درخواست طلاق غیابی ممکن است از طرف زوج یا زوجه ارائه شود. روندی که در دادگاه برای صدور حکم غیابی طلاق طی میشود تعیین میکند که طلاق غیابی از طرف زن چقدر طول میکشد اما بطور معمول این زمان برای پروندههایی که شرایط لازم را داشته باشند طی ۱ تا ۲ سال طی خواهد شد. در ادامه این مطلب درباره مدت زمان طلاق غیابی از طرف زن توضیح می دهیم.
درخواست طلاق غیابی
طلاق غیابی یعنی در عدم حضور زوج یا زوجه رای دادگاه برای طلاق صادر شود. برای این اتفاق قانون مدنی شروطی را متصور شده. طبق ماده ۶۸ قانون آیین دادرسی درصورتی که ابلاغیه دادگاه به دست خوانده نرسد و یا خوانده از تحویل اوراق خودداری کند و به هر دلیلی در جلسه دادگاه حاضر نشود، دادگاه میتواند قانونا بصورت غیابی درمورد طلاق رای غیابی صادر کند.
عدم حضور خوانده در دادگاه یا عدم ارائهی لایحه توسط وی ممکن است دلایل موجهی داشته باشد و خوانده تمایل داشته باشد طلاق توافقی را برای جدایی انتخاب کند. اما در این صورت قانون چه شرایطی را در نظر گرفته است؟
اگر چه دادگاه درصورت عدم حضور خوانده ممکن است علیه وی رای صادر کند اما مهلت ۲۰ روزهای را نیز برای واخواهی در نظر میگیرد. واخواهی این فرصت را به شخص میدهد تا اعتراض خود به حکم غیابی صادره را پیگیری کرده و نقض رای کند.

درخواست طلاق غیابی هم از طرف مرد و هم از طرف زن میتواند پیگیری شود. مسیر طی مراحل طلاق با توجه به درخواستدهنده متفاوت است. در ادامه مقاله جزییات مهم درمورد درخواست طلاق غیابی از طرف زن را بررسی میکنیم و به این پرسش اصلی پاسخ میدهیم که طلاق غیابی از طرف زن چقدر طول میکشد؟
طلاق غیابی از طرف زن
قانون شرایط لازم برای طلاق از طرف زن و صدور غیابی حکم طلاق توسط دادگاه را نیز میسر کرده است. درواقع دادگاه درخواست طلاق از طرف زن مبنی بر طلاق غیابی را با وجود شروط خاصی پذیرفته و به جریان میاندازد.
غیبت یا مفقودالاثری زوج
یکی از شرایطی که تحقق آن قاضی دادگاه را راضی به صدور رای غیابی میکند غیبت طولانی مرد یا مفقودالاثر بودن وی برای مدت ۴ سال یا بیشتر است. در این شرایط زوجه با ارائه درخواست طلاق دادگاه را ملزم میکند نسبت به حقیقتسنجی این موضوع اقدام کند. انتشار سه نