شرایط طلاق به علت پارانوئید

طلاق به علت پارانوئید

طلاق به علت پارانوئید یکی از علل جدایی افراد محسوب می‌شود که در شرایط ضمن عقد هم به نوعی به آن اشاره شده است. به عبارت ساده تر ابتلا به این اختلال یکی از مواردی است که می‌تواند حق طلاق را به زن بدهد تا وی بتواند به علت مشکلات روحی روانی همسر خود از او جدا شود.

این مورد را می‌توان مصداق بارز عسر و حرج توصیف کرد که مطابق با آن زن می‌تواند دادخواست طلاق خود را تقدیم دادگاه کند. این مطلب از مؤسسه حقوقی دادنیک به بررسی شرایط طلاق به علت پارانوئید می‌پردازد. بنابراین تا پایان با ما همراه باشید.

آیا طلاق به علت پارانوئید امکان‌ پذیر است؟

در طلاق از طرف زن اگر زوجه بتواند بیماری پارانوئید همسر خود را با مدارک لازم اثبات کند، می‌تواند از همسر خود مطابق با قانون جدا شود. بر اساس شروط ضمن عقد و بند سوم آن، بیماری پارانوئید در صورت اثبات در رده بیماری‌های صعب العلاج قرار می‌گیرد.

از آن جایی که بیماری پارانوئید درمانی ندارد، زن می‌تواند به کمک یک وکیل پایه یک دادگستری برای طی کردن مراحل طلاق خود به کمک این بیماری اقدام کند. از جمله نشانه‌های بیماری پارانوئید، بدبینی و بدگمانی، وسواس شدید و به طور کلی سوء رفتار زوج هستند که زن می‌تواند با اثبات آن‌ها نسبت به دادخواست صدور گواهی عدم امکان سازش اقدام کند.

در بسیاری از مواقع مردی که به پارانوئید مبتلاست، به ضرب و شتم همسر خود می‌پردازد که در چنین شرایطی زوجه می‌تواند با اتکا به روش‌های قانونی این آزار و اذیت را اثبات کرده و با کمک قانون عسر و حرج و عدم ادامه دادن زندگی مشترک به دلیل سختی زیاد، نسبت به طلاق یک طرفه اقدام کند.

شرایط طلاق به علت پارانوئید

برای بسیاری از بانوان این سؤال ایجاد می‌شود که با توجه به اختلالات رفتاری زوج به دلیل ابتلا به بیماری پارانوئید و اینکه چنین افرادی معمولاً در برخورد با دیگران خود را منطقی و سالم نشان می‌دهند، چگونه می‌توان وجود این بیماری را برای درخواست طلاق اثبات کرد؟

در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که وکیل طلاق از طرف زن می‌تواند با سنجیدن شرایط موجود، برای طلاق موکل خود دادخواستی را با استناد جنون همسر به دادگاه ارائه کند.

شرایط طلاق به علت پارانوئید

در این شرایط دادگاه با بررسی شرایط موجود زوج را برای انجام بررسی‌های بیشتر و دقیق تر به پزشکی قانونی ارجاع خواهد داد. سپس پزشکی قانونی با معاینه بیمار وجود بیماری را رد یا تأیید می‌کند. در صورتی که وجود اختلال پارانوئید در زوج از طرف پزشکی قانونی اثبات شود، همسر او می‌تواند برای فسخ نکاح اقدام کند.

برای اینکه پزشکی قانونی بتواند اختلال پارانوئید زوج را تشخیص دهد، از شواهد مختلفی مانند سوابق روانپزشکی احتمالی بیمار در کنار سایر اقدامات موجود برای جمع آوری اطلاعات استفاده می‌کند. گاهی اوقات هم زن می‌تواند با مذاکره با همسر خود در چنین شرایطی، فضا را برای گرفتن طلاق توافقی فراهم کند.

چگونه می‌توان وجود اختلال پارانوئید را در همسر اثبات کرد؟

اگر زن به دلیل ابتلا همسر خود به بیماری پارانوئید در شرایط دشواری برای زندگی قرار دارد، می‌تواند برای اثبات آن به دادگاه مراجعه کند. همانطور که گفتیم دادگاه در چنین شرایطی مرد را به پزشکی قانونی ارجاع خواهد داد.

البته باید به این موضوع توجه داشته باشید که به منظور پیروزی در دادخواست طلاق خود بهتر است از قبل حتماً با یک متخصص روانپزشک صحبت کنید تا از وجود اختلال پارانوئید در همسر خود اطمینان حاصل کنید، زیرا بدون وجود نشانه‌های دقیق از این بیماری، امکان گرفتن طلاق شما وجود نخواهد داشت و دادگاه رأی را به نفع زوج صادر خواهد کرد.

جمع بندی

همانطور که در مطلب بررسی کردیم، وجود بیماری پارانوئید مرد می‌تواند راهی برای جدایی زوجه از او باشد. اگر در دادگاه اثبات شود که مرد در هنگام عقد مجنون بوده است، فسخ نکاح امکان پذیر خواهد بود.

اگر شما هم در چنین شرایطی قرار دارید، می‌توانید با استناد به بندهای دوازده گانه ضمن عقد و با کمک یکی از وکلای مؤسسه حقوقی دادنیک، برای جدایی از همسر خود اقدام کنید. البته فراموش نکنید که مشاوره در این زمینه برای شما رایگان خواهد بود.

سوالات متداول

آیا طلاق به علت پارانوئید امکان پذیر است؟

بله در صورتی که بیماری پارانوئید مرد اثبات شود، زن می‌تواند با استناد به مدارک موجود از او طلاق بگیرد.

چگونه می‌توان ابتلا به بیماری پارانوئید را در دادگاه اثبات کرد؟

وجود سوابق روانپزشکی می‌تواند در اثبات این موضوع دخیل باشد. اگرچه در صورت ارائه دادخواست طلاق، دادگاه مرد را به پزشکی قانونی ارجاع می‌دهد تا از نظر سلامت روانی مورد بررسی قرار گیرد.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

۵/۵ - (۱۳ امتیاز)
تیم تحریریه دادنیک

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های امور حقوقی خانواده، انحصار وراثت، امور وکالتی و کنسولی ایرانیان داخل و خارج از کشور منتشر می‌نماید. برای کسب اطلاعات بیش‌تر و مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در تماس باشید.

2 دیدگاه برای “شرایط طلاق به علت پارانوئید

  1. شاملو گفته:

    من به خاطر طلاق به علت پارانوئید درخواست داده. خمده داره واقعا. هیچ ازنایش پرشکی تین رو در مورد من تایید نمی کنه. می تونم ادعای خسارت بکنم ازش؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)