جستجو کردن
Close this search box.

در طلاق توافقی چه چیز هایی به زن تعلق میگیرد

خانه / طلاق (خانواده) / در طلاق توافقی چه چیز هایی به زن تعلق میگیرد
در طلاق توافقی چه چیز هایی به زن تعلق میگیرد

حتی در طلاق توافقی زوجین به خواست خود و با تفاهم از یکدیگر جدا می‌شوند و درباره مواردی از جمله مهریه، حضانت فرزندان، جهیزیه، نفقه و غیره با یکدیگر توافق می‌کنند؛ زن حقوقی دارد که می‌تواند آن‌ها را دریافت کند.

به طور کلی چیز‌هایی که در طلاق توافقی به زن می‌رسند، در دو دسته مالی (مثل نفقه، مهریه، اجرت‌المثل و موارد این‌چنین) و غیر مالی (مثل حضانت فرزندان) قرار می‌گیرند.

برای اطلاع از حقوق زن در طلاق توافقی، می‌توانید از وکلای متخصص دادنیک کمک بگیرید.

فرم درخواست مشاوره رایگان

فیلد های "*" اجباری هستند

زن در طلاق توافقی چه حقوقی دارد؟

در صورت وقوع طلاق به زن یا زوجه حقوقی تعلق خواهد گرفت که این حقوق بسته به شرایط مختلف متفاوت است؛ اما در طلاق توافقی به زن به‌طورکلی ۲ دسته حق تعلق می‌گیرد.

  • حقوق مالی: حقوق مالی آن دسته از حقوقی‌اند که دارای ارزش مالی است مثل نفقه، مهریه یا جهیزیه این حقوق باید پیش از طلاق تعیین تکلیف شده باشد.
  • حقوق غیرمالی: حقوق غیرمالی مواردی مانند حضانت فرزندان است که با توافق طرفین یا در صورت عدم توافق با معیار سن کودک و غیره تعیین تکلیف می‌شود.

در طلاق توافقی معمولاً توافق زوجین در مورد این حقوق توسط دادگاه به رسمیت شناخته می‌شود.  درصورتی‌که زوجه وکالت در طلاق داشته باشد می‌تواند بدون حضور زوج روند طلاق را طی کند همچنین درصورتی‌که زن حق طلاق داشته باشد روند طلاق بسیار ساده‌تر طی می‌شود.

حقوق غیرمالی زوجه بعد از طلاق توافقی چگونه است؟

درصورتی‌که زوجین فرزندی نداشته باشند، معمولاً حقوق غیرمالی مطرح نمی‌شود. مهم‌ترین موضوع حقوق غیرمالی حضانت فرزندان حاصل از ازدواج است. در قانون دراین‌خصوص پیش‌بینی‌شده که فرزندان تا سن ۷ سالگی نزد مادر نگهداری شوند. اما درصورتی‌که طرفین دراین‌خصوص توافقی کرده باشند این توافق محترم و قابل‌اجرا است.

در این اپیزود از دادنیک تاک با دکتر نعیمی، وکیل پایه یک دادگستری، به طور مفصل در مورد طلاق توافقی و حق طلاق صحبت کرده‌ایم.

در طلاق توافقی حضانت فرزند با چه کسی خواهد بود؟

اگر زوجین در خصوص حضانت فرزندان دختر یا پسر توافقی نداشته باشند، قانون حاکم خواهد شد. طبق قانون، حضانت فرزندان تا سن ۷ سالگی با مادر است و سپس فرزند دختر تا سن ۹ سالگی و فرزند پسر تا سن ۱۵ سالگی توسط پدرشان نگهداری می‌شوند. بعد از این سن، هر یک از فرزندان می‌توانند انتخاب کنند که تمایل دارند با کدام یک از والدین خود زندگی کنند.

در تمام مدت حضانت فرزند هزینه‌های زندگی فرزندان یا نفقه آنها بر عهده پدر است؛ مگر اینکه فرزندان بعد از رسیدن به بلوغ دارای شغل شوند یا فرزند دختر ازدواج کند؛ بنابراین زندگی‌کردن با مادر دلیل بر وظیفه او بر پرداخت نفقه فرزندان نیست. در صورت عدم پرداخت نفقه توسط پدر، این امر قابل‌پیگیری در دادگاه است.

