سوالات قاضی در دادگاه طلاق

سوالات قاضی در دادگاه طلاق

یکی از مواردی که می‌تواند به شما در مسیر پیگیری مسائل مربوط به طلاق کمک ‌کند، دانستن سوالات قاضی در دادگاه طلاق است که مهم ترین آن به علت طلاق از سوی زن و پرداخت حقوق مالی او بازمی‌گردد. وکیل یا متخصص حقوقی مسائل خانواده علاوه بر اینکه می‌تواند شما را در مورد شیوه برخورد با قاضی مطلع کند، قادر است قوانین مربوط به فرآیند طلاق را برایتان توضیح دهد، ضمن اینکه کمک بسزایی برای رسیدن به یک توافق عادلانه به شمار می‌آید.

پس کسب آگاهی در این زمینه و استخدام وکیل اولین گام‌هایی است که باید بعد از اخذ تصمیم طلاق بردارید. با این کار می‌توانید نتیجه مطلوب را در پرونده خود تضمین کنید. از آنجایی که این مطلب به سؤالات قاضی در دادگاه طلاق می‌پردازد، مطالعه آن خالی از لطف نیست، زیرا با افزایش آگاهی در این مورد، می‌توانید استدلال‌های بهتری به قاضی ارائه دهید.

سوالات قاضی در دادگاه طلاق شامل چه مواردی است؟

پس از اینکه پرونده طلاق تشکیل و به دادگاه خانواده ارجاع داده شد، زن و مرد، شخصاً یا وکیل آن‌ها باید در جلسه دادرسی حضور به عمل آورند و پاسخگوی سوالات قاضی در دادگاه طلاق باشند. از آنجایی که قاضی نقش تعیین کننده ای در نتیجه دعوا دارد، سؤالاتی را برای مشخص شدن نتیجه از طرفین می‌پرسد.

مسائل مربوط به ازدواج طرفین

غالباً قاضی سؤالات خود را با پرسش در مورد مسائل مربوط به ازدواج طرفین آغاز می‌کند و از آن‌ها درباره سال ازدواج، مدت زمانی که زوجین با یکدیگر زندگی کرده اند، تعداد فرزند یا فرزندان مشترکی که دارند و سایر موارد می‌پرسد.

علت طلاق

در میان سوالات قاضی در دادگاه طلاق، پرسش مهم دیگری که وی از سوی زن مطرح می‌کند، مربوط به علت طلاق است. در مسیر پیگیری مسائل مربوط به طلاق، نحوه پاسخگویی به این سؤال بسیار حائز اهمیت بوده و باید درست و قانع کننده باشد، چراکه دلیل اصلی طلاق را اثبات و نتیجه دادگاه را مشخص می‌کند.

سوالات قاضی در دادگاه طلاق شامل چه مواردی است؟

نیاز به داور قابل اطمینان

در برخی از طلاق‌ها به خاطر صدور رأی نهایی، نیاز است که قاضی طرفین را به داور قابل اطمینان ارجاع دهد. به این واسطه قاضی از زن و مرد سؤال می‌کند که شخصی قابل اعتماد در میان خویشاوند آن‌ها وجود دارد که تحت عنوان داور به دادگاه معرفی کنند.

حقوق مالی زوجه

یکی دیگر از سؤالات مهمی که در دادگاه طلاق مطرح می‌شود، حقوق مالی زن است که در این خصوص از مرد سؤال می‌شود آیا حقوق مالی و قانونی همسرش که شامل مهریه، نفقه، اجرت المثل و تصنیف اموال مرد است را پرداخت کرده یا قصد پرداخت آن را دارد؟

شرط تنصیف دارایی و اموال مرد

یکی دیگر از سوالات قاضی در دادگاه طلاق که بدان پرداخته می‌شود، شرط تنصیف دارایی و اموال مرد است و با توجه به این موضوع از زوجین می‌پرسد که در عقدنامه آن‌ها قید شده است که در صورت اقدام به طلاق از سوی مرد، نصف اموال زوج به زوجه انتقال می‌یابد یا خیر؟

اطمینان یا عدم اطمینان از طلاق

معمولاً مرحله آخر سؤالات قاضی در دادگاه طلاق، در رابطه با اطمینان یا عدم اطمینان از تصمیم به طلاق است و در همین راستا از درخواست کننده طلاق یا طرفین سؤال می‌شود که از بابت درستی تصمیم خود برای جدایی مطمئن هستند یا خیر؟

نحوه پاسخ صحیح به سوالات قاضی در دادگاه طلاق

سوالات قاضی در دادگاه طلاق به دو دسته تقسیم می‌شوند. دسته اول کسب اطلاعات مربوط به ازدواج طرفین و دسته دوم کشف دلیل یا دلایل طلاق است.

