- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
وقتیکه زن و مردی به عقد یکدیگر در میآیند، در طول زندگی مشترک وظایفی را در قبال هم بر عهده دارند که یکی از آنها تمکین است. شاید تا به حال واژه تمکین را فقط در کنار خانمها دیده باشید، اما جالب است بدانید که تمکین برای مردها نیز وجود دارد و حتی ممکن است زوجه بخواهد عدم تمکین شوهرش را در طول زندگی مشترک به اثبات برساند. در این حالت شاید سوالی ذهنتان را درگیر کند و آن هم این است که به چه صورت میتوان عدم تمکین مرد را اثبات کرد؟
از این رو ما در تیم دادنیک قصد داریم که در ادامه مطالبی را در خصوص اثبات عدم تمکین مرد برای شما بیان کنیم.
نحوه اثبات عدم تمکین مرد
در نگاه اول ممکن است فرض بر این باشد که تمکین فقط برای زنان است و تنها وظیفه مرد این میباشد که نفقه زن را بپردازد. اما باید بگوییم که اینطور نیست و مرد نیز باید نسبت به همسرش تمکین کند که در ادامه به مواردی که وی مکلف به انجام آن در قبال زوجه است، اشاره کردهایم.
- یکی از وظایف مرد در قبال همسرش در طول زندگی، خوش رفتاری با وی است.
- مرد باید در تربیت فرزندانش با زوجه همکاری کند.
- تکلیف دیگری که در طول زندگی مشترک بر عهده مرد است، این میباشد که تا اندازه متعارفی نیازهای زناشویی همسرش را برطرف سازد.
- مرد نباید زندگی مشترک را بدون هیچ دلیل موجهی ترک کند و سبب ایجاد عسر و حرج برای زن و زندگی زناشویی که دارند، شود.
اگر مرد در انجام هر یک از آنها در قبال همسرش کوتاهی کند، زوجه میتواند با استناد به این موضوع عدم تمکین همسر خود را در دادگاه به اثبات برساند. البته نکته جالب توجه در این خصوص، حیای زنانه میباشد که به واسطه آن ممکن است زن نخواهد برای اثبات عدم تمکین خاص اقدامی کند و فقط قصد داشته باشد از طریق دعوای الزام به پرداخت نفقه یا الزام به تعیین تکلیف زندگی مشترک و همچنین تهیه یک مسکن مناسب که در شان وی است، برای اثبات عدم تمکین شوهرش دادخواستی را به ثبت رسانده و موضوع را پیگیری کند.
به این ترتیب زن میتواند در ابتدا برای شوهرش، اظهارنامهای را در خصوص تمایل به ادامه زندگی مشترک و تمکین خاص با وی آماده کند و برای او بفرستد. همچنین باید در نظر داشته باشید که اگر مرد بخواهد این درخواست را قبول کند، باید منزلی مناسب که در شان زوجه است را برای وی تهیه و آماده کند.
چگونه میتوانم عدم تمکین شوهرم را اثبات کنم؟
برای اثبات عدم تمکین مرد، باید به مواردی توجه شود که در ادامه بیان شدهاند و شما میتوانید با استناد به آنها این موضوع را اثبات کنید.
- اگر مرد تمکین خاص (عدم برقراری رابطه زناشویی) و تمکین عام (عدم تهیه مسکن مناسب برای زوجه، ترک زندگی مشترک بدون دلیل موجه و …) را در قبال همسرش انجام نداده باشد، زن میتواند با ارسال اظهارنامهای حقوقی از مرد بخواهد در جلسات دادگاه شرکت کند تا از این طریق دلایلی که به واسطه آن مرد تمکین نکرده است را مطرح کند.
- در این حالت زن میتواند در دادگاه به مسائلی همچون اینکه وی زمینههای یک زندگی مشترک مناسب را برای همسرش فراهم کرده است ولی مرد با این وجود تمکین نمیکند و علاقهای نیز نشان نمیدهد، اشاره کند.
- با این تفاسیر قاضی در جلسه دادگاه سوالاتی را در خصوص تمکین و عدم تمکین از مرد میپرسد که پاسخ به این سوالات نقش مهمی در اثبات عدم تمکین مرد خواهند داشت.
- در نهایت اگر مرد نتواند برای عدم تمکین خود دلیل قانع کنندهای به دادگاه ارائه کند، قاضی حکمی را صادر خواهد کرد که مرد را ملزم به زندگی مشترک با همسرش میکند. اما باید در نظر داشته باشید این به معنی اجبار مرد به ایجاد رابطه زناشویی با همسرش و یا حتی گرفتن مراسم ازدواج مجدد نیست. اما نکته مهمی در این خصوص وجود دارد و آن هم این است که زن میتواند پس از صدور حکم عدم تمکین مرد، از حق طلاق استفاده کند.
