مهریه در ترکیه

قانون مهریه در ترکیه

ازدواج شروع زندگی مشترک دو نفر است که تا دیروز عضو خانواده‌های متفاوتی بوده‌اند و هیچ نسبتی با هم نداشته‌اند. در واقع ازدواج پیوندی است که ابتدا میان قلب دو نفر رخ می‌دهد و آن‌ها را به هم علاقه‌مند می‌کند؛ و با جاری شدن صیغه عقد نکاح، زوج و زوجه برای ساختن یک پناهگاه آرامش زندگی را کنار هم شروع می‌کنند.

در تمام جهان ازدواج یک موضوع پذیرفته شده است؛ و زن و مردی که به هم علاقه‌مند باشند با شرایط و قوانینی که در آن کشور رایج است به عقد هم در می‌آیند و زندگی مشترک خودشان را شروع می‌کنند. قانون ازدواج در ترکیه هم از این شرایط مستثنا نیست و کسانی که ساکن این کشور هستند یا افرادی که به ترکیه مهاجرت کرده‌اند باید بر اساس شرایطی که برای ازدواج در این کشور در نظر گرفته شده زندگی مشترک خودشان را شروع می‌کنند.

جهت دریافت اطلاعات کامل درباره طلاق در خارج از کشور و شرایط طلاق در ترکیه از طریق واتساپ با مشاورین دادنیک از طریق واتساپ در تماس باشید.

قانون پرداخت مهریه در ترکیه

مهریه در ترکیه هم مانند ایران طبق عرف تعیین می‌شود. در این کشور مهریه معمولاً به عروس، پدر و مادر او تعلق می‌گیرد و قبل از ازدواج باید پسر آن را بپردازد. در واقع در قانون ترکیه شرطی به عنوان پرداخت مهریه موقع طلاق و حبس زوجه وجود ندارد و مهریه به عنوان دین بر گردن مرد باقی نمی‌ماند.

با توجه به اینکه قانون مهریه در ترکیه بر اساس قوانین و شرایط این کشور تعیین شده و با قانون طلاق و مهریه در ایران متفاوت است؛ بنابراین کسانی که قصد ثبت طلاق در کشور ترکیه را دارند باید طبق این قانون عمل کنند.

بر اساس قانون ترکیه دارایی زن و مرد بعد از ازدواج متعلق به خود شخص است؛ مگر اینکه اشتراک دارایی بین زوجین ثبت شده باشد. در این شرایط اگر زوجین قصد طلاق داشته باشند؛ اموالی که دارند به صورت مساوی بین آن‌ها تقسیم می‌شود.

هچنین در صورتی که زوجین برای طلاق با هم توافق کرده باشند، کلیه اموالی که دارند، حضانت فرزندان پس از ازدواج و… طبق توافق بین زوجین تقسیم می‌شود؛ اما برای مواردی که زوجین به صورت یک طرفه برای طلاق اقدام کرده باشند باید مهریه و سایر حقوق طبق قوانین ترکیه محاسبه شده و پرداخت شود.

در ترکیه قانون مهریه مانند ایران نیست و داماد طبق عرف وظیفه دارد که یک سرویس طلاق و مبلغی پول را به عنوان مهریه به خانواده عروس بپردازد.

مبلغ مهریه در ترکیه چقدر است؟

در ترکیه مبلغی به عنوان مهریه تعیین نمی‌شود و همه‌چیز طبق شرایط و توافق خانواده‌ها تعیین می‌شود. با این وجود عرف است که داماد یک سرویس طلا و مبلغ مشخصی (به عنوان مثال 300 هزار لیر) را به عنوان مهریه به خانواده عروس بپردازد تا آن‌ها راضی به ازدواج زوجین شوند.

اگر مبلغی که توسط خانواده عروس برای مهریه تعیین شده معقول باشد و داماد بتواند فوری این مبلغ و سرویس طلا را تهیه کند، ازدواج سریع انجام می‌شود.

اما در شرایطی که داماد توانایی تأمین مبلغ مهریه را در ترکیه نداشته باشد؛ خانواده داماد از خانواده عروس درخواست می‌کنند که جهت تأمین آنچه درخواست شده به داماد فرصت چندماهه یا یک ساله بدهند. همچنین پیشنهاد می‌کنیم مقاله تقسیم اموال بعد از طلاق در ترکیه را مطالعه کنید.

مبلغ مهریه در ترکیه چقدر است؟

شرایط ازدواج و طلاق در ترکیه چیست؟

افرادی که ازدواج بین‌المللی را ترکیه انجام داده‌اند و تابعیت این کشور را دارند؛ باید در شهرداری‌ها و مراکزی که توسط دولت ترکیه اعلام شده ازدواج یا طلاق خودشان را ثبت کنند؛ اما برای زوج‌های ایرانی که قصد ثبت طلاق یا ازدواج در ترکیه را دارند شرایط متفاوتی وجود دارد.

این زوج‌ها باید در طریق سامانه میخک (مدیریت یکپارچه خدمات کنسولگری) ثبت‌نام کرده و اطلاعات هویتی و محل سکونت خودشان را ارائه کنند. بعد از آن متقاضیان طلاق باید سفارتشان را انتخاب کرده و پس از وارد کردن اطلاعات وکیل نوع وکالتی که به او می‌دهند را مشخص کنند.

بعد از دریافت کد رهگیری، احراز هویت تصویری و تأیید احراز هویت و مدارک توسط سفارت، وکیل انتخاب شده می‌تواند وکالت‌نامه را از سفارت دریافت کرده و امور مربوط به طلاق توافقی یا طلاق یک طرفه را انجام دهد.

وکلای دادنیک سابقه درخشانی در زمینه پرونده‌های طلاق در خارج از کشور  دارند. اگر نیاز به دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر در زمینه طلاق در ترکیه دارید با وکلای موسسه حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

سؤالات متداول

آیا پرداخت مهریه در ترکیه الزامی است؟

مهریه در قانون ترکیه طبق توافق خانواده‌ها تعیین می‌شود و برای پرداخت آن پس از ازدواج الزامی وجود ندارد.

مهریه در کشور ترکیه چقدر است؟

معمولاً یک سرویس طلا و مبلغ مشخصی پول به عنوان هزینه عروسی و جهیزیه برای مهریه تعیین می‌شود.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

مزایای حق طلاق برای زن
مزایای حق طلاق برای زن
دفتر ثبت اسناد رسمی خارج از کشور
دفتر ثبت اسناد رسمی خارج از کشور
تفاوت فسخ نکاح و طلاق
تفاوت‌ فسخ نکاح و طلاق چیست؟
اگر زن طلاق بخواهد و مرد راضی به طلاق نباشد.
عدم رضایت مرد برای طلاق

2 پاسخ

  1. کسی که در ایران ازدواج کرده و طلاق گرفته و آقا مهریه رو قسطی پرداخت میکنه اگر شوهر در ترکیه ملک داشته باشد همسر میتواند با نامه دادگاه ایران ملک رابفروشد بعنوان مهریه بردارد؟

    1. سلام، وقت شما بخیر
      خیر، نسبت به ملک ترکیه نمی توانید اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)