جستجو کردن
Close this search box.

وکیل طلاق در ایران

وکیل طلاق در ایران

اگر شما و همسرتان در خارج از کشور زندگی می‌کنید و قصد جدایی دارید باید به دنبال وکیل طلاق در ایران باشید. طلاق مانند ازدواج، ارث و وصیت جز احوال شخصیه می‌باشد پس از مواردی است که شما در هر کشور غیر از ایران زندگی می‌کنید باید مطابق قوانین ایران پیش روید. برا اساس ماده ۶ قانون مدنی: قوانین مربوط به احوال شخصیه از قبیل نکاح و طلاق و اهلیت اشخاص و ارث در مورد کلیه اتباع ایران ولو اینکه مقیم در خارجه باشند مجری خواهد بود. در ماده ۵ قانون مدنی آمده است که:  کلیه سکنه ایران اعم از اتباع خارجه و داخله مطیع قوانین ایران خواهند بود مگر در مواردی که قانون استثناء کرده باشد.

شاید برای شما هم سخت باشد که فقط برای به سر انجام رساندن پرونده طلاق توافقی خود در ایران حضور پیدا کنید و 6 تا 9 ماه منتظر بمانید تا رای طلاق از دادگاه ایران صادر شود. در این مقاله به صورت کامل برای شما شرایط طلاق توافقی بدون نیاز به حضور در ایران و به کمک وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور را توضیح می‌دهیم. اگر به دنبال وکیل خانواده در ایران هستید می‌توانید با کارشناسان حقوقی موسسه دادنیک از طریق واتس‌آپ در ارتباط باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

وکیل ایرانیان خارج از کشور

در شرایطی که شما در خارج از کشور زندگی می‌کنید و امور حقوقی، وکالتی یا کنسولی برای شما پیش می‌آید، ممکن است به دنبال وکیل ایرانی در کشوری که زندگی می‌کنید، بگردید. منظور وکیلی است که در کشوری که شما زندگی می‌کنید، زندگی کند. اما باید بدانید که برای احوال شخصیه (ازدواج، طلاق، ارث و وصیت) باید به دنبال وکیلی در ایران باشید. برای مثال اگر زوجینی هستید که در خارج از کشور زندگی می‌کنید و قصد جدایی دارید باید به دنبال وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور باشید.زمانی که بتوانید به وکیل در ایران وکالت دهید دیگر نیاز به حضور شما در ایران برای انجام امور پرونده نیست.

طلاق توافقی در ایران

زوجینی که هر دو نفر تابعیت ایرانی دارند و قصد طلاق توافقی بدون وکیل را دارند باید در سامانه تصمیم ثبت نام کنند و در جلسات اجباری مشاوره شرکت کنند. معمولا این جلسات بین دو تا سه ماه زمان می‌برد تا در نهایت گواهی عدم امکان سازش صادر شود.

بعد از صدور این گواهی باید در دفتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست طلاق توافقی ثبت شود. تا در دادگاه وقت رسیدگی مشخص و دادنامه طلاق صادر شود.اما اگر زوجین در ایران یا خارج از کشور به وکیل طلاق توافقی وکالت دهند دیگر نیاز به حضور در هیچ کدام از مراحل دادگاه نیست و وکیل در کمترین زمان ممکن بدون نیاز به حضور زوجین دادنامه طلاق را تحویل می‌گیرد.

در این اپیزود از دادنیک تاک با دکتر نعیمی، وکیل پایه یک دادگستری، به طور مفصل در مورد طلاق توافقی و حق طلاق صحبت کرده‌ایم.

چگونه به وکیل در ایران وکالت دهیم؟

برای وکالت دادن به وکیل طلاق در ایران دو راه وجود دارد. شما می‌توانید از طریق سامانه میخک (متعلق به وزارت امور خارجه) یا سامانه ثنا (متعلق به قوه قضاییه) به وکیل در ایران وکالت دهید. برای وکالت دادن از طریق هر کدام از سامانه‌ها باید ثبت نام و احراز هویت را انجام دهید. در ادامه مقاله به صورت کامل درباره ثبت وکالتنامه از سامانه میخک و سامانه ثنا را برای شما توضیح می‌دهیم.

ثبت نام در سامانه میخک

برای وکالت دادن به وکیل طلاق در ایران از طریق سامانه میخک باید ثبت نام را انجام دهید. برای ثبت نام در سامانه میخک باید به آدرس mikhak.mfa.gov.ir مراجعه کرده و گزینه‌ی ثبت نام را انتخاب کنید. در صفحه‌ی جدید باید ایمیل و کد ملی خود را در سامانه ثبت کرده تا رمز عبور یک بار مصرف دریافت کنید.

در ادامه‌ی ثبت نام باید اطلاعات هویتی (مانند شماره شناسنامه، کد ملی، تاریخ تولد، سریال شناسنامه و…) اطلاعات محل سکونت (آدرس، کد پستی و کشور محل سکونت) و هم‌چنین اطلاعات تماس را در سامانه ثبت کنید. بعد از ثبت نهایی اطلاعات امکان استفاده از خدمات سامانه میخک را دارید.

