جستجو کردن
Close this search box.

طلاق غیابی از طرف زن

خانه / طلاق (خانواده) / طلاق غیابی از طرف زن
طلاق غیابی از طرف زن

طبق قانون مدنی کشور، اگر خوانده یا وکیل او در هیچ کدام از جلسات دادگاه حاضر نشود، لایحه ای به دادگاه تقدیم نکند و اخطاریه دادگاه به صورت واقعی به او ابلاغ نشده باشد، حکم صادر شده در دادگاه از سمت قانون گذار حکم غیابی خواهد بود.

در طلاق غیابی نیز به همین صورت است، اگر زوجه در دادگاه تقاضای طلاق دهد و زوج یا وکیل او در دادگاه حاضر نشود، دفاعیه ای به دادگاه ارسال نکند و اخطاریه دادگاه به او ابلاغ واقعی نشده باشد، حکم طلاق صادره علیه زوج توسط قانون گذار، حکم طلاق غیابی است.

در این مقاله از موسسه حقوقی دادنیک به بررسی طلاق غیابی از طرف زن می‌پردازیم، برای دریافت مشاوره یا اطلاعات بیشتر در زمینه طلاق غیابی از طرف زن با مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

طلاق غیابی از طرف زن چیست؟

همانطور که در مقدمه بیان کردیم، بر اساس قوانین مدنی کشور اگر خوانده در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نشود، به صورت کتبی لایحه‌ ای به دادگاه خانواده ارائه ندهد و اخطاریه دادگاه به او ابلاغ واقعی نشده باشد، حکم صادر شده در دادگاه خانواده برای خواهان پرونده، حکم طلاق غیابی خواهد بود. برای زوجه نیز به همین منوال است که اگر در این صورت اقدام به طلاق کند، حکم طلاق صادر شده از طرف دادگاه خانواده بر علیه زوج، طلاق غیابی است. البته امکان طلاق غیابی آقا نیز وجود دارد که در مقاله طلاق غیابی از طرف مرد به طور کامل به آن اشاره کردیم.

شرایط طلاق غیابی از طرف زن

بر اساس قانون حمایت از خانواده و قوانین شرعی اسلام در ایران، حق طلاق با مرد است. به همین سبب اگر درخواست طلاق از طرف زن باشد، باید دلایل محکمه پسند برای طلاق از همسر خود را به دادگاه خانواده ارائه دهد.

در طلاق غیابی از طرف زن نیز به همین منوال است، بنابراین درخواست طلاق از طرف زن در شرایطی مورد تأیید است که دلایل قانع کننده و قانونی به دادگاه ارائه کند تا به صورت غیابی از همسر خود جدا شود. در ادامه به چند دلیل قانونی برای طلاق غیابی از طرف زن اشاره خواهیم کرد.

شرایط طلاق غیابی از طرف زن

عسر و جرح زن

اگر زن در زندگی مشترک دچار سختی و مشقت شود، به گونه ای که ادامه زندگی مشترک برای او طاقت فرسا و غیر قابل تحمل باشد، دادگاه خانواده با درخواست طلاق غیابی از طرف زن موافقت می‌کند.

موارد عسر و حرج زن عبارتند از: اعتیاد مرد، ترک زندگی مشترک برای مدت زمان طولانی و بدون هیچ دلیل قانع کننده ای، ضرب و شتم زن، سوء رفتار با زن، ابتلای مرد به امراض صعب العلاج. بنابراین زن با توجه به موارد فوق می‌تواند درخواست طلاق غیابی خود را به دادگاه خانواده ارائه دهد.

غیبت طولانی مرد

اگر مرد به مدت چهار سال تمام، غایب و مفقود الاثر شود، زن حق ارائه درخواست طلاق غیابی خود را به دادگاه خانواده دارد. قانون گذار بعد از انجام مراحل قانونی برای پیدا کردن مرد (انتشار آگهی در روزنامه)، با طلاق غیابی زن موافقت کرده و حکم طلاق غیابی را صادر می‌کند.

عدم پرداخت نفقه زن

اگر مرد از پرداخت نفقه به همسر خود خودداری کند، زن حق مراجعه به دادگاه خانواده و مطالبه نفقه را دارد. اگر مرد مجدداً از پرداخت نفقه همسر خود سر باز زند، زن می‌تواند به دادگاه خانواده مراجعه و تقاضای طلاق غیابی از همسر خود را به دادگاه خانواده تقدیم ‌کند.

طبق ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی « در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجراء حکم و الزام او به دادن نفقه، زن می‌تواند برای صدور حکم طلاق به حاکم رجوع کرده و شوهر او را اجبار به طلاق نماید. این ماده مربوط به یکی از موارد شروط دوازده گانه عقد است که در صورت عدم پرداخت نفقه به مدت ۶ ماه، زوجه قادر به پیگیری حکم طلاق است.»