دلیل شما برای طلاق هر چه که باشد، دادگاه احتمالاً از شما می‌خواهد که تأیید و اثبات کنید که ازدواج شما قابل نجات نیست، پس نحوه پاسخ صحیح به سؤالات قاضی در دادگاه طلاق بسیار مهم تلقی می‌شود.

  • پاسخ سؤالاتی که در خصوص کسب اطلاعات مربوط به ازدواج طرفین پرسیده می‌شود، صرفاً باید بر اساس اطلاعات سند ازدواج و زندگی مشترک باشد، به طوری که باید از توضیحات اضافه پرهیز گردد.
  • به سبب تفاوت در پرسش‌های مرتبط با علت طلاق در انواع طلاق، میزان اهمیت این سؤالات نیز متفاوت می‌شود. اگر طلاق از طرف مرد باشد، او ضمن رعایت شرایط قانونی، حق این را دارد که در هر زمانی در راستای طلاق همسرش اقدام کند.
  • در پاسخ به سؤالی که در خصوص حقوق مالی زن مطرح می‌شود، مرد باید مدارک پرداخت آن را به دادگاه ارائه دهد اما در صورتی که توانایی مالیش اجازه این کار را به او ندهد، موظف به ارائه دادخواست اعسار خود به دادگاه است.
  • همانطور که پیش‌‌تر اشاره شد یکی از سؤالات قاضی دادگاه، اطمینان یا عدم اطمینان از طلاق است، حال این اقدام چه از سوی درخواست کننده طلاق باشد، چه هر دو طرف راضی به انجام این کار باشند. تحت هر شرایطی در صورتی که از تصمیم خود اطمینان داشته باشند، باید با قاطعیت کامل به قاضی اعلام و به سؤالات پاسخ دهند.

در دادگاه طلاق چه بگوییم؟

زوج‌هایی که در مسیر پیگیری مسائل مربوط به طلاق، وکیل استخدام کرده اند، دیگر نباید نگران شیوه صحبت کردن در دادگاه باشند اما اگر خود می‌خواهند در دادگاه حضور به عمل آورند، باید بدانند نکته کلیدی و مهم در این دادگاه، روش برخورد و صحبت کردن صحیح دو طرف با قاضی است.

این روش شامل اثبات ادعای خود در دادگاه و دفاع از خود در برابر ادعای فرد مقابل به شیوه مناسب است. بدین معنی که فرد باید با آرامش، اعتماد به نفس، وقار و همچنین رعایت احترام و ادب نسبت به شخص مقابل دعوا و همین ‌طور قاضی دادگاه صحبت کند و به هر دلیل نظم دادگاه را برهم نزند.

برای کسب اطلاعات بیش‌تر پیشنهاد می‌کنیم مقاله دادگاه طلاق چند جلسه است را مطالعه کنید.

در دادگاه طلاق چه بگوییم؟

سوالات قاضی در دادگاه طلاق توافقی

همانند دیگر انواع طلاق در طلاق توافقی نیز سؤالاتی مطرح است که به شرح ذیل هستند:

  • کسب اطلاعاتی درباره ازدواج طرفین
  • مدت زمان زندگی مشترک زوج
  • تعداد فرزندان حاصل از این ازدواج
  • علت درخواست زوجین برای طلاق
  • مشخص نمودن حقوق مالی زن اعم مهریه، نفقه، اجرت المثل و سایر موارد
  • حضانت فرزندان
  • اطمینان یا عدم اطمینان از تصمیم برای طلاق

سوالات قاضی در دادگاه طلاق از طرف زن

در میان انواع طلاق، طلاق از طرف زن از دشوار ترین نوع آن‌هاست، چراکه همانند مرد از حق قانونی طلاق برخوردار نیست، به همین واسطه سؤالات قاضی در این دادگاه نیز از مهم ترین سؤالات به شمار می‌آیند. یکی از سؤالاتی که قاضی در دادگاه طلاق از طرف زن مطرح می‌کند، علت طلاق است که نحوه دفاع از خود، پاسخ به سؤالات قاضی و ارائه مدارک برای اثبات عسر و حرج خود، نتیجه را مشخص می‌کند.

این مدارک می‌توانند شامل مدرک اثبات اعتیاد مرد، سندی دال بر سوء رفتار مرد، مدرکی مبنی بر حکم زندان او، نامه پزشکی قانونی مبتنی بر داشتن بیماری خاص، استشهادیه و نمونه‌هایی از این قبیل باشند.

