- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
ایرانیان در هر کشوری که زندگی میکنند باید هم بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران و هم کشوری که در آن ساکن هستند برای طلاق اقدام کنند.
برای طلاق با قانون ایران باید به وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور وکالت دهند تا بدون نیاز به حضورشان در ایران کار طلاق انجام شود.
در ادامه قوانین طلاق در استرالیا را برای شما توضیح میدهیم.
در صورتی که به وکیل طلاق ایرانیان مقیم استرالیا نیاز دارید با مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.
انواع طلاق در استرالیا
ایرانیان ساکن استرالیا برای طلاق در استرالیا، به دو صورت میتوانند اقدام کنند:
- طلاق توافقی
طلاق توافقی در استرالیا، سریعترین نوع طلاق برای ایرانیان است. در این نوع از جدایی زوجین باید بر سر تمام مسائل مشترک مانند مهریه، جهیزیه و… به توافق برسند.
در صورتی که برای طلاق توافقی دادنیک وکیل طلاق در استرالیا شما باشد، نیازی به حضورتان در هیچ مرحلهای نیست و صفر تا صد مراحل سریعتر انجام میشود.
- طلاق یک طرفه
طلاق یک طرفه به دو صورت امکان پذیر است:
- طلاق از طرف مرد
- طلاق از طرف زن
طلاق از طرف مرد به صورت کلی راحتتر از طلاق از طرف خانم است زیرا حق طلاق با آقا است.
اما برای طلاق از طرف زن، خانم حتما باید وکالت در طلاق (حق طلاق) داشته باشد و یا یکی از شروط عسر و حرج شامل حال ایشان شود.
طلاق با داشتن حق طلاق تفاوت چندانی با طلاق توافقی ندارد و با داشتن وکیل مراحل طلاق در استرالیا برای شما بسیار سریعتر پیش میرود.
در صورتی که برای هر یک از انواع طلاق (توافقی و یک طرفه)؛ موسسه حقوقی دادنیک وکیل شما باشد، علاوه بر اینکه نیازی به حضورتان در هیچ مرحلهای نیست، طلاق بسیار سریعتر نیز انجام میشود.
برای راهنمایی بیشتر و مشورت با وکیل طلاق ایرانیان مقیم استرالیا، با مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.
قوانین طلاق در استرالیا
قوانین طلاق در استرالیا بسیار ساده هستند. در واقع برای طلاق گرفتن طبق قانون کشور استرالیا شما نیاز نیست دلیل محکمه پسند مشخصی داشته باشید. کافی است پس از ارائه دادخواست طلاق و حضور در دادگاه، آنها را راضی کنید که رابطه شما دچار مشکلی جدی شده است و برای احیای آن کاری نمیتوان انجام داد.
البته اگر یکی از زوجین نخواهند در این جلسات مشاوره شرکت کنند. میتواند تقاضای خود را به دادگاه اعلام کرده و پس از ارائه یک اظهارنامه همراه با سوگند مستقیما در جلسه دادگاه شرکت کنند.
این درخواست میتواند از طرف مرد یا زن به دادگاه ارائه شود و در نحوهی رسیدگی آن جنسیت متقاضی تاثیری ندارد. اگر کمتر از ۲ سال از تاریخ ازدواج شما گذشته باشد؛ بر اساس قوانین استرالیا دادگاه به شما پیشنهاد میدهد که به مشاوره خانواده مراجعه کرده و برای بهبود رابطهی خود تلاش کنید.
- دادنیک تاک
در این اپیزود از دادنیک تاک با دکتر نعیمی، وکیل پایه یک دادگستری، به طور مفصل در مورد طلاق توافقی و حق طلاق صحبت کردهایم.
ثبت طلاق ایرانیان در استرالیا
زوجهای ایرانی مقیم استرالیا که قصد جدایی دارند، باید برای ثبت طلاق خود علاوه بر اقدامات مربوط به کشور استرالیا، اقدامات مربوط به طلاق در کشور ایران را نیز انجام دهند.
به عبارت دیگر فرآیند ثبت طلاق برای چنین زوجهایی شامل دو بخش است: ثبت طلاق در استرالیا و ثبت طلاق در ایران. در بخشهای قبلی این مقاله در مورد قوانین و روند ثبت طلاق در استرالیا صحبت شد. اما برای ثبت طلاق ایرانی زوجهای مقیم خارج از کشور فرآیند جداگانه وجود دارد.
مهم نیست دادخواست طلاق شما از نوع توافقی یا یک طرفه باشد. به هر حال باید درخواست طلاق خود را در سفارت ایران ثبت کرده و از طریق یک وکیل طلاق توافقی در ایران آن را دنبال کنید.
یم دادگاه مخالف باشد، میتواند با ارائه شواهد و مدارکی دادگاه را قانع کند که امکان بازگشت به این رابطه وجود ندارد. برای طلاق در کشور استرالیا تنها سند ازدواج و دادخواست طلاق کفایت میکند.
