جستجو کردن
Close this search box.

قوانین و مراحل طلاق در آمریکا چگونه است؟

خانه / طلاق (خانواده) / قوانین و مراحل طلاق در آمریکا چگونه است؟
طلاق در آمریکا

آشنایی با قوانین طلاق در آمریکا برای ایرانیان ساکن این کشور پیشرفته از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. بنابراین ثبت طلاق ایرانیان در آمریکا همانند سایر شهروندان این کشور صورت می‌پذیرد. اگر مقیم کشور آمریکا هستید و قصد دارید از همسر خود جدا شوید، لازم است علاوه بر انجام مراحل طلاق بر اساس قانون ایران، مراحل طلاق بر اساس قانون کشور آمریکا را نیز طی کنید. برای ثبت طلاق ایرانی می‌توانید به کمک وکلای مقیم ایران پروسه طلاق خود را از راه دور پیگیری کنید. اگر در کشور آمریکا زندگی می‌کنید و قصد طلاق توافقی دارید می‌توانید از طریق واتس‌آپ از کارشناسان حقوقی موسسه دادنیک مشاوره دریافت کنید. تا به صورت کامل از پروسه انجام کار مطلع شوید. 

طلاق ایرانیان در آمریکا

برای ثبت طلاق ایرانی خود باید هر کدام از زوجین به یک وکیل طلاق در ایران وکالت دهند. برای وکالت دادن به وکیل می‌توانند از طریق ثبت نام در سامانه ثنا و سامانه میخک آمریکا اقدام کنند. بعد از ثبت نام در یکی از این دو سامانه م انجام احراز هویت می‌توانید به وکیل خود وکالت دهید. زمانی که وکیل شما به صورت قانونی وکالتنامه را دریافت کند می‌تواند بدون نیاز به حضور شما دادنامه طلاق را از دادگاه دریافت و حتی طلاق را در شناسنامه ثبت کند.

طلاق ایرانیان خارج از کشور انواع مختلفی دارد. می‌تواند به صورت طلاق توافقی یا طلاق یک‌طرفه از سمت آقا و خانم پیش رود. بسته به نوع طلاق می‌توانید به یک وکیل در ایران وکالت دهید. اگر شما طلاق خود را در ایران ثبت نکنید آثاری مانند ممنوع الخروجی و شکایت برای دریافت مهریه را برای شما دارد.

 قوانین طلاق در آمریکا

بر اساس قانون کشور آمریکا هر ایالت می‌تواند قوانین مختص به خود را برای ازدواج و طلاق اعمال کند. اما در کنار این قوانین ایالتی، قوانین عمومی ‌به صورت فدرال نیز برای حمایت از زوجین پس از طلاق در نظر گرفته شده است. این قوانین در کلیه ایالت‌ها لازم‌ اجرا است. برای اینکه مشمول قوانین طلاق در امریکا باشید، قبل از هر چیز باید ازدواج شما بر اساس قوانین این کشور پذیرفته شده باشد. بر اساس قوانین آمریکا حداقل سن ازدواج در اکثر ایالت‌ها  ۱۸ سالگی اعلام شده است. در برخی از موارد خاص برای ازدواج افراد ۱۶ سال به بالا با رضایت والدین می‌توان اقدام کرد. در آمریکا چند همسری ممنوع بوده و جرم تلقی می‌شود. بنابراین اگر ساکن کشور آمریکا هستید، ازدواج خود را حتماً بر اساس قوانین این کشور ثبت کنید. به این ترتیب علاوه بر بهره‌مندی از خدمات اجتماعی این کشور در صورت بروز هرگونه مشکل و تصمیم برای طلاق می‌توانید از قوانین موجود بهره ببرید.

قوانین عمومی‌طلاق در آمریکا

 بر اساس قوانین فدرال آمریکا برای جنبه‌های حمایتی از زوجین پس از طلاق قوانین عمومی ‌در نظر گرفته شده است. این قوانین در رابطه با موارد زیر تصویب شده اند.

