جستجو کردن
Close this search box.

حضانت فرزند طبق قانون جدید

حضانت فرزند طبق قانون جدید چگونه است؟

حضانت فرزند طبق قانون جدید چگونه است؟ در واقع این موضوع مهم است که فرزندان بعد از اتمام فرآیند رسمی طلاق در بستری امن زندگی کنند. به همین دلیل با توجه به مواد مختلف قانون مدنی، این موضوع مورد بررسی قرار گرفته است.

در این مقاله از مؤسسه حقوقی دادنیک شما را با قانون جدید حضانت فرزند آشنا خواهیم کرد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیش‌تر در این زمینه با وکیل خانواده یا مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

قانون جدید حضانت فرزند پسر

همان‌طور که می‌دانید یکی از مهم ترین مواردی که هنگام برگزاری جلسات طلاق بررسی می‌شود، حضانت فرزند طبق قانون جدید است.

در واقع سعی می‌شود در حین اینکه به دادخواست زوجین یا یکی از آن‌ها برای اتمام زندگی مشترک رسیدگی شود، تصمیم گیری درباره حضانت فرزند را به گونه ای انجام دهند که کمترین فشار بر زندگی این عضو از خانواده در حال متلاشی شدن وارد شود.

در سال جدید هم بر اساس ماده 1169 قانون مدنی اولویت حضانت فرزندی که والدین او در حال جدا شدن هستند، تا سن 7 سالگی با مادر بوده و پس از آن با پدر خواهد بود. این نکته درباره قانون جدید حضانت فرزند پسر نیز صدق می‌کند.

حضانت فرزند پسر طبق قانون جدید همچنان بعد از 7 سالگی بر عهده پدر است. اما از 15 سالگی پسر تصمیم می‌گیرد که با کدام یک از والدین زندگی خواهد کرد.

قانون جدید حضانت فرزند دختر

همانطور که درباره قانون جدید حضانت فرزند دختر و پسر گفتیم، بر اساس ماده 1169 قانون مدنی حضانت فرزند دختر تا 7 سالگی به مادر سپرده می‌شود. اما از 7 تا 9 سالگی (سن بلوغ) پدر مسئولیت حضانت او را بر عهده می‌گیرد. 9 سالگی زمانی است که فرزند دختر تصمیم می‌گیرد در ادامه با کدام یک از والدین زندگی کند.

حضانت فرزند طبق قانون جدید بعد از ازدواج مادر

مسئله دیگری که حضانت فرزند طبق قانون جدید بررسی می‌کند، به زمان بعد از ازدواج مادر باز می‌گردد. در سال جدید نیز شاهد سلب حضانت فرزند از مادر، با ازدواج مجدد مادر هستیم.

حضانت فرزند طبق قانون جدید در طلاق توافقی

زوجینی که قصد طلاق توافقی دارند، بر اساس آخرین نسخه موجود از قانون مدنی، باید درباره حضانت فرزندان خود به توافق برسند. در غیر این صورت، دادگاه تصمیم گیرنده خواهد بود.

شرایط سلب حضانت فرزند طبق قانون جدید

شاید این سؤال برای شما هم مطرح شده باشد که چه مواردی باعث سلب حضانت فرزند از پدر یا مادر خواهند در پاسخ می‌توانیم به مواردی اشاره کنیم که مانع از حضانت فرزند به پدر یا مادر می‌شوند:

  • بیماری‌ها و اختلالات جسمی و روانی
  • اعتیاد
  • استفاده از فرزند در امور غیر اخلاقی
  • شرایط نامناسب شغلی

جمع بندی

در این مقاله از مؤسسه حقوقی دادنیک موارد مختلفی را مورد اشاره قرار دادیم که به واسطه آنها می‌توانید از شرایط حضانت فرزند طبق قانون جدید مطلع شوید. راهنمایی گرفتن از وکیل طلاق می‌تواند آگاهی شما را نسبت به جزئیات قوانین حضانت فرزند افزایش دهد.

بنابراین شما می‌توانید با استفاده از مشاوره تلفنی رایگان مؤسسه حقوقی دادنیک اطلاعات لازم را به دست آورید.

سوالات متداول

حضانت فرزند پسر و دختر بعد از طلاق چگونه است؟

حضانت فرزند طبق قانون جدید به این شکل است که دختر و پسر تا 7 سالگی با مادر خود زندگی می‌کنند. پس از آن، مسئولیت تا زمان بلوغ با پدر است.

چه مواردی باعث سلب حضانت فرزند از والدین می‌شوند؟

بیماری‌های روانی و جسمی، اعتیاد، نداشتن شغل مناسب و استفاده از فرزند در امور غیر اخلاقی باعث سلب حضانت فرزند از پدر یا مادر می‌شوند.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
4.9/5 - (22 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

فروش طلا بدون اجازه شوهر
فروش طلا بدون اجازه شوهر
سریع ترین راه طلاق چیست؟
سریع‌ ترین راه طلاق چیست؟
بهترین راه به اجرا گذاشتن مهریه
بهترین روش به اجرا گذاشتن مهریه
طلاق به علت عدم پرداخت نفقه
طلاق به علت عدم پرداخت نفقه

2 پاسخ

  1. قانون جدید حضانت فرزند نسبت به کسایی که مثلا چند سال پیش جدا شدن هم قابل اجراست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)