- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
یکی از نگرانیهای زوجهایی که ادامه زندگی را دشوار میدانند، طلاق با داشتن بچه است. در واقع مرد و زن هر کدام نگران به دست آوردن حضانت فرزند خود هستند. اما سؤال اینجاست که آیا با حضور فرزند در زندگی امکان طلاق وجود دارد. در ضمن حضانت فرزندان در طلاق توافقی چگونه خواهد بود. در ادامه به موضوع طلاق با داشتن فرزند میپردازیم.
شما با مشاوره تلفنی رایگان میتوانید سؤالات خود را از وکلای مؤسسه حقوقی دادنیک بپرسید و اطلاعات کاملی به دست آورید.
آیا با وجود بچه می توان طلاق گرفت؟
هنگامی که زوجین به این نتیجه میرسند که ادامه زندگی مشترک برایشان غیرممکن است، در مورد جوانب مختلف از جمله ادامه زندگی فرزندان فکر میکنند. اگر این افراد طلاق توافقی را انتخاب کرده باشند، با مشورت گرفتن از وکیل طلاق توافقی، شرایط طلاق توافقی با بچه را مورد بررسی قرار میدهند.
اگر هم روشهایی دیگر برای طلاق انتخاب شوند، حضانت فرزند پسر و دختر به عنوان یکی از موضوعات بحث زوجین در دادگاه بررسی خواهد شد. در حقیقت قانون مدنی راهکارهایی را پیش پای زوجین قرار داده که با وجود فرزند بتوانند از هم جدا شوند.
شرایط طلاق توافقی با بچه
هنگامی که موضوع طلاق با داشتن بچه مطرح میشود، زوجین سعی میکنند که شرایط مناسبی را بعد از طلاق برای فرزندشان فراهم کنند. اگر طلاق از نوع توافقی باشد، زوجین میتوانند با همدیگر به توافق برسند که حضانت فرزند دختر و پسر بر عهده کدام یک از والدین باشد.
در این شرایط میتوان نظر فرزند را نیز جویا شد. اما گاهی زوجین در طلاق توافقی به نظر مشترکی نمیرسند. در این شرایط دادگاه تصمیم میگیرد که صلاح فرزندان در زندگی با کدام یک از والدین است. در ادامه به این موضوع نیز میپردازیم.
حضانت فرزندان بعد از طلاق
تعیین حضانت فرزندان بعد از طلاق به چند عامل مهم بستگی دارد. اولین عامل جنسیت فرزندان است که با عامل دوم یعنی سن بلوغ آنها ارتباط دارد. اگر سن فرزندان کمتر از سن بلوغ باشد و والدین درباره حضانت فرزندان به توافق نرسیده باشند، دادگاه تصمیم میگیرد که زوج یا زوجه صلاحیت سرپرستی فرزند را بر عهده بگیرند. البته مواد قانون مدنی برای حضانت فرزندان زیر سن بلوغ توضیحاتی ارائه داده است.
اما شرایط والدین در تصمیم نهایی دادگاه مؤثر است. در ضمن، اگر فرزندان بالای سن بلوغ باشند، خودشان تصمیم میگیرند که نتیجه حضانت فرزند در طلاق با داشتن بچه چه چیزی بشود.
حضانت فرزند دختر
هنگامی که طلاق با داشتن بچه به ذهنتان خطور میکند و فرزندتان دختر است، باید به این موضوع توجه داشته باشید که حضانت دخترها تا سن 7 سالگی با مادر و از 7 تا 9 سالگی با پدر است. بعد از 9 سالگی، فرزندتان خودش درباره این باره تصمیم میگیرد که با کدام یک از والدین خود، یعنی پدر یا مادر زندگی کند.
