طلاق زن باردار

طلاق زن حامله

به طور معمول طلاق در دوران عقد، پیش از بارداری رخ می‌دهد؛ اما در بعضی مواقع امکان دارد که با وجود باردار بودن زن زوجین توانایی ادامه زندگی مشترک را نداشته باشند. در این مواقع موضوع طلاق زن حامله مطرح می‌شود.

در این مطلب دادنیک شرایط و چگونگی طلاق زن در دوران بارداری را مورد بررسی قرار داده‌ایم. اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با طلاق زن باردار و شرایط آن دارید، از طریق واتساپ با وکلای حقوقی دادنیک در تماس باشید.

آیا زن حامله را می‌ توان طلاق داد؟

طلاق یک موضوع حقوقی است و برای پایان دادن به زندگی مشترک زوجین مطرح می‌شود. طبق قانون مدنی حق طلاق با مرد است و زوج می‌تواند هر زمان که اراده کند همسرش را طلاق دهد. اما برای جدایی از طرف زن یا طلاق توافقی نیاز به گواهی عدم سازش یا ارائه دلیل وجود دارد.

برای طلاق در دوران حاملگی زن از طرف یکی از زوجین یا به توافق آن‌ها، نیز این قوانین کلی طلاق صدق می‌کند. تنها موضوعی که در این زمان متفاوت است شرایط پرداخت نفقه و نگه داشتن عده خواهد بود؛ بنابراین طبق قانون مانعی برای جدایی و طلاق در دوران بارداری برای زن و مرد وجود نخواهد داشت.

طلاق از طرف زن باردار

اگر زن در طول زندگی مشترک با همسرش دچار عسر و حرج شده باشد؛ و دیگر امکان ادامه زندگی با مرد برای او وجود نداشته باشد، زوجه می‌تواند درخواست طلاق از طرف زن باردار را مطرح کند. در صوتی که عسر و حرج زن ثابت شود، دادگاه رأی طلاق را صادر خواهد کرد.

از دیگر شرایط طلاق زن در دوران بارداری می‌توان به غیبت مرد، داشتن وکالت در طلاق یا اعتیاد مداوم و آسیب‌زننده زوج اشاره کرد. در واقع اگر زن دلیل قابل قبولی برای طلاق در دوران بارداری داشته باشد، دادگاه به مدارک ارائه شده رسیدگی کرده و طبق شواهد حکم نهایی طلاق را صادر می‌کند.

طلاق از طرف زن باردار

طلاق توافقی در دوران بارداری

در طلاق توافقی زوجین برای تمام امور حقوقی زن مانند مهریه زن باردار، نفقه و… توافق می‌کنند. سپس می‌توانند از طریق دادگاه برای دریافت گواهی عدم سازش و جدایی اقدام کنند. پس از طلاق توافقی نیز زن باردار محدودیتی برای ازدواج مجدد ندارد. با این وجود باید زوجین تکلیف نفقه و حضانت فرزند، زایمان و… را مشخص کنند.

پس از انجام این توافقات زوجین می‌توانند مراحل طلاق را طی کنند و از هم جدا شوند. در این شرایط تا بعد از وضع حمل زن، مرد موظف است نفقه زن را بپردازد و پس از پایان زایمان و به پایان رسیدن عده، زن می‌تواند زندگی مستقل خودش را داشته باشد.

 طلاق از طرف مرد در دوران بارداری

آیا مرد می‌تواند همسر باردارش را طلاق دهد؟ این سوالی است که زن و مردهایی که در آستانه جدایی هستند برای طلاق مطرح می‌کنند. با توجه به اینکه حق طلاق با مرد است، زوج حتی در دوران بارداری همسرش نیز برای جدایی محدودیتی نخواهد داشت.

اما برای اینکه زن و مرد بتوانند در این دوران از هم جدا شوند؛ لازم است که مرد حقوق مالی زن باردار مانند مهریه، نفقه و… را بپردازد. سپس زوجین می‌توانند برای جدایی اقدام کنند.

شرایطی که برای طلاق در نظر گرفته شده حتی در صورت بارداری زوجه نیز برقرار است؛ و مرد باید کلیه حقوق مالی تعین شده برای زن را برای جدایی و طلاق بپردازد.

 شرایط طلاق زن حامله

برای طلاق از طرف مرد در دوران بارداری و حاملگی زوجه، لازم است که زن و مرد گواهی عدم سازش را دریافت کرده و آن را به دادگاه ارائه کنند. پس از ارائه این گواهی، دادگاه تشخیص می‌دهد که با وجود شرکت در جلسات مشاوره زوجین همچنان برای جدایی اصرار دارند و رأی طلاق را صادر می‌کند.

برای طلاق زن حامله نیز این شروط برقرار است؛ و باید گواهی عدم سازش و حقوق مالی زن تعیین تکلیف شده باشد. البته در این روش نیاز است که تکلیف نفقه فرزند بعد از تولد، هزینه زایمان و بارداری و نفقه فرزند نیز توسط زوجین یا قانون‌گذار مشخص شود. پس از آن زن و مرد می‌توانند از یکدیگر جدا شوند؛ و مسیر زندگی متفاوتی را در پیش بگیرند.