توافقات طلاق توافقی در استرالیا
در دادگاههای مرتبط با دادخواست طلاق در استرالیا به مواردی به صورت همزمان رسیدگی میشود. این موارد عبارتند از:
- وضعیت فرزندان زیر ۱۸ سال و حضانت آنها
- تعیین تکلیف اموال مشترک زوجین
- تقسیم اموال بعد از طلاق در استرالیا
تقسیم اموال بعد از طلاق در استرالیا
بر اساس قانون طلاق در استرالیا برای فرآیند تقسیم داراییهای زوجین قبل از طلاق، دادگاه چهار مرحله را طی میکند. این چهار مرحله عبارتند از:
۱. تعیین داراییهای زوجین
در این مرحله دادگاه مجموعه داراییهای خانواده را در نظر میگیرد. این داراییها شامل خانه، ماشین، سایر املاک، پول نقد و جواهرات است. سپس تمام بدهیهای مربوط به خانواده از این مجموعه داراییها کسر میشود. تا دارایی خالص خانواده مشخص شود. در استرالیا مهم نیست که داراییها به نام چه کسی ثبت شده باشد. برای مثال اگر منزل مسکونی تنها به نام زوج باشد در داراییهای مشترک در نظر گرفته میشود.
۲. تعیین درصد مشارکت
پس از مشخص شدن مقدار داراییهای خالص خانواده، دادگاه میزان مشارکت هر یک از زوجین را در امور خانه مورد بررسی قرار میدهد. این مشارکت ها اعم از مشارکتهای مالی و غیرمالی است. منظور از مشارکت مالی میزان درآمدی است که در طول زندگی مشترک توسط هر یک از زوجین به دست آمده. مشارکتهای غیر مالی نیز شامل وظایفی از قبیل بچهداری و خانه داری میشود.
جالب است بدانید که طبق قوانین ثبت طلاق در استرالیا اگر زن تنها به بچه داری و امور منزل پرداخته باشد و مرد امور مالی خانواده را تامین کرده باشد، برای هر دو مشارکت برابری در نظر گرفته میشود. در واقع مشارکتهای مالی و غیرمالی به یک میزان ارزش و اهمیت دارند. ارث یا داراییهایی که قبل از ازدواج توسط یکی از زوجین به زندگی مشترک آورده میشود باعث میشود که به عنوان درصد مشارکت مالی بیشتر در نظر گرفته میشود.
۳. تعیین نیازهای آینده
در مرحله سوم دادگاه با در نظر گرفتن شرایط فعلی زوجین و امکانات آنها برای گذراندن زندگی آینده میزان نیازهای هر یک از آنها را تعیین میکند. سن، میزان سلامتی، قابلیت بدست آوردن درآمد و همچنین حضانت فرزندان در این بخش مورد توجه قرار میگیرد.
برای مثال برای یک خانم ۴۰ ساله که در طول زندگی مشترک به صورت سنتی وظیفه نگهداری از خانه و فرزند داری را متقبل شده است، به دلیل اینکه امکان بازگشت به محیط کاری وجود ندارد، حق بیشتری در اموال در نظر گرفته میشود.
۴. جمع بندی و اعلام نظر
در این مرحله دادگاه به بازبینی مراحل یک تا سه میپردازد و سعی میکند به شکلی کاملا عادلانه تقسیم اموال را انجام دهد. در مرحله جمعبندی طول زمان ازدواج نیز مورد توجه قرار میگیرد.
هر چه زمان ازدواج بیشتر باشد،حتی داراییهایی که به صورت غیر مشترک و در زمان قبل از ازدواج یا به صورت ارثیه در حین ازدواج به زندگی مشترک وارد شدهاند، بیشتر جنبه اشتراکی پیدا میکند. اما اگر زمان ازدواج کوتاهتر باشد شخص صاحب دارایی امتیاز بیشتری از این دارایی دریافت خواهد کرد.
وکیل طلاق ایرانی در استرالیا
برای ثبت طلاق بر اساس قانون ایران لازم است شما از یک وکیل طلاق در ایران در داخل ایران کمک بگیرید. برای وکالت دادن به وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور باید در سامانه ثنا (متعلق به قوه قضاییه) یا سامانه میخک (متعلق به وزارت امور خارجه) ثبت نام کنید. احراز هویت را انجام دهید و به وکیل مورد نظر خود وکالت دهید.
اگر کارت ملی شما هوشمند باشد امکان استفاده از سامانه ثنا را دارید و در غیر این صورت باید در ثبت نام در سامانه میخک را انجام دهید.
در این مرحله پس از صحبت کردن با وکیل مدارک مورد نیاز برای طلاق ایرانی برای وکیل ارسال میشود. وکیل به کمک این مدارک، دادخواست طلاق را در دادگاه های ایرانی به جریان میاندازد و تا مرحله ثبت طلاق در محضر خانه و مهر شناسنامهها پیش میبرد.
طلاق توافقی در ایران
حتی اگر دادخواست طلاق شما توافقی باشد، باز هم برای ثبت طلاق ایرانی خود نیازمند وکیل هستید. براساس قانون ایران برای طلاق توافقی زوجین باید شخصا در دادگاه حضور یابند یا وکیلی از جانب آنها به دادگاه مراجعه کند.
بنابراین برای ثبت طلاق توافقی خود نیز علاوه بر مراجعه به سفارت ایران در استرالیا و ارائه دادخواست طلاق باید از یک وکیل نیز کمک بگیرید.
آدرس سفارت ایران در استرالیا
COLOGOA ST.OMALLEY ACT 2606 CANBERRA AUSTRALIA25
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.