لازم است بدانید صرف توافق یا حکم دادگاه در خصوص حضانت به معنی دارا بودن حق حضانت دائمی نیست؛ بلکه هر یک از زوجین می‌تواند با اثبات عواملی که بر زندگی فرزند تاثیر مخربی دارد؛ مثل اعتیاد، جنون و مواردی ازاین‌دست حضانت را از طرف دیگر سلب کند.

حقوق مالی زن بعد از طلاق توافقی چگونه است؟

باتوجه‌ به شرایط اقتصادی و قیمت سرسام‌آور مهریه، حقوق مالی زن در طلاق از اختلاف‌برانگیزترین مسائل حین طلاق است. با وقوع به زوجه یک سری حقوق مالی تعلق می‌گیرد که شامل مهریه، نفقه هستند و با طلاق حقوق دیگری مانند حق استرداد جهیزیه، اجرت‌المثل دوران ازدواج، نحله برقرار می‌شود.

ممکن است زوجین در عقدنامه خود در خصوص تصنیف یا تقسیم دارایی‌های خود نیز توافق کرده باشند در این صورت چنین توافقی رسمی بوده و دادگاه به آن رسیدگی می‌کند.

حقوق مالی زن بعد از طلاق توافقی چگونه است

مهریه در طلاق توافقی

مهریه حقی است متعلق به زن که به‌محض جاری‌شدن خطبه عقد به عهده شوهر قرار می‌گیرد و زوجه در هر زمانی که بخواهد چه در حین ازدواج در زمان طلاق می‌تواند آن را مطالبه کند. البته لازم به ذکر است در صورت عدم نزدیکی زوجه تنها می‌تواند نصف مهریه را مطالبه کند.

مهریه در طلاق توافقی یکی از گره‌های اساسی این روند است تا جایی که عدم توافق طرفین و یا عدم رسمی کردن توافق می‌تواند نه‌تنها طلاق را متوقف کند؛ بلکه مشکل جدیدی نیز ایجاد کند.

معمولاً زوجه در طلاق توافقی مهریه خود را به طور کامل دریافت نمی‌کند. در واقع زوجین با سازش در مسائلی مانند حضانت فرزندان توافقات جدیدی در مورد مهریه می‌کنند. اما نکته حیاتی آن است که کلیه توافقات طرفین در مورد میزان مهریه، نحوه دریافت و پرداخت آن و مواردی ازاین‌دست باید به طور مکتوب و رسمی باشد. توافق شفاهی هیچ ارزشی نزد دادگاه ندارد.

 زوجه ممکن است در مواردی مثل حضانت کامل فرزندان مهریه خود را ببخشد یا در اصطلاح حقوقی هبه کند. برای جلوگیری از اختلافات بعدی باید این توافق باید به طور شفاف و بدون ابهام مکتوب و در دفتر اسناد رسمی ثبت شود و شهودی نیز برای جلوگیری از اختلاف وجود داشته باشند.

درصورتی‌که در عقدنامه یا توافقات رسمی طرفین شرایطی برای پرداخت مهریه درج نشده باشد زوجه می‌تواند با مراجعه به اداره ثبت یا دادگاه مهریه خود را مطالبه کند، حتی اموال زوج را دراین‌خصوص توقیف کند باتوجه‌به پیچیدگی‌های حقوقی این روند بهتر از پیش از هر گونه اقدام با وکیل خانواده مشورت کنید.

نفقه در طلاق توافقی

یکی دیگر از چیزهایی که در طلاق توافقی به زن تعلق می‌گیرد نفقه است. نفقه در واقع هزینه‌های لازم برای تأمین نیازهای اساسی زوجه است که توسط زوج به‌محض جاری‌شدن عقد ازدواج پرداخت می‌شود. این نیازها شامل خوراک، پوشاک، مسکن و غیره است که با نظر کارشناس رسمی دادگستری طبق معیارهایی مانند جایگاه زوجه تعیین می‌شود.

