قانون جدید حق طلاق

قانون جدید حق طلاق

در قانون مدنی جهموری اسلامی ایران حق طلاق با زوج است، بنابراین زوج بر طبق قوانین خانواده این حق را دارد که هر زمان که اراده کند، درخواست طلاق همسر خود را به دادگاه خانواده ارائه دهد، مشروط بر اینکه زوج تمام حق و حقوق قانونی نظیر مهریه، نفقه، اجرت المثل، نحله و تنصیف دارایی را به زوجه پرداخت کند.

اما زوجه طبق قانون حمایت از خانواده نمی‌تواند به راحتی از زوج جدا شود مگر اینکه زوجه یکی از 12 شروط ضمن عقد ازدواج را داشته باشد یا دارای حق طلاق باشد، در این صورت می‌تواند درخواست طلاق از زوج را به دادگاه خانواده ارائه دهد.

در این مقاله از مجله حقوقی دادنیک قصد داریم شما را با قانون جدید حق طلاق آشنا کنیم. همچنین این مؤسسه حقوقی با وکلا و مشاوران حقوقی متخصص و خبره ای که دارد، بهترین خدمات را از طریق مشاوره رایگان در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد.

فرم درخواست مشاوره رایگان

"*" indicates required fields

حق طلاق چیست؟

حق طلاق عبارت است از وکالتی که زوجه در زمان عقد ازدواج از زوجه دریافت می‌کند و زوجه با داشتن این حق بدون نیاز به وجود زوج می‌تواند درخواست طلاق خود را به دادگاه خانواده ارائه دهد. همچنین با توجه به قانون جدید طلاق از طرف زن، زوجه همزمان با درخواست طلاق می‌تواند همه حق و حقوق قانونی خود نظیر مهریه، اجرت المثل و نفقه را از زوج مطالبه کند.

انواع روش‌های گرفتن حق طلاق

  • گرفتن حق طلاق با وکالت نامه رسمی
  • گرفتن حق طلاق در زمان عقد ازدواج و ثبت آن در سند ازدواج
  • بدرفتاری زوج
  • طلاق به علت بیماری خطرناک و غیرقابل درمان زوج
  • دیوانگی زوج
  • اشتغال مرد به کار دارای شأن اجتماعی پایین و آسیب رسان به حیثیت و آبروی زوجه و مصالح خانوادگی
  • محکومیت زوج به مجازات ۵ سال یا بیشتر
  • اعتیاد
  • ترک منزل از طرف زوج بدون هیچ دلیل قانع کننده
  • محکومیت قطعی زوج به حد و تعزیر به علت ارتکاب به جرم
  • بچه دار نشدن زوج پس از 5 سال زندگی مشترک
  • مفقود الاثر شدن زوج
  • ازدواج مجدد زوج بدون اجازه زوجه

بر طبق ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی” در صورت استنکاف شوهر از پرداخت نفقه و عدم امکان اجرای حکم محکمه و الزام او به دادن نفقه، زن می‌تواند برای طلاق به حاکم رجوع کند و حاکم شوهر را اجبار به طلاق می‌نماید.”

در این اپیزود از دادنیک تاک با دکتر نعیمی، وکیل پایه یک دادگستری، به طور مفصل در مورد طلاق توافقی و حق طلاق صحبت کرده‌ایم.

حق طلاق و مهریه

زوجه بر اساس قوانین حق طلاق، علاوه بر اینکه به راحتی و بدون حضور زوج می‌تواند طلاق بگیرد، همچنین با وکالت در طلاق، حق مطالبه مهریه کامل را نیز دارد. اما دریافت مهریه با وجود حق طلاق بستگی به حدود اختیارات زوجه در وکالت طلاق را دارد.

