اثبات عدم تمکین زن

اثبات عدم تمکین زن به چه نحوی قابل انجام است؟

در طول زندگی مشترک زوجین وظایفی را در قبال طرف مقابل بر عهده دارند که باید به آن‌ها عمل کنند. یکی از تکالیفی که بر عهده زن است، تمکین کردن از شوهرش می‌باشد. تمکین در واقع باید به صورت عام و خاص صورت گیرد و اگر زن به وظایف خود در این خصوص عمل نکند، به این معنی است عدم تمکین نسبت به شوهرش داشته است.

در این حالت سوالی ممکن است ذهن شما را درگیر کند و آن هم این است که به چه صورت می‌توان عدم تمکین زن را اثبات کرد؟

نحوه اثبات عدم تمکین زن

به طور کلی زن مکلف است که به صورت عام و خاص از همسرش تمکین کند و در صورت عدم انجام این‌کار ممکن است با پیامدهایی هم‌چون محروم شدن از دریافت نفقه مواجه شود. برخی از مواقع زن می‌تواند با دلایل موجه از شوهرش تمکین نکند، اما در این‌جا بحث بر سر اثبات عدم تمکین زن بدون داشتن دلیلی شرعی و قانونی است که در این حالت مرد می‌تواند با ارسال اظهارنامه در خصوص عدم تمکین زوجه و یا طرح دعوای الزام به تمکین در دادگاه، از همسر خود بخواهد که تمکین کند.

که معمولا دعوای عدم تمکین زن می‌تواند در خصوص بازگشت زوجه به منزل باشد، اما در بسیاری از موارد نیز ممکن است که مرد قصد داشته باشد از این طریق نفقه زن را نپردازد و یا این‌که زوجه را تحت فشار قرار دهد تا بتواند برای ازدواج مجدد از دادگاه کسب اجازه کند. در هر صورت باید اشاره کنیم که مرد باید شرایط منزل را برای تمکین همسرش مهیا کرده باشد تا دادگاه نیز این حکم را برای وی صادر کند.

نحوه اثبات عدم تمکین زن

چگونه می‌توانم عدم تمکین زنم را اثبات کنم؟

در جواب این سوال باید بگوییم مواردی مختلفی می‌توانند به شما کمک کنند که بتوانید عدم تمکین زوجه را اثبات کنید. در ادامه نیز به نحوه اثبات عدم تمکین زن اشاره شده است.

  • اگر زن بدون دلیل موجه زندگی مشترک را ترک کرده باشد و مدت زمان عدم تمکین زن غیر متعارف باشد، مرد می‌تواند با استناد به همین موضوع، حکمی را در این خصوص دریافت کند. البته باید در نظر داشته باشید که ترک منزل به دلیل دیدار با بستگان برای دادگاه جهت اثبات عدم تمکین مورد تایید نمی‌باشد. و یا این‌که برخی از مواقع پیش می‌آید که مرد قفل درب خانه را تعویض کرده باشد تا با این روش بخواهد عدم تمکین زوجه را ثابت کند، در این حالت نیز وی نمی‌تواند این موضوع را در دادگاه به اثبات برساند.
  • در صورتی که زوجه از برقراری روابط زناشویی امتناع کند و یا میزان این ارتباط در زندگی مشترک به حد متعارف و قابل قبولی نباشد، مرد می‌تواند از این طریق الزام به تمکین را خواستار شود. حتی در این حالت ممکن است دادگاه اجازه تجدید فراش را به مرد بدهد. باید در نظر داشته باشید که مرد نمی‌تواند در مواردی که خود یا همسرش به طور مثال بیماری مقاربتی دارند و یا زوجه در ایام عادات ماهانه است، برای اثبات عدم تمکین اقدام کند.
  • در هر دو حالت ذکر شده، مرد باید برای اثبات عدم تمکین زن در ابتدا برای وی اظهارنامه‌ای بفرستد و از زوجه دعوت کند که به زندگی مشترک بازگردد. در صورتی که انجام این‌کار مشکل را حل نکرد، مرد می‌تواند با طرح دعوایی در خصوص عدم تمکین زن، به دلیل ترک زندگی مشترک با ارائه دلایلی این موضوع را به اثبات برساند.