جالب است بدانید شرط پرداخت نفقه عقد دائم است در عقد موقت اساساً بدون وجود توافق قبلی، زن نمی‌تواند نفقه را مطالبه کند. عدم پرداخت نفقه، درخواست طلاق از طرف زن را امکان‌پذیر می‌کند.

درصورتی‌که زوجه بتواند اثبات کند زوج در پرداخت نفقه وی در دوران ازدواج کوتاهی کرده است. دادگاه زوج را متعهد به پرداخت کلیه نفقه تا زمان طلاق می‌کند. درصورتی‌که زوج از پرداخت نفقه خودداری کند زوجه می‌تواند از طریق دادگاه نفقه خود را مطالبه کند.

در طلاق توافقی پرداخت نفقه در گرو توافق طرفین است. معمولاً طرفین درباره پرداخت نفقه نیز توافق می‌کنند؛ بنابراین در صورت عدم توافق زوجه می‌تواند از طریق وکیل طلاق توافق خود نفقه خود را مطالبه کند. این حق مالی از طرف زوجه قابل بخشش است. اما این بخشش باید مکتوب و رسمی باشد تا از اختلافات بعدی جلوگیری شود.

جالب است بدانید زوجه باید پس از طلاق یک دوره‌ای تخت عنوان عده سپری کند که معمولاً این دوره ۳ ماه است؛ و در طلاق توافقی زن در این دوران و دوران بارداری حق دریافت نفقه را خواهد داشت.

اجرت‌المثل در طلاق توافقی

یکی از حقوقی که در طلاق توافقی به زن تعلق می‌گیرد اجرت‌المثل ایام زناشویی است. به‌طورکلی هر کس به دستور دیگری کاری کند که در جامعه برای آن مزدی تعیین شده آن فرد می‌تواند درخواست دستمزد کند.

اساساً وظایف خانه‌داری مثل نظافت، آشپزی و غیره بر عده زوجه نیست بنابراین زن از بابت انجام این کارها مستحق دریافت پاداش است. به این پاداش اجرت‌المثل می‌گویند. اجرت‌المثل بر خلاف نفقه و مهریه تنها در صورت طلاق قابل مطالبه است.

از شرایط دریافت اجرت‌المثل انجام کارهایی که عرفاً و شرعاً وظیفه زوجه نباشد برای مثال تمکین یا نزدیکی وظیفه زوجه است درحالی‌که آشپزی وظیفه وی نیست؛ بنابراین اولی غیر قابل مطالبه و دومی قابل مطالبه است. شرط دوم دریافت اجرت‌المثل این است که این کارها به خواست شوهر انجام شود و زن به‌قصد نیکوکاری آن را انجام نداده باشد.

در طلاق توافق اجرت‌المثل هم مانند سایر حقوق مالی با توافق طرفین تعیین و پرداخت می‌شود. زن می‌تواند آن را ببخشد در این صورت دادگاه تکلیفی در این مورد به مرد بار نمی‌کند. طرفین می‌تواند مقدار مشخصی را به‌عنوان اجرت‌المثل تعیین کنند یا تعیین آن را به کارشناس دادگستری واگذار کنند.

اجرت‌المثل در طلاق توافقی

نحله خانم در طلاق توافقی

معنای لغوی نحله بخشش است. در واقع در حقوق نحله، هدیه‌ای است که جانب شوهر به زن در هنگام طلاق با وقوع شرایطی خاص پرداخت می‌شود.

نحله زمانی پرداخت می‌شود که زوج بدون ارائه دلیلی موجه درخواست جدایی می‌کند. این حق توسط قاضی باتوجه‌به معیارهایی مثل سال‌های زندگی مشترک، وضعیت مالی طرفین و غیره تعیین می‌شود. درصورتی‌که زوجه درخواست طلاق کند معمولاً دادگاه وی را مستحق دریافت نحله نمی‌داند.

