- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
در این مقاله قرار است درباره طلاق در کویت برای شما توضیح دهیم. طبق قانون مدنی کویت مردان میتوانند در هر زمان از همسر خود جدا شوند، اما در صورتی که یک زن قصد جدایی از همسرش را داشته باشد، فرآیند متفاوتی رخ میدهد. اگر شما یک ایرانی ساکن کشور کویت هستید و قصد جدایی از همسر خود را دارید این مقاله ما را دنبال کنید تا با اصول جدایی در کویت آشنا شوید. در نظر داشته باشید برای جدایی از همسر خود در کشور کویت، هم باید براساس قوانین کشور کویت و هم قوانین ایران اقدام کنید. در ادامه باید گفت موسسه حقوقی دادنیک میتواند برای طلاق ایرانی شما، همراهیتان کند. همچنین این موسسه حقوقی بهترین خدمات مشاوره را به صورت رایگان و از طریق واتس آپ در اختیار کاربران خود میگذارد.
طلاق در کویت
بسیاری از مهاجرانی که در کشور کویت ساکن هستند، برای جدایی از همسر خود با مسائل زیادی درگیر خواهند بود. طی این راهنما قصد داریم جزئیات طلاق در کویت را برای شما بازگو کنیم. سعی داریم از تدارکات مالی طلاق در این کشور گرفته تا مقررات مربوط به حضانت فرزند را برایتان شرح دهیم. آیا شما در کشور کویت ساکن هستید و قصد دارید از همسر خود جدا شوید؟ برای طلاق گرفتن از همسر خود در کشور کویت باید با قوانین محلی و ضروری این کشور آشنا باشید. در کشور کویت قوانین مختلفی در دادگاههای خانواده و اختلافات خانوادگی وجود دارد. مسائل و مشکلاتی که به خانواده مربوط باشد، توسط دولت کویت به صورت خیلی جدی رسیدگی میشود. به خاطر داشته باشید، در هر استان این کشور یک دادگاه خانواده مجزا وجود دارد.این دادگاههای خانواده خیلی جدی و سختگیر بر روی مسائل مربوط به طلاق، نفقه، حضانت فرزندان، و سایر موضوعات این چنینی نظارت دارند. این دادگاهها حتی بر روی مسائل مربوط به جدایی مهاجران نیز نظارت و کنترل خواهند داشت. شروع پروسه جدایی بدونشک برای هر فردی دشوار و گنگ است، حال اگر شما مهاجر باشید این دشواری چندین برابر خواهد شد.
قوانین طلاق در کویت
به طور حتم کشور کویت نیز قوانین ویژه برای طلاق گرفتن وضع کرده است. در کشور کویت براساس شرع شیعه، جدایی و طلاق گرفتن برای مردان آسانتر خواهد بود. کافی است مرد نزد قاضی حاضر شود، در این صورت خیلی راحت و بدون هیچ دردسری میتواند از همسرش جدا شود. ناگفته نماند مرد باید درخواست طلاق خود را نزد دادگاه طلاق نیز ثبت کند.این دادگاه امور شخصی مربوط به جدایی زوجین را پیگیری میکند. در صورتی که زن تمایل به جدایی نداشته باشد، بازهم باید به دادگاه مراجعه کند. توجه داشته باشید، زنان نیز میتوانند از همسر خود جدا شوند. این قانون هم برای زنان سنی قابلاجرا است و هم برای زنان شیعه. البته زنان باید دلایل و مدارک کافی برای جدایی از همسر خود ارائه دهند.برای طلاق در کویت، زنان باید طبق قوانین وضعشده پیش روند. برای مثال اگر همسر آنها با زن دیگری ازدواج کرده است، زن نمیتواند به این دلیل از همسرش جدا شود. به طور کلی ازدواج مجدد مرد دلیلی برای جدایی محسوب نمیشود مگر اینکه در هنگام عقد ذکر شده باشد که مرد نباید مجددا ازدواج کند.
- دادنیک تاک
در این اپیزود از دادنیک تاک با دکتر نعیمی، وکیل پایه یک دادگستری، به طور مفصل در مورد طلاق توافقی و حق طلاق صحبت کردهایم.
