جستجو کردن
Close this search box.

تحت چه شرایطی زن می تواند طلاق بگیرد؟

خانه / طلاق (خانواده) / تحت چه شرایطی زن می تواند طلاق بگیرد؟
تحت چه شرایطی زن می تواند طلاق بگیرد؟

طبق قانون مدنی حق طلاق با مرد است و این پرسش ایجاد می‌شود که تحت چه شرایطی زن می‌ تواند طلاق بگیرد؟ در این مقاله از مؤسسه حقوقی دادنیک می‌خواهیم به این موضوع بپردازیم که تحت چه شرایطی زن می تواند طلاق بگیرد.

طلاق از طرف زن نیازمند اثبات یکی از شروط دوازده گانه ضمن عقد است و یا داشتن حق طلاق است. البته حتی در صورت اثبات یکی از این شروط زن به راحتی مرد نمی‌تواند از همسر خود جدا شود.

پیشنهاد می‌کنیم برای طلاق از طرف زوجه حتما با وکیل خانواده مشورت کنید زیرا به دلیل اینکه معمولا طلاق از طرف خانم سخت است، وکیل با تخصص و تجربه کافی می‌تواند کمک زیادی به شما بکند.

تحت چه شرایطی زن می‌ تواند طلاق بگیرد؟

اگرچه شرایط طلاق یک طرفه از سوی زن به سادگی نیست، اما او این حق را دارد تا در برخی از مواقع تقاضای طلاق خود را ارائه کند. اگر به دفترچه ازدواج خود نگاهی بیندازید متوجه خواهید شد که در صورت بروز مشکل در زندگی مطابق با کدام بندهای آن می‌توانید تقاضای طلاق خود را به دادگاه خانواده ارائه دهید.

در واقع تمامی شروطی که همسر شما زیر آن را در دفترچه ازدواج امضاء کرده است، مواردی هستند که زن می‌تواند بر اساس آن‌ها از همسر خود جدا شود. البته حتی با تکیه بر این شروط روند طلاق اصلاً راحت نیست و باید مراحل قانونی خود را زیر نظر دادگاه طی کند. به همین دلیل کمک گرفتن از یک وکیل طلاق از طرف زن در این بین می‌تواند بسیار کمک کننده باشد و روند طلاق را تسریع کند.

کدام شروط به زن اجازه طلاق می‌دهند؟

طلاق با داشتن حق طلاق کار دشواری نیست و زن به راحتی می‌تواند در مدت زمان بسیار کوتاهی حتی بدون اثبات یکی از شروط دوازده گانه از همسر خود جدا شود. اما در شرایط عادی این امر یا امکان پذیر نیست یا روند آن ممکن است حتی سال‌های متمادی طول بکشد.

بنابراین اگر در شرایط دشواری به سر می‌برید که امکان ادامه زندگی مشترک برای شما فراهم نیست، شاید بتوانید از طریق یکی از شروط دوازده گانه ضمن عقد در مدت کمتری از همسر خود جدا شوید.

عدم پرداخت حقوق زن

یکی از مواردی که زن می‌تواند با اثبات آن از همسر خود جدا شود، عدم پرداخت خرجی است. بر این اساس اگر مردی به مدت 6 ماه متمادی حق و حقوق زن را پرداخت نکند مشمول این بند برای جدایی خواهد شد.

رفتار نامناسب زوج

البته هر نوع بد رفتاری توسط قاضی دادگاه پذیرفته نیست. بلکه باید این بد رفتاری به حدی باشد که ادامه زندگی را برای زن غیر ممکن کند. به این حالت عسر و حرج گفته می‌شود. برای مثال خشونت فیزیکی و کتک زدن مداوم زن توسط همسرش یکی از مصداق‌های بارز عسر و حرج است که باید در دادگاه اثبات شود.

کدام شروط به زن اجازه طلاق می_دهند؟

دیوانه بودن مرد

یکی از موارد کمتر شایع مندرج در دفترچه عقد که گاهی حتی باعث فسخ ازدواج می‌شود، دیوانه بودن مرد است. در موارد خاص اگر زن بتواند ثابت کند که فریب خورده است، ازدواج حتی می‌تواند منحل شود. اما در صورت عدم فسخ ازدواج، زن می‌تواند با اثبات این مشکل مرد از وی جدا شود. داشتن بیماری پارانوئید یا سایر بیماری‌های روانی مشابه در این دسته جای می‌گیرند.

بیماری صعب العلاج

زن در شرایطی که همسر او یک بیماری خطرناک یا صعب العلاج داشته باشد هم می‌تواند تقاضای طلاق خود را به دادگاه ارائه کند. البته این بیماری باید به گونه ای باشد که سلامت زن در معرض خطر قرار بگیرد. برای مثال ابتلا به ایدز یا موارد مشابه این چنینی را می‌توان از جمله این بیماری‌ها برشمرد.

