- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
در برخی از زندگیهای مشترک، زنان به ازای گرفتن مهریه خود، راضی به بذل و بخشش مهریه بوده و در ازای آن، وکالت در طلاق، حضانت فرزندان و غیره را از مرد دریافت میکنند. خانم برای بخشش مهریه باید دست نوشته یا سندی را تنظیم کند.
در این مقاله از موسسه حقوقی دادنیک قصد داریم شما را با نحوه تنظیم صحیح و قانونی متن بخشش مهریه بدون بازگشت آشنا کنیم. با ما همراه باشید و برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه مهریه و بخشیدن مهریه بدون شاهد با مشاوران حقوقی و وکیل خانواده مؤسسه حقوقی دادنیک ارتباط برقرار نمایید.
انواع روش های بخشش مهریه
اولین روش بخشش مهریه، ابرای زوج بوده که ابراء به معنای بری ساختن ذمه است. در این روش به علت اینکه مرد، بدهکار و زن طلبکار است، زن در هر زمانی میتواند مهریه خود را به همسرش ببخشد و با بذل و بخشش مهریه خود، مرد را از پرداخت مهریه، معاف کند. بنابراین در این روش اگر زن اقدام به ابراء مهریه خود کند، به منزله صرف نظر از دریافت مهریه بوده و امکان بازگشت از بخشش مهریه برای زن وجود ندارد.
مطابق ماده 289 قانون مدنی «ابراء عبارت از این است که داین از حق خود به اختیار صرف نظر نماید.»
در روش دوم بخشیدن مهریه، زن برای جلب رضایت مرد به طلاق خلع یا طلاق توافقی، اقدام به بذل تمام یا بخشی از مهریه خود میکند. در این روش بخشیدن مهریه، زن در مدت زمان عده با رجوع از بخشش مهریه خود، میتواند به زندگی مشترک بازگردد. مرد نیز متقابلاً حق رجوع به همسر خود را در این شرایط دارد.
بر طبق ماده 806 قانون مدنی «هرگاه داین، طلب خود را به مدیون ببخشد، حق رجوع ندارد.»
روش دیگر برای بخشش مهریه این است که زن، به جای بری الذمه کردن همسر خود از پرداخت مهریه، اقدام به هبه کردن مهریه به او کند. در روش بخشش مهریه به صورت هبه، برخی معتقدند که بازگشت از رجوع مهریه امکان پذیر بوده و برخی دیگر امکان بازگشت زن از هبه مهریه خود به همسرش را متنفی اعلام کرده اند.
انعقاد عقد صلح یکی دیگر از راههای بخشیدن مهریه زن به مرد بوده که در این روش چون عقد صلح، عقد لازم است، بنابراین امکان بازگشت از مهریه برای زن وجود ندارد و تنها در صورت مشروط بودن صلح و محقق نشدن آن امکان بازگشت از مهریه برای زن وجود دارد.
نحوه تنظیم و نوشتن متن بخشش مهریه
متن بخشش مهریه بدون بازگشت به دو حالت تنظیم و نوشته میشود:
- در حالت اول، متن بخشش مهریه به شکل دست نویس و عادی است. به این صورت که زوجین با توافق یکدیگر در زمینه بخشش مهریه، متن را روی یک برگه نوشته و زن آن را امضا میکند. تنظیم متن بخشیدن مهریه در این حالت که به صورت یک دست نویس است، معتبر و صحیح بوده اما تنها اعتبار اسناد عادی را دارد.
- دومین حالت تنظیم و نوشتن نمونه متن بخشش مهریه بدون بازگشت، به این صورت است که زن با توجه به شرایط بخشیدن مهریه، به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه کرده و اقدام به بذل و بخشش مهریه به همسر خود میکند. این حالت محکم ترین سند برای بخشش مهریه زن به مرد بوده و یک سند رسمی است. به صورتی که امکان انکار برای آن وجود ندارد و دارای اعتبار قانونی است.
متن بخشش مهریه به صورت دست نوشته و سند عادی
اینجانب …. فرزند …. به شماره شناسنامه …. صادره از …. دارای شماره ملی …. با طیب خاطر و رضایت کامل، اقرار مینمایم که از تمامی مهریه خود که به موجب عقد نکاح مندرج در سند ازدواج به شماره …. عبارت از …… وجه نقد/ سکه بهار آزادی است، به میزان …. را به شوهرم آقای …. فرزند …. به شماره شناسنامه …. صادره از …. دارای شماره ملی …. بذل و بخشش نموده و پرداخت مقدار …. از آن، کما فی السابق، بر عهده همسر است که زوج نیز، قبول بذل نمودند.