دلایل اثبات عدم تمکین زن

برای این‌که مرد بتواند عدم تمکین زن را به اثبات برساند، باید دلایلی را داشته باشد که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

  • یکی از مواردی که می‌توان به کمک آن عدم تمکین زن را اثبات کرد، این است که دوستان، آشنایان و یا همسایه‌ها بتوانند شهادت دهند که زوجه منزل و شوهرش را ترک کرده و حضور ندارد.
  • پزشک یا روانشناسی که زوجه تحت نظر وی بوده است، می‌تواند نظریه خود را در خصوص عدم تمکین زن برای اثبات این موضوع ارائه کند.
  • ممکن است زمانی‌که زن برای اثبات عدم تمکین به دادگاه فراخوانده می‌شود، هنگام پاسخ به سوال قاضی در این خصوص، به عدم تمکین از همسرش اقرار کرده که در این حالت مرد می‌تواند از این موضوع به نفع خود استفاده کند.
  • مرد می‌تواند با ارائه هرگونه دلیل، سند یا مدرکی که نشان دهنده عدم تمکین خاص که مربوط به روابط زناشویی می‌باشد و یا عدم تمکین عام که شامل مواردی هم‌چون عدم سکونت و نارضایتی بدون دلیل از منزلی که مرد برای سکونت وی انتخاب کرده، ترک زندگی مشترک، سوء معاشرت و … است، برای اثبات این موضوع اقدام کند.
دلایل اثبات عدم تمکین زن

در چه شرایطی عدم تمکین زن، قانونی است؟

عدم تمکین زن همواره می‌تواند پیامدهایی را برای وی به همراه داشته باشد و به طور کلی نیز انجام این‌کار بدون دلیل موجه و شرعی، غیر قابل قبول است. اما زن نیز تحت شرایطی می‌تواند تمکین نکند که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

  • بر اساس ماده ۱۱۲۷ قانون مدنی، اگر مرد به بیماری مقاربتی و جنسی مبتلا شده باشد، زن می‌تواند با وی نزدیکی نکند و حتی حق نفقه خود را هم حفظ کند.
  • طبق ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی اگر زن در طول زندگی مشترک دچار ضرر مالی یا شرافتی شود؛ می‌تواند تمکین نکند، نفقه خود را دریافت کرده و حتی منزلی جدا برای خود تهیه کند.
  • با توجه به ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی اگر در هنگام عقد، تعیین محل سکونت با زن باشد؛ وی می‌تواند به استناد این موضوع در منزلی که مرد برای او تهیه کرده و از آن رضایت ندارد، سکونت نداشته باشد و با استناد به همین موضوع از شوهرش تمکین نکند.
  • اگر زن بیمار بوده و یا زمان عادت ماهانه‌اش فرا رسیده باشد، می‌تواند تمکین نکند.
  • اگر یکی از شروط ضمن عقد، پرداخت مهریه به زن در طول زندگی مشترک باشد؛ وی می‌تواند بر اساس ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی تا زمانی‌که مهریه‌اش را به طور کامل دریافت نکرده است، از شوهرش تمکین نکند.

جمع بندی

عدم تمکین زوجه از شوهرش ممکن است در طول زندگی مشترک هر زن و مردی پیش آید که در این حالت شاید زوج بخواهد برای اثبات این موضوع اقداماتی را انجام دهد. با توجه به این موضوع ما در دادنیک سعی بر این داشتیم مطالبی را در رابطه با اثبات عدم تمکین زن، نحوه انجام این‌کار و دلایل و شرایط آن برای شما عزیزان بیان کنیم.

در عین حال شما می‌توانید برای دریافت مشاوره تخصصی در خصوص مسائل مربوط به تمکین و عدم تمکین زن یا مرد با مشاورین و وکلای مجرب ما از طریق شماره تماس درج شده در سایت ارتباط برقرار کنید.

سوالات متداول

نحوه اثبات عدم تمکین زن به چه صورت است؟

برای اثبات عدم تمکین زن، مرد باید دادخواست رسیدگی به این موضوع را ارائه کند و پس از حضور در جلسات دادگاه و داشتن دلایل کافی، عدم تمکین زن را اثبات کند.

دلایل عدم اثبات عدم تمکین زن شامل چه مواردی می‌باشد؟

شهادت دادن دوستان، آشنایان و همسایه‌ها، نظر پزشک یا روانشناس زوجه، اقرار زن به عدم تمکین در جلسه دادگاه و ارائه اسناد و مدارکی از طرف مرد در این خصوص، دلایلی برای اثبات عدم تمکین زن خواهند بود.

آیا شرایطی برای عدم تمکین زن وجود دارد؟

بله، زن تحت شرایطی هم‌چون داشتن بیماری مقاربتی و جنسی مرد، فرا رسیدن زمان عادت ماهانه و دیگر شرایطی که در متن به آن‌ها اشاره شده است، می‌تواند از شوهرش تمکین نکند.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

۵/۵ - (۷ امتیاز)
تیم تحریریه دادنیک

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های امور حقوقی خانواده، انحصار وراثت، امور وکالتی و کنسولی ایرانیان داخل و خارج از کشور منتشر می‌نماید. برای کسب اطلاعات بیش‌تر و مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)