عدم حضور زوج در زندگی

اگر مرد به صورت مداوم 6 ماه متوالی در زندگی حضور نداشته باشد و به هر دلیلی مانند شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت، در زندگی مشترک غیبت کند، زن می‌تواند با استناد به عدم حضور او تقاضای طلاق کند.

اعتیاد

اعتیاد از دیگر مواردی است که زن می‌تواند به کمک آن حق طلاق خود را از مرد بگیرد و یا حتی در صورت عدم داشتن وکالت طلاق با استناد به مدارک موجود از همسر خود جدا شود. البته تشخیص اینکه اعتیاد مرد در زندگی خانوادگی او خللی وارد می‌کند یا خیر، بر عهده دادگاه خواهد بود.

حبس زوج تا 5 سال

اگر مرد به هر دلیلی به مجازات بیشتر از 5 سال حبس محکوم شده باشد، زن می‌تواند مطابق با این حالت از همسر خود جدا شود. در این بند تفاوتی ندارد که حبس شوهر به دلیل جزای نقدی و ناتوانی در پرداخت آن باشد یا اینکه جرم دیگری را مرتکب شده باشد.

ارتکاب به جرم

اگر مرد به جرمی مرتکب شود که حیثیت زن زیر سؤال برود و با شئونات خانوادگی وی مطابقت نداشته باشد، مشمول یکی از بندهای شروط دوازده گانه خواهد شد که مطابق با آن زن می‌تواند دادخواست طلاق دهد.

ازدواج مجدد مرد

شرط دیگری که به زن اجازه طلاق می‌دهد، ازدواج مجدد مرد است. البته در شرایطی که این ازدواج بدون اجازه زن انجام شده باشد. فرقی ندارد که این ازدواج موقت یا دائمی باشد، زیرا حق طلاق را به زن خواهد داد.

مفقود الاثر بودن

اگرچه این شرط را نیز می‌توان ضمن یکی دیگر از شروط بالا مانند عدم حضور در زندگی قرار داد، اما مفقود الاثر بودن مرد تا 6 ماه به شکلی که اثر و نشانه ای از او وجود نداشته باشد، می‌تواند عاملی برای طلاق زوجه محسوب شود.

علاوه بر موارد بالا دو شرط دیگر از جمله اشتغال به کار مرد در یک شغل نامناسب که با آبروی زن منافات دارد و عدم بچه دار شدن زوج به مدت 5 سال نیز از دیگر عواملی هستند که شرایط طلاق از طرف زن را فراهم می‌کنند.

در این مطلب بررسی کردیم که زن تحت چه شرایط می تواند طلاق بگیرد. اگرچه اثبات یکی از این شروط می‌تواند روند طلاق را سرعت ببخشد، اما کمک گرفتن از یک وکیل پایه یک دادگستری شرایط را کاملاً به نفع زن تغییر خواهد داد. در صورت نیاز به مشاوره در این زمینه می‌توانید از تماس تلفنی و واتساپی رایگان دادنیک استفاده کنید.

سوالات متداول

تحت چه شرایطی زن می تواند طلاق بگیرد؟

زن به کمک شروط دوازده گانه ضمن عقد و اثبات آن‌ها در دادگاه می‌تواند از همسر خود جدا شود.

آیا با وجود اثبات یکی از شروط دوازده گانه به وکیل طلاق نیاز است؟

بله وکیل طلاق می‌تواند با استناد به مفاد قانونی که زن به آن‌ها آگاهی ندارد، روند طلاق را سریع تر کرده و با صرف زمان و هزینه کمتری دادخواست طلاق را به نتیجه برساند.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (10 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

طلاق از طرف زن چقدر طول می کشد؟
مدت زمان طلاق از طرف زن
شرکت نکردن در جلسه مشاوره طلاق
شرکت نکردن در جلسه مشاوره طلاق
اثبات عدم تمکین مرد
اثبات عدم تمکین مرد
طلاق در هلند
طلاق در هلند

4 پاسخ

  1. با این شرایط تحت چه شرایطی زن می تواند طلاق بگیرد. خیلی طلاق از طرف زن سخته خدایی

    1. سلام، وقت شما بخیر
      خانم فقط در صورتی که دچار عسر و حرج شده باشند و یکی از 12 شرط موجود در سند ازدواج پیش آمده باشد و یا وکالت در طلاق داشته باشند می توانند طلاق بگیرند.

  2. منی مخوام بدون تحت چه شرایطی زن می تواند طلاق بگیرد. مشاوره تلفنی هم دارین؟ لطفا با من تماس بگیرین

    1. سلام، وقت شما بخیر
      بله مشاوره تلفنی رایگان داریم. از طریق واتساپ و تلگرام هم می توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)