متن بخشش مهریه بدون بازگشت به چه صورت است؟
اینجانب …… فرزند ……. به شماره شناسنامه ……. صادره از ……. دارای شماره ملی ….. با طیب خاطر و رضایت کامل، اقرار مینمایم که به موجب این سند، تمامی مهریه مندرج در سند نکاح به شماره ….. را به زوج، جناب آقای ……… فرزند …….. به شماره شناسنامه ……. و شماره ملی ….. صادره از ……، بذل و بخشش نموده و زوج نیز قبول بذل نمودند. در ضمن، اینجانب، هیچ گونه حق و ادعایی نسبت به موارد مذکور نداشته و حق هرگونه اعتراض و ادعایی را در خصوص مهریه، در آینده، از خود سلب و ساقط مینمایم.
متن بخشش مهریه مشروط
بخشیدن مهریه از طرف زن، به دو صورت مطلق یا مشروط است. روش مطلق به این صورت که به محض اینکه سند عادی یا رسمی مبنی بر بخشش مهریه تنظیم و توسط زن، امضا شود، بخشش تمام یا بخشی از مهریه، محقق شده است.
زن با بخشش مهریه مشروط، قصد راضی کردن مرد به طلاق را دارد یا خواهان دریافت حق طلاق از همسرش است. همچنین بخشش مهریه مشروط از طرف زن به مرد، برای گرفتن حضانت فرزندان است. به این صورت که زن با بذل و بخشش مهریه خود، حضانت فرزندان را از مرد مطالبه میکند.
نمونه متن بخشش مهریه مشروط
اینجانب ……. فرزند ……. به شماره شناسنامه …… صادره از …….. دارای شماره ملی …… اقرار مینمایم که به موجب این سند، تمامی مهریه مندرج در سند نکاح به شماره ……. را در ازای گرفتن حضانت فرزند مشترک دختر/پسر به نام ……..، به زوج، جناب آقای ……. فرزند ….. به شماره شناسنامه …… و شماره ملی ….. صادره از ……، بذل و بخشش نموده و زوج نیز این بذل را قبول نموده است. در ضمن، زوجین، دیگر هیچ گونه حق و ادعایی نسبت به موارد مذکور، نداشته و حق هرگونه اعتراض و ادعایی را در این خصوص، در آینده، از خود سلب و ساقط مینمایند.
نمونه فرم و متن بذل یا بخشیدن مهریه
برای تنظیم نمونه فرم و متن بذل یا بخشیدن مهریه، داشتن وکیل مهریه امر ضروری است زیرا با بخشش مهریه، حقوق مالی دیگر زن نیز تحت الشعاع قرار میگیرند. به همین جهت، برای تنظیم متن بخشش مهریه بدون بازگشت و جلوگیری از ایجاد عواقب حقوقی جبران ناپذیر برای زن، داشتن وکیل مهریه متخصص و با تجربه ضروری است.
مؤسسه حقوقی دادنیک با بهره گیری از وکلا و مشاوران حقوقی مجرب و متخصص در زمینه نحوه تنظیم متن بخشش مهریه بدون بازگشت و اقساط مهریه به کاربران خود بهترین خدمات را ارائه میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان این مجموعه از طریق تماس تلفنی ارتباط برقرار نمایید.
سؤالات متداول
آیا امکان بخشش مهریه بدون بازگشت وجود دارد؟
بله، در شرایطی که زن اقدام به ابرای مهریه به مرد کند یا مهریه خود را به همسر صلح نماید، امکان بخشش مهریه بدون بازگشت وجود دارد.
نحوه تنظیم متن بخشش مهریه توسط زن چگونه است؟
متن بخشش مهریه بدون بازگشت به دو صورت دست نویس (عادی) یا مراجعه زن به یکی از دفاتر اسناد رسمی، قابل تنظیم است.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
دفتر مرکزی دادنیک کجاست؟
دفتر مرکزی دادنیک در تهران، سعادت آباد، بلوار دریا، شکوفان دوم، بهاران یکم، پلاک 10، واحد 5 واقع شده است.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.