طلاق در صورت باکره بودن

طلاق در صورت باکره بودن

طلاق در دوران عقد را معمولا با شرط حفظ باکرگی دختر عنوان می‌کنند. این شرط قوانین مربوط به طلاق را کمی تغییر می‌دهد. از جمله این تغییرات می‌توان به این اشاره کرد که تنها نیمی از مهریه به زوجه تعلق می‌گیرد و یا زوجه دیگر نیازی به نگهداشتن عده نخواهد داشت و طلاق نیز از نوع بائن خواهد بود. در این مقاله از مجله حقوقی دادنیک تلاش می‌کنیم تمامی نکات مهم قانونی درمورد طلاق در صورت باکره بودن را تشریح کنیم.

طلاق در صورت باکره بودن

قوانین ازدواج و طلاق درحال حاضر با توجه به تداخل عرف و شرع در بطن جامعه، دارای پیچیدگی‌هایی است. از جمله این پیچیدگی‌ها قوانین مربوط به «طلاق در دوران عقد» و «طلاق در صورت باکره بودن» است.

عرف جامعه با وجود قانونی و شرعی بودن عقد نکاح، دوران عقد را زمانی برای شناخت کامل‌تر زوجین و فرصتی برای محیا کردن شرایط زندگی مشترک در نظر می‌گیرد. به همین خاطر در دوران عقد گاها دیده می‌شود که رابطه زناشویی میان زوجین برقرار نشده و این امر به زمانی پس از مراسم عروسی و شروع زندگی زیر یک سقف موکول می‌شود.

در این زمان ممکن است که بدلیل عدم توافق میان زن و مرد یا دلایل مختلف دیگری که عنوان خواهیم کرد، یکی از طرفین یا هردو بصورت توافقی تصمیم به پایان زندگی مشترک بگیرند. حال با وجود باکره بودن زوجه، قوانین طلاق دستخوش تغییراتی می‌شود که در این مقاله به جزییات آن می‌پردازیم. انواع و شرایط طلاق در دوران عقد و باکره بودن را بررسی کرده و نکات مهم در رابطه با این وضعیت را مفصل توضیح خواهیم داد.

انواع طلاق در دوران عقد

اصل موضوع طلاق و قوانین مربوط به آن در بطور کلی چه در زمان عقد و چه پس از آن عموما یکسان است. انواع روش‌های طلاق نیز چه پیش از مراسم عروسی (در دوران عقد) و چه پس از آن یکسان بوده و آنچه میان این روش‌ها تمایز ایجاد می‌کند قوانین دررابطه با نحوه‌ی به اجرا درآوردن طلاق است.

طلاق در دوران عقد می‌تواند از طرف هر یک از زوجین بصورت یکطرفه و یا بصورت توافقی توسط هردوی آن‌ها دنبال شود. بصورت خلاصه مهم‌ترین نکات درباره هریک از انواع طلاق در دوران عقد را عنوان می‌کنیم:

طلاق از طرف مرد در دوران عقد

از آنجا که حق طلاق در قانون اسلامی در اختیار مرد است، قانون برای طلاق از طرف مرد در دوران عقد نیز محدودیتی برای زوج در نظر نگرفته است. نکات مهم در رابطه با این نوع از طلاق در دوران عقد:

  • هزینه‌های روند طلاق برعهده زوج است.
  • درصورتی که زوجه باکره باشد نیمی از مهریه به وی تعلق خواهد گرفت.
  • درصورتی که زوجه پیش‌تر ازدواج کرده باشد اما طرفین اقرار به عدم برقراری رابطه کنند مهریه نصف خواهد شد و در صورت تناقض در ادعای طرفین حق به ادعای زوجه داده خواهد شد.
  • با توجه به باکره بودن زوجه، اجرت‌المثل به وی تعلق نمی‌گیرد.

طلاق از طرف زن در دوران عقد

طلاق از طرف زن در دوران عقد شرایطی چندان متفاوت با سایر اوقات ندارد. درواقع با وجود در اختیار نداشتن حق طلاق عملا زوجه برای درخواست طلاق نیازمند اثبات شرایط عسر و حرج و یا شروط ۱۲ گانه ضمن عقد است.

طلاق از طرف زن در دوران عقد

درصورت داشتن وکالتنامه بلاعزل حق طلاق نیز، زوجه می‌تواند در دوران عقد درخواست طلاق خود را بصورت یکطرفه به دادگاه ببرد.

آخرین روشی که زوجه می‌تواند در زمان عقد در صورت باکره بودن برای طلاق درخواست بدهد، هنگامی‌ست که دوران عقد طولانی شده و بتواند عدم توانایی زوج برای تهیه مسکن و شروع زندگی مشترک را به دادگاه اثبات کند.

حقوق مالی و از همه مهم‌تر مهریه در این نوع از طلاق نیز درصورت باکره بودن بصورت نصف به زوجه تعلق خواهد گرفت.

طلاق توافقی درصورت باکره بودن

یکی از روش‌های رایج برای پایان دادن به ازدواج، طلاق توافقی است. البته این نوع از طلاق در دوران عقد و درصورت باکره بودن نیز نیازمند توافق طرفین بر سر حقوق مالی زوجه و طی جلسات مشاوره است. مهریه در هر صورت باتوجه به شرط باکرگی بصورت نیمه به زوجه تعلق خواهد گرفت.

