قوانین و شرایط طلاق در قطر چگونه است؟

طلاق در قطر
در این مقاله قرار است درباره طلاق در قطر برای شما توضیح دهیم. ایرانیانی که در کشور قطر ساکن هستند و قصد طلاق دارند باید بدانندکه طلاق آنها باید هم به قانون ایران و هم قانون قطر به ثبت برسد. برای طلاق در ایران خود باید به یک وکیل طلاق در ایران وکالت دهند تا بدون نیاز به حضورشان، طلاق انجام شود. فرقی نمی‌کند که ابتدا برای طلاق با قانون ایران یا طلاق با قانون قطر اقدام کنند. در هر صورت هر دو مورد باید انجام شود. اگر قصد جدایی از همسر خود را دارید، می‌توانید از طریق واتس‌آپ با کارشناسان حقوقی موسسه دادنیک در ارتباط باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید. در ادامه این مقاله شرایط طلاق در کشور قطر با قانون ایران و قطر را برای شما توضیح می‌دهیم. 

طلاق ایرانی در قطر

همان‌طور که توضیح دادیم، تفاوتی ندارد ابتدا برای ثبت طلاق ایرانی یا قطر خود اقدام کنید. در هر صورت هر دو مورد باید انجام شود. اما اگر ابتدا طلاق با قانون قطر خود را ثبت کردید باید بدانید که همچنان در ایران زن و شوهر به حساب می‌آیید. چرا که ایران فرایندهای قانونی و شرعی کشورهای دیگر را قبول ندارد. برای طلاق نهایی و زوج نبودن در ایران شما باید به یک وکیل طلاق در ایران وکالت دهید تا بدون نیاز به حضور شما برای طلاق توافقی در ایران اقدام کند. 

وکیل طلاق ایرانی

جدا از اینکه یکسری درخواستها و دادخواستها را صرفا وکیل باید تنظیم کرده و به دادگاه ارائه دهد، کسانی که خارج از ایران سکونت دارند نمیتوانند مستمر برای حضور در جلسه دادگاه یا پیگیری پرونده‌ها به ایران سفر کنند، در نتیجه بهتر است در قدم اول برای خود به یک وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور وکالت دهند.  برای طلاق با قانون ایران باید از طریق سامانه ثنا یا سامانه میخک ، که در ادامه به صورت کامل هر کدام را برای شما توضیح می‌دهیم به وکیل خود وکالت دهید. سپس طی یک جلسه آنلاین، توافقات خود را به وکیل اعلام کنید. طلاق توافقی هم در مدت زمان کمتری انجام می‌شود و هم دردسر کمتری برای زوجین دارد. برای طلاق توافقی زوجین باید سر موضوعات مربوط به مهریه، نفقه و حضانت فرزند به توافق برسند و سپس به وکیل طلاق توافقی خود اعلام کنند. در ادامه به شما توضیح می‌دهیم که چگونه باید به وکیل در ایران وکالت داد.

سامانه میخک قطر

سامانه میخک یا مدیریت یکپارچه خدمات کنسولگری متعلق به قوه قضاییه است. که برای انجام انواع امور وکالتی، حقوقی و کنسولی کاربرد دارد. برای وکالت دادن به وکیل خود در ایران باید ثبت نام در سامانه میخک را انجام دهید. بعد از تکمیل ثبت نام (وارد کردن اطلاعات هویتی، سکونت و تماس) می‌توانید ثبت وکالت را انجام دهید.

ثبت وکالتنامه در سامانه میخک 

بعد از ثبت نام می‌توانید ثبت وکالت نامه در سامانه میخک را انجام دهید. برای ثبت وکالتنامه باید وکالتنامه طلاق گیرنده زن یا طلاق دهنده مرد را انتخاب کنید. مشخصات وکیل خود را وارد کنید. بعد از تکمیل متن وکالتنامه یک کدرهگیری برای شما ایمیل می‌شود. به کمک این کد رهگیری می‌توانید احراز هویت را انجام دهید تا وکیل شما بتواند وکالتنامه را از وزارت امور خارجه دریافت کند.  
طلاق در قطر
طلاق در قطر

سامانه ثنا

روش دیگر وکالت دادن به وکیل طلاق در ایران، ثبت نام در سامانه ثنا است. اگر کارت ملی شما هوشمند است می‌توانید در این سامانه ثبت نام کرده و احراز هویت راانجام دهید. وکالت دادن از طریق سامانه ثنا راحت‌تر است اما همه ایرانیان خارج از کشور امکان استفاده از آن را ندارند. اگر به هر دلیلی امکان ثبت نام در سامانه ثنا را ندارید می‌توانید از سامانه میخک استفاده کنید.