ثبت وکالتنامه در سامانه میخک

بعد از تکمیل ثبت نام می‌توانید ثبت وکالتنامه در سامانه میخک را انجام دهید. برای ثبت وکالتنامه باید وارد پروفایل شخصی خود شوید. گزینه وکالتنامه را انتخاب کنید. نوع وکالتنامه را (طلاق گیرنده زن و یا طلاق دهنده مرد) انتخاب کنید. اطلاعات وکیل خود را به درستی وارد کنید. ثبل از ثبت نهایی متن وکالتنامه را برای وکیل در ایران ارسال کنید تا در صورت نیاز تکمیل شود. بعد از ثبت نهایی وکالتنامه یک کد رهگیری دریافت می‌کنید.

به همراه کد رهگیری و کد ملی خود می‌توانید به آدرس appointment.mfa.gov.ir  مراجعه و نوبت احراز هویت و تائید مدارک رزرو کنید.

بعد از احراز هویت و تائید مدارک وکیل شما می‌تواند از وزارت امور خارجه در ایران، وکالتنامه را دریافت کند.

اگر قرار است به وکیل ایرانی طلاق در آمریکا یا کانادا وکالت دهید، احراز هویت شما به صورت حضوری انجام می‌شود. دیگر نیاز به حضور در دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن نیست.

اما اگر به دنبال وکیل طلاق ایرانی در آلمان یا دیگر کشورهای اروپا هستید باید بعد از دریافت کد رهگیری به صورت حضوری به سفارت مراجعه کرده و احراز هویت انجام دهید.

وکیل طلاق در ایران
وکیل طلاق در ایران

 

ثبت نام در سامانه ثنا

همان‌طور که در عناوین قبل توضیح دادیم سامانه ثنا متعلق به قوه قضاییه است که از آذر ماه سال 1399 به ایرانیان خارج از کشور هم خدمات ارائه می‌دهد. ایرانیان خارج از کشور که به دنبال وکیل طلاق در ایران هستند می‌توانند (با استفاده از کارت ملی هوشمند) در این سامانه ثبت نام کرده. و به وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور وکالت دهند. فقط توجه داشته باشید برای استفاده از خدمات این سامانه باید سیم کارت فعالی در ایران داشته باشید که به نام خودتان باشد.

اگر برای ثبت نام در سامانه میخک یا سامانه ثنا نیاز به راهنمایی دارید می‌توانید با کارشناسان حقوقی موسسه دادنیک از طریق واتس‌آپ در ارتباط باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی

برای وکالت دادن به وکیل طلاق در ایران باید مدارک مورد نیاز برای ارائه به دادگاه را به دست ایشان بسپاریم. مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی که دادگاه نیاز دارد شامل موارد زیر است:

  • تصویر کارت ملی زوجین
  • اصل شناسنامه زوجین
  • سند ازدواج (در صورت مفقود شدن امکان تهیه رونوشت وجود دارد)
  • وکالت در طلاق (در صورتی که خانم حق طلاق دارد)
  • توافقنامه طلاق توافقی

توافقنامه طلاق توافقی

چه در ایران و چه در خارج از ایران قصد طلاق توافقی دارید و قرار است به وکیل طلاق در ایران وکالت دهید باید سر موضوعات مربوط به طلاق به توافق برسید.

زوجین باید برای مهریه، نفقه، حضانت فرزند به توافق برسند. هر توافقی که در مورد موضوعات گفته شده، داشته باشند دادگاه به آن احترام می‌گذارد. برای مثال زوجین می‌توانند توافق کنند که خانم همه مهریه یا نفقه خود را دریافت کند، یا مهریه خود را به صورت کامل ببخشد. یا بخشی از آن را دریافت و قسمت دیگر را ببخشد.

برای حضانت فرزند نیز می‌توانند هم مطابق سنی که قانون برای حضانت فرزند دختر و پسر در نظر گرفته، پیش روند و هم توافقات خود را باتوجه به مصلحت فرزند مکتوب کنند.

سن قانونی حضانت فرزند دختر و پسر تا 7 سالگی با مادر است. حضانت قانونی فرزند دختر از 7 تا 9 سالگی باپدر و حضانت فرزند پسر از 7 تا 15 سالگی با پدر است.

این توافقات برای ایرانیان داخل و خارج از کشور قابل رسیدگی است.

موسسه حقوقی دادنیک

موسسه دادنیک به صورت تخصصی خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان خارج از کشور ارائه می‌دهد. شما می‌توانید از کارشناسان حقوقی این مشاوره رایگان دریافت کنید. سپس از طریق سامانه ثنا یا سامانه میخک به وکلای این مجموعه وکالت دهید. در یک جلسه آنلاین توافقات خود را به وکیل اعلام کنید. بعد از تائید توافقنامه‌ای که به هر دو نفر از طریق ایمیل ارسال می‌شود پرونده شما به جریان افتاده و در کمترین زمان بدون نیاز به حضور شما انجام می‌شود.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (1 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

اولین قدم برای طلاق توافقی
اولین قدم برای طلاق توافقی
طلاق زن حامله
طلاق زن باردار
طلاق با داشتن حق طلاق
طلاق با داشتن حق طلاق چقدر طول میکشد؟
حقوق زن در طلاق از طرف مرد چیست؟
حقوق زن در طلاق از طرف مرد

2 پاسخ

    1. درود
      در صورت انتخاب موسسه حقوقی دادنیک برای طلاق توافقی، شما نیاز به معرفی وکیل ندارید و موسسه از طرف شما وکیل انتخاب میکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)