حضانت فرزند پسر
اگر فرزند پسر دارید، بهتر است بدانید که حضانت فرزند پسر تا 7 سالگی با مادر و پس از آن تا 15 سالگی با پدر است. پس از آنکه پسر به سن بلوغ رسید، خودش تعیین میکند که میخواهد با مادر زندگی کند یا همراه با پدر زندگی بهتری خواهد داشت.
نفقه فرزندان
نفقه فرزندان موضوع دیگری است که هنگام طلاق با داشتن بچه مطرح میشود. طبق ماده 1199 قانون مدنی، نفقه فرزندان بر عهده پدر است. پس از فوت پدر یا ناتوانی او در پرداخت نفقه، این وظیفه با رعایت نزدیک ترین نزدیکان (الاقرب فالاقرب) به اجداد پدری سپرده میشود.
در صورت نبودن پدر و اجداد پدری و یا ناتوانی آنها در پرداخت نفقه، این مسئولیت بر عهده مادر قرار خواهد گرفت. هر گاه مادر هم زنده و یا قادر به پرداختن این حق نباشد، وظیفه با رعایت نزدیک ترین نزدیکان به عهده اجداد مادری و پدری واجب النفقه قرار میگیرد.
جمع بندی
در این مقاله از وب سایت مؤسسه حقوقی دادنیک به موضوع طلاق با داشتن بچه پرداختیم و نحوه حضانت فرزندان را توضیح دادیم. شما میتوانید سؤالات خود را درباره طلاق با داشتن فرزند دختر و پسر با وکلای مؤسسه حقوقی دادنیک مطرح کرده و اطلاعات لازم را به دست آورید.
سوالات متداول
حضانت فرزند پسر هنگام طلاق با داشتن فرزند چگونه است؟
حضانت فرزند پسر بعد از طلاق تا 7 سالگی با مادر و پس از آن تا 15 سالگی با پدر است. بعد از 15 سالگی نیز فرزند خود تصمیم میگیرد که با کدام یک از والدین زندگی کند.
نفقه فرزندان بر عهده چه کسانی است؟
نفقه فرزندان ابتدا بر عهده پدر است. اگر پدر فوت کند یا توان مالی پرداخت نفقه را نداشته باشد بر عهده اجداد پدری است. اگر اجداد پدری نتوانند این وظیفه را انجام دهند، مادر و در غیر این صورت اجداد مادری مسئول پرداخت نفقه خواهند بود. البته این وظیفه با توجه به روابط خویشاوندی (الاقرب فالاقرب) تعیین خواهد شد.
حضانت فرزند دختر به چه صورت است؟
حضانت فرزند پسر بعد از طلاق تا 7 سالگی با مادر و پس از آن تا 9 سالگی با پدر است. بعد از 9 سالگی نیز فرزند خود تصمیم میگیرد که با پدر زندگی کند یا زندگی با مادر انتخاب بهتری خواهد بود.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.
8 پاسخ
سخت ترین شرایط برای یه بچه بعد از طلاق مادر پدره
سلام
من یک پسر 12 ساله دارم
دو ساله جدا زندگی میکنم از همسرم الان میخوام طلاق بگیرم تکلیف بچه م چی میشه؟
درود
ایشون تا 15 سالگی با پدر هستن.
برای طلاق با داشتن بچه حتما باید در مورد حضانت توافق کنیم؟ اگر توافق نکنیم قاضی چجوری مشخص میکنه حضانت بچرو؟
سلام، وقت بخیر
اگه طلاق توافقی باشه بله می توانید توافق کنید. در غیر این صورت حضانت فرزند بر حسب قانون به والدین داده می شود.
برای اطلاعات بیش تر مقاله حضانت فرزند را مطالعه کنید.
طلاق با داشتن بچه خیلی سخته خدایی. اگرم طلاق می گیرید مواظب روحیه بچه باشید
طلاق با داشتن بچه باشه، تکلیف حضانت بچه چی میشه؟
سلام، وقت شما بخیر
لطفا مقاله حضانت فرزند را بخوانید.