طلاق ایرانیان در کویت
طلاق گرفتن در کشور کویت برای ایرانیان، فرآیندی بسیار استرسزا اما ضروری محسوب میشود. اولین قدم جدایی ایرانیان در کشور کویت ارائه گواهی ازدواج خود به زبان عربی است. البته اگر در ایران ازدواج کرده باشند. در ضمن باید کارت شناسایی و گذرنامه خود و همسرشان نیز در دسترس آنها باشد. اگر ایرانی هستید اما با همسر خود در کویت زندگی میکنید، شرایط طلاق شما متفاوت از شهروندان کشور کویت خواهد بود.اگر مشکل نفقه، حضانت فرزند، و سایر مسائل را نداشته باشید، یکروزه میتوانید از همسر خود جدا شوید. البته این طلاق یکروزه مربوط به طلاق در کویت خواهد بود. شما به عنوان یک ایرانی باید برای گرفتن حکم طلاق خود براساس قوانین کشور ایران نیز اقدام کنید. در واقع باید یک پرونده برای طلاق ایرانی خود تشکیل دهید.در حال حاضر بسیاری از ایرانیان ساکن کشور کویت، برای جدایی از همسر خود به کمک کارشناسان حقوقی نیاز دارند. موسسه حقوقی دادنیک تمام تلاش خود را میکند تا بهترین خدمات مشاوره را در اختیار این افراد بگذارد. همانطور که میدانید طلاق گرفتن به 2 صورت در کشور کویت و براساس قوانین ایران پیچیدگیهای خاص خود را دارد.
وکیل طلاق ایرانی در کویت
هر ایرانی ساکن در کشور کویت باید طبق قوانین ایران از همسر خود جدا شود. بنابراین به یک وکیل ایرانی نیاز خواهد داشت. برای طلاق در کویت باید به یک وکیل طلاق در ایران وکالت دهید. این وکیل ایرانی به جای شما درخواست طلاقتان را در دادگاه ایران ثبت میکند. در واقع این وکیل ایرانی به عنوان نماینده شما کارها را پیش میبرد و سند طلاق را از طریق پست برایتان ارسال میکند. از آنجاییکه روند جدایی از همسر در کشور کویت و براساس قوانین ایرانی کمی دشوار است، توصیه میکنیم یک وکیل خبره برای خود در نظر بگیرید. پیش از این نیز گفتیم، وکلا خبره در کوتاهترین زمان ممکن گواهی طلاق ایرانی شما را برایتان ارسال میکنند. فراموش نکنید برای اینکه این وکیل ایرانی بتواند به عنوان نماینده شما کارها را پیش ببرد، باید یک وکالتنامه در اختیارش بگذارید.شاید برایتان سوال شود که این وکالتنامه را چطور صادر کنید؟ وکالتنامه در سامانه میخک کویت ثبت میشود و در دسترس وکیل ایرانی شما قرار میگیرد. اولین قدم برای دریافت وکالتنامه، مراجعه به سایت سامانه میخک و ثبتنام در آن است. زمانی که فرمهای مربوط به وکالتنامه را پر کنید، درخواست وکالتنامه شما برای دفتر کنسولی ارسال میشود. در نتیجه وکیل منتخب شما به عنوان نماینده رسمی میتواند کارها را پیش ببرد.
طلاق توافقی در ایران
همانطور که تا این قسمت مقاله توضیح دادیم برای طلاق توافقی باید طبق قانون ایران پیش روید. طلاق توافقی با قانون ایران حدود 6 تا 9 ماه زمان میبرد. باید زوجین در جلسات اجباری مشاوره و جلسات دادگاه شرکت کنند. اما در صورتی که به وکیل طلاق توافقی وکالت داده شود دیگر بدون نیاز به حضور زوجین طلاق انجام میشود. فقط کافی است زوجین توافق خود را برای موضوع مهریه، نفقه و حضانت فرزند به وکیل خود اعلام کنند. چرا که دادنامهی صادر شده از طرف دادگاه دقیقا بر اساس همین توافقات است.
