بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق

بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق

به طور حتم شما نیز در میان اطرافیان خود شاهد طلاق‌هایی بوده‌اید که با بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق انجام شده است. این روش جدایی را می‌توان سریع‌ترین روش طلاق در نظر گرفت. البته بخشیدن مهریه در قبال گرفتن حق طلاق تا حدودی شبیه طلاق توافقی است. برای جدایی براساس این شرایط، خانم و آقا به طور همزمان حق خود را دریافت و حق دیگری را منتقل می‌کنند.

به عبارت دیگر زمانی که خانم مهریه خود را می‌بخشد آقا نیز حق طلاق را به خانم می‌دهد. بهتر است این عمل به طور همزمان انجام شود تا مشکل و درگیری در آینده به وجود نیاید. اگر به اطلاعات بیشتری در مورد این روش جدایی، انتقال حق طلاق، یا بخشیدن مهریه نیاز دارید، می‌توانید از کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک کمک بگیرید. این متخصصان حرفه‌ای به طور آنلاین و از طریق واتس اپ در دسترس شما هستند. همین حالا از کمک و مشاوره آنها استفاده کنید.

فرم درخواست مشاوره رایگان

"*" indicates required fields

حق طلاق یا وکالت در طلاق چیست؟

همان‌طور که می‌دانید براساس قانون مدنی کشور ایران، حق طلاق با مرد است. ولی مرد می‌تواند حق طلاق را به خانم خود نیز منتقل کند. البته در صورتی که آقا به همسرش وکالت در طلاق بدهد، بدین‌معنا نیست که دیگر نمی‌تواند برای جدایی از خانم اقدام کند. در واقع اگر آقا حق طلاق را به همسرش بدهد، حق طلاق خودش نیز همچنان پابرجا خواهد بود. براساس قوانینی که به تازگی وضع‌ شده است، رابطه مستقیمی بین حق طلاق با بخشیدن مهریه وجود دارد. در بیشتر موارد خانم در صورتی می‌تواند وکالت در طلاق را از آقا بگیرد که مهریه‌اش را به طور کامل ببخشد.

حق طلاق به این معنی است که خانم می‌تواند به جای آقا یک وکیل انتخاب کند و مراحل جدایی را با کمک همین وکیل و بدون حضور آقا انجام دهد. وکالت در طلاق توجهی به نارضایتی آقا ندارد.  زمانی که مرد به خانم حق طلاق یا وکالت در طلاق می‌دهد، خانم می‌تواند در هر زمانی با انتخاب یک وکیل مراحل جدایی را خودش به تنهایی انجام دهد و به هیچ‌وجه حضور یا نظر آقا برای خانم یا برای دادگاه مهم نخواهد بود. همچنین پیشنهاد می‌کنیم مقاله طلاق با داشتن حق طلاق چقدر طول می کشد را مطالعه کنید.

روش‌های بخشیدن مهریه

بعد از اینکه خطبه عقد بین زوجین خوانده می‌شود، بخشیدن مهریه نیز امکان‌پذیر خواهد بود. همچنین بعد از جاری شدن صیغه عقد، خانم می‌تواند در هر زمانی درخواست دریافت مهریه خود را ثبت کند زیرا مالک مهریه است. در برخی مواقع خانم از طریق بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق نیز برای جدایی دست به کار می‌شود.

در مقابل زن می‌تواند هم در زمان جاری شدن صیغه عقد و هم مدتی بعد از ازدواج خود، به دفتر اسناد رسمی مراجعه کند و مهریه‌اش را ببخشد. بخشیدن مهریه نیاز به سند رسمی دارد، خانم نمی‌تواند طی یک دست‌نوشته عادی مهریه خود را ببخشد. ناگفته نماند حضور پدر خانم در زمان بخشیدن مهریه تا حدودی الزامی است.

ابرا مهریه

خانم با صدور و امضا سند ابرا مهریه، همسر خود را از پرداخت مهریه مبری می‌کند. این سند می‌تواند به 2 صورت رسمی و عادی تنظیم شود. سند عادی ابرا مهریه نیز به اندازه سند رسمی آن قابل‌قبول و معتبر است. اما چرا وکلا معتقد هستند که تنظیم سند رسمی در دفتر اسناد بهتر از سند عادی ابرا مهریه خواهد بود؟

سند رسمی تنها در صورتی کاربرد دارد که اگر بین زوجین اختلافی صورت گرفت، خانم بخشش مهریه خود را انکار نکند. همچنین در زمان تنظیم سند رسمی در دفتر اسناد رسمی، شاهد نیز حضور دارد. در ضمن سند عادی ابرا مهریه ممکن است روزی مفقود شود یا خانم آن را از بین ببرد. ولی سند رسمی به ثبت رسمی رسیده است.