مدارک لازم برای انجام طلاق غیابی چیست؟

مدارک لازم برای طلاق از طرف زن به صورت غیابی شامل موارد زیر است:

  • سند رسمی ازدواج
  • اصل شناسنامه
  • اصل کارت ملی

روند طلاق غیابی از سوی زن چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمان طلاق غیابی از طرف زن به علت اینکه رأی طلاق، غیابی است، باید مراحلی نظیر واخواهی، تجدید نظر و فرجام خواهی را بگذراند تا حکم قطعی و قابلیت اجرایی برای زن را داشته باشد. بنابراین در مجموع مدت زمان طلاق غیابی از طرف زن مشخص نبوده و با توجه به مواردی مانند شرایط پرونده و مراحل رسیدگی به پرونده و مشاوره با موکل تعیین می‌شود.

برای کسب اطلاعات کامل تر در این باره پیشنهاد می‌کنیم مقاله مدت زمان طلاق غیابی را مطالعه کنید.

عده در طلاق غیابی از طرف زن چقدر است؟

  • اگر طلاق غیابی از نوع طلاق رجعی باشد، مرد در مدت عده می‌تواند به همسر خود برگردد، بدون اینکه به ازدواج و عقد نکاح مجدد نیاز باشد.
  • عده مدت زمان بعد از طلاق بوده که زن در آن مدت، حق ازدواج مجدد را ندارد.
  • اگر زن در زمان طلاق باردار باشد، تا زمان وضع حمل باید عده خود را نگه دارد.
  • اگر زن در هنگام طلاق، یائسه یا باکره باشد، نیازی به عده ندارد.

برای آشنایی بیشتر درباره طلاق دختر دوشیزه پیشنهاد می‌کنیم مقاله مهریه دختر باکره را مطالعه کنید.

عده در طلاق غیابی از طرف زن چقدر است؟

حضانت فرزند در طلاق غیابی از طرف زن

مادر بعد از طلاق، عهده دار فرزندان خود تا سن 7 سالگی است و بعد از گذشت این چند سال، حضانت فرزند دختر تا ۹ سالگی و حضانت فرزند پسر تا ۱۵ سالگی بر عهده پدر است. همچنین اگر زن به علت غیبت مرد به مدت چهار سال، درخواست طلاق غیابی از همسر خود را به دادگاه خانواده ارائه دهد، قانوان گذار به علت غیبت و نبودن شوهر، حضانت فرزندان را به مادر واگذار می‌کند.

مهریه در طلاق غیابی از طرف زن به چه صورت است؟

اگر درخواست طلاق غیابی از طرف زن باشد، زن می‌تواند دستور توقیف مال آقا برای مهریه، اموال و دارایی، حساب بانکی و غیره همسر خود را از دادگاه خانواده گرفته، سپس مهریه خود را مطالبه نماید. همچنین در مجموع مهریه حق قانونی زن بوده و از زمان عقد نکاح، زن مالک حق خود است. مرد نیز موظف به پرداخت مهریه به همسر خود است.

با توجه به مطالب ذکر شده در قسمت فوق، اگر طلاق غیابی از طرف زن باشد، زن باید دلایل محکمه پسند و قانونی به دادگاه خانواده ارائه دهد تا قانون گذار حکم طلاق وی را صادر نماید. برای دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در زمینه طلاق غیابی از طرف زن با مشاوران و وکلای حقوقی مجموعه دادنیک به صورت رایگان ارتباط برقرار کنید. همچنین در رابطه با طلاق از طرف خانم خواندن مقالات زیر را نیز به شما پیشنهاد می کنیم.

سوالات متداول

طلاق غیابی از طرف زن چیست؟

اگر زن در دادگاه تقاضای طلاق بدهد و مرد یا وکیل او در دادگاه خانواده حضور پیدا نکند، دفاعیه ای به دادگاه نفرستد و اخطاریه دادگاه به او ابلاغ واقعی نشده باشد، حکم طلاقی که علیه مرد توسط قانون گذار صادر می‌شود، حکم طلاق غیابی خواهد بود.

مدارک لازم برای انجام طلاق غیابی چیست؟

مدارک مورد نیاز برای طلاق غیابی از طرف زن عبارتند از: سند رسمی ازدواج، اصل شناسنامه و اصل کارت ملی.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (6 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

طلاق به دلیل خیانت
طلاق به دلیل خیانت
بخشیدن مهریه
بخشیدن مهریه
قانون جدید حق طلاق
قانون جدید حق طلاق
مزایای حق طلاق برای زن
مزایای حق طلاق برای زن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)