به این صورت که اگر زوج برای حق وکالت در طلاق شرط بخشیدن مهریه را برای زوجه نگذارد، پرداخت مهریه بر عهده زوج است. در صورتی که زوج برای دادن حق طلاق به زوجه، شرط بخشیدن مهریه را قرار دهد، زوجه حق مطالبه مهریه خود را ندارد. پیشنهاد می‌کنیم در بلاگ دادنیک مقاله مهریه بهتر است یا حق طلاق را مطالعه کنید.

مزایای داشتن وکالت در طلاق

مهم ترین و اصلی ترین مزیت داشتن وکالت در طلاق برای زوجه این است که بدون حضور زوج در اجرای مراحل طلاق می‌تواند به آسانی طلاق بگیرد و نیازی به رضایت زوج برای جدایی ندارد زیرا دارای وکالت در طلاق به صورت رسمی و قانونی از سمت زوج است.

نکات مهم حق طلاق

از مهم ترین فاکتورها در حق طلاق، تعیین حدود اختیارات زوجه است. مهریه حق قانونی زوجه بوده و در هر شرایطی زوج موظف به پرداخت آن است و زوجه هر زمان که اراده کند، می‌تواند مهریه را از زوج مطالبه کند.

اما در مسئله حق طلاق زوجه، زوج برای دادن حق طلاق به زوجه تنها با شرط بخشیدن مهریه، این حق را به او واگذار می‌کند. سپس زوج با شرط بخشیدن مهریه، حق طلاق را داده و زوجه نیز از مطالبه مهریه خود صرف نظر می‌کند.

نکته مهم دیگر، وکالت در طلاق به زوجه است که این وکالت اگر به صورت رسمی و قانونی ثبت شده باشد، بلا عزل بوده و زوج نمی‌تواند وکالت آن را از زوجه پس بگیرد. زوجه با داشتن وکالت در طلاق بدون حضور زوج و با کمک از یک وکیل حرفه ای طلاق و متخصص می‌تواند در کمترین زمان ممکن و به راحتی از زوج طلاق بگیرد.

بنابراین زوج با ارائه وکالت در طلاق به زوجه، این امکان را به زوجه می‌دهد که زوجه با انتخاب یک وکیل مجرب مراحل طلاق را انجام دهد. برای این منظور می توانید با مشاورین حقوقی دادنیک تماس بگیرید و با وکیل طلاق در تهران مشورت کنید.

فاکتور مهم دیگر در قوانین حق طلاق، ثبت حق طلاق زوجه در وکالت نامه رسمی و قانونی است و اگر غیر از این باشد، هیچ اثر حقوقی ندارد و برای دادگاه قابل قبول نیست. بنابراین این حق باید در وکالت نامه رسمی در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود.

زوجه با داشتن حق طلاق، از سمت زوج وکالت دارد تا به جای او درخواست طلاق دهد و امور قضایی و اداری طلاق را انجام دهد. توجه داشته باشید که وقتی زوج به زوجه وکالت در طلاق را می‌دهد، موجب سلب حق طلاق از مرد نمی شود؛ بلکه با دادن حق طلاق به زوج، هر دو دارای این حق بوده و این حق از زوج ساقط نمی‌شود.

طلاق با داشتن حق طلاق

براساس قوانین جدید طلاق از طرف زن طلاق با داشتن حق طلاق در صورتی امکان پذیر است که وکالت طلاق بلاعزل بوده، دارای تاریخ مشخصی نباشد و زوجه در هر زمانی بدون نیاز به حضور و رضایت همسر خود برای طلاق اقدام کند. برای اطلاع از مدت زمان پیشنهاد می‌کنیم مقاله طلاق با داشتن حق طلاق چقدر طول میکشد را مطالعه کنید.

همچنین زوجه، برای انجام مراحل طلاق با داشتن حق طلاق می‌تواند از سمت همسر خود، به یک وکیل پایه یک دادگستری وکالت دهد تا در جلسات دادگاه حضور داشته باشد.