بذل مهریه

بذل مهریه به معنای بخشیدن حق مهریه خانم است. هبه یا بذل مهریه قابل‌برگشت خواهد بود. حتی اگر خانم طی یک سند رسمی مهریه خود را ببخشد، باز هم می‌تواند از بخشش مهریه رجوع کند. مگر اینکه از سند ابرا مهریه استفاده کنند. پس می‌توان گفت هبه مهریه قابل رجوع و ابرا مهریه بدون بازگشت است.هبه مهریه در صورتی انجام می‌شود که طلاق توافقی بین خانم و آقا صورت بگیرد. در نظر داشته باشید بذل مهریه قابل رجوع است اما خانم بعد از فوت همسر خود نمی‌تواند از بذل مهریه‌اش رجوع کند.

بخشیدن مهریه دست‌نوشته

بخشیدن مهریه به صورت دست نوشته هیچ اعتباری ندارد. در واقع اگر خانم قصد بخشیدن مهریه خود را دارید باید به دفتر ثبت اسناد رسمی مراجعه کند. و طی سند رسمی مهریه خود را ابرا یا بذل کند. بعضا مواردی پیس می‌آید که خانم در حضور شاهد و افراد دیگر دست نوشته بخشش مهریه خود را امضا می‌کند. که این مورد هم فاقد اعتبار هست.

در این اپیزود از دادنیک تاک با دکتر نعیمی، وکیل پایه یک دادگستری، به طور مفصل در مورد طلاق توافقی و حق طلاق صحبت کرده‌ایم.

بهترین روش برای بخشیدن مهریه 

بهترین روش برای بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق، همزمان بودن بخشیدن مهریه و گرفتن حق طلاق است. بهتر است خانم و آقا با هم به دفتر اسناد رسمی مراجعه کنند. در ادامه خانم براساس سند ازدواج خود مهریه‌اش را به آقا ببخشد و آقا نیز همزمان با این کار، به خانم وکالت در طلاق بدهد.

توصیه می‌کنیم برای انجام این روند یک وکیل در کنار خود داشته باشید، تا همسر شما بعد از اینکه به درخواست خود رسید، از قبول درخواست شما سرباز نزند. کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک می‌توانند در نحوه انتخاب وکیل مورد نظر خود به شما کمک کنند. از طریق واتس اپ یا به صورت آنلاین نیز می‌توانید با آنها مشورت کنید.

روش‌های بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق

برای بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق شاید روش‌های زیادی وجود داشته باشد، اما زوجین به طور معمول این نوع طلاق را براساس طلاق توافقی انجام می‌دهند. می‌توان گفت در این روش آقا و خانم به صورت توافقی به دادگاه مراجعه می‌کنند و بر سر تمام مسائل همانند مهریه در طلاق توافقی، اموال، حضانت فرزندان، و غیره به توافق می‌رسند.

در ضمن آقا با دادن وکالت در طلاق به همسر خود می‌تواند از خانم بخواهد مهریه خود را به طور کامل ببخشد، البته وکالت در طلاق باید دارای ویژگی‌ها و شروط مورد نظر باشد تا خانم بتواند از این حق خود نهایت بهره را ببرد. در ادامه این 3 شرط را نام می‌بریم:

  1.   بلاعزل باشد: هیچ تاریخ و اعتبار مشخصی نداشته باشد، خانم در هر زمانی که می‌خواهد بتواند برای جدایی اقدام کند.
  2.   حق توکیل به غیر داشته باشد: در این صورت خانم می‌تواند به جای آقا یک وکیل انتخاب کند تا طی روند جدایی به عنوان نماینده آقا در دادگاه حاضر شود.
  3.   حق اسقاط در تجدید نظرخواهی و فرجام‌خواهی داشته باشد: با داشتن این حق خانم بلافاصله بعد از صدور طلاق‌نامه می‌تواند به دفتر ثبت طلاق برود و طلاق خود را نهایی کند. در واقع نیاز نیست 40 روز برای ثبت نهایی طلاق منتظر بماند.
بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق
بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق

 

آیا بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق قابل برگشت است؟

باید گفت بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق می‌تواند تحت شرایطی قابل برگشت باشد. در واقع بسته به متنی که تنظیم می‌شود خانم می‌تواند به مهریه خود رجوع کند یا آقا می‌تواند حق طلاق را از خانم سلب کند. زوج باید هنگام اجرای روند انتقال حق طلاق با بخشیدن مهریه از کمک یک وکیل استفاده کند تا در متن سند بخشش مهریه مطلبی در مورد قابل‌برگشت بودن بخشش مهریه نوشته نشود.

