سلب حق طلاق از مرد

سلب حق طلاق از مرد

زوج‌های امروزی به برابری و مساوات باور دارند؛ به همین دلیل است که حتی در موضوع حق طلاق نیز زن و مرد می‌خواهند که حقوق برابری داشته باشند؛ اما در کشور ما حق طلاق با مرد است؛ و زوجه نمی‌تواند یک طرفه از همسرش طلاق بگیرد.

البته شرایطی برای زوجین در نظر گرفته شده که با یکدیگر حقوق برابر داشته باشند؛ و زن و مرد بتوانند با داشتن حق طلاق از یکدیگر جدا شده و مسیر زندگی‌شان را تغییر دهند. اگر نیاز به دریافت اطلاعات کامل درباره مراحل طلاق با حق طلاق دارید، از طریق واتساپ با مشاورین حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

فرم درخواست مشاوره رایگان

فیلد های "*" اجباری هستند

حق طلاق چیست؟

طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی حق طلاق برای مرد در نظر گرفته شده؛ و زن تنها در صورتی می‌تواند یک طرفه از همسرش جدا شود که یکی از شروط 12 گانه عقدنامه رخ داده باشد؛ اما در صورتی که دلیل زن برای طلاق قابل قبول نباشد، زوج می‌تواند از طلاق دادن زوجه اجتناب کند و زن نمی‌تواند از همسرش جدا شود.

با وجود اینکه حق طلاق با مرد است، اما زوج برای جدایی از زوجه باید حق و حقوق قانونی او مانند مهریه، نفقه و… را بپردازد. در غیر این صورت زوجه می‌تواند در صورت صدور رأی دادگاه برای طلاق درخواست فرجام‌خواهی کرده؛ و پرونده طلاق را با پیچیدگی مواجه کند.

حق طلاق چیست؟

اغلب زوج‌ها برای داشتن حق طلاق زن با هم توافق می‌کنند؛ و زن در ازای بخشش مهریه خودش یا کم کردن مبلغ مهریه این حق را از مرد دریافت می‌کند. البته در صورتی که زوج به برابری حقوق زن و مرد معتقد باشد و مهریه را حق زن بداند نیز امکان دادن حق طلاق و مهریه به زوجه از طرف زوج وجود دارد. برای کسب اطلاعات بیش تر پیشنهاد می‌کنیم مقاله بخشش مهریه در ازای حق طلاق را مطالعه کنید.

در صورتی که زوج حق طلاق را از خودش سلب کرده و به زوجه بدهد، زن می‌تواند بدون نیاز به ارائه دلیل و اثبات آن از همسرش جدا شود.

شرایط سلب حق طلاق از مرد

برای سلب حق طلاق از مرد و تنظیم وکالت طلاق زن دو راه برای زوجین وجود دارد. در روش اول زوج و زوجه می‌توانند برای حق طلاق توافق کنند؛ و شرط دارا بودن حق طلاق توسط زن در عقدنامه نوشته شود.

اما در صورتی که زوج و زوجه ازدواج کرده باشند و مدتی از زمان زناشویی آن‌ها گذشته باشد، مرد می‌تواند به دفتر اسناد رسمی مراجعه کرده و حق طلاق را از خودش سلب و به همسرش بدهد. اگر زوج خارج از ایران باشد، مرد می‌تواند حق طلاق را از طریق کنسولگری ایران به همسرش یا شخص ثالث مانند پدرش بدهد، تا زن بتواند بدون نیاز به رضایت زوج از او طلاق گرفته و جدا شود.

شرایط سلب حق طلاق از مرد

در این اپیزود از دادنیک تاک با دکتر نعیمی، وکیل پایه یک دادگستری، به طور مفصل در مورد طلاق توافقی و حق طلاق صحبت کرده‌ایم.

انواع سلب حق طلاق از مرد

سلب حق طلاق از مرد نمونه‌های مختلفی دارد؛ و با توجه به اینکه مرد وکالت بلاعزل برای طلاق به همسرش داده یا نه می‌تواند برای رجوع از این حق و باطل کردن آن اقدام کند.

اگر وکالت طلاق بلاعزل باشد، مرد امکان باطل کردن آن را ندارد؛ اما، در صورتی که وکالت طلاق زوجه به شرط بخشش مهریه او باشد و زن پس از گرفتن حق مجدداً برای دریافت مهریه اقدام کند؛ مرد می‌تواند به خاطر باطل شدن شرط حق طلاق این وکالت‌نامه را باطل کند.

همچنین زوج ممکن است حق طلاق را برای مدت مشخصی به زوجه داده باشد؛ و پس از پایان این مدت این حق از زن فسخ شده و مجدداً حق طلاق متعلق به مرد باشد.

طلاق با داشتن حق طلاق زن

قانون جدید حق طلاق دائم در حال تغییر است؛ و امکان دارد وکالتی که زوج برای طلاق به زوجه داده به خاطر تغییراتی که در قوانین ایجاد شده تغییر کند؛ بنابراین توصیه می‌کنیم برای سلب حق طلاق از مرد و دریافت وکالت در طلاق از وکلای متخصص این حوزه در موسسه حقوقی دادنیک کمک بگیرید.

سؤالات متداول

مزایای حق طلاق برای زن چیست؟

مزیت داشتن حق طلاق زن عدم نیاز به ارائه دلیل برای جدایی توسط زوجه است.

آیا زوجه با حق طلاق می‌تواند مهریه دریافت کند؟

با توجه به توافقی که بین زوجین انجام شده، زن می‌تواند با وجود داشتن حق طلاق مهریه‌اش را نیز از زوج دریافت کند.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (2 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

اعتراض به رای طلاق
اعتراض به رای طلاق چگونه است؟
مهریه در طلاق رجعی
مهریه در طلاق رجعی
طلاق در هلند
طلاق در هلند
سلب حضانت فرزند از مادر
سلب حضانت فرزند از مادر

6 پاسخ

  1. سلب حق طلاق از مرد هم داریم چه جالب نشنیده بودم با این عنوان. مرسی از سایتتون

  2. اینجور که من متوجه شدم سلب حق طلاق از مرد در واقع همون حق طلاق دادن به خانومه.

  3. سلام من اگر بطور رسمی حق طلاق رو از مرد سلب کنم برای طلاق دیگه نیازی به دلیل محکمه پسند نیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)