شرکت نکردن در جلسه مشاوره طلاق

شرکت نکردن در جلسه مشاوره طلاق

آیا در حال جدایی از همسر خود هستید و علاقه ای به طی کردن روندهای خسته کننده طلاق مانند شرکت در جلسات مشاوره را ندارید؟ آیا از عواقب شرکت نکردن در جلسه مشاوره طلاق آگاه هستید؟ زوجین هنگام طلاق نیاز به طی کردن مراحل مختلفی دارند که گاهی بسیار زمان بر و خسته کننده هستند. یکی از این مراحل، مشاوره قبل از طلاق است. زن و مرد هر دو باید در این جلسه حضور داشته باشند، در غیر این صورت با عواقبی مواجه خواهند شد.

البته حضور وکیل به جای هر یک از طرفین باعث می‌شود که دیگر نیازی به شرکت در این جلسات نداشته باشند. در ادامه قرار است درباره این موضوع صحبت کنیم، اما در صورت نیاز به مشاوره رایگان در خصوص جلسه مشاوره طلاق یا هرگونه سؤال یا ابهام دیگر می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در تماس باشید.

دلایل شرکت نکردن در جلسه مشاوره طلاق

مشاوره طلاق یکی از مراحل اصلی طلاق به شمار می‌رود که الزام به انجام آن در قانون پیش بینی شده است. شرکت در جلسات مشاوره طلاق باید قبل از ارائه دادخواست طلاق به دادگاه انجام شود تا در صورت امکان زوجین از تصمیم خود مبنی بر جدایی منصرف شوند. اما افراد ممکن است به دلایل متعددی علاقه ای به شرکت در جلسات دادگاه نداشته باشند.

برای مثال زمانی که یکی از زوجین به طلاق راضی نیست یا وقتی هر دو طرف روی درخواست جدایی خود پافشاری دارند، جلسات مشاوره روند معمول خود را طی نخواهند کرد. شرکت نکردن در جلسات مشاوره طلاق به این معناست که زوجین نمی‌توانند گواهی عدم انصراف از طلاق خود را دریافت کنند.

در واقع وقتی هر یک از زوجین یا هر دوی آن‌ها در جلسات شرکت نکنند، مراکز مشاوره تشخیصی مبنی بر قصد حتمی طرفین برای طلاق نخواهند داشت. بر این اساس روند جدایی دچار اختلال می‌شود. البته همانطور که گفتیم زوج یا زوجه می‌تواند با حضور یک وکیل خبره به جای خود در جلسه مشاوره گواهی مورد نظر را برای طی کردن روند طلاق در دادگاه دریافت کند.

مشاوره طلاق توافقی چگونه است؟

هنگامی که زوجین با هم به این نتیجه می‌رسند که برای زندگی مشترک مناسب نیستند، درخواست طلاق توافقی می‌دهند. در چنین مواردی هردوی آنها به جلسه مشاوره طلاق دعوت می‌شوند. شرکت نکردن در جلسه مشاوره طلاق تبعاتی برای زوجین دارد که می‌تواند زمان رسیدگی به دادخواست طلاق را افزایش دهد.

مشاوره طلاق توافقی چگونه است؟

اما برای بسیاری از افراد این پرسش مطرح است که در جلسه مشاوره طلاق چه مواردی مطرح می‌شوند که قانون تا این اندازه روی انجام آن پافشاری دارد؟ در پاسخ باید بگوییم که در جلسات مشاوره طلاق موارد زیادی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرند که می‌توانند روی تصمیم زوجین مبنی بر طلاق تأثیر بگذارند.

برای مثال ممکن است دلایل مشکلات بین زوجین موشکافی شود و یا عواقب طلاق برای آن‌ها بازگو شود. اما اگر زوجین تمایلی به شرکت در این جلسات نداشته باشند یا در مورد تصمیم خود مبنی بر جدایی جدی باشند، بهتر است که گذر از این مرحله را به یک وکیل طلاق بسپارند تا با عواقب شرکت نکردن در جلسه مشاوره طلاق مانند صادر نشدن گواهی عدم امکان انصراف از طلاق مواجه نشوند.

تبعات عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق

یکی از زوجین به هر دلیلی ممکن است تصمیم به شرکت نکردن در جلسه مشاوره طلاق بگیرد. در این صورت تبعاتی برای او وجود خواهد داشت که مهم ترین آن دریافت نکردن گواهی عدم انصراف از طلاق است. یکی از مدارکی که برای جدایی در دادگاه ضروری است، گواهی عدم انصراف از طلاق است. در صورتی که زوجین با شرکت نکردن در جلسه مشاوره طلاق از دریافت این گواهی عاجز باشند، مراحل طلاق در دادگاه به جریان نمی‌افتند.