مدارک لازم برای طلاق در دوران عقد

درصورتی که در دوران عقد و با شرط باکره بودن زوجه برای طلاق اقدام کنید لازم است آزمایشات مربوط به صدور گواهی بکارت را نیز به دادگاه ارائه کنید. با این شرایط مدارک لازم برای طلاق در دوران عقد شامل موارد زیر است:

  • اصل (کپی برابر با اصل)‌ و کپی شناسنامه و کارت ملی زوج و زوجه
  • اصل عقدنامه نکاح و یا کپی برابر با اصل آن
  • گواهی عدم سازش پس از طی جلسات مشاوره
  • یک قطعه عکس برای دریافت گواهی بکارت و مراجعه به پزشکی قانونی
  • گواهی بکارت زوجه

درصورتی که در دوران عقد رابطه زناشویی وجود داشته و نیازی به دریافت گواهی بکارت نداشته باشید، دریافت گواهی عدم بارداری پس از انجام آزمایشات بارداری برای پیگیری طلاق الزامی است.

چند نکته مهم درباره طلاق درصورت باکره بودن

اقدام به طلاق در دوران عقد و در شرایط باکره بودن زوجه پیامدهای قانونی مختلفی بدنبال دارد که اطلاع از آن‌ها مهم است:

  • در هر نوعی از طلاق با وجود شرط باکرگی، مهریه دختر باکره نیم‌بها به زوجه تعلق می‌گیرد
  • در این نوع از طلاق با اثبات باکرگی، زوجه نیازی به نگهداشتن عدّه نخواهد داشت و بلافاصله پس از جاری شدن طلاق نیز می‌تواند اقدام به ازدواج مجدد نماید.
  • طلاق با شرط باکره بودن، از نوع بائن خواهد بود و پس از طلاق مرد حق رجوع به زن را نخواهد داشت.
  • قانون شرایطی را در نظر گرفته تا برای حفظ حریم اشخاص با شرط طلاق در صورت باکره بودن، امکان حذف نام همسر از شناسنامه وجود داشته باشد.
نکات طلاق درصورت باکره بودن

مشاوران و وکلای طلاق در موسسه حقوقی دادنیک پاسخگوی سوالات شما در رابطه با پرونده‌های طلاق خواهند بود. مشاوره رایگان تلفنی و واتساپی از طریق شماره تماس‌های دادنیک.

سوالات متداول

شرایط مهریه برای طلاق در صورت باکره بودن چگونه است؟

قانون در صورت اثبات باکرگی تنها نیمی از مهریه را متعلق به زوجه می‌داند.

تبعات قانونی طلاق در دوران عقد چیست؟

در این نوع از طلاق درصورت باکره بودن زوجه، نیازی به نگهداشتن عده طلاق نخواهد بود، مرد حق رجوع به زوجه نخواهد داشت، مهریه نیم‌بها به زوجه پرداخت می‌شود و زوجین می‌توانند پس از طلاق نسبت به دریافت شناسنامه جدید و حذف نام همسر از آن اقدام کنند.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (8 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

حجر چیست؟
حجر چیست؟
طلاق غیابی خارج از کشور
طلاق غیابی خارج از کشور
بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق
بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق
طلاق با داشتن بچه
طلاق با داشتن بچه

12 پاسخ

  1. سلام
    اگر کسی در صورت باکره بودن بخواد جدا بشه میتونه مهر المثل زمانی که زندگی کرده رو بگیره؟

  2. سلام
    فکر میکنم طلاق در صورت باکره بودن همه چیزش مثل حالت دیگه طلاقه به جز قضیه مهر.

  3. من و شوهرم میخوایم جداشیم توی دوران عقد هستم. توی این مدت شیش هفت ماه رابطه نداشتیم اما من خیلی به خونه و زندگی آقا رسیدگی کردم با این وجود اگه طلاق بگیریم در صورتی که باکرم نمیتونم اجرت المثل این مدتو بگیرم؟

  4. بنظرم قانون جالبی نیست به هرحال طرف زنش بوده باید مهریه کامل باشه وقتی طلاق در صورت باکره بودن هم بخواد اتفاق بیفته…

  5. سلام منو شوهرم سر لجبازی دوران عقد جدا شدیم یعنی طلاقمون در حالی بود که من باکره بودم… الان بخوایم برگردیم دوباره باید عقد بگیریم؟

  6. در زمان طلاق در صورت باکره بودن میشه اسمشو از شناسنامه پاک کرد؟

    1. سلام، وقت شما بخیر
      بله داخل دادنامه ذکر می شود و با استفاده از دادنامه می توانید اسم همسر را از شناسنامه پاک کرد.

  7. سلام
    مدتیه با شوهرم به اختلاف خوردیم من باکره نیستم اما ایشون یه کاغذ جعلی درست کردن که من باکره ام میتونه کاری بکنه که طلاقمون با شرایط باکره بودن اتفاق بیفته؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)