در مقابل اگر زوجه از بخشیدن مهریه به شرط حق طلاق مطمئن نیست، می‌تواند سند بخشش مهریه خود را با کمک یک وکیل به شکلی تنظیم کند که از بخشش مهریه راه برگشتی داشته باشد. پیش از این نیز گفتیم بهترین روش برای جدایی از این طریق، طلاق توافقی خواهد بود.

زوجین به منظور بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق باید سند رسمی تنظیم کنند که در آن زوجه طی یک اقرارنامه رسمی در صورت دریافت حق طلاق، مهریه خود را به طور کامل می‌بخشد. در آخر باید گفت قابل‌برگشت بودن بخشش مهریه به متن بخشیدن مهریه بستگی دارد.

مدارک لازم برای بخشیدن مهریه و وکالت طلاق

از آنجایی که بخشیدن مهریه و گرفتن حق طلاق باید به طور همزمان انجام شود، پس آقا و خانم باید با مدارک شناسایی کامل خود به دفتر اسناد رسمی که ازدواج خود را ثبت کرده‌اند، مراجعه کنند. در ادامه بر اساس قانون جدید حق طلاق، لیستی از مدارک لازم برای بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق را نام می‌بریم:

  •       عقدنامه یا سند ازدواج زوجین
  •       مدارک کامل شناسایی زوجه
  •       مدارک کامل شناسایی زوج
  •       متن بخشش مهریه
  •       متن اقرار به انتقال حق وکالت به خانم

طی ارائه این اسناد و مدارک و تکمیل درخواست بخشیدن مهریه و گرفتن حق طلاق، باید به 2 نکته توجه داشته باشید. اول اینکه خانم هنگام بخشیدن مهریه خود در سلامت کامل روانی به سر برد و دوم اینکه زوج نیز باید به متن بخشش مهریه توجه کامل داشته باشد، تا بخشش از مهریه بدون بازگشت ثبت شود.  

شرایط بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق

هر یک از امور مربوط به طلاق و مهریه شرایط ویژه‌ای دارد. بخشیدن مهریه و دریافت حق طلاق نیز از این قاعده مستثنی نخواهند بود. در بیشتر مواقع خانم حاضر است به ازای دریافت حق طلاق یا وکالت در طلاق، مهریه خود را ببخشد. بخشش مهریه به ازای دریافت حق طلاق به 2 صورت امکان‌پذیر است.

  •   خانم و آقا به صورت حضوری به دفتر ازدواجی که سند ازدواج خود را ثبت کرده‌اند مراجعه کنند و به طور همزمان خانم سند بخشش مهریه را امضا کند و آقا نیز به خانم وکالت در طلاق بدهد.
  •   در زمان ثبت صیغه عقد، خانم به طور کامل مهریه خود را ببخشد و در همان زمان آقا نیز حق طلاق را در اختیار خانم بگذارد.

یکی از مهم‌ترین شرایط برای انتقال وکالت در طلاق به خانم و امضای اقرار نامه بخشش مهریه، حضور شاهد است. به طور کلی باید شخصی بالغ و دانا در دفتر اسناد رسمی و طی انجام این مراحل به عنوان شاهد حاضر باشد.

هزینه بخشیدن مهریه و وکالت چقدر است؟

برای پاسخ به این پرسش باید گفت هزینه بخشش مهریه در ازای حق طلاق به نوع، شرایط، خانم و آقا بستگی دارد. سند بخشش مهریه براساس سند ازدواج زوجین تنظیم می‌شود، از این‌رو امکان دارد هزینه متغیر باشد.

در حال حاضر نمی‌توان مبلغ مشخصی را به عنوان هزینه بخشیدن مهریه و گرفتن حق طلاق در نظر گرفت. می‌توان گفت هزینه صدور این اسناد را دفتر اسناد رسمی مشخص می‌کند. در صورتی که می‌خواهید مبلغ دقیق صدور این اسناد را بفهمید، می‌توانید با متخصصان حرفه‌ای موسسه حقوقی دادنیک صحبت کنید تا در این مورد شما را راهنمایی کنند.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (7 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

طلاق در کانادا
طلاق در کانادا و انواع آن + حضانت فرزند در کانادا بعد از طلاق
قوانین طلاق توافقی
قوانین طلاق توافقی
راه‌ های طلاق از طرف زن
راه‌ های طلاق از طرف زن
دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد
دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد

33 پاسخ

  1. سلام من میخوام مهریه رو ببخشم و در ازاش حق طلاق بگیرم هم زمان بایدباشن؟

  2. اگه حق طلاق رو مدتی بعد از بخشیدن مهریه بگیرم تضمین قانونی داره؟

    1. درود
      بله اما بهتر هست همزمان انجام شود.