به عبارت ساده تر اگر یکی از زوجین حاضر به شرکت در جلسات مشاوره طلاق نشود، عملاً حق گرفتن گواهی عدم انصراف از طلاق را به همسر خود می‌دهد. با این کار مرکز مشاوره مورد نظر در هر صورت جلسات خود را بدون حضور وی برگزار کرده و در نهایت نیز گواهی لازم را برای شخص شرکت کننده در جلسات صادر می‌کند.

به همین دلیل حتی اگر نمی‌خواهید یا به هر دلیلی نمی‌توانید در جلسات مشاوره شرکت کنید، بهتر است از یک وکیل برای پیگیری این جلسه استفاده کنید تا هیچ حقی از شما در روند طلاق ضایع نشود.

آیا حضور در مشاوره طلاق الزامی است؟

همانطور که گفتیم شرکت کردن در جلسه مشاوره طلاق برای طلاق توافقی الزامی است. در صورت شرکت نکردن زوجین در این جلسه، گواهی عدم انصراف از طلاق برای آنها صادر نخواهد شد. همین مسئله باعث می‌شود که دادگاه نتواند مراحل طلاق شما را به پیش ببرد.

آیا عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق امکان پذیر است؟

در گذشته زن و مرد برای جدایی کافی بود که به دادگاه مراجعه کنند. دادگاه نیز با توجه به شواهد مراحل طلاق را پیش می‌برد. اما امروزه شرکت کردن در جلسه مشاوره طلاق یک امر ضروری است.

عدم حضور مرد و زن در جلسه مشاوره طلاق

در صورتی که زن و مرد درخواست طلاق توافق داشته باشند، باید به جلسه مشاوره طلاق مراجعه کنند. در این جلسه تمام مسائل و موانع مورد بررسی قرار می‌گیرد. زن و مرد پس از حضور در این جلسه گواهی عدم انصراف از طلاق دریافت می‌کنند. بدین ترتیب می‌توانند مراحل طلاق خود را پیش ببرند. عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق باعث می‌شود که گواهی عدم انصراف از طلاق برای آنها صادر نشود.

عدم حضور مرد در جلسه مشاوره طلاق

در صورتی که مرد در جلسه مشاوره طلاق حاضر نشود، پیش بینی می‌شود که به طلاق توافقی رضایت ندارد. هنگامی که مرد به طلاق راضی نباشد، زن نمی‌تواند گواهی عدم انصراف از طلاق را دریافت کند.

آیا عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق امکان پذیر است؟

عدم حضور زن در جلسه مشاوره طلاق

شرکت نکردن در جلسه مشاوره طلاق از طرف زن نیز باعث مختل شدن روند طلاق می‌شود. زن با شرکت نکردن در این جلسه باعث می‌شود که گواهی عدم انصراف از طلاق صادر نشود. مرد و زن قبل از طلاق باید در خصوص مواردی همچون نفقه و مهریه توافق داشته باشند. بدین ترتیب عدم حضور زن در این جلسه به معنای عدم رضایت او تلقی می‌شود و صدور گواهی عدم انصراف از طلاق را منتفی می‌کند.

استثنائات عدم حضور زن و مرد در جلسات مشاوره طلاق

شرکت نکردن در جلسه مشاوره طلاق باعث اخلال در روند طلاق می‌شود. بدین ترتیب شرکت کردن هر یک از زوجین در این جلسه ضروری است. با این وجود، گاهی اوقات استثنائاتی باعث می‌شود که حضور یکی از زوجین را در این جلسه از درجه الزام ساقط کند.

یکی از این موارد این است که با ارائه اسناد و مدارکی ثابت کرد که حضور یکی از زوجین در این جلسه ممکن نیست. در این شرایط مشاور طلاق این مدارک را به پیوست برای دادگاه ارسال می‌کند و گواهی عدم انصراف از طلاق را صادر می‌کند.

استثنای دوم این است که یکی از زوجین در خارج از کشور حضور داشته باشند. در این صورت می‌توان در غیاب او جلسه مشاوره را برگزار کرد. در صورت وجود هرگونه ابهام و مشکل در این قضیه نیز می‌توانید با درخواست وکیل طلاق یا وکیل خانواده مسیر جدایی خود را بهتر پیش ببرید.