  •       حمایت از فرزندان پس از طلاق
  •       استفاده از بیمه مراقبت‌های بهداشتی برای زوجین پس از طلاق
  •       عدم نیاز به ارائه  شواهد در خصوص وجود جرم یا خطا به عنوان علت طلاق

 قوانین ایالتی طلاق در آمریکا

 همانطور که در بخش قبل اشاره شد، بخشی از قوانین طلاق در کشور آمریکا در ایالات مختلف متفاوت است. علاوه بر قوانین عمومی‌ طلاق هر ایالت این اختیار را دارد که مجموعه‌ای از قوانین منحصر به فرد را برای طلاق اعمال کند.قوانین طلاق ایالتی از جهات مختلف متفاوت است.  این قوانین در زمینه های مختلفی از جمله:

  •  مراحل طلاق، دوره‌‌های رسیدگی متفاوت، نحوه تقسیم اموال، هزینه‌های ثبت طلاق، قوانین حضانت کودک، حمایت از کودکان پس از طلاق، دلایل قابل قبول طلاق، نحوه تشکیل پرونده و فرایند طلاق‌های توافقی و غیرتوافقی متفاوت است.

 بنابراین هرگز برای پروسه‌ی طلاق در آمریکا از افراد غیر متخصص کمک نگیرید. ممکن است دوست شما در ایالت همسایه به شکلی کاملا متفاوت از ایالت محل سکونت شما فرآیند طلاق را طی کرده باشد.

در این اپیزود از دادنیک تاک با دکتر نعیمی، وکیل پایه یک دادگستری، به طور مفصل در مورد طلاق توافقی و حق طلاق صحبت کرده‌ایم.

 انواع طلاق در آمریکا

 بر اساس قوانین ایالات متحده آمریکا  به طور کلی طلاق در دو صورت انجام می‌شود:۱- طلاق مبتنی بر خطا۲- طلاق بدون خطا در مورد اول طلاق شامل زوجینی می‌شود که بر اساس قوانین  این کشور یکی از طرفین، حقوق طرف دیگر را ضایع کرده باشد. یا خطایی را مرتکب شده باشد که به استمرار زندگی مشترک آسیب بزند. برای مثال خطاهای از قبیل خیانت  یا مشکلاتی مانند محکومیت به مجازات زندان بیش از یک سال، اعتیاد به الکل و مواد مخدر، اعتیاد به قمار، خشونت یا عدم توانایی جنسی در این دسته قرار می‌گیرد. در طلاق نوع دوم بایستی به دادگاه اثبات شود که زوجین امکان سازش با یکدیگر را ندارند و عملاً رابطه آنها نا کارآمد است. اگر دادگاه تشخیص دهد که بطور منطقی هیچ دورنمای خوبی برای زندگی مشترک زوجین وجود ندارد، حکم طلاق را صادر می‌کند. برای زوج‌های که برای مدت قابل ملاحظه‌ای جدا از یکدیگر زندگی کرده‌اند نیز طلاق جاری می‌شود.

تقسیم اموال بعد از طلاق

 یکی از وظایف دادگاه‌های مربوط به طلاق در امریکا تعیین حق حضانت و نحوه‌ی تقسیم اموال بین زوجین است. قوانین مربوط به حق حضانت و تقسیم اموال در ایالات مختلف، متفاوت هستند. اما تصمیم گیری در این موارد، وابسته به قراردادهای پیش از ازدواج است. در ادامه در مورد قراردادهای پیش از ازدواج و قوانین عمومی حضانت و تقسیم اموال بیشتر صحبت می‌کنیم.

 قراردادهای پیش از ازدواج

 منظور از قراردادهای پیش از ازدواج تقریباً همان شروطی است که در کشور ما به عنوان شروط ضمن عقد شناخته می‌شوند. بر اساس این قراردادها زوجین قبل از ازدواج در مورد مسائل مالی پس از مرگ یا طلاق توافق می‌کنند. تنها در صورتی قراردادهای پیش از ازدواج از درجه اعتبار ساقط می‌شوند که به تشخیص دادگاه از نظر اخلاقی یا منطقی صحیح نباشد و در راستای اختفای اموال تنظیم شده باشد. موضوع اصلی قراردادهای پیش از ازدواج تقسیم اموال و همچنین پرداخت نفقه بعد از طلاق است. اگر توافقی در این زمینه قبل از ازدواج صورت نگرفته باشد، بر اساس قوانین در این موارد تصمیم گیری می‌شود.