عده‌ای نحله را با اجرت‌المثل یکی می‌دانند. درحالی‌که، نحله یک بخشش است؛ ولی اجرت‌المثل مزد کارهایی است که زن در دوران زوجیت به دستور همسر خود انجام داده که قانوناً و شرعاً وظیفه وی نبوده است. در زمان طلاق زن می‌تواند تنها یکی از این دو حق را دریافت کند؛ بنابراین در صورت پرداخت نحله دیگر مطالبه اجرت‌المثل منتفی خواهد شد.

اساساً زوجه نمی‌تواند درخواست نحله کند. مگر اینکه مرد بدون دلیل زندگی مشترک خود را پایان دهد؛ بنابراین بهتر است قبل از اقدام قانونی برای اخذ مشاوره حقوقی مفید در این زمینه با وکلای موسسه حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

تصنیف اموال در طلاق توافقی

به‌طورکلی طبق قانون در هنگام طلاق زن مالک تمام دارایی‌های خودش است و مرد نیز مالک دارایی‌های خود اما در طلاق توافقی معیار تمامی امور توافقات زن و شوهر است؛ بنابراین درصورتی‌که طرفین در خصوص تقسیم اموال توافقی داشته باشند لازم‌الاجراست.

عده‌ای شرط تصنیف عقد ازدواج را با تصنیف اموال در طلاق توافق یکسان می‌دانند؛ درحالی‌که شرط تصنیف اموال که در عقدنامه درج شده دارای شرایط زیر است:

  • طلاق به درخواست زوج باشد؛
  • طلاق به علت عدم تمکین زوجه نباشد؛
  • تصنیف فقط در مورد دارایی‌های بعد ازدواج است؛
  • تنها نصف دارایی‌ها به زوجه می‌رسد.

بنابراین، شرط تصنیف اموال که ممکن است در عقدنامه ذکر شود با تصنیف در طلاق توافق تفاوت دارد.

جهیزیه در طلاق توافقی

طبق قانون تهیه وسایل زندگی از جمله جهیزیه بر عهده مرد است؛ اما گاهی در ایران به علت آداب‌ورسوم زوجه اقدام به تهیه جهیزیه می‌کند. باتوجه‌به اینکه استرداد جهیزیه از مسائل مهم بعد از طلاق است؛ معمولاً در حین عقد زوجه سیاهه‌ای (لیست) از جهیزیه خود تهیه و به تایید و امضای شوهر و خانواده همسر خود می‌رساند؛ تا در صورت طلاق، اثبات تهیه جهیزیه توسط زوجه و استرداد آن راحت‌تر باشد.

در طلاق توافقی، اعمال توافق زوجین در خصوص جهیزیه نیز امکان‌پذیر است و چنین توافقی برای دادگاه محترم است؛ اما بهتر است این توافق کلامی نباشد و به‌صورت مکتوب و رسمی در آید.

در صورت عدم توافق در خصوص جهیزیه، زن می‌تواند با اثبات مالکیت خود، جهیزیه خود را مسترد کند. در این صورت، با ارائه دادخواست استرداد جهیزیه به همراه سیاهه جهیزیه زوجه می‌تواند جهیزیه خود را مطالبه کند. در صورت رأی موافق دادگاه زوجه می‌تواند با صدور دستور اجرائیه به همراه مأموری جهیزیه خود را دریافت کند.

باتوجه‌به طولانی‌بودن روند رسیدگی و وجود پیچیدگی‌های حقوقی و رویه‌ای بهتر از خدمات یک وکیل خانواده استفاده شود.

جهیزیه در طلاق توافقی

نحوهٔ طلاق توافقی

مراحل طلاق توافقی بسیار طولانی هستند؛ اما به طور خلاصه، اولین قدم برای طلاق توافقی ثبت‌نام در سامانه نوبت‌دهی طلاق توسط یکی از زوجین یا هر دو است. سپس زوجین باید یکی از مرکز غربالگری مشاوره را انتخاب کنند. این مرکز با ثبت اطلاعات طرفین و علت جدایی آنها را به یک مرکز مشاوره تحت‌نظر بهزیستی معرفی می‌کند.