سوالات قاضی در دادگاه طلاق از طرف مرد

برخلاف دادگاه طلاق از طرف زن علت درخواست طلاق در اینجا چندان اهمیتی ندارد، چراکه بر اساس قانون کشور ایران، مرد این حق را دارد که هر زمان که بخواهد در راستای طلاق همسرش اقدام کند، البته این در صورتی است که دادخواست طلاق را ارائه دهد و حق و حقوق مالی زن را پرداخت نماید.

درست به همین دلیل مهم ترین سؤالی در دادگاه طلاق از طرف مرد پرسیده می‌شود، این است که حقوق مالی همسرش را پرداخت کرده یا خیر؟ در صورت پرداخت، باید اسناد رسمی را به دادگاه ارائه دهد و اگر توانایی مالی وی اجازه این کار را به او نمی‌دهد، موظف به ارائه دادخواست اعسار خود به دادگاه است.

نکات مهم

  • به سبب اینکه بر اساس مقررات مربوط به آیین دادرسی، زمان برای هر یک از طرفین دعوا محدود است، باید از توضیحات اضافه و پرداختن به موارد غیر ضروری خودداری شود.
  • پاسخگویی به سؤالات قاضی به صورت مستند و بر اساس اسناد قانونی، اظهاراتی است که بیشتر به آن‌ها توجه می‌شود.
  • بهتر است در مسیر پیگیری مسائل مربوط به طلاق از وکیل کمک گرفته شود، زیرا در شرایطی که وکیل برای رسیدگی به دعاوی استخدام می‌شود، جز در موارد ضروری، نیازی به حضور زوجین نیست.

جمع بندی

همان‌طور که توضیح دادیم، سوالات قاضی در دادگاه طلاق شامل اطلاعاتی از قبیل دلایل طلاق و شرایط زندگی می‌شود. البته در صورتی که برای جدایی وکیل طلاق داشته باشید، وکیل متخصص با تجربه و اطلاع از شرایط به خوبی می‌تواند سوالات قاضی را جواب دهد یا شما را راهنمایی کند.
به همین دلیل پیشنهاد می‏کنیم حتما در صورتی که قصد طلاق دارید، از وکیل خانواده کمک بگیرید. برای راهنمایی بیش‌تر و صحبت با وکیل طلاق می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

سوالات متداول

سوالات قاضی در دادگاه طلاق توافقی چیست؟

سؤالات که طلاق توافقی مطرح است، مشمول کسب اطلاعاتی درباره ازدواج طرفین، تعداد سال‌های زندگی مشترک زوج، تعداد فرزندان حاصل از این ازدواج، علت درخواست زوجین برای طلاق، مشخص نمودن حقوق مالی زوجه اعم مهریه، نفقه، اجرت المثل و موارد مشابه دیگر، حضانت و حمایت از فرزندان و اطمینان یا عدم اطمینان از تصمیم طلاق است.

در صورت درخواست طلاق از سمت زن، وی چگونه باید ادله خود را اثبات کند؟

او قبل از جلسه دادرسی باید به جمع آوری مدارک بپردازد و ادله خود را با مدارکی که می‌توانند شامل مدرک اثبات اعتیاد مرد، سندی دال بر سوء رفتار مرد، مدرکی مبنی بر حکم زندان او، نامه پزشکی قانونی مبتنی بر داشتن بیماری خاص، استشهادیه و نمونه‌هایی از این قبیل باشند، اثبات کند.

شیوه صحبت کردن در دادگاه چگونه است؟

نکته کلیدی و مهم در دادگاه طلاق، روش برخورد و صحبت کردن صحیح طرفین دعوا با قاضی است. این روش شامل اثبات ادعای خود در دادگاه و دفاع از خود در برابر ادعای فرد مقابل به شیوه مناسب است.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
4.8/5 - (18 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

عده طلاق زن یائسه
عده طلاق زن یائسه
سلب حضانت فرزند از مادر
سلب حضانت فرزند از مادر
مدارک لازم برای طلاق توافقی
مدارک لازم برای درخواست طلاق
طلاق در سوئد
شرایط و مراحل طلاق در سوئد

3 پاسخ

  1. من خیلی استرس سوالات قاضی در دادگاه طلاق توافقی رو دارم. اضلا تا حالا دادگاه نرفتم. میخوام وکیل بگیرم به جام بره. میشه؟

    1. درود
      بله اگه وکیل داشته باشید وکیل به جای شما حضور پیدا می کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)