مدارک لازم برای حق طلاق

مدارک لازم برای حق طلاق

طلاق یکی از عوامل جدایی زوجین است و حق طلاق در قانون مدنی به مرد اعطاء شده تا در صورت داشتن رضایت، پروسه آن جاری شود. البته با اینکه این حق قانونی برای مردان شناخته شده، اما بانوان نیز می‌توانند در صورت حکم بلاعزلی که شوهر داده، این حق را به دست آورند.

در این مطلب قصد داریم مدارک لازم برای حق طلاق را به شما توضیح دهیم. آقا و خانم می‌توانند با مراجعه به دفتر ثبت اسناد رسمی و با داشتن مدارک ازدواج حق طلاق را به خانم بدهند. در صورتی که خانم حق طلاق داشته باشد می‌تواند هر زمان که خواست برای طلاق اقدام کند.

در صورتی که زن قصد طلاق با داشتن حق طلاق را داشته باشد، برای این منظور داشتن وکیل برای ایشان الزامی است. در صورتی که به وکیل طلاق از طرف زن نیاز دارید می‌توانید با مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

حق طلاق چیست؟

حق طلاق در جامعه امروزی، به حقی برای زن یا زوجه اطلاق داده می‌شود که بتواند به صورت مساوی درخواست جدایی خود از همسرش را ارائه کند. اگرچه به صورت حقوقی این موضوع وکالت در طلاق عنوان شده، اما به هر حال یکی از اختیاراتی که زوج به زوجه می‌تواند اهداء کند، همین حق طلاق است.

مرد با مراجعه به یکی از دفاتر ثبت اسناد رسمی، به همسر خود وکالت می‌دهد که به جای او در تمام امور اداری و قضایی مانند دادگاه و دفترخانه حضور داشته و حتی فرآیند طلاق را به طور کامل پیگیری کند. به همین خاطر در هنگام ارائه دادخواست طلاق، اگر زوجه وکالت در طلاق را داشته باشد، بدون امضاء و اجازه مرد می‌تواند پروسه قضایی آن را پیگیری کند.

شرایط لازم برای داشتن حق طلاق زن

قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده حق طلاق را با مرد می‌داند و زن هم در موارد خاصی می‌تواند دادخواست خودش را به دادگاه با داشتن وکالت در طلاق ارائه کند که از مهم‌ترین شروط آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خودداری یا ناتوانی مرد از پرداخت نفقه به همسر
  • خودداری از انجام واظیف زناشویی
  • عقیم بودن مرد
  • دیوانه بودن مرد
  • مبتلا بودن مرد به امراض جسمی و بیماری لاعلاج
  • داشتن شغل ناپسند ( بی آبرویی) و غیرقابل قبول در اجتماع
  • محکوم به حبس بودن مرد
  • ترک کردن زندگی از طرف مرد به مدت شش ماه بدون هیچ دلیل قانع کننده‌ای
  • اثبات رابطه نامشروع و خیانت مرد
  • شرط وکالت در طلاق برای زوجه ضمن عقد نکاح در محضر ازدواج و درج شده در عقدنامه به صورت رسمی

با داشتن حق طلاق چگونه می‌توان طلاق گرفت؟

برای این که فرآیند طلاق با استفاده وکالت به درستی پیش برود، زوجه باید دادخواست «طلاق از طرف زوجه» یا همان وکالت در طلاق را ارائه کند. پس از آن نیز وکیلی وکالت همسر زوجه را برعهده خواهد گرفت و با توجه به شرایط طلاق، خانم باید در تمام مراح همراه وکیل در جلسات دادگاه حاضر باشد. البته او می‌تواند به وکیل خود وکالت داده و در جلسات حضور پیدا نکند.

طلاق با داشتن حق طلاق چقدر طول می‌ کشد؟

به طور کلی نمی‌توان مدّت زمان دقیقی برای پیگیری پرونده طلاق در نظر گرفت، اما صرف نظر از اینکه انجام چنین پروسه‌ای با سپری کردن مدّت زمانی در مراکز مشاوره بهزیستی سپری می‌شود، بنابراین استفاده از وکالت طلاق با داشتن حق طلاق محضری به سرعت سپری نمی‌شود.

روال امور بهزیستی تقریباً بین ۳ تا ۵ ماه زمان می‌برد و حضور زوجین در تمام جلسات اجباری است. سپس بعد از به نتیجه رسیدن گزارش نهایی بهزیستی، پرونده به دادگاه برای انجام امورات باقی مانده ارجاع داده می‌شود تا پیرامون آن تصمیمات لازم اتخاذ شود.

سوالی که ممکن است برای بانوان پیش بیاید، این است که داشتن مهریه بهتر است یا حق طلاق؟ به طور کلی مرد می‌تواند در صورت بخشیدن مهریه، چنین حقی را به همسر خود بدهد، اما اگر چنین موردی شرط نشده باشد، خانم می‌تواند هم از حق طلاق و هم از مهریه خود در طلاق توافقی یا طلاق محضری استفاده کند.

مدارک لازم برای حق طلاق و استفاده از آن چیست؟

مدارک لازم برای حق طلاق و استفاده از آن شامل:

  • شناسنامه مرد و زن
  • کارت ملی مرد و زن
  • مدارک لازم برای اثبات ازدواج آن‌ها یعنی عقدنامه (دفترچه‌ای که در محضر ثبت می‌شود).

مراحل طلاق با حق طلاق

  1. در اولین مرحله از وکالت طلاق، خانم باید با در دست داشتن مدارک ذکر شده به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و دادخواست طلاق از طرف زوجه را ثبت کند. البته حضور وکیل در این پروسه می‌تواند روند کاری را سرعت دهد تا او با مشکلاتی روبه‌رو نشود.
  2. در مرحله بعد، زوجین باید در جلسات متعدد غربالگری و مشاوره سازمان بهزیستی که عموماً بین ۳ تا ۵ ماه طول می‌کشد، حضار شوند و در صورت عدم علاقه، وکیل آن‌ها به نیابت از هرکدام در این جلسات حضور پیدا می‌کنند.
  3. با تمام شدن پروسه یادشده، پیامکی حاوی زمان رسیدگی به دادخواست زوجه در دادگاه به شخص او یا وکیلش اراسل خواهد شد. در این مرحله زوج یا مرد باید به همراه وکلیش در تاریخ تعیین شده در دادگاه حاضر شود و حکم طلاق را از دادگاه درخواست کند.
  4. قاضی با بررسی ادله حکم طلاق را صادر می‌کند.
  5. در نهایت با مراجعه زوجین به دفتر ثبت ازدواج و طلاق صیغه طلاق جاری می‌شود.

سوالات متداول

بری طلاق زن با داشتن حق طلاق داشتن وکیل الزامی است؟

بله؛ در طلاق با داشتن وکالت در طلاق خانم باید حتما وکیل داشته باشند. در صورتی که به وکیل نیاز دارید می‌توانید با مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

با دادن حق طلاق به زن حق طلاق از مرد گرفته می شود؟

خیر، حق طلاق مرد در این صورت باطل نمی شود و هردو حق طلاق خواهند داشت.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (6 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد و زن
تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد و زن
مهریه در طلاق غیابی
مهریه در طلاق غیابی
طلاق شرعی
طلاق شرعی
طلاق توافقی چیست؟
طلاق توافقی و همه چیز درباره آن

2 پاسخ

  1. سلام من حق طلاق دارم ولی سند ازدواجم دستم نیست بازم میتونم اقدام بکنم برای طلاق یانه/.

    1. درود
      رو نوشت سند ازدواج را تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)