عده طلاق زن باردار

عده طلاق زن باردار

نگه داشتن عده طلاق یکی از اساسی ترین موارد بعد از طلاق برای زوجین به شمار می‌رود. بر طبق قانون مدنی کشور و قوانین شرعی اسلام، زن در طلاق رجعی باید تا اتمام مدت عده طلاق از ازدواج مجدد خودداری کند. اما در طلاق بائن به علت اینکه بعد از طلاق، راه بازگشت برای مرد وجود ندارد، بنابراین لزومی به نگه داشتن عده طلاق برای زن نخواهد بود.

در این مقاله از مجله حقوقی دادنیک قصد داریم به بررسی عده طلاق زن باردار بپردازیم. بنابراین با ما همراه باشید و در صورت داشتن هر گونه سؤال یا مشاوره در زمینه مدت زمان عده انواع طلاق با کارشناسان حقوقی این مجموعه به صورت رایگان ارتباط برقرار کنید.

عده چیست؟

بر اساس ماده ۱۱۵۰ قانون مدنی «عده عبارت است از مدتی که تا انقضای آن زنی که عقد نکاح او منحل شده، نمی‌تواند شوهر دیگری اختیار کند.» بنابر آنچه در قانون مدنی بیان شده، نگه داشتن عده برای زن امری ضروری و بسیار مهم است.

انواع عده زن

بر اساس قانون مدنی، انواع عده زن عبارتند از:

  • انحلال نکاح به علت طلاق
  • فسخ نکاح
  • بذل مدت عقد موقت
  • اتمام مدت صیغه

زن در هر کدام از موارد فوق ملزم به نگه داشتن عده طلاق، عده فسخ نکاح، عده فوت مرد و عده عقد موقت است.

ماده ۱۱۵۵ قانون مدنی «زنی که بین او و شوهر خود نزدیکی واقع نشده و همچنین زن یائسه نه عده طلاق دارد و نه عده فسخ نکاح ولی عده وفات در هر دو ‌مورد باید رعایت شود.»

عده طلاق زن

در طلاق، زن موظف به نگه داشتن عده طلاق است. «عده طلاق بر طبق ماده 1151 قانون مدنی سه طهر است.» به این منظور که زن از زمانی که طلاق می‌گیرد، سه دوره پاکی از عادت ماهیانه او بگذرد. همچنین اگر زن به علت بیماری، عادت ماهیانه نداشته باشد، باید مدت عده طلاق به مدت 3 ماه را نگه دارد.

عده طلاق زن

عده طلاق زن باردار

ماده ۱۱۵۳ قانون مدنی «عده طلاق و فسخ نکاح و بذل مدت و انقضاء آن در مورد زن حامله تا وضع حمل است.» بنابراین اگر زن در سومین ماه بارداری از همسرش جدا شود، باید به مدت شش ماه تا زمان زایمانش عده نگه دارد. اما اگر زن در هشتمین ماه بارداری طلاق بگیرد، باید یک ماه باقی مانده از وضع حملش، عده نگه دارد.

نفقه زن باردار در عقد موقت

بر اساس ماده ۱۱۱۳ قانون مدنی «در صورتی که زن در عقد موقت باردار باشد چه اینکه پرداخت نفقه حین عقد شرط شده باشد یا نه، بابت وجود جنین باید نفقه آن را به همسر پرداخت کرد.»

نفقه زن ناشزه باردار

ناشزه به شخصی گفته می‌شود که نسبت به انجام وظایف قانونی و شرعی خود بدون هیچ دلیل قانع کننده ای خودداری کند. بنابراین نافرمانی زن از انجام وظایف خود نسبت به همسرش، ناشزه خوانده شده و در این شرایط نفقه به زن تعلق نمی‌گیرد.

هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند، مستحق نفقه نخواهد بود، زن حامله تا زمان وضع حمل به موجب ماده ۱۱۰۹ قانون مدنی حق نفقه را خواهد داشت چه در حال نشوز باشد و چه در عده از جهت فسخ نکاح یا طلاق بائن. نفقه‌ ای که شوهر در زمان حمل زن ناشزه به زن می‌دهد، انفاق به جنین نبوده بلکه به منظور تأمین‌ گذران زن و جبران زحمتی است که به لحاظ حمل، متحمل می‌شود.

نفقه زن باردار در عده وفات

طبق ماده ۱۱۱۰ قانون مدنی «در ایام عده وفات، مخارج زندگی زوجه عندالمطالبه از اموال اقاربی که پرداخت نفقه به عهده آنان است (درصورت عدم پرداخت) تأمین می‌گردد.»

اما برای زن باردار متفاوت بوده و با توجه به ماده ۱۱۰۹ قانون مدنی، زن باردار در عده وفات تا زمان وضع حمل، مستحق دریافت نفقه از سمت شوهرش خواهد بود.

بر اساس ماده ۱۱۵۴ قانون مدنی؛ عده وفات چه در دائم و چه در منقطع در هر حال چهار ماه و ده روز است مگر این که زن حامل باشد که در این صورت عده وفات تا‌ موقع وضع حمل است مشروط بر این که فاصله بین فوت شوهر و وضع حمل از چهار ماه و ده روز بیشتر باشد و الا مدت عده همان چهار ماه و ده روز ‌خواهد بود.

عده طلاق زن یائسه

برای بسیاری از افراد درباره عده طلاق زن یائسه سوال پیش می‌آید. بر طبق قانون مدنی به زن یائسه بعد از طلاق، عده تعلق نمی‌گیرد. بنابراین، زن یائسه بعد از طلاق نیازی به نگه داشتن عده طلاق نداشته و بلافاصله می‌تواند با فرد دیگری ازدواج کند.

عده طلاق زن یائسه

بنابر آنچه در مطالب قسمت فوق بیان کردیم، مؤسسه حقوقی دادنیک با بهره گیری از مجرب ترین وکلا و مشاوران حقوقی در زمینه عده انواع طلاق نظیر طلاق توافقی و عده طلاق زن باردار به کاربران خود بهترین خدمات را ارائه می‌دهد.

سوالات متداول

عده طلاق زن باردار به چه صورت است؟

زن باردار بر طبق قانون مدنی و قوانین شرعی اسلام، تا زمان وضع حمل باید عده نگه دارد.

عده طلاق رجعی به چه صورت است؟

بر اساس قوانین مدنی، مرد در طول مدت طلاق رجعی حق رجوع به همسرش را دارد، بنابراین زن بعد از طلاق باید مدت عده را نگه دارد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (4 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

دادگاه طلاق چند جلسه است؟
دادگاه طلاق چند جلسه است؟
عده طلاق زن یائسه
عده طلاق زن یائسه
طلاق از طرف زن چقدر طول می کشد؟
مدت زمان طلاق از طرف زن
طلاق به دلیل عقیم بودن همسر
طلاق به دلیل عقیم بودن مرد امکان پذیر است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)