زوجه با داشتن حق طلاق می‌تواند بعد از دریافت دادنامه طلاق، برای ثبت طلاق خود اقدام کرده و منتظر رأی قطعیت نباشد. در این مقاله سعی کردیم درباره اینکه زوجه با توجه به چه شرایطی می‌تواند حق طلاق را از زوجه بگیرد یا برای داشتن حق وکالت در طلاق می‌تواند با توافق زوج، مهریه خود را دریافت کند یا از مطالبه مهریه بگذرد، صحبت کردیم.

داشتن حق طلاق و وکالت در طلاق دارای پیچیدگی و جزئیات قانونی فراوانی است. بنابراین با ارتباط با مشاوران و وکلای متخصص گروه حقوقی دادنیک در این زمینه می‌توانید مشاوره رایگان دریافت کنید.

سوالات متداول

مزایای حق طلاق برای زن چیست؟

مهم‌ترین مزیت گرفتن حق طلاق برای زوجه این است که بدون نیاز به اثبات مسئله ای و بدون نیاز به حضور زوج می‌تواند مراحل طلاق خود را توسط یک وکیل پایه یک انجام دهد.

آیا زوجه با داشتن حق طلاق می‌تواند مهریه دریافت کند؟

بله. در صورتی که زوج هنگام دادن حق طلاق به زوجه، شرط بخشیدن مهریه را ثبت نکند، موظف به پرداخت مهریه به زوجه است.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
4.5/5 - (143 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

طلاق خلع بدون رضایت شوهر
طلاق خلع بدون رضایت شوهر
هزینه طلاق در دوران عقد
هزینه طلاق در دوران عقد
معایب طلاق از طرف مرد
معایب طلاق از طرف مرد
معایب دادن حق طلاق به زن
معایب دادن حق طلاق به زن

13 پاسخ

  1. سلام من دو ساله عقدم همسرم خیلی بددهنه و فحش و ناسزا میگه منو آورده خونه مادر شوهرم و یه خونه نمیگیره بریم زندگیمونو شروع کنیم من تو تهران کسی رو ندارم و غریبم آیا میتونم از همسرم قانونی تقاضای طلاق کنم؟ به نتیجه میرسم؟ مهریه م هم ۱۱۴ سکه هست

    1. درود
      در صورتی که یکی از شروط عسر و حرج که در سند ازدواج وجود دارد را داشته باشید بله می توانید برای طلاق یک طرفه اقدام کنید.

  2. قانون جدید طلاق توافقی در سال 1402 با قانون حق طلاق فرقی می کنه؟

    1. درود
      طلاق توافقی یعنی زوجین توافق داشته باشن برای جدایی اما طلاق با داشتن حق طلاق طلاق از طرف خانم هست.

      1. من شوهرم دوباره و بدون اجازه خودم ازدواج کرد در حالی ک زندگی من بلا تکلیف مونده ی سال خونه اقام نشستم ن ازم سال کرد و ن اومد دیدنم
        چکار کنم

        1. درود
          در صورتی که بدون اجازه شما ازدواج کرده باشند می توانند به این دلیل برای جدایی اقدام کنید.

  3. چقدر حیف که حق طلاق با مردان هست و تبعیض قائل میشن اما زن و مرد هر دو به یک اندازه این حق رو دارن هر موقع خواستن به راحتی جدا بشن

  4. درود من زمان عقد بهم حق طلاق هم دادن و متاسفانه بعدا با همسرم به مشکل خوردم اما با داشتن حق طلاق به راحتی تونستم جدا بشم.

  5. سلام شوهر من نفقه نمی‌ده با این قانون جدید یعنی به خاطر همین موضوع من به راحتی میتونم طلاق بگیرم ؟

    1. سلام، وقت شما بخیر
      بله در صورتی که آقا 6 ماه نفقه پرداخت نکنند می‌توان از ایشان جدا شد.

  6. به امید روزی که حق طلاق تو قانون ایران بیاد.زنان ایران برده نیستن که با ی مبلغ مهریه بتونیم بخریمشون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)