هزینه طلاق توافقی

هزینه طلاق توافقی

یکی از مسائل مطرح شده در پرونده طلاق هزینه آن است. در واقع زوج یا زوجه یا هر دو آن‌ها برای اینکه بتوانند مراحل طلاق را انجام داده و پرونده طلاق را به نتیجه برسانند نیاز است که هزینه‌های لازم برای طلاق را بپردازند.

اگر پرونده طلاق به صورت یک طرفه مطرح شده باشد، هزینه طلاق بر عهده فردی است که درخواست طلاق را به دادگاه ارائه کرده است؛ اما در شرایطی که پرونده طلاق توافقی مطرح می‌شود، هزینه طلاق با طلاق یک طرفه متفاوت است و هزینه نیز به صورت توافقی توسط زوجین پرداخت می‌شود.

در این مطلب دادنیک نکاتی که باید درباره هزینه طلاق توافقی در نظر داشته باشید را به طور کلی ارائه کرده‌ایم. اگر برای طلاق از طرف زن یا پیش بردن پرونده طلاق توافقی نیاز به راهنمایی بیشتر دارید، از طریق واتساپ با مشاورین موسسه حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

هزینه طلاق توافقی بر عهده کیست؟

معمولاً هزینه طلاق توافقی توسط هر دو نفر زوجین پرداخت می‌شود. در این شرایط زن و مرد با هم درخواست طلاق را تنظیم می‌کنند و به دادگاه ارائه می‌دهند. البته امکان دارد که یکی از موارد سازش ین زوجین اقدام یکی از آن‌ها برای طلاق و پرداخت هزینه توسط آن شخص باشد. در این مواقع زن یا مرد کلیه مراحل طلاق توافقی را انجام داده و هزینه‌های آن را می‌پردازد.

اگر زن برای طلاق مهریه‌اش را بخشیده باشد، مرد می‌تواند برای طلاق اقدام کرده و مبلغی که برای هر مرحله برآورد شده را بپردازد؛ اما در مواقعی که مرد مهریه زن را پرداخت کرده باشد، امکان دارد که زن هزینه طلاق توافقی را بر عهده بگیرد.

به طور کلی مانند سایر موارد طلاق توافقی که بر اساس سازش و خواست زوجین انجام می‌شود؛ هزینه‌هایی که باید برای طلاق توافقی پرداخت شود نیز طبق توافق‌های انجام شده بین زوجین پرداخت خواهد شد.

هزینه طلاق توافقی بر عهده کیست؟

هزینه ثبت دادخواست طلاق توافقی

طلاق توافقی جزء دعاوی غیرمالی است؛ و هزینه‌ای که باید زوجین برای ثبت طلاق بپردازند نیز طبق هزینه دادرسی تعیین شده برای این دعاوی محاسبه می‌شود. هزینه‌ای که برای دادسرای طلاق توافقی اعلام می‌شود در سال‌های مختلف تغییر می‌کند؛ و مبلغ یکسانی برای آن وجود ندارد.

بنابراین برای ثبت درخواست طلاق به صورت توافقی باید از وکلای این حوزه مشاوره بگیرید. با این وجود، جهت اطلاع از مبلغ کلی طلاق هزینه‌های آن به صورت حدودی توسط دادنیک ارائه شده است.

جهت ثبت درخواست طاق توافقی و برآورد هزینه کل پرونده باید مبلغ پایه این بخش را حداقل ۱۷۰ هزار تومان در نظر بگیرید. هزینه صدور گواهی بکارت و عدم بارداری نیز جزء هزینه‌های پنهان طلاق توافقی هستند که باید متقاضیان در مرحله ثبت طلاق آن‌ها را در نظر داشته باشند.

 هزینه مشاوره دادگاه در طلاق توافقی

برای جدایی و طلاق لازم است که زوجین در جلسات مشاوره خانواده نیز شرکت کرده و هزینه آن را بپردازند. به طور معمول برای طلاق توافقی حدود ۵ جلسه مشاوره در نظر گرفته می‌شود؛ و هزینه مشاوره دادگاه در حال حاضر حداقل ۸۰ هزار تومان برای هر جلسه است.

