تا ۱۵ سالگی با پدر است. اگر دختر از سن ۹ و پسر از سن ۱۵ سال بیشتر باشند، از مدار حضانت خارج شدند و تصمیم با خودشان است.

مدارک لازم برای طلاق توافقی ایرانیان خارج کشور

وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور نیاز به مدارک برای انجام طلاق شما در دادگاه‌های ایران دارد که به شرح زیر است:
  • وکالت‌نامه از طریق سامانه میخک یا ثنا
  • شناسنامه خانم و اقا (اصل شناسنامه باید پست شود)
  • کارت ملی خانم و آقا (تصویر کارت ملی کافی است)
  • سند ازدواج (ارائه اصل این سند نیاز است)
  • آزمایش عدم بارداری (در صورتی که خانم باکره یا دوشیزه باشد نیاز نیست)
  • وکالت در طلاق خانم (اگر از سمت اقا حق طلاق دارند)

اگر خانم و آقا در دو کشور مختلف باشند

بعضی مواقع ممکن است خانم و آقا بنا بر دلایلی در دو کشور جداگانه زندگی کنند. برای مثال خانم در انگلیس و آقا ساکن آلمان باشد و قصد طلاق توافقی داشته باشند. در این صورت باید هر کدام جداگانه در سامانه میخک یا ثنا ثبت نام کنند و به وکیل طلاق توافقی وکالت دهند. فقط ممکن است این پروسه بسته به زمانی که سفارت برای احراز هویت به آنها می‌دهد متفاوت باشد، بیشتر از حالتی که در یک کشور باشند زمان ببرد.

اگر یکی از طرفین در ایران باشد

اگر یکی از طرفین در ایران و دیگری در کشورهای دیگر ساکن باشد روش وکالت دادن می‌تواند متفاوت باشد. در این صورت خانم یا آقایی که در کشور دیگر زندگی می‌کند، می‌تواند به همسر خود در ایران وکالت دهد تا در دفتر وکیل حضور پیدا کند و به ایشان وکالت دهد.در حالت دیگر می‌تواند به صورت مستقیم از طریق ثنا و میخک به وکیل مورد نظر خود وکالت دهد. حالت دوم که روش مستقیم است روش کمتری زمان می‌برد.

به خانواده وکالت دهیم یا وکیل؟

در بعضی مواقع ممکن است شخصی که در خارج از کشور زندگی می‌کند، نتواند به وکیل اعتماد کند یا بنا به هر دلیل قصد داشته باشد به یکی از اعضای خانواده خود وکالت دهد. در این صورت باید در سامانه میخک ثبت نام کند و در قسمت اطلاعات وکیل اطلاعات فردی از اعضای خانواده خود را وارد کند. در این حالت شخص باید به وزارت امور خارجه مراجعه کند و وکالت‌نامه را دریافت کند و بعد از پیدا کردن وکیل مورد اعتماد از طرف شخصی که در خارج است وکالت دهد. در این صورت بازهم وکیل باید جلسه آنلاین خود را با شخصی که در خارج است داشته باشد تا توافق‌نامه را مکتوب کند. به صورت کلی روش مستقیم وکالت دادن زمان کمتری می‌برد.

آزمایش عدم بارداری

شاید برای شما هم جای سوال باشد که چرا خانم باید آزمایش عدم بارداری بدهد؟ در صورت بارداری دیگر امکان طلاق وجود ندارد؟ باید بدانید که حتی در صورت بارداری خانم می‌توانند برای طلاق اقدام کنند. آزمایش عدم بارداری برای این است که در صورت بارداری خانم تکلیف حضانت فرزند مشخص شود. پس در صورت بارداری خانم می‌توانند تا زمان مشخص شدن جنسیت فرزند صبر کنند و بعد برای طلاق اقدام کنند. وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور باید به موکل خود زمان دقیق ازمایش را اعلام کند. چرا که در بعضی مواقع این ازمایش برای جلسه دادگاه و در مواقع دیگر برای ثبت طلاق در دفترخانه مورد نیاز است. افراد خارج کشور دو راه برای انجام این ازمایش دارند. هم می‌توانند آزمایش را انجام داده و برای سفارت ارسال کنند تا تائید و ترجمه شود و به وکیل در ایران ارسال شود. هم می‌توانند آزمایش را انجام دهند و تصویر آن را برای وکیل ارسال کنند تا در ایران آن را به رویت یک آزمایشگاه برسانند تا تائید شود.

دفترخانه برای ثبت طلاق

بعد از دریافت دادنامه طلاق توسط وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور باید آن را به رویت دفترخانه برای جاری شدن صیغه طلاق و مهر زدن شناسنامه زوجین برسانند. برای جاری شدن صیغه طلاق اگر خانم و اقا امکان حضور در ایران را ندارند، وکلا می‌توانند به جای آنها حضور پیدا کنند. دادنامه طلاق توافقی که از دادگاه صادر می‌شود تا سه ماه اعتبار دارد. که در این مدت وکلا باید با شناسنامه زوجین، دادنامه طلاق، سند ازدواج و آزمایش عدم بارداری خانم به دفترخانه مراجعه کنند. در این مرحله شناسنامه ها مهر طلاق زده می‌شوند، صیغه طلاق جاری می‌شود و سند طلاق صادر می‌شوند.