زوجین باید حداقل ۱ الی ۵ جلسه مشاوره در این مرکز در مدت ۴۵ روز بگذرانند، سپس در صورت اصرار بر جدایی، گواهی عدم انصراف طلاق‌گرفته و دادخواست خود مبنی بر طلاق را در دفتر خدمات قضایی الکترونیک با ارائه مدارک طلاق توافقی ثبت و به در وقت اعلام شده به دادگاه خانواده مراجعه کنند.

بعد از ثبت طلاق توافقی، طرفین باید به دفتر رسمی طلاق مراجعه و با ارائه حکم دادگاه طلاق را ثبت کند

برای تسریع روند قانونی طلاق توافقی می‌تواند از وکیل طلاق توافقی استفاده کنید؛ تا در کمترین زمان ممکن روند قانونی طلاق طی شود.

جمع‌بندی

همان‌طور که خواندید مهم‌ترین مسئله در طلاق توافقی خواست مشترک زوجین است؛ بنابراین در خصوص هر یک از حقوق طرفین پس از طلاق دادگاه ابتدا به توافق زن و شوهر احترام می‌گذارد و در صورت عدم توافق، قانون تعیین تکلیف می‌کند.

باتوجه‌ به تعدد حقوق و تکالیف طرفین در طلاق توافق و همچنین پیچیدگی‌های قانونی و رویه‌ای طلاق توافقی بهتر است با استفاده از خدمات حقوقی موسسه حقوقی دادنیک از طولانی‌شدن دادرسی و پایمال‌شدن حقوق خود جلوگیری کنید.

سوالات متداول

آیا والدی که حق حضانت را دارد می‌تواند از ملاقات والد دیگر با فرزند جلوگیری کند؟

خیر اساساً حق ملاقات با نداشتن حضانت سلب نمی‌شود.

جهت اثبات خرید جهیزیه توسط زن چه راه‌حل‌هایی وجود دارد؟

زوجه برای اثبات خرید جهیزیه می‌تواند سیاهه جهیزیه، فاکتور خرید یا حتی از شاهدان عینی استفاده کند.

طلاق توافقی چه تفاوتی با حق طلاق دارد؟ کدام یک بهتر است؟

نتیجه حق طلاق همان طلاق توافقی خواهد به این صورت که زن از طرف مرد وکیل می‌شود. جهت طلاق خود اینکه کدام یک مناسب‌تر است باتوجه‌به طرفی که قصد طلاق دارد و شرایط پرونده متفاوت است.

آیا زوجه‌ای که طلاق توافقی گرفته و مهریه خود را بخشیده، می‌تواند از بخشش مهریه رجوع کند؟

اگر بخشش مهریه توسط زن در رأی دادگاه نیامده باشد زن می‌تواند در مدت عده از مهریه خود رجوع کند. در این صورت شوهر هم می‌تواند زن را طلاق ندهد و از طلاق رجوع کند.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (2 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

معاینه پزشکی قانونی برای طلاق
معاینه پزشک قانونی برای طلاق
هزینه وکیل برای اجرا مهریه
هزینه وکیل برای اجرای مهریه
نفقه از چه زمانی به زن تعلق می‌گیرد؟
نفقه از چه زمانی به زن تعلق می‌ گیرد؟
دادگاه طلاق چند جلسه است؟
دادگاه طلاق چند جلسه است؟

39 پاسخ

  1. آیا زن در طلاق توافقی باید تمامی حقوق مالی خود را ببخشد؟

  2. سلام من و آقا تصمیم گرفتیم بعد از طلاق توافقی بخشی از مهریه رو برای فرزندمون کنار بذاریم حضانت فرزند هم با پدرش هست خواستم بدونم اگر سواستفاده کرد و بعد اون میزان مهریه به فرزندم نده من خودم چطور میتونم پیگیری بکنم که بهش تعلق بگیره؟

  3. درباره ی طلاق توافقی و میزان مهریه ای که به خانم تعلق میگیره مشاوره گرفتم واقعا ریز به ریز نکات رو گفتن مرسی از دادنیک.