دلایل اثبات عدم تمکین مرد
پس از اینکه با نحوه اثبات عدم تمکین مرد آشنا شدید، بهتر است در ادامه به دلایلی که برای ثابت کردن آن نیاز خواهید داشت، بپردازیم.
- اگر مرد نفقه زن را نپردازد و یا مسکن مناسبی را برای زندگی وی فراهم نکرده باشد، دلیلی برای اثبات عدم تمکین عام مرد خواهد بود.
- اگر مرد از ایجاد روابط زناشویی متعارف با همسرش امتناع کرده باشد و هیچ دلیلی نیز برای آن ارائه نکند، زوجه میتواند به استناد این موضوع برای ثابت کردن عدم تمکین خاص نیز اقدام کند.
- در صورتی که مرد زندگی مشترک و منزل را ترک کرده باشد و زوجه دارای همسایه یا صاحبخانهای باشد که در این خصوص شهادت دهند، میتواند یک استشهاد محلی در این خصوص جمع آوری کند و به همراه اظهارنامه خود آن را به دادگاه جهت اثبات عدم تمکین مرد، تقدیم کند.
مدارک لازم جهت اثبات عدم تمکین مرد
قبل از اشاره به مدارک لازم جهت اثبات عدم تمکین مرد، باید بگوییم بهتر است که زن به جای طرح دعوای الزام به تمکین شوهر، دعاوی دیگری همچون الزام به پرداخت نفقه، تهیه مسکن و تعیین تکلیف زندگی (در دوران عقد) را ارائه کند و پس از آن اقدام به ارائه مدارک برای ثابت کردن این موضوع کند.
- زوجه برای اثبات عدم پرداخت نفقه باید مدارکی همچون استشهادیه را به دادگاه ارائه کند.
- روش دیگری که برای ارائه مدرک جهت اثبات تمکین مرد میتوان پیش گرفت، این است که زن از دادگاه بخواهد؛ قرار تحقیق محلی در این خصوص صادر شود تا مدارک لازم جمع آوری شوند.
- اگر مرد اقدام به بیرون کردن زوجه از منزل کرده باشد، زن میتواند با در میان گذاشتن این موضوع با پلیس و تهیه صورتجلسه، مدرکی را در خصوص اثبات عدم تمکین مرد فراهم کند. البته اگر در صورت جلسهای که تهیه میشود، مناسب نبودن محل زندگی زن نیز قید شود؛ زوجه مدرکی محکمه پسندتری را در اختیار خواهد داشت.
جمع بندی
عدم تمکین فقط مختص به زنها نیست و مردها نیز ممکن است در طول زندگی مشترک مرتکب عدم تمکین شوند. با توجه به این موضوع ما در دادنیک سعی بر این داشتیم مطالبی را در رابطه با اثبات عدم تمکین مرد، نحوه انجام اینکار و دلایل و مدارک مورد نیاز برای ثابت کردن این موضوع برای شما عزیزان بیان کنیم.
در عین حال شما میتوانید برای دریافت مشاوره تخصصی در خصوص مسائل مربوط به نحوه اثبات عدم تمکین زن یا مرد و ارائه دلایل و مدارکی که برای انجام اینکار نیاز است، با مشاورین و وکلای مجرب ما از طریق شماره تماس درج شده در سایت ارتباط برقرار کنید.
سوالات متداول
آیا میتوان عدم تمکین مرد را ثابت کرد؟
بله، در صورتی که مرد به وظایف خود در طول زندگی مشترک نسبت به همسرش عمل نکرده باشد، زوجه امکان اثبات عدم تمکین مرد را در دادگاه خواهد داشت.
نحوه اثبات عدم تمکین مرد به چه صورت است؟
برای اثبات عدم تمکین مرد، زوجه باید ابتدا اظهارنامهای را برای رسیدگی به این موضوع ارائه کند و پس از حضور در جلسات دادگاه و داشتن دلایل کافی، این موضوع را به اثبات برساند.
دلایل عدم اثبات عدم تمکین مرد شامل چه مواردی میباشد؟
عدم پرداخت نفقه، ترک زندگی مشترک، عدم ایجاد رابطه زناشویی متعارف با زوجه، دلایلی برای اثبات عدم تمکین مرد خواهند بود.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.
4 پاسخ
سلامم همسر من به بهانه کار سه ماه پیش رفت خارج از کشور به مدت دو هفته اما هنوز برنگشته با شهادت همسایه کناری میتونم اثبات کنم عدم تمکین آقا رو و با همین دلیل برم برای طلاق؟
درود
بله.
اثبات عدم تمکین مرد کمکی به طلاق یک طرفه میکنه؟
درود
بله.