وکالت در طلاق

حق طلاق به صورت قانونی با اقا است و ایشان می‌توانند این حق را به خانم هم واگذار کنند. زمانی که آقا حق طلاق را به خانم می‌دهند این حق از خودشان سلب و ساقط نمی‌شود. با دادن این حق خانم و آقا در شرایط برابر قرار می‌گیرند و خانم می‌تواند در هر زمان برای طلاق اقدام کند. حق طلاق برای این که کامل بودن باید سه شرط زیر را دارا باشد:
  • بلاعزل باشد (تاریخ مشخص نداشته باشد)
  • حق توکیل به غیرداشته باشد (خانم بتواند به جای آقا وکیل بگیرد تا در مراحل اداری طلاق حضور پیدا کند)
  • حق اسقاط در تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی داشته باشد (بعد از صدور دادنامه بتوان بلافاصله به دفتر طلاق مراجعه کرد)
خانمی که خارج از کشور است و از طرف همسرش حق طلاق دارد می‌تواند با ارسال این وکالت‌نامه به ایران و وکالت دادن به یک وکیل بدون نیاز به ثبت نام آقا در میخک و ثنا، امور طلاق را انجام دهد.

نتیجه گیری

در ادامه خلاصه مراحل وکالت دادن به وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور را برای شما توضیح می‌دهیم.

۱_ ثبت نام در میخک

دریافت کد رهگیری رزرو وقت احراز هویت احراز هویت حضوری (در سفارت) یا اسکایپی ارسال مدارک به سفارت تائید مدارک و دریافت وکالت‌نامه توسط وکیل ثبت دادخواست تعیین وقت رسیدگی شرکت در جلسه دادگاه مراجعه به شعبه صدور دادنامه مراجعه به دفتر خانه برای ثبت طلاق

۲_ ثبت نام در سامانه ثنا

احراز هویت آنلاین درج امضا تنظیم قرارداد الکترونیکی امضای قرارداد الکترونیکی ثبت دادخواست بقیه مراحل مانند عنوان قبلی انجام می‌شود.
به این پست امتیاز دهید
تیم تحریریه دادنیک

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های امور حقوقی خانواده، انحصار وراثت، امور وکالتی و کنسولی ایرانیان داخل و خارج از کشور منتشر می‌نماید. برای کسب اطلاعات بیش‌تر و مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در تماس باشید.

11 دیدگاه برای “وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور

  1. رسول صابری گفته:

    من در یک کشور و همسرم در یک کشور دیگه زندگی میکنه. چجوری باید به صورت همزمان به وکیل طلاق توافقی وکالت بدیم؟

    • koohiwork گفته:

      وقت بخیر
      هر دو نفر میتونن از طریق سامانه میخک به وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور وکالت بدن

  2. کاظمی گفته:

    منظورتون از وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور چی هست؟ مگه قانون طلاق متفاوت هست برای کسایی که خارج زندگی میکنن؟

    • koohiwork گفته:

      منظور از وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور وکیلی هست که به صورت تخصصی بتونه این کار رو انجام بده. از نظر قانون طلاق ایرانیان خارج از کشور فرقی نمیکنه اما شرایط وکالت دادن کمی متفاوت است

  3. مسعود صیانتی گفته:

    وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور ساکن ایران هستش دیگه؟ یعنی از ایران پیگیری میکنه امور طلاق رو. من نروژ هستم. ممنون

    • koohiwork گفته:

      وقت بخیر
      بله شما برای طلاق توافقی باید به وکیل طلاق توافقی در ایران از طریق سامانه میخک وکالت بدید تا بدون نیاز به حضورتون امور انجام بشه. لطفا در واتساپ به کارشناسان ما پیام بدید تا راهنماییتون کنن.

  4. م.الف گفته:

    سلام. اگر یکی از زوجین ایرانی و دیگری خارجی باشه چطور؟ خانم ایرانی هستند و آقا خارجی و هر دو در یک کشور خارج از ایران زندگی میکنند.

    • Delaram Koohi گفته:

      سلام، وقت بخیر
      اگه ازدواج شما مطابق قوانین ایران ثبت شده در واتساپ پیام دهید تا راهنماییتون کنیم.
      در غیر این صورت باید با وکلای کشور خودتان مشورت کنید.

    • Delaram Koohi گفته:

      سلام، وقت بخیر
      اگه ازدواج شما مطابق قوانین ایران ثبت شده در واتساپ پیام دهید تا راهنماییتون کنیم.
      در غیر این صورت باید با وکلای کشور خودتان مشورت کنید.

  5. Niloo گفته:

    سلام و وقت بخیر
    حتمن باید توافقی باشه؟
    شرایط من اینطوری من المان هستم
    همسرم ایران و حق طلاق هم با من نیست
    خب من اگه بخوام طلاق بگیرم باید چیکار کنم؟ زیر یکسال انجام میشه!
    و میدونم برگردم ایران به احتمال زیاد منو ممنوع خروج میکنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان طلاق توافقی:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان انحصار وراثت:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)