حقوق زن در طلاق از طرف مرد

حقوق زن در طلاق از طرف مرد چیست؟

تکلیف حقوق زن در طلاق از طرف مرد چطور مشخص می‌شود؟ اغلب کسانی که در پروسه طلاق هستند می‌خواهند بدانند که آیا حق و حقوق قانونی‌شان به آن‌ها تعلق می‌گیرد، یا اینکه مرد می‌تواند بدون دادن مهریه و نفقه همسرش را طلاق دهد. قانون جدیدی که برای طلاق از طرف مرد در نظر گرفته شده نسبت به گذشته تغییر کرده است.

در این قانون مرد تنها در صورت ارائه گواهی عدم سازش، پرداختن تمام حق و حقوق زن، تایید گواهی عدم سازش توسط دادگاه و عدم واخواهی زن می‌تواند از همسرش جدا شود؛ بنابراین در صورتی که مرد بخشی از حقوق زن را نپرداخته باشد، امکان طلاق یک طرفه از سمت او وجود نخواهد داشت. اگر درباره طلاق از طرف مرد و بهترین روش گرفتن مهریه نیاز به راهنمایی دارید، با کارشناسان حقوقی دادنیک از طریق واتساپ در ارتباط باشید.

حقوق مالی و غیر مالی زن در قانون طلاق از طرف مرد

مشخص کردن وضعیت حقوق مالی و غیر مالی زن در طلاق توافقی و طلاق یک طرفه ضروری است. چون مرد باید رضایت زوجه را برای بخشیدن حقوق مالی و غیر مالی که دارد بگیرد و سپس دادگاه گواهی عدم سازش آن‌ها را برای جدایی صادر می‌کند. در صورتی که مرد رضایت زن را درباره حق و حقوق قانونی وی جلب نکند، زن با ارائه درخواست واخواهی و تجدید نظر پرونده طلاق از طرف مرد را پیچیده می‌کند.

با توجه به اینکه این پیچیدگی و کشمکش بین زوجین گاهی ممکن است شدید شود، طلاق از طرف مرد ممکن است بیشتر از یک سال زمان بخواهد؛ به همین دلیل، توصیه می‌کنیم از یک وکیل طلاق برای بررسی شرایط طلاق یک طرفه مرد یا طلاق از طرف زن کمک بگیرید.

مهریه در طلاق از طرف مرد

مهم‌ترین موضوع در حقوق زن هنگام طلاق از طرف مرد مهریه است. در زمان ازدواج زوجین می‌توانند مهریه را به صورت عندالمطالبه یا عندالاستطاعه مشخص کنند. اگر مهریه عندالمطالبه باشد، مرد باید در زمان طلاق یا هر زمانی که زوجه آن را درخواست کند مهریه را بپردازد. البته در صورتی که مرد توانایی مالی پرداخت مهریه زن را نداشته باشد، دادگاه مهریه را قسط‌بندی می‌کند تا زوجه بتواند به حقش برسد و مهریه را به طور کامل دریافت کند.

اما در صورتی که مهریه عندالاستطاعه باشد، مرد در صورت داشتن توانایی مالی مهریه مشخص شده را به زوجه می‌پردازد؛ اما در شرایطی که مرد دارایی کافی برای پرداخت مهریه زن را نداشته باشد، زوجه نمی‌تواند او را تحت‌فشار بگذارد و پرداختن مهریه مشروط به استطاعت مالی مرد خواهد شد.

اگر درخواست طلاق یک طرفه مرد در دوران عقد مطرح شده باشد و زوجه باکره باشد، تنها نصف مهریه یا 50 درصد از آن به زن تعلق خواهد گرفت.

تکلیف مهریه در طلاق از طرف مرد

نفقه در طلاق از طرف مرد

در صورتی که زن باردار باشد یا فرزندان زن و مرد زیر 7 سال باشند و حضانت فرزندان آن‌ها بعد طلاق به زن برسد، مرد موظف است که در دوران بارداری زن و پس از تولد فرزندانش یا به خاطر مراقبت زن از فرزندان زیر 7 سالشان به او نفقه بپردازد. برای اطلاع از شرایط حضانت، پیشنهاد می‌کنیم مقالات حضانت فرزند دختر و حضانت فرزند پسر را مطالعه کنید. همچنین در صورتی که درخواست طلاق از نوع طلاق رجعی باشد، مرد در طول مدت زمان عده باید نفقه را به زن بپردازد. درباره نفقه چیست و شرایط دریافت آن می‌توانید از وبلاگ دادنیک اطلاعات به دست بیاورید.

در صورتی که طلاق از طرف مرد مطرح شده باشد، مرد مکلف است که کلیه حق و حقوق مالی زن شامل مهریه، نفقه، اجرت‌المثل، نحله و … را به او پرداخت کند.

