- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
یکی از راههای طلاق، طلاق به دلیل بیماری همسر است. البته این مسئله شامل هر نوع بیماری نمیشود؛ بلکه بیماریهای که سبب مختل شدن زندگی مشترک و زناشویی آنان شده است را در برمیگیرد.
با این حال در قانون لیست کاملی از این نوع بیماریها وجود ندارد؛ اما هر بیماری که صعب العلاج بوده، مدت بیماری طولانی است و درمان آن هم مشکل است یا به زندگی زناشویی آنان صدمه زده و روابط آنها را دچار مشکل میکند، در لیست این بیماریها قرار میگیرد.
با توجه به اینکه در قانون حق طلاق با مرد است، مرد بدون ارائه مدرک از بیماری همسرش، میتواند از خانم جدا شود. اما اگر خانم بخواهد بهدلیل بیماری از همسرش جدا شود، نیاز است این موضوع در دادگاه اثبات شود و خانم باید مدارک بیماری همسرش را داشته باشد.
طلاق به دلیل بیماری همسر، دارای قوانین خاص خودش است و اگر شما در این حوزه سوالی دارید، میتوانید با مشاوران سایت دادنیک تماس بگیرید تا شما را در این نوع دادخواست طلاق و قوانین آن، راهنمایی کنند.
انواع بیماری هایی که طلاق را در پی دارند
از منظر قانون، برخی بیماریها در خانم و آقا مشترک است؛ یعنی چه خانم و چه آقا مبتلا به این نوع بیماری باشند، طرفین میتوانند درخواست طلاق بدهند. از جمله این بیماریها جنون و بیماریهای روانی با شرایط حاد است.
در واقع منظور از این نوع بیمارها، افرادی هستند که حتی با وجود مراجعه به پزشک و استفاده از انواع روشهای درمانی، بهبودی در آنها حاصل نشده و این بیماری در آنها به تشخیص پزشک مادام العمر است و برای طرف مقابل ایجاد احساس خطر و ناامنی میکند.
طلاق به دلیل بیماری خانم
برخی از بیماریها هستند که در صورتی که خانم به آنها مبتلا باشد، آقا میتواند دادخواست طلاق داده و از وی جدا شود. گرچه در طلاق از طرف مرد به دلیل بیماری همسر، وجود مدارک بیماری شرط نیست. البته این در صورتی است که حق طلاق با مرد باشد. این بیماریها عبارتند از:
- نابینایی کامل خانم (هر دو چشم)
- جذام
- برص
- افصاء
- و بیماریای که منجر به زمینگیر شدن خانم شده است.
اگر مرد بعد از عقد، این بیماریها را در خانم مشاهده کند، میتواند از حق طلاق به دلیل بیماری همسر استفاده کند.
طلاق به دلیل بیماری مرد
برای دادخواست طلاق از طرف زن، راههای متفاوتی دارد که یکی از انواع طلاق در این زمره، طلاق به دلیل بیماری همسراست. اگر مرد به یکی از بیماریهای زیر مبتلا باشد، خانم با ارائه مدارک آن به دادگاه میتواند از حق طلاق به دلیل بیماری همسر استفاده کند. البته با توجه به اینکه در این حالت، خانم باید بیماری مرد را در دادگاه با ارائه مدارکی از بیماری اثبات کند، لذا داشتن یک وکیل طلاق خوب میتواند به پیشبرد سریعتر روند جلسات به خانم کمک زیادی کند. این بیماریها عبارتند از:
- حضا: بیماری که به سبب انجام برخی عملها بر روی بیضه، سبب ناباروری مرد میشود.
- مقطوع بودن آلت: در صورتی که آلت مرد قطع شده به نحوی که امکان برقراری رابطه زناشویی نباشد، زن میتوان از حق طلاق به دلیل بیماری همسر استفاده کند.
- عنن: نوعی بیماری جنسی در مردان که در آن آلت تناسلی نعوظ نمیکند.
این بیماریها ویژه مردان است که در صورت وجود آنها، خانم میتواند اقدام به جدایی کند.
بیماریهای نوظهور و طلاق
برخی از بیماریها از جمله ایدز، هپاتیت یا بیماریهایی از این نوع قسم، به سبب اینکه در گذشته چندان شایع نبودند، قانون نسبت به این نوع بیماریها سخنی به میان نیاورده است.
با این حال گرچه لیست ویژهای از بیماریها برای خانم و آقا ارائه شد، اما طلاق به دلیل بیماری همسر محدود به همین موارد ذکر شده، نیست. هر نوع بیماری که مسری وخطرناک بوده یا جان طرف مقابل را به خطر میاندازد را میتوان در لیست این بیماریها قرار دارد. با توجه به اینکه طلاق به دلیل این نوع بیماریها دارای پیچیدگی بیشتری است، مشورت با یک وکیل پایه یک دادگستری که در این حوزه تجربه و تخصص کافی دارد، به شما کمک زیادی در آشنایی با روند این مسیر میکند.
جمع بندی
در این مقاله به بررسی یکی از انواع طلاق، یعنی طلاق به دلیل بیماری همسر پرداختیم. اگر خانم مبتلا به بیماریهای جذام، برص، افصاء، نابینایی هر دو چشم یا نوعی بیماری باشد که منجر به زمینگیر شدن وی میشود، مرد میتواند از حق طلاق به دلیل بیمار همسر استفاده کند.
اگر آقا یکی از بیماریهای حضا، عنن و مقطوع بودن آلت را داشته باشد، قانون اجازهی طلاق به دلیل بیماری همسر را به خانم میدهد.
با این حال با توجه به وجود برخی بیماریهای نو ظهور و پیچیدگی روند طلاق در این موارد و اینکه اگر دادخواست طلاق بهدلیل بیماری همسر، از جانب خانم به دادگاه ارائه شود، وی باید بیماری مرد را اثبات کند. مشاوران سایت دادنیک با شما هستند تا هرگونه سوال و راه حلی را با توجه به شرایط شما، به شما ارائه دهند.
سوالات متداول
آیا در طلاق به دلیل بیماری همسر، بیماری شخص باید برای دادگاه اثبات شود؟
اگر خانم دادخواست طلاق را بدهد، باید مدارک بیماری مرد را داشته باشد ولی از آنجا که حق طلاق با مردان است، آنها نیازی به ارائه مدارک برای بیماری خانم ندارند.
چه بیماریهای در مردان، بانوان را مشمول قانون طلاق به دلیل بیماری همسر میکند؟
بیماریهای عنن، حضا، مقطوع بودن آلت، جنون و بیماریهای روانی با شرایط حاد و هرگونه بیماری که مسری وخطرناک بوده یا جان طرف مقابل را به خطر میاندازد.
چه نوع بیماریهای در زنان، مرد را مشمول قانون طلاق به دلیل بیماری همسر میکند؟
بیماریهای جذام، برص، افصاء، نابینایی هر دو چشم، بیماریهایی که منجر به زمینگیر شدن خانم شده است و و هرگونه بیماری که مسری وخطرناک بوده یا جان طرف مقابل را به خطر میاندازد.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.
2 پاسخ
همسر من دوقطبیه.
برای طلاق به دلیل بیماری همسر می تونم اقدام کنم؟
سلام
بله می توانید اقدام کنید.