جهت مشاوره رایگان در خصوص جلسه مشاوره طلاق می‌توانید با کارشناسان دادنیک در تماس باشید و از مشاوره تلفنی رایگان و مشاوره واتساپی رایگان این مجموعه بهره مند شوید. همچنین تمامی امور خود را در خصوص طلاق می‌توانید به مجموعه دادنیک بسپارید. وکلا و مشاوران ما در تمام طول مسیر راهنما و همراه شما خواهند بود.

سوالات متداول

آیا حضور در مشاوره طلاق الزامی است؟

شرکت کردن در جلسه مشاوره طلاق برای طلاق توافقی الزامی است. در صورت شرکت نکردن زوجین در این جلسه، گواهی عدم انصراف از طلاق برای آنها صادر نخواهد شد. همین مسئله باعث می‌شود که دادگاه نتواند مراحل طلاق شما را به پیش ببرد.

مشاوره طلاق توافقی چگونه است؟

هنگامی که زوجین با هم به این نتیجه می‌رسند که برای زندگی مشترک مناسب نیستند، درخواست طلاق توافقی می‌دهند. در چنین مواردی هردوی آنها به جلسه مشاوره طلاق دعوت می‌شوند. شرکت نکردن در جلسه مشاوره طلاق تبعاتی برای هر یک از زوجین دارد. در جلسه مشاوره طلاق موارد زیادی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

آیا عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق امکان پذیر است؟

در گذشته زن و مرد برای جدایی کافی بود که به دادگاه مراجعه کنند. دادگاه نیز با توجه به شواهد مراحل طلاق را به پیش می‌برد؛ اما امروزه شرکت کردن در جلسه مشاوره طلاق یک امر ضروری است.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (9 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

طلاق در آذربایجان
طلاق در آذربایجان
دادگاه طلاق چند جلسه است؟
دادگاه طلاق چند جلسه است؟
معایب طلاق توافقی
معایب طلاق توافقی
داوری در طلاق چیست؟
داوری در طلاق چیست؟

13 پاسخ

  1. چه بد. مرد نمیاد و شرکت نمیکنه و همه چیز مختل و کنسل میشه؟؟؟؟خب حاضر نمیشه و به آزار و اذیت ادامه میده و طلاق نمیده.واقعا قانون چقدر بده که حامی ۱۰۰در۱۰۰ مردهاست.حتی وقتی ریالی حق و حقوق نمیخوایم و حتی جهیزیه رو هم نمیخوایم ببریم.

  2. سلام من توی جلسه مشاوره طلاق نرفتم آیا زنم میتونه طلاق بگیره

    1. درود
      سوال شما مبهم هست.
      اگر حق طلاق داشته باشند بله.

  3. کسی که چند سال تصمیمش عوض نشد با چند جلسه مشاوره طلاق هم قرار نیست نظرش عوض شه…

  4. اگرمرددرجلسه های طلاق دردادگاه حاضرنشود چه اتفاقی می افتد؟ آیا جلب برای مرد صادرمیشود؟

    1. سلام، وقت شما بخیر
      خیر حکم جلب صادر نمی شود. بستگی به شرایط دارد اما احتمالا طلاق به صورت غیابی از طرف خانم پیش خواهد رفت

  5. من و همسرم هر دو کارمندیم . امکان شرکت نکردن در جلسه مشاوره طلاق وجود داره؟ وکیل میشه ارامونو بکنه. اصلا نمی تونیم مرخثی بگیریم برای این کارا.

    1. سلام، وقت شما بخیر
      بله در صورتی که وکیل داشته باشید نیازی نیست در هیچ از جلسات شرکت کنید. برای اطلاعات بیش تر با کارشناسان حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

  6. سلام شما گفتین که طلاق انجام میدین بدون نیاز به شرکت در جلسه مشاوره طلاق بعد اینجا نوشتین که شرکت توی این جلسات قبل از طلاق الزامیه الان قضیه چیه؟؟؟؟

    1. درود
      در صورتی که طلاق شما توافقی باشه و به مجموعه حقوقی دادنیک اعتماد بکنید بدون نیاز به حضور در جلسات روند طلاق پیگیری میشه.

  7. برای شرکت نکردن در جلسه مشاوره طلاق توافقی میشه وکیل گرفت؟ با وکیل نیازی نیست در جلسه مشاوره طلاق توافقی شرکت کرد یعنی؟

    1. سلام، وقت شما بخیر
      بله در صورتی که وکیل داشته باشید نیازی نیست توی هیچ کدوم از مراحل طلاق توافقی شرکت کنید. برای اطلاعات بیش تر با کارشناسان حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)