طلاق ایرانی در کویت
اگر کشور کویت زندگی میکنید و قصد جدایی از همسرتان را دارید، باید برای طلاق ایرانی خود در این کشور پرونده تشکیل دهید. اگر یک وکیل حرفهای انتخاب کنید، روند این طلاق ایرانی خیلی سریعتر پیش میرود. گاهی برای بعضی از افراد تصمیمگیری سخت است، نمیدانند از چه طریقی از همسر خود جدا شوند. طلاق در کویت به 2 صورت انجام میشود: طبق قوانین کویت و طبق قوانین ایران. برای طلاق ایرانی خود باید در سامانه میخک ثبتنام کنید. در صورتی که مدارک شما کامل باشد، پرونده طلاقتان به جریان میافتد. هر کشوری برای جدایی و طلاق سیستم و قوانین خاصی در نظر دارد.در ادامه با جزئیات بیشتری شرح میدهیم که چطور طلاق ایرانی خود را به ثبت برسانید. موسسه حقوقی دادنیک آماده است تا خدمات خود را در اختیار افرادی بگذارد که ساکن کشور کویت و متقاضی دریافت گواهی طلاق ایرانی هستند. فراموش نکنید برای اولین قدم باید در سامانه میخک ثبتنام کنید.
ثبتنام سامانه میخک
میخک مخفف عبارت مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی است. وزارت امور خارجه این سایت را برای تسهیل روند اداری شهروندان ایرانی که در کشورهای خارجی زندگی میکنند، راهاندازی کرد. همانطور که گفتیم برای انجام کارهای خود بهتر است به یک وکیل خبره ایرانی وکالت دهید، وکالتنامه نیز از طریق همین سایت صادر میشود. خوشبختانه ثبتنام در سایت سامانه میخک کویت کار دشواری نیست. تمامی ایرانیانی که نیاز به خدمات کنسولی کویت دارند، باید در این سامانه ثبتنام کنند. اولین قدم برای استفاده از خدمات این سامانه ایجاد یک حساب کاربری است. برای ثبتنام در این سامانه بسیار محتاط باشید و اطلاعات خود را بدون هیچ نقصی وارد کنید.
ثبت وکالتنامه در سامانه میخک
پس از اینکه در سامانه میخک کویت ثبتنام کردید، میتوانید خدمات کنسولی مورد نظر خود را انتخاب کنید. جنسیت و نوع خدمت مورد نظر خود را انتخاب نمایید. سپس اطلاعات هویتی وکیل منتخب خود را با دقت در سامانه وارد کنید، بعد از گذشت زمانی کوتاه درخواست وکالتنامه شما ثبت میشود.پس از تکمیل فرم مورد نظر و وارد کردن اطلاعات خواستهشده، سامانه به طور خودکار یک کد رهگیری برای شما ارسال میکند. در این مرحله نوبت به احراز هویت میرسد. در نظر داشته باشید، برای احراز هویت باید به سفارت ایران در کویت مراجعه کنید. توصیه میکنیم پیش از ثبت درخواست وکالتنامه، به طور حتم متن این سند را با وکیل منتخب خود به اشتراک بگذارید.
سامانه ثنا
در حال حاضر سامانه ثنا برای بسیاری از امور اداری و قضایی کاربرد دارد. قوه قضاییه این سامانه را برای تسهیل روند امور اداری و نظارتی راهاندازی کرد. داشتن کارت ملی هوشمند اولین قدم برای ثبتنام در این سامانه خواهد بود. در ضمن سامانه ثنا نیز همانند سامانه میخک به احراز هویت نیاز دارد. بعد از این که سامانه هویت شما را تایید کرد، یکی از وکلا پایه یک دادگستری را میتوانید به عنوان وکیل خود انتخاب کنید.از آنجاییکه شاید اطلاعرسانی این سامانه کمی کند عمل کند، بهتر است خودتان به طور دائم به این سامانه سر بزنید و از امور مربوطه باخبر شوید. در صورتی که مشکلی در ثبتنام دارید یا سوالی برایتان پیش آمده است، میتوانید به بخشنامههای این سامانه مراجعه کنید. سامانه ثنا تمامی بخشنامههای خود را به صورت پی دی اف در اختیار متقاضیان خود قرار میدهد.
