طلاق در کانادا و انواع آن + حضانت فرزند در کانادا بعد از طلاق

طلاق در کانادا

در این مقاله قرار است درباره طلاق در کانادا برای شما توضیح دهیم. ازدواج شاید یکی از اتفاقات مهم در زندگی هر فردی باشد که اگر با انتخاب درست صورت نگیرد، می‌تواند کل زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد و در نهایت به طلاق منجر شود. از آنجایی که ازدواج علاوه بر بعد شرعی و عرفی که دارد، بعد قانونی نیز دارد، به همین دلیل مراحل و شرایط آن در کشورهای مختلف متفاوت است.

ایرانیانی که خارج از کشور زندگی می‌کنند، باید هم نسبت به قوانین کشوری که در آن زندگی می‌کنند و هم قوانین ایران اقدام به جدایی کنند. برای طلاق با قانون ایران باید به یک وکیل طلاق در ایران وکالت دهند تا بدون نیاز به حضورشان امور طلاق انجام شود. اگر در این خصوص نیاز به مشاوره دارید می‌توانید از طریق واتس‌آپ با کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.  

طلاق توافقی در ایران

همانطور که توضیح دادیم ایرانیان برای طلاق خود باید هم بر اساس قوانین ایران و هم قوانین کشوری که در آن ساکن هستند اقدام کنند. برای طلاق توافقی با قانون ایران باید سر موضوعات مهریه، نفقه و حضانت فرزند به توافق برسند و بعد برای طلاق اقدام کنند. طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور به این صورت است که اگر امکان حضور در ایران را ندارند، می‌توانند به یک وکیل طلاق در ایران وکالت دهند تا بدون نیاز به حضورشان در ایران طلاق توافقی بر اساس توافقات خانم و آقا انجام شود.

وکیل طلاق ایرانی در کانادا

پیچیدگی قوانین در ایران بر هیچ‌کس پوشیده نیست، بنابراین برای رسیدن به حق و حقوق قانونی خود ضروری‌ست که از یک وکیل مجرب و خبره استفاده کنید. برای طلاق در کانادا که باید به وکیل طلاق در ایران وکالت دهید، باید ثبت نام در سامانه میخک را انجام دهید. بعد از ثبت نام در این سامانه باید ثبت وکالت‌نامه را انجام داده و کد رهگیری را دریافت کنید. بعد از دریافت کد رهگیری احراز هویت انجام می‌دهید تا وکیل شما بتواند از وزارت امور خارجه وکالتنامه را دریافت کند و امور طلاق شما را انجام دهد. اگر کارت ملی شما هوشمند است می‌توانید در سامانه ثنا ثبت نام و از طریق ثنا به وکیل خود وکالت دهید.

در این اپیزود از دادنیک تاک با دکتر نعیمی، وکیل پایه یک دادگستری، به طور مفصل در مورد طلاق توافقی و حق طلاق صحبت کرده‌ایم.

قوانین طلاق در کانادا

بسیاری از افراد ممکن است در کشور کانادا ازدواج کنند یا همسرشان اقامت کانادا داشته باشد و نسبت به طلاق اقدام کنند که در نهایت توسط دادگاه به درخواست‌شان رسیدگی می‌شود و در نهایت حکم نهایی توسط قاضی صادر می‌شود. حکم نهایی بر اساس قوانین کانادا صادر خواهد شد و براساس این‌که دو تابعیتی باشند یا نه و عقد در ایران صورت گرفته باشد یا در کانادا، شرایط متفاوت خواهد بود.

برای افرادی که دو تابعیتی هستند و عقدشان در ایران صورت گرفته اما در کانادا تصمیم بر جدایی گرفته‌اند، شرایط طلاق در کانادا متفاوت‌تر و سخت‌تر خواهد بود. اما اگر زن ‌و ‌شوهری، به مدت یک‌سال در کشور کانادا زندگی کنند، به عنوان ساکن کانادا در نظر گرفته می‌شوند و محلی که در آن عقد کرده‌اند، در نظر گرفته نمی‌شود. در نظر داشته باشید که تنها یک سال اقامت در کانادا کافی‌است و نیازی به داشتن تابعیت وجود ندارد.