 چگونگی تقسیم اموال پس از طلاق

 بر اساس قوانین کلی آمریکا و اموال زوجین به دو دسته‌ی اموال قبل از ازدواج و اموال پس از ازدواج تقسیم‌بندی می‌شود. قوانین تقسیم اموال مربوط به اموالی است که در دوره متاهلی توسط هر یک از زوجین بدست آمده است. تقسیم اموال بر اساس قوانین ایالتی در آمریکا به دو صورت می‌تواند انجام شود: ۱. تقسیم مساوی اموال۲. بنا به تشخیص دادگاه و بر اساس حق حضانت در هنگام تقسیم اموال بدهی‌های طرفین نیز شامل انواع در نظر گرفته می‌شود و در صورتی که هر یک از افراد در دوره متاهلی خود وام دریافت کرده باشند، در تقسیم اموال به اقساط این وام‌ها نیز توجه می‌شود.  هدایا و ارث در دسته اموال مشترک قرار نمی‌گیرد. جالب است بدانید که حتی اگر در قراردادهای پیش از ازدواج شرط محدودیت یا عدم پرداخت نفقه فرزند آورده شده باشد، چون این شرط مخالف نظم عمومی‌است، باطل در نظر گرفته می‌شود. بر اساس قوانین آمریکا پرداخت نفقه به صورت ماهیانه بوده و در صورت تمکن مالی هر دو طرف به تساوی مسئول پرداخت هستند. اما اگر درآمد یکی بیشتر از دیگری باشد، سهم پرداختی او برای نفقه فرزندان بیشتر خواهد بود. معمولاً میزان نفقه بین ۳۰ تا ۳۵ درصد از درآمد افراد در نظر گرفته می‌شود.

حضانت فرزند در آمریکا

 بر اساس قانون آمریکا دو نوع حضانت تام و مشترک برای فرزندان پس از طلاق در نظر گرفته می‌شود. منظور از حضانت تام اینست  که مسئولیت نگهداری و همچنین حق تصمیم گیری در مورد فرزندان به یکی از والدین واگذار می‌شود. در چنین شرایطی والد دیگر تنها در ساعات مشخص و روزهای مشخصی اجازه ملاقات فرزند خود را دارد. اما در حضانت مشترک والدین  به صورت همزمان و با حقوق یکسان سرپرستی فرزندان را بر عهده دارند.قوانین حضانت از فرزندان به صورت ایالتی تدوین شده و در ایالت‌های مختلف آمریکا متفاوت است. به علاوه شرایط زوجین در هنگام تقاضای طلاق نیز بر روی نحوه تصمیم گیری دادگاه در حضانت فرزندان بسیار تاثیرگذار است.

سخن پایانی

 در این مقاله برای شما از قوانین طلاق در آمریکا توضیح دادیم و گفتیم افرادی با تابعیت ایرانی باید برای هم طلاق با قانون ایران و هم قانون آمریکا اقدام کنند. اگر در پروسه طلاق هستید و نیاز به راهنمایی دارید می‌توانید از طریق واتس‌آپ با کارشناسان ما در ارتباط باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید. 

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
4.9/5 - (23 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

حجر چیست؟
حجر چیست؟
مهریه در طلاق غیابی
مهریه در طلاق غیابی
طلاق بخاطر بچه دار نشدن زن
طلاق بخاطر بچه دار نشدن زن
حقوق زن در خانواده
حقوق زن در خانواده

3 پاسخ

  1. آیا هزینه ای که به عنوان alimony در آمریکا به خانم پرداخت می شود اگر فراتر از توان پرداخت باشد می تواند به عنوان بخشی از مهریه تلقی شود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)