با توجه به اینکه زوجین برای مشاوره به چه مرکزی مراجعه می‌کنند و سطح تحصیلات مشاور، این مبلغ ممکن است بیشتر باشد؛ بنابراین برای تعیین هزینه مشاوره طلاق توافقی باید مبلغ جلسات مشاوره را از مرکز مد نظرتان جویا شوید.

برای برآورد هزینه کلی طلاق توافقی باید از مبلغ تنظیم درخواست دادرسی تا هزینه محضر را در نظر داشته باشید.

 هزینه طلاق توافقی در محضر

هزینه ثابتی برای جاری شدن صیغه طلاق در محضر و ثبت طلاق وجود ندارد؛ بنابراین برای برآورد هزینه محضر طلاق توافقی باید با محضر ازدواج و طلاق مد نظرتان تماس گرفته و هزینه ثبت طلاق را جویا شوید؛ اما به طور کلی معمولاً هزینه ثبت طلاق در محضر از حداقل ۵۸۰ هزار تومان شروع می‌شود.

 هزینه طلاق توافقی با وکیل

هزینه طلاق توافقی بدون وکیل برابر با مجموع هزینه‌های آماده‌سازی مدارک لازم برای طلاق توافقی و طی کردن مراحل آن است؛ بنابراین متقاضیانی که پرونده طلاق توافقی را بدون وکیل پیش می‌برند باید هزینه کلی را با توجه به شرایط طلاق توافقی محاسبه کنند.

نمونه رای طلاق توافقی
نمونه دادنمانه رای طلاق توافقی

اما در صورتی که برای پیشبرد سریع‌تر پرونده طلاق وکیل داشته باشید، باید مبلغی را نیز به عنوان دستمزد وکیل به پرونده طلاق توافقی اضافه کنید. هزینه وکلای طلاق توافقی با توجه به تخصص و تجربه آن‌ها و تعداد پرونده‌های موفقی که به سرانجام رسانده‌اند تعیین می‌شود. جهت دریافت اطلاعات بیشتر درباره هزینه بهترین وکیل طلاق در تهران با وکلای حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

فرم درخواست مشاوره رایگان

هزینه طلاق توافقی سال ۱۴۰۱ چقدر است؟

مجموع هزینه‌هایی که برای طلاق توافقی در نظر گرفته می‌شود در سال‌های مختلف تغییر می‌کند؛ بنابراین برای طلاق توافقی در سال ۱۴۰۱ باید هزینه‌های مراحل طلاق در این سال را بررسی کنید.

به طور کلی مبلغی که برای هزینه ثبت پرونده طلاق در نظر گرفته می‌شود حداقل ۱۷۰ هزار تومان است، برای ۵ جلسه مشاوره خانواده باید حداقل ۵۲۰ هزار تومان بپردازید و هزینه ثبت طلاق در محضر حداقل ۵۸۰ هزار تومان است. به این مبالغ باید هزینه صدور گواهی بکارت یا گواهی عدم بارداری و هزینه وکیل طلاق توافقی را نیز اضافه کنید.

سوالات متداول

هزینه جلسات مشاوره طلاق توافقی چقدر است؟

برای هر جلسه مشاوره طلاق توافقی ارجاع شده توسط دادگاه خانواده باید حداقل ۸۰ هزار تومان بپردازید.

هزینه طلاق توافقی بر عهده کدام یک از زوجین است؟

با توجه به سازش میان زوجین هزینه طلاق توافقی توسط هر دوی آن‌ها یا یکی از زوجین پرداخت می‌شود.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
تیم تحریریه دادنیک

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های امور حقوقی خانواده، انحصار وراثت، امور وکالتی و کنسولی ایرانیان داخل و خارج از کشور منتشر می‌نماید. برای کسب اطلاعات بیش‌تر و مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در تماس باشید.

2 دیدگاه برای “هزینه طلاق توافقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان طلاق توافقی:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان انحصار وراثت:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)