بسیاری از افراد در کانادا به صورت قانونی، بدون طلاق گرفتن از یک‌دیگر، جدا از هم زندگی می‌کنند که علت این امر، موضوعات قانونی مانند تقسیم اموال، سرپرستی کودکان و … است. که در طلاق مطرح می‌شود و به همین دلیل بسیاری از افراد تصمیم می‌گیرند بدون طلاق گرفتن، جدا از یک دیگر زندگی کنند. در این صورت حتما از دادگاه بخواهید که در مورد حضانت فرزندان و تقسیم اموال حکم صادر کند، بدون آن‌که نیازی به طلاق قانونی باشد و حتی اگر تصمیمی برای این موضوعات نداشته باشید، شما می‌توانید یک موافقت نامه دال بر جدایی را به صورت کتبی امضا کنید. که در آن مواردی که با یک‌دیگر توافق کرده‌اید را ذکر کنید. نکته‌ای که درباره قوانین طلاق در کانادا باید به آن توجه داشته باشید، این است که طلاق در کانادا تنها توسط دادگاه صورت می‌گیرد و در جایی جز دادگاه نمی‌توانید نسبت به طلاق اقدام کنید.  

انواع طلاق در کانادا چه مواردی هستند؟

دو نوع طلاق در کانادا مرسوم است که اگر وجود هر یک ثابت شود، طلاق صادر می‌شود که این دو نوع طلاق به شرح زیر است:

طلاق بر مبنای عدم تقصیر

برای گرفتن طلاق بر مبنای عدم تقصیر نیاز است که زوجین به مدت یک سال جدا از هم زندگی کنند. در این طلاق هیچ‌یک از زوجین در زندگی زناشویی، تقصیری مرتکب نشده‌اند.

طلاق بر مبنای وجود تقصیر

در این طلاق طرف خواستار طلاق باید بتواند تقصیر و کوتاهی همسرش را در دادگاه اثبات کند. به بیان دیگر یکی از زمینه‌های لازم برای صدور حکم طلاق این است که بتواند این موضوع را در دادگاه ثابت کند.

قوانین مهریه در کانادا

مهم ترین سوالی که در این موضوع مطرح می‌شود، این است که آیا دعاوی مربوط به مهریه، مربوط به امور خانواده است یا یک تعهد مدنی محسوب می‌شود؟ اگر دریافت مهریه همراه با درخواست طلاق باشد، مربوط به دعاوی خانوادگی است، اما در صورتی که درخواست مهریه بدون درخواست طلاق باشد، پاسخ مشخصی وجود ندارد. تعیین نوع دعوا اهمیت زیادی دارد؛ از آن جهت که اگر درخواست مهریه مربوط به دعاوی خانوادگی باشد، دادگاه عالی کبک رسیدگی خواهد کرد.

در نظر داشته باشید که در زمان اجرای حکم هم می‌توان از امکانات قانونی برای اجرای احکام مربوط به نفقه استفاده کرد. قانون دادگاه خانواده این امکان را به شما می‌دهد که بتوانید پاسپورت و ممنوع الخروجی و حتی ابطال جواز همسرتان را بگیرید در حالی که این موضوع در دعاوی مدنی امکان پذیر نیست.

قوانین حضانت فرزند در کانادا

اگر زوجین، در مورد مسائلی مانند حضانت فرزند و مسائل مالی مرتبط با مراقبت از فرزند، به توافق برسند، طلاق به صورت توافقی صادر خواهد شد. در نظر داشته باشید که اگر همسران در مورد مسائلی که ذکر کردیم، به توافق نرسند، باید شواهد و مدارک لازم را در اختیار قاضی قرار دهند تا قاضی در مورد مسائل حضانت فرزندان و مسائل مالی مربوط به فرزندان تصمیم بگیرند.