شرایط طلاق در کویت
تصمیمگیری برای طلاق در کویت شاید برای بسیاری از افراد سخت باشد. اگر در این کشور مهاجر باشید، جدایی شما هزینه زیادی دربرخواهد داشت. در واقع شما به عنوان یک مهاجر برای جدایی از همسرتان در کشور کویت باید مبلغی به اندازه یک دوره مالیاتی بپردازید. درضمن روند طلاق در این کشور بسیار خستهکننده خواهد بود.بدینترتیب بهتر است با قوانین طلاق در این کشور به طور کامل آشنا باشید. شاید برایتان سوال شود که شرایط طلاق در کشور کویت را از کجا بدانیم و تحقیق کنیم؟ البته زمان و روند تکمیل شدن پروسه طلاق نیز یکی دیگر از دغدغههای افراد متقاضی طلاق است. هر یک از موضوعات زیر دارای روشها و فرآیندهای خاص خود خواهند بود:
- در صورت وجود فرزند، حضانت او در اختیار کدام یک از والدین قرار میگیرد؟
- طلاق در کشور کویت چگونه به رسمیت ثبت میشود؟
- تقسیم اموال هنگام طلاق در این کشور چه روندی خواهد داشت؟
و خیلی دیگر از مسائل. در این راهنما ما سعی میکنیم بعضی از شرایط طلاق در کشور کویت را به طور خلاصه برایتان شرح دهیم.
دلایل طلاق در کویت
طبق آمارهای ثبتشده از سال 2017 تا سال 2021 حدود 60 درصد از ازدواجهای شهروندان کشور کویت به طلاق ختم شده است. به نظر شما دلیل این حجم و آمار بالا طلاق در کویت چیست؟ براساس گزارشات به دست آمده، در حال حاضر نرخ ازدواج در حال کاهش است، در حالی که میزان طلاق روزبهروز افزایش پیدا میکند.براساس بررسیهای مختلفی که توسط وزارت دادگستری کویت انجام شد، عوامل متعددی در افزایش نرخ طلاق دخیل بودند. اما متاسفانه بیشتر ازدواجهایی که تنها بر پایه احساس زوجین صورت گرفته است، به طلاق منجر شد. در ادامه باید گفت افراد به امید دسترسی به وامها و کمکهای مالیدولت تصمیم میگیرند با یکدیگر ازدواج کنند.در واقع جوانان از این طریق راه جدیدی برای کسب درآمد پیدا میکنند. علاوه بر ازدواجهایی که بر پایه احساس شروع میشوند، ازدواجهایی که بخاطر پول و بهرهمندی از خدمات دولتی صورت میگیرند نیز به طلاق منجر میشوند. آسانترین راه برای کسب درآمد برای یک جوان کویتی دریافت خدمات و کمکهای مالی دولت است.
مراحل طلاق در کویت
برای قدم اول زن یا شوهر باید در دادگاه بر علیه یکدیگر شکایت کنند. در ادامه دادگاه به آنها خدمات رایگانی ارائه میدهد. برای مثال زوجین میتوانند برای طلاق در کویت از مشاور ازدواج رایگان دادگاههای این کشور استفاده کنند. این خدمات مشاوره برای افراد کویتی و غیر کویتی فراهم میشود. در واقع با برگزاری این جلسات مشاوره دولت قصد دارد مشکل ازدواج زوجین را رفع کند.اما در صورتی که زوجین اصرار به جدایی داشته باشند و از این خدمات مشاوره استقبال نکنند، باید به صورت مستقیم به شیخ مراجعه کنند. دادگاهی نزد شیخ برگزار میشود و زوجین به طور رسمی از یکدیگر جدا میشوند. در صورتی که یکی از زوجین برای طلاق اصرار داشته باشد و دیگری تمایلی به جدایی نداشته باشد، شرایط کمی متفاوت خواهد بود.در این صورت باید پروندهای براساس خسارت طلاق تشکیل شود، با بررسی و پیگیریهای لازم این پرونده به نفع یکی از زوجین پایان میگیرد. در واقع تنها یکی از زوجین پیروز دریافت حق و حقوق کامل خود خواهد بود. در اکثر کشورها جدایی از همسر برای یک زن کار بسیار سختی است، کشور کویت نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود.
