- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
اگر زن تمکین نکرده باشد، قانون برای طلاق زن ناشزه وجود دارد؟ در این مقاله از وب سایت مؤسسه حقوقی دادنیک، شما را با شرایط طلاق زن ناشزه آشنا خواهیم کرد.
شما میتوانید از طریق مشاوره تلفنی رایگان با وکلای مؤسسه حقوقی دادنیک تماس داشته و اطلاعات کاملتری درباره طلاق زن ناشزه را به دست آورید.
زن ناشزه کیست؟
صفت ناشزه به زنی نسبت داده میشود که بدون هیچ عذر موجهی از سکونت در منزلی خودداری میکند که شوهرش تعیین کرده است.
گاهی ممکن است زن از انجام وظایفی که قانون بر عهده او در جایگاه همسر نهاده، خودداری کند یا بر خلاف نظر همسرش در شغلی فعالیت داشته باشد که با صلاح و حیثیت خانواده سازگار نیست. در ضمن زنی که از برقراری روابط جنسی در حد متعارف خودداری میکند، زن ناشزه نامیده میشود.
تمکین چیست؟
تمکین در لغت به معنای الزام است اما وقتی در واژگان حقوقی قرار میگیرد، به مفهومی گسترده و تکالیفی قانونی و شرعی اشاره دارد که بر مبنای آن زوجه باید در مقابل زوج به تعدادی وظایف پایبند باشد و حق او را رعایت کند.
البته این نکته را نباید فراموش کنید که زوج هم نسبت به زوجه وظایفی دارد که باید نسبت به انجام آنها مسئول و متعهد باشد. با این وجود، واژه تمکین در قانون مدنی برای زن تعیین شده است.
تمکین عام و تمکین خاص
تمکین به دو دسته عام و خاص تقسیم میشود که بر اساس این تقسیم بندی، تمکین عام به پایبندی زن به وظایف خود نسبت به همسر و اطاعت از اوست. بر اساس ماده 1114 قانون مدنی، زن باید در منزلی که از طرف شوهرش تعیین شده سکونت کند.
در این شرایط زن از شوهر خود تمکین کرده است. در راستای تمکین عام، ماده 1117 قانون مدنی بیان کرده است که مرد میتواند زن خود را از حرفه یا صنعتی منع کند که با مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن سازگار نباشد.
گروه دیگر، تمکین خاص بوده و به معنای اطاعت از همسر در روابط زناشویی است. در واقع این نوع تمکین بر برقراری رابطه جنسی در حد متعارف تأکید دارد.
آیا زن ناشزه میتواند طلاق بگیرد؟
برای بسیاری که نمیتوانند طلاق توافقی را برای جدایی و پایان دادن زندگی مشترک انتخاب کنند و راه طلاق یک طرفه را در نظر دارند، این سؤال مطرح است که آیا زن ناشزه میتواند طلاق بگیرد.
در پاسخ باید بگوییم که اگرچه دلایلی وجود دارند که به واسطه آنها عدم تمکین زن غیر قانونی نخواهد بود، اما زمانی که زن از سوی قانون ناشزه نامیده شود، اجازه ندارد که برای طلاق اقدام کند. در این حالت طلاق خلع از میان انواع طلاق امکان پذیر است و برای این جدایی باید مرد راضی باشد.
شرایط طلاق زن ناشزه چگونه است؟
بر اساس توضیحاتی که تا این بخش از مقاله ارائه دادیم، در صورتی میتوان صفت ناشزه را به زن نسبت داد که به یک یا چند دلیل از موارد ذکر شده عدم تمکین کرده و تنها در صورتی میتواند شرایط طلاق داشته باشد که رضایت همسر را برای طلاق توافقی یا طلاق خلع جلب کرده باشد. البته دادگاه حقوق زن را در طلاق زن ناشزه در نظر دارد. در این شرایط مهریه به زن ناشزه تعلق میگیرد. اما نفقه از او سلب خواهد شد.
مراحل طلاق از طرف زن ناشزه چیست؟
برای طلاق زن ناشزه، باید دادخواست طلاق را از طریق دفتر ثبت خدمات الکترونیکی قضایی ثبت کرد. در این دادخواست باید شرایط زن ناشزه به ثبت برسد. برای مثال اگر عدم تمکین زن به دلیل عسر و حرج بوده، باید آن را ذکر کرد.
بهتر است به این نکته توجه کنید که مراحل طلاق از طرف زن ناشزه مانند سایر انواع طلاق با ثبت دادخواست، ارائه مدارک و برگزاری جلسات دادرسی انجام خواهد شد. اما طلاق توافقی یا طلاق خلع تنها گزینههایی هستند که زن ناشزه میتواند بر اساس آنها دادخواست طلاق خود را ذکر کند.
طلاق غیابی زن ناشزه
پیگیری دادخواست طلاق زن ناشزه با حضور زن ناشزه یا بدون حضور یافتن او در جلسات دادرسی پیش میرود و حتی در غیاب او رأی نهایی نیز صادر میشود. در این حالت که زن در هیچ کدام از جلسات دادگاه حاضر نمیشود، طلاق او از نوع غیابی خواهد بود.
مزایای داشتن وکیل برای طلاق
وکیل طلاق این امکان را برای زن ناشزه فراهم میکند که تهیه مدارک، انجام مراحل طلاق و روند پیگیری حقوق مادی و معنوی او بدون دردسر پیش رود.
در این مطلب به این موضوع پرداختیم که در چه صورتی صفت ناشزه به زن نسبت داده میشود، طلاق زن ناشزه کدام حالت از طلاق است و چه شرایطی دارد. شما میتوانید با مشاوره واتساپی رایگان، از راهنمایی وکلای کاربلد مؤسسه حقوقی دادنیک بهره مند شوید.
سوالات متداول
آیا طلاق زن ناشزه امکان پذیر است؟
بله. زن ناشزه در صورت جلب رضایت همسر میتواند با طلاق توافقی یا طلاق خلع از همسر خود جدا شود.
مراحل طلاق از طرف زن ناشزه چیست؟
زن ناشزه با جلب رضایت همسر میتواند دادخواست طلاق خود را در دفتر خدمات الکترونیکی قضایی به ثبت برساند، مدارک را ضمیمه کرده و بعد از گذراندن جلسات مشاوره و جلسات دادرسی، حکم طلاق توافقی یا طلاق خلع را دریافت کند.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.
6 پاسخ
اگر خانمی به دلیل حفظ جان خودش و بچش خونه رو ترک بکنه بازم احکام ناشزه بودن براش بار میشه یا خیر؟
درود
خیر.
تنها ترک بی دلیل خانه موجب نشوز خانم میشه.
سلام خانم من مدتی پیش خونه رو بدون عذر موجه ترک کرده
و از آشناها شنیدم که گفته میخواد درخواست طلاق بده
با توجه به چیزایی که خوندم ممکن نیست درسته؟
درود
اگر بدون عذر موجه خانه را ترک کردند در حالت نشوز نمیتونن طلاق بگیرن.
الان اگر زن تمکین نکنه میشه زن ناشره؟ طلاق زن ناشزه فرقی پس نمی کنه.
سلام، وقت شما بخیر
تنها تفاوت این است که نفقه به خانم ناشزه تعلق نمی گیرد.