قوانین تقسیم اموال بعد از طلاق در کانادا

زمانی که زوجی بخواهند طلاقشان را در کشور کانادا ثبت کنند، موظف هستند که اموال‌شان را به صورت مساوی تقسیم کنند. تقسیم اموال زوجین، تنها محدود به تقسیم دارایی ها و ملک و املاک نیست؛ بلکه باید بدهی و وام ها نیز محاسبه و تقسیم شود.

اعتبار طلاق ایرانی در کانادا

اگر در کشور دیگری طلاق گرفته باشید، باید طلاق شما در کانادا به رسمیت شناخته شود و برای این کار موارد زیر باید رعایت شده باشد: حداقل به مدت 1 سال باید در کشوری که در آن طلاق گرفته‌اید، پس از درخواست طلاق زندگی کرده باشید. اگر در کشور دیگری که در آن نسبت به دادخواست طلاق اقدام کرده اید، باید ثابت کنید که اهل آن کشور هستید و یا در آن کشور، ملک و املاک دارید و زمان زیادی در آنجا زندگی کرده اید. در هر کشوری که طلاق گرفته باشید، قوانین مربوط به نفقه و تقسیم اموال، بر اساس قوانین آن کشور برایتان اجرا خواهد شد. به همین خاطر است که ما توصیه می کنیم تا قبل از اقدام به طلاق، حتما با یک مشاور حقوقی در این زمینه مشاوره کنید و از اعتبار آن آگاه شوید.  

سامانه میخک کانادا

نخستین قدم برای آغاز پروسه مراحل طلاق در کانادا، مراجعه به سامانه میخک کانادا به نشانی https://mikhak.mfa.gov.ir است. در این سامانه – که زیر نظر وزارت امور خارجه ایران فعالیت می‌کند – شما می‌توانید به وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور وکالت دهید تا روند طلاق‌تان را پیگیری کند. اگر ایمیل و شماره کارت ملی معتبری دارید، می‌توانید برای ثبت‌نام در سامانه میخک اقدام کنید. در این وبسایت ابتدا اطلاعات شخصی و هویتی شما مانند نام و نام خانوادگی، محل تولد، شغل، تحصیلات و… دریافت می‌شود و بعد از آن به بخش وکالت دادن به وکیل دادگستری می‌رسید. دقت داشته باشید که در این بخش اطلاعات را به صورت کاملا دقیق پر کنید وگرنه فرآیند وکالت با مشکل مواجه می‌شود.  

سخن آخر

در این مقاله در مورد شرایط و قوانین طلاق در کشور کانادا با شما صحبت کردیم و جزئیات آن‌را در اختیارتان قرار دادیم. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق واتس‌آپ با کارشناسان حقوقی موسسه دادنیک در ارتباط باشید و مشاوره رایگان در یافت کنید.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (2 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

حق حبس چیست؟
حق حبس زوجه چیست؟
رجوع از هبه چیست؟
رجوع از هبه
حجر چیست؟
حجر چیست؟
استرداد طلا از زوجه
استرداد طلا از زوجه

8 پاسخ

  1. سلام من میخوام با خواهرم که کاناداست صحبت کنم و بگم موسسه شما کار طلاق توافقی انجام میده.
    پنج ساله ازدواج کرده. مهریش 114 تا سکه بوده و بچه نداره یعنی مسئله حضانت فرزند بعد از طلاق شامل حالش نمیشه.
    راهنمایی میکنید که من چیا بهش بگم؟

    1. درود
      با مشاورین تیم حقوقی دادنیک تماس بگیرید.

  2. شرایط طلاق توافقی توی کانادا با بقیه کشورها یکسانه؟

    1. درود
      بله
      با مشاورین تیم حقوقی دادنیک تماس بگیرید.

  3. سلام
    من ازدواجم در ایران ثبت شده و خودم مهاجرت کردم کانادا. همسرم ایران موند و برخلاف توافقمون نیومد و حالا میخوام جداشم. مشاوره میخواستم.

    1. درود
      با مشاورین تیم حقوقی دادنیک تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)