تقسیم اموال هنگام طلاق در کویت
در دنیای امروزی زنان نیز پابهپای مردان فعالیت دارند اما متاسفانه به هیچوجه حقوق مساوی برای آنها در نظر گرفته نمیشود. در کشور کویت در مورد تقسیم اموال هنگام طلاق قوانین و رویه خاصی وجود ندارد. دریافت حق و حقوق و تقسیم اموال تنها توسط یک وکیل خبره انجام میشود، در غیر این صورت تقسیم اموال در کویت کارایی زیادی ندارد.البته استخدام و انتخاب یک وکیل خبره نیز خود هزینه زیادی در بردارد. اما اگر به دنبال تقسیم اموال خود و دریافت حق و حقوق واقعیتان هستید، تنها راه آن کمک گرفتن از یک وکیل حرفهای خواهد بود. وکلا به طور معمول بدون دردسر و بحث و مشاجره سعی میکنند اینگونه مسائل را حل کنند. طلاق تنها یک برگه است که دریافت میکنید اما عواقب بعدی آن تا مدتها باقی میماند.
حضانت فرزند هنگام طلاق در کویت
کشور کویت خیلی نگران حال و وضعیت فرزندان خانوادههای ازهم پاشیده نیست. به خصوص اگر این فرزندان در خارج از کویت زندگی کنند، کشور کویت خود را درگیر مسائل این خانوادهها نخواهد کرد. اما اگر حضانت فرزندی به مادرش داده شود و اگر او بخواهد همراه مادرش از کشور خارج شود، باید اذن پدرش را اخذ کند.خروج فرزند بدون اجازه پدر از کشور کویت امکانپذیر نخواهد بود، حتی اگر حضانت کامل او با مادرش باشد. پس در اغلب موارد قبل از سفر، فرزندان باید یادداشت کتبی از پدر خود دریافت کنند که مهر سفارت کویت را داشته باشد. فرزندانی که جزء شهروندان کویت محسوب شوند، در دادگاه قوانین کویت تعیینتکلیف خواهند شد.
طلاق در خارج از کشور
فرقی ندارد شما در چه کشوری زندگی میکنید، زمانی که بخواهید از همسر خود جدا شوید باید براساس قوانین ایران این کار را انجام دهید. طلاق در خارج از کشور بازهم براساس قوانین طلاق در کشور ایران انجام میشود. پس بهتر است قبل از دست به کار شدن برای طلاق، با قوانین کشور ایران به طور کامل آشنا شوید. اگر در خارج از ایران زندگی میکنید و میخواهید از همسر خود جدا شوید، باید به اداره کنسولگری و سفارت ایران در آن کشور مراجعه کنید.همانطور که پیشتر گفتیم باید در سامانه میخک یک حساب کاربری راهاندازی کنید. سپس مدارک لازم را در اختیار کارشناسان مربوطه بگذارید. برای طلاق در خارج از کشور باید درخواست طلاق خود را در این سامانه ثبت کنید. در واقع روند جدایی در خارج از کشور فرآیند دشواری نخواهد بود. بدون توجه به اینکه در چه کشوری ساکن هستید، میتوانید درخواست طلاق خود را در این سامانه ثبت کنید. درآخر درخواست تکمیلشده خود را برای کارشناسان اداره کنسولگری ارسال میکنید. فراموش نکنید موسسه حقوقی دادنیک بهترین کارشناسان را در اختیار شما میگذارد تا به بهترین شکل ممکن برای جدایی خود تصمیم بگیرید. درنگ نکنید و همین حالا با این کارشناسان تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
سفارت ایران در کویت
برای تکمیل فرآیند طلاق در کویت باید به کنسولگری جمهوری اسلامی در کشور کویت مراجعه کنید. البته قبل از مراجعه به سفارت ایران در کویت باید مراحل ثبتنام در سامانه میخک یا سامانه ثنا را تکمیل نمایید. در ضمن ساعت کاری این سفارت از 8 صبح الی 11:30 ظهر روزهای یکشنبه تا پنجشنبه است.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.
6 پاسخ
سلام. من شهر السالمیه کویت زندگی می کنم. چطور می تونی طلاق توافقی منو انجام بدین؟
درود
با مشاورین تیم حقوقی دادنیک تماس بگیرید.
دادگاه های شیخی.. جالب بود اطلاعات زیادی راجب شرایط طلاق توی کشور کویت نداشتم.
چه قوانین سخت و پیچیده ای داره طلاق در کشور کویت :/
طلاق توافقی که برامون انجام بدین چقدر طول میکشه؟
سلام وقتتون بخیر لطفا از طریق واتساپ با کارشناسان حقوقی ما در موسسه دادنیک در ارتباط باشید تا در خصوص طلاق توافقی راهنماییتون کنن