ثبت نام در سامانه ثنا

برای ثبت نام در این سامانه ابتدا به نشانی sana.adliran.ir رفته و با توجه به مراحل، اول ثبت نام برخط شخص حقیقی را انتخاب می‌کنید. سپس کدملی، تاریخ تولد، شماره سریال شناسامه و کد امنیتی موجود در صفحه را وارد می‌کنید. پس از احراز هویت و بارگذاری مدارک مورد نیاز شما میتوانید پرونده های خود را بررسی کنید.

طلاق در قطر

هر زوجی که بتوانند اقامت خود را در قطر ثابت کنند می‌توانند به دنبال طلاق باشند. قانون خانواده به مدت 22 سال از سال 2006 بر ازدواج و طلاق در این کشور حاکم است.  روند طلاق در قطر برای زوجهای مسلمان و غیرمسلمان متفاوت است. ولی برای ایرانیان نحوه طلاق در سیستم دادگاه قطر طبق قوانین محلی (اسلامی) اجرا خواهد شد. در ادامه قوانین طلاق در قطر و همچنین دلایل لازم برای طلاق را برای شما توضیح می‌دهیم. 

قوانین طلاق در قطر

برای زوجهایی که به دنبال فسخ ازدواج خود هستند، مهمترین سوال این است که چگونه در قطر طلاق بگیرند. شما باید شرایط خاصی را داشته باشید، مانند اثبات اقامت خود. علاوه بر این، زن مجبور است به عده احترام بگذارد. عده یک دوره سه ماهه است که او نمیتواند دوباره ازدواج کند. زوجین از هر مذهب و ملیت میتوانند درخواست طلاق کنند، اگرچه جزئیات ممکن است کمی تفاوت داشته باشد.

دلایل طلاق در قطر

اگر زن و شوهر بتوانند به یک توافق دوستانه برسند، میتوانند از وکلای خود بخواهند که توافقنامهای را تنظیم کرده و پرونده خود را سریعاً از طریق دادگاه پیگیری کنند. اگر این کار امکان پذیر نیست، فرد درخواست کننده طلاق باید دلیل این امر را به همراه شواهدی برای اثبات ادعاهای خود ارائه دهد. به طور کلی، زمینه‌های قانونی طلاق در قطر مشابه با سایر کشورها است، به عنوان مثال  زنا، ناتوانی جنسی، سوء استفاده و… ولی برخی دلایل نیز وجود دارند که مختص قانون خود این کشور هستند.

بیماری مزمن

در صورت وجود بیماری یا نقص مزمن، هر یک از همسران می‌توانند درخواست طلاق کنند. با این حال، برای استناد به این امر، شواهد و مدارک بیماری یا نقص باید حداقل به اندازه یک سال موجود باشد و نباید قبل از ازدواج توسط طرف مقابل شناخته شده باشد.

ناتوانی جنسی

زن می‌تواند به دلیل ناتوانی جنسی همسرش تقاضای طلاق کند. در این صورت، شوهر باید معاینه پزشکی انجام دهد تا ثابت شود که ناتوانی جنسی دائمی است.

کمبود هزینه

از آنجا که یک مرد از نظر قانونی مسئولیت نگهداری خانواده خود را بر عهده دارد، اگر شوهری از تأمین بودجه برای حفظ شیوه زندگی خود خودداری کند، زن می‌تواند تقاضای طلاق کند.

حبس

اگر شوهر در هر مرحله از ازدواج به زندان برود، همسرش حق دارد درخواست طلاق کند. با این حال، حتما باید یکسال از این حبس گذشته باشد.

رها کردن

غیبت از خانه زناشویی یکی دیگر از مبانی قانونی طلاق است. اگر شوهر بیش از یک سال در غیبت بوده است، زن میتواند بر اساس ترک او تقاضای طلاق کند. در این مورد، قاضی دو ماه به شوهر مهلت می‌دهد تا برگردد. در غیر این صورت، قاضی طلاق را صادر می کند.

ویزای مبتنی بر ازدواج

همه مهاجران برای زندگی در قطر نیاز به مجوز اقامت قطر دارند. اگر با ویزای همسر خود در قطر هستید، پس از طلاق اجازه اقامت خود را از دست خواهید داد. در این مورد، شما باید مجوز اقامت دیگری را دریافت کنید.

