- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
نوعی از طلاق وجود دارد که در آن زن و مرد هر دو نسبت به یکدیگر تنفر دارند. در این حالت زن با پرداخت مبلغی، خود را از زوجیت مرد رها میکند. به این نوع از انواع طلاق، طلاق مبارات میگویند. جالب است عنوان کنیم از لحاظ عرفی، طلاق مبارات را میتوان نوعی طلاق توافقی دانست.
در این مقاله قصد داریم در رابطه با شرایط طلاق مبارات و نکات مهم مرتبط با آن به شما توضیح دهیم. در صورتی که به اطلاعات بیشتری نیاز دارید میتوانید با مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.
طلاق مبارات چیست؟
طلاق مبارات زمانی ایجاد میشود که بین زن و مرد تنفر و کراهت وجود داشته باشد. نکته بسیار مهم و قابل توجهی که در طلاق مبارات دیده میشود آن است که در این نوع از طلاق، مرد حق رجوع به زن را در مدت عده طلاق ندارد.
همانطور که در بخش مقدمه مقاله نیز گفته شد، طلاق مبارات نوعی طلاق توافقی است. در این نوع از طلاق زن مهریه یا مالی را به مرد پرداخت میکند تا مرد او را طلاق دهد.
شرایط طلاق مبارات چیست؟
مراحل طلاق مبارات با سایر انواع طلاق متفاوت است. این شرایط بر اساس قانون مدنی و ماده ۱۱۴۷ تهیه و تنظیم شده اند. شرایط طلاق مبارات عبارتند از:
- وجود کراهت زن و مرد نسبت به یکدیگر اولین شرط طلاق مبارات در نظر گرفته میشود. به عبارت دیگر نخستین شرط طلاق مبارات این است که زن و مرد هر دو نسبت به یکدیگر تنفر و کراهت داشته باشند.
- شرط دوم طلاق مالی است که زن به همسر خود پرداخت میکند تا او را به طلاق راضی کند. این مال پرداختی باید معادل مبلغ مهریه باشد. بنابراین میزان این بخشش نمیتواند از میزان مهریه بیشتر باشد. لازم است عنوان کنیم به این مال یا مبلغ بخشش اصطلاحاً فدیه هم گفته میشود.
عده طلاق مبارات
به طور کلی طلاق مبارات نیز مانند سایر طلاقها دارای عده است. ممکن است برایتان سؤال پیش آید که عده طلاق مبارات چگونه تعیین میشود؟ تکلیف عده طلاق مبارات را ماده ۱۱۵۱ قانون مدنی به این شکل مشخص کرده است که عده طلاق مبارات سه طهر است.
به طور دقیق و واضحتر باید بگوییم حکم عده طلاق مبارات سه طهر پس از پایان عادت ماهیانه در نظر گرفته میشود. البته در صورتی که زن به دلایلی مانند بیماری یا هر مورد دیگری، عادت ماهیانه نشود، بر اساس بخش انتهایی ماده ۱۱۵۱ قانون مدنی، طلاق مبارات سه ماه خواهد بود. این قانون در رابطه با زنانی که باردار هستند نیز تا پایان وضع حمل آنان محاسبه میشود.
تفاوت طلاق خُلع و طلاق مُبارات
طلاق خلع و طلاق مبارات در بسیاری از موارد مشابه یکدیگر هستند. به عنوان مثال هر دو به عنوان نوعی از طلاق بائن شمرده میشوند. اما با وجود این شباهتها، تفاوتهایی نیز بین این دو مورد وجود دارد.
در طلاق مبارات برخلاف طلاق خلع، کراهت و تنفر زوجین دو طرفه است. این در حالی است که در طلاق خلع تنفر و کراهت یک طرفه وجود دارد.
از تفاوتهای میان طلاق خلع و مبارات میتوان به میزان مبلغ فدیه اشاره کرد. در طلاق مبارات میزان فدیه نمیتواند بیشتر از مقدار مهریه باشد. در واقع حداکثر میتواند مقداری معادل با آن در نظر گرفته شود. این در حالی است که در طلاق خلع فدیه میتواند حتی بیشتر از مقدار مهریه محاسبه شود.
رجوع از بخشش مهریه در طلاق مبارات
این مورد بسته به نوع شرایط متفاوت بوده و تبعات خاص خود را دارد. در صورتی که زن تقاضای طلاق داشته و مرد با تقاضای او موافق نباشد، زن میتواند با بخشش مهریه و یا پرداخت مبلغی کمتر از آن رضایت همسر خود را برای طلاق جلب نماید.
بذل و بخشش مهریه صرفاً در رابطه با طلاق خلع و طلاق مبارات است. به طور کلی طبق قانون ۱۱۴۵ و ۱۱۴۶ قانون مدنی بخشش مهریه در طلاق خلع و طلاق مبارات وجود دارد. در واقع زن حق دارد به مهریه رجوع کند که در نتیجه حق رجوع به زن برای شوهر میگردد.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با طلاق یکطرفه و طلاق مبارات با مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.
سوالات متداول
آیا طلاق مبارات از اقسام طلاق بائن است؟
طبق ماده ۱۱۴۵ قانون مدنی، طلاق مبارات و طلاق خلع از اقسام طلاق بائن در نظر گرفته میشوند. همچنین در هر دوی آنها حق رجوع برای مرد در ایام عده وجود نخواهد داشت.
میزان فدیه در طلاق مبارات حداکثر چقدر است؟
به طور کلی مالی که زن برای جلب رضایت طلاق به همسر خود پرداخت میکند، فدیه نامیده میشود. این مقدار حداکثر میتواند معادل با میزان مهریه محاسبه شود.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.