تنها تفاوت در شرایط جدا شدن از همسر باردار این است که در صورتی که زن و شوهر درخواست طلاق توافقی داشته باشند، باید در مورد حضانت فرزند، هزینه‌های زایمان و نفقه زن تصمیم‌گیری کنند.

آثار طلاق زن حامله

برای طلاق و جدایی لازم است که زوجین گواهی باکرگی یا عدم بارداری را به دادگاه ارائه کنند. پس از بررسی این گواهی‌ها شرایط عده نگه داشتن طلاق دختر باکره یا فردی که رابطه زناشویی داشته مشخص خواهد شد.

اگر زن باردار باشد، موضوع حضانت فرزند نیز مطرح می‌شود؛ و شرایط طلاق زن باردار با فردی که گواهی عدم بارداری را ارائه کرده متفاوت خواهد بود. همچنین نفقه و عده‌ای که برای طلاق زن باردار در نظر گرفته می‌شود متفاوت است و زن باید طبق رأی قانون‌گذار عده و نفقه را رعایت کند.

آثار طلاق زن حامله

 عده طلاق زن حامله

عده به مدت زمانی گفته می‌شود که زن بعد از طلاق باید صبر کند؛ و پس از آن امکان ازدواج مجدد با فرد دیگری را خواهد داشت. در واقع عده برای پیشگیری از اختلاط نسل در نظر گرفته شده است.

اگر زن باردار باشد، باید در طول مدت بارداری‌اش عده نگه دارد. یعنی اگر زوجه دوماهه باردار باشد، مدت زمانی که برای عده طلاق زن باردار در نظر گرفته می‌شود برابر با 7 ماه است؛ اما در صورتی که در ماه آخر بارداری زن، زوجین تصمیم به طلاق بگیرند، زن تنها باید تا زمان تولد فرزندش عده نگه دارد.

 نفقه زن حامله بعد از طلاق

نفقه یکی از حقوق مالی زن است؛ و در طول مدت زوجیت مرد موظف است آن را بپردازد. این مبلغ برای نیازهای زندگی زن از جمله هزینه مسکن، خورد و خوراک، پوشاک و… در نظر گرفته می‌شود. برای تعیین نفقه‌ شان زن و عرف در نظر گرفته خواهد شد؛ و رقم ثابتی برای این حقوق مالی وجود ندارد.

وقتی زوجین تصمیم به جدایی می‌گیرند، مرد تنها تا زمان صدور رأی طلاق موظف به پرداخت نفقه است. پس از آن این حقوق مالی از روی دوش زوج برداشته می‌شود؛ اما وقتی زن حامله است، مرد باید تا پایان دوران بارداری نفقه او را به طور کامل بپردازد. پس از پایان تولد فرزند نیز حضانت کودک بر عهده مادر است؛ و مرد موظف است در این مدت نفقه فرزندش را طبق قانون پرداخت کند.

نفقه زن حامله بعد از طلاق

حضانت فرزند بعد از طلاق زن حامله

حضانت فرزند پس از تولد تا 7 سالگی با مادر است؛ و پدر تنها در صورتی که مادر اعتیاد داشته باشد، عدم صلاحیت نگهداری فرزندان توسط مادر به قانون‌گذار ثابت شود یا وکالت‌نامه واگذاری حضانت فرزندان را داشته باشد می‌تواند حضانت کودک را بر عهده بگیرد. پس از آن دختر تا 9 سالگی و پسر تا 15 سالگی تحت حضانت پدر خواهند بود.

اگر طلاق توافقی مطرح شده باشد، والدین می‌توانند برای حضانت فرزندان توافق و سازش مد نظرشان را به قاضی اعلام کنند. سپس دادگاه بر اساس توافق زوجین رأی حضانت فرزند بعد از طلاق زن حامله را مشخص خواهد کرد.

جمع بندی

زن می‌تواند حتی در دوران بارداری نیز از همسرش جدا شود؛ و منع قانونی برای این موضوع نخواهد داشت. اما توصیه می‌شود که زوجین برای طلاق در بارداری از مشاوره وکلای حقوقی متخصص در این زمینه بهره‌مند شوند، تا بهتر بتوانند پرونده طلاق را به نتیجه برسانند.

سؤالات متوال

آیا طلاق زن حامله به لحاظ قانونی صحیح است؟

طبق قانون زوجین محدودیتی برای جدایی در دوان بارداری زن نخواهند داشت؛ و زن و مرد می‌توانند حتی در صورت حامله بودن زن نیز از هم جدا شوند.

عده طلاق زن باردار چقدر است؟

طبق قانون زن باردار تا پایان وضع حمل باید عده نگه دارد. بعد از آن می‌تواند برای ازدواج با فرد دیگری اقدام کند.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (10 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

در طلاق توافقی چه چیز هایی به زن تعلق میگیرد
در طلاق توافقی چه چیز هایی به زن تعلق میگیرد
قانون ازدواج با اتباع خارجی
قانون ازدواج با اتباع خارجی
حاضر نشدن مرد در دادگاه مهریه
حاضر نشدن مرد در دادگاه مهریه
طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی
طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)