طلاق توافقی در قطر

برای اکثر مهاجران خارجی که در قطر طلاق میگیرند، ساده ترین راه این است که با طلاق توافقی از یکدیگر جدا شوند. در این مورد، وکلا درخواستی توافقی را تدوین میکنند که قوانین قابل اجرا، مبناهای توافق شده برای طلاق و کلیه مراحل حضانت و امور مالی را تعیین می‌کند. سپس این توافقنامه برای تصویب از طریق دادگاه‌ها بررسی می‌شود. در یک طلاق توافقی، کل این فرایند میتواند چهار ماه به طول انجامد. برای طلاق غیرتوافقی، باید مستقیماً پرونده را به دادگاه ارسال کنید. در این مرحله، یک قاضی سعی میکند که زن و شوهر را آشتی دهد. اگر این امر جوابگو نباشد، طرف درخواست‌کننده باید دلایل اعلام شده خود برای طلاق را اثبات کند. هنگامی که قاضی با شواهد متقاعد شد، طلاق را صادر میکند. آخرین مرحله طلاق در قطر درخواست گواهی طلاق است. هنگامی که طلاق شما توسط دادگاه صادر شد، باید با تمام مدارک خود به منشی دادگاه بروید و گواهی طلاق را درخواست کنید. سپس باید برای اخذ گواهی به وزارت امور خارجه و سفارت محلی خود مراجعه کنید. در طلاق توافقی باید سر موضوعات حضانت فرزند و تقسیم اموال مشترک به توافق برسید. 

حضانت فرزند

هنگام طلاق در قطر، قانون شرع در مورد سرپرستی کودکان اعمال می‌شود، در واقع مشابه همین قانون در ایران نیز وجود دارد، که به معنی تقسیم بین حضانت و سرپرستی است. به طور کلی، مادران و پدران سرپرستی خود را حفظ خواهند کرد. این بدان معناست که مادر مسئولیت تربیت فرزند تا سن معینی را بر عهده خواهد داشت. در حالی که پدر مسئول تمام مسائل مالی است. قوانین قطر به طور قابل ملاحظه‌ای حق حضانت مادر را در صورت عدم مسلمان بودن وی محدود می‌کند. علاوه بر این، در صورت ازدواج مجدد، ممکن است حضانت فرزندان خود را از دست بدهد.  

تقسیم اموال

هنگام طلاق در قطر، تقسیم دارایی‌ها یک نگرانی مهم است. به طور کلی، هر یک از طرفین دارایی‌هایی را که به نام خودشان نگهداری می‌شود را حفظ می‌کنند، خواه این املاک، اوراق، خودروها یا هر چیز دیگری باشد. دارایی‌های مشترک به نام هر دو فرد با توجه به رای دادگاه مبنی بر تلاشی که برای بدست آوردن آن دارایی انجام داده‌اند، می‌باشد. به عنوان مثال ، اگر شوهر 70 درصد از مبلغ پرداختی را به یک ملک اختصاص دهد و زن فقط 30 درصد آن را بپردازد، ملک فروخته می‌شود و عواید آن به ترتیب 70 و 30 درصد تقسیم می‌شود. ذکر این نکته ضروری است که دادگاههای قطر هیچ صلاحیتی برای تقسیم دارایی‌های خارجی ندارند، بنابراین هر دارایی در خارج از کشور مشمول قوانین متفاوتی خواهد بود. دارایی هایی که زن یا شوهر در ایران دارند، هرچند که در جای دیگری زندگی می‌کنند، مبتنی بر قوانین تقسیم دارایی ایران می باشد.

سخن آخر

در این مقاله به صورت کامل درباره طلاق در قطر برای شما توضیح دادیم. اگر نیاز به راهنمایی بیشتر برای مراحل طلاق، یا ثبت نام در سامانه میخک یا سایت ثنا را دارید می‌توانید از طریق واتس‌آپ از کارشناسان موسسه دادنیک مشاوره رایگان دریافت کنید.
به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (1 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

آیا زن بعد از طلاق می تواند صیغه شود؟
آیا زن بعد از طلاق می تواند صیغه شود؟
در طلاق توافقی چه چیز هایی به زن تعلق میگیرد
در طلاق توافقی چه چیز هایی به زن تعلق میگیرد
وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور
وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور
آزمایشات قبل از طلاق
آزمایشات قبل از طلاق

2 پاسخ

  1. خاله من قطر زندگی میکنه و سر درگم هست که برای طلاق در کشور قطر اقدام بکنه یا ایران. پیشنهاد شما چیه؟

    1. درود
      میتونن با مشاورین ما تماس بگیرن و غیر حضوری جدا بشن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)