اجرت‌ المثل در طلاق از طرف مرد

اگر زن در طول زندگی زناشویی کارهای منزل مانند آشپزی، شستشو ظروف و لباس‌ها، نگهداری از فرزندان و… را انجام داده باشد، به خاطر اینکه این امور جزء وظایف زن نیست به او اجرت‌المثل تعلق خواهد گرفت. البته برای دریافت اجرت ‌المثل در طلاق از طرف مرد، باید زن ثابت کند که هدف از انجام این کارها خیرخواهی و نیکوکاری نبوده است؛ و به قصد دریافت مزد و به خواسته مرد این کارها را انجام داده است.

اگر زن اجرت ‌المثل خودش را در طلاق یک طرفه ببخشد نیازی نیست که مرد این مبلغ را بپردازد؛ اما در صورتی که زن درخواست اجرت‌المثل را داشته باشد مبلغ آن توسط دادگاه مشخص می‌شود. سپس مرد مبلغی که تعیین شده را به عنوان حقوق زن در طلاق از طرف مرد می‌پردازد.

تنصیف دارایی در طلاق از طرف مرد

در صورتی که طلاق از طرف مرد مطرح شده باشد شرط تنصیف دارایی که زوجین در زمان عقد امضا کرده‌اند هم اجرا می‌شود. برای اجرای این شرط لازم است که لیست اموال مرد پس از استعلام به دادگاه ارائه شود. پس از کارشناسی لیست اموال مرد و در صورت امضای شرط تصنیف اموال موقع ازدواج، نصف اموالی که مرد بعد از ازدواج به دست آورده طبق نظر دادگاه به همسرش تعلق خواهد گرفت.

در نظر داشته باشید که تصنیف اموال شامل بیشتر از نیمی از دارایی مد بعد از ازدواج نمی‌شود و زن نمی‌تواند بیشتر از نیمی از اموالی که مرد بعد ازدواج به دست آورده را درخواست کند. همچنین اموال مفقود شده مرد شامل این قانون نمی‌شود و زن نمی‌تواند معادل مال مفقود شده را به عنوان تصنیف اموال در طلاق از طرف مرد درخواست کند.

تنصیف دارایی در طلاق از طرف مرد

نحله در طلاق از طرف مرد

طبق بند ب ماده 6 قانون اصلاح مقررات مرتبط با طلاق، در صورتی که طلاق از سمت مرد مطرح شده باشد و امکان تعیین اجرت المثل برای زن وجود نداشته باشد، مبلغی به عنوان نحله به عنوان حق زن تعیین می‌شود. مبلغ نحله با توجه به وسع و توان مالی مرد مشخص می‌شود و نیازی نیست که کارشناس رسمی دادگستری برای تعیین مبل نحله تصمیم‌گیری کند.

نحوه پرداخت حقوق مالی زن در طلاق از طرف مرد

برای پرداخت حقوق مالی زن در طلاق از طرف مرد باید ابتدا زوج درخواست طلاق یک طرفه و گواهی عدم سازش را به دادگاه ارائه کند. سپس دادگاه شرایط پرداخت مهریه، نفقه، اجرت‌المثل و نحله را مشخص خواهد کرد. با توجه به اینکه زوجه شرایط دریافت کدام یک از این موارد را دارد و میزان توان مالی مرد برای پرداخت حقوق مالی زن چقدر است، حق و حقوق زن توسط دادگاه مشخص می‌شود و مرد باید در زمان تعیین شده نسبت به پرداخت آن‌ها اقدام کند. سپس دادگاه به سایر مراحل طلاق از طرف مرد رسیدگی می‌کند و در صورت تایید عدم سازش حکم طلاق را صادر می‌کند.

سؤالات متداول

آیا در طلاق یک طرفه نحله به زن تعلق می‌گیرد؟

نحله در صورتی به زوجه تعلق می‌گیرد که مرد درخواست طلاق را مطرح کرده باشد.

مهریه در طلاق از طرف مرد چطور محاسبه می‌شود؟

در صورتی که مهریه عندالمطالبه باشد باید در طلاق از طرف مرد کامل پرداخت شود.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
4.6/5 - (20 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

طلاق بدون حضور شاهد
طلاق بدون حضور شاهد
تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد و زن
تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد و زن
اعتراض به گواهی عدم امکان سازش
اعتراض به گواهی عدم امکان سازش
طلاق به دلیل ناتوانی جنسی مرد
طلاق به دلیل ناتوانی جنسی مرد

8 پاسخ

  1. سلام راجب تصنیف دارایی وقتی طلاق از طرف آقا باشه یه سوال دارم. ما یه ماشین داشتیم که سال 98 سرقت شد دقیقا نصف نصف خریده بودیمش ولی با غفلت ایشون دزد بردش تکلیفش چیه

    1. درود
      تنصیف اموال صرفا راجع به اموال موجود است.

  2. وقتی طلاق از طرف مرد باشه حتی مهریو بخشیده باشم بازم شامل حالم میشه؟

  3. سلام توی طلاق یک طرفه وقتی از طرف مرده چجوری میشه فهمید اجرت المثل باید پرداخت شه یا نحله؟

  4. سلام
    توی طلاق از طرف مرد اجرت المثل چجوریه؟ سال هایی که زندگی کردیم به باغ ایشان رسیدگی میکردم و کمک بودم در برداشت محصول این مورد شامل اجرت المثل میشه یا نه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)