  3. سه سال پیش روی کاغذ نوشتم و در حضور خانواده همسر و یکی از دوستانش مهریمو بخشیدم که شاهد این قضیه باشند اما ثبت نشده اعتبار قانونی نداره؟

    1. درود
      خیر اگر ثبت نشده باشه اعتبار قانونی نداره.

  4. بهترین اتفاقی که میتونه یه خانوم برای زندگیش رقم بزنه بخشیدن مهریه در ازای حق طلاقه … وقتی به مشکل خوردین و همه چی بن بست بود متوجه میشید

  5. برای مراحل بخشیدن حق طلاق مشاوره میخواستم میشه با من راه ارتباطی بذارید؟ ایران نیستم.

    1. درود
      برای اطلاعات بیشتر با مشاورین تیم حقوقی دادنیک تماس بگیرید.

  6. یعنی هیچ راهی نداره برای بخشیدن مهریه اجازه پدر نباشه؟ ما فامیلیم داستان میشه

  7. سلام
    برای بخشیدن مهریه از خارج از ایران باید چیکارکنم و چجوری و کجا ثبت کنم؟

    1. درود
      برای اطلاعات بیشتر با مشاورین تیم حقوقی دادنیک تماس بگیرید.

  8. حق طلاقی دارم که برای یازده سال پیشه
    ثبت هم شده در شرایط ضمن عقد هم اومده
    اما نمیدونم کامله یا نه

    1. درود
      برای اطلاعات بیشتر با مشاورین تیم حقوقی دادنیک تماس بگیرید.

  9. شوهرم حق طلاقی که در ازای بخشیدن مهریه بهم داده بود رو توی دعوا پاره کرد انداخت دور
    قابل پیگیری هست؟ چیکار باید بکنم؟ نمیخوام جداشم فقط میخوام سندشو داشته باشم.

    1. درود
      به دفتر ثبت اسناد مراجعه کنید.

  10. سلام توی شرایط گفتین حق توکیل به غیر یعنی همون موقع باید وکیل رو برای بخشیدن مهریه و گرفتن حق طلاق انتخاب کنیم؟

    1. درود
      خیر حق توکیل به غیر در واقع حق انتخاب وکیل از سمت دیگری است که هر وقت اقدام کنید میتونید وکیل را اعلام کنید.

    1. درود
      بذل به معنای هدیه است و اگر بصورت رسمی ثبت نشده باشه قابل برگشت هست.

  11. من شنیدم برای بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق شاهدی که لازمه از شاهدین عقد باید باشه درسته؟

  12. ممنون از اطلاعات خوبتون فقط اینکه بخشیدن مهریه میتونه در ازای هر چیزی جز حق طلاق هم باشه؟

  13. من میخواستم حق طلاق بگیرم و مهریه ام ببخشم و ارتباطم با پدر و مادرم چند ساله قطع هست آیا مشکلی پیش میاد؟

    1. سلام، وقت شما بخیر
      از نظر قانونی مشکلی ندارد ولی معمولاً دفترخانه ها بدون حضور پدر بخشش مهریه را انجام نمی دهند.

  14. سلام من حق طلاق در ازای بخشیدن مهریه گرفتم اما میخواستم مهریه پس بگیرم اینطوری حق طلاق هم باطل میشه ؟

  15. درازای حق طلاق مهریه واجرت المثل ونفقه روبخشیدم وقرارشد طلاق بده ونداد وبه خاطربچه هام زندگی میکنم وبهم گفت تمام حق وحقوقتوبرمیگردونم ونکرد والان بعداز۵سال هنوز مهریموبرنگردونده

  16. درازای حق طلاق مهریه واجرت المثل ونفقه روبخشیدم وقرارشد طلاق بده ونداد وبه خاطربچه هام زندگی میکنم وبهم گفت تمام حق وحقوقتوبرمیگردونم ونکرد

  17. من تصمیم به بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق گرفتم و الانم با خودتون اقدام کردم. جلسه با وکیل هم آنلاین برگزار شد. مرسی ازتون. واقعا وقت اومدن به دفتر شمارو ه حتی نداشتم

    1. باعث افتخار بود که در خدمت شما بودیم . خوشحالیم که از پروسه انجام کارتون راضی بودید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)