  4. دارم از شوهرم بابت اینکه توانایی پرداخت نفقه رو نداره جدا میشم. اگر طلاق توافقی بگیریم نفقه ایامی که نداده هم به من تعلق میگیره که درخواستشو بدم؟؟

  5. توی طلاق توافقی میتونم شرط بذارم که خونه مشترکی که زندگی میکردیم به خانم تعلق بگیره و شامل نتصیف اموال نشه؟

  6. توی طلاق توافقی مهم ترین چیزی که میتونه به خانوم تعلق بگیره حضانت فرزندشه بقیه چیزا که ارزش نداره.

  7. سلام
    از اونجایی که برای طلاق توافقی باید مهریمو ببخشم میخوام اجرت المثلی که حق زن هست رو مطالبه کنم و بهم تعلق بگیره. چه اقدامی باید انجام بدم؟

    1. درود
      دادخواستتون رو باید ثبت کنید در دفاتر خدمات قضایی.

  8. یعنی در واقع بعد از طلاق توافقی تنصیف اموال صورت نمیگیره؟

  9. سلام وقت بخیر
    برای برگردوندن اموالی که بعد از طلاق توافقی به خانم تعلق گرفته باید تا ثبت رسمی طلاق صبر کنیم یا هر زمان میشه اقدام کرد؟

    1. درود
      نیاز به ثبت طلاق نیست میتونید اقدام کنید.

      1. سلام ما اخرای مهر به درخواست شعبه رفتیم و برای طلاق توافقی امضا کردیم و گفتن منتظر پیامک بدای دادگاه باشیم ولی دوماه گذشته خبری نشده از دادگاه پیام نیومده چراا؟؟؟؟

  10. طلاق توافقی حتما باید با بخشیدن مهریه اتفاق بیفته یعنی نمیشه مهریه به زن تعلق بگیره؟

  11. سلام توی طلاق توافقی حضانت فرزندی که هنوز به سن قانونی نرسیده به مادر تعلق میگیرد یا خیر؟

    1. درود
      طبق قانون هست و اینکه فرزندتون دختر باشن یا پسر.

  12. سلام یک سوال داشتم
    میخوام از همسرم با طلاق توافقی جداشم میدونم که جهیزیه به زن تعلق میگیره اما چون خونه مستقل ندارم فعلا و کسی قبول نمیکنه وسیله هامو بذاره توی خونش نمیتونم کاریشون بکنم. میتونم بعد تر بیارمشون و اینکه این مدت اگز آسیبی بهشون برسه خسارتشو میشه گرفت ؟؟؟؟

  13. سلام طلاق توافقی من سه ماه پیش ثبت شده اما هنوز برای برگشتن جهیزیم اقدام نکردم چون سیاهه ندارم. چجوری می تونم اثبات کنم اموال منه و برگردونم؟

    1. درود
      با داشتن سیاهه جهازیه و اگر دسترسی ندارید باید ثابت کنید.

  14. سلام اگر نفقه رو یک مبلغ خاص توافق کنیم برای دوران بعد از طلاق توافقی تا اخر عده، امکان دریافتش هست یا حتما باید مبلغی باشه که دادگاه مشخص میکنه؟

  15. در خصوص توافقات طلاق توافقی و مواردمالی که به زن تعلق میگیره مشاوره انجام میدید؟ هزینش چقدر هست.

    1. درود
      با مشاورین تیم حقوقی دادنیک تماس بگیرید.

  16. عملا توی طلاق توافقی چیز خاصی به زن تعلق نمیگیره اما زندگیش نجات پیدا میکنه پس می ارزه بی دردسر جدا شد.

  17. اگر طلاق توافقی به درخواست زوج باشه تنصیف اموال چی میشه/ یاوری هستم.

  18. توی طلاق توافقی ممکنه بخشی از مهریه رو ببخشم و بخشی رو تغییر بدم و بگیرم؟
    توی سند ازدواجم 50 تا سکه ثبت شده. معادل قیمت 10 تاشو وجه نقد میخوام

  19. اطلاعات سایتتون راجب طلاق توافقی خیلی به روز و دقیق هستش. ممنون از تیم دادنیک

  20. سلام وقت بخیر
    اجرت المثل شامل نگهداری از مادر و پدر آقا هم میشه؟ یعنی از جمله حقوق مالی قابل مطالبه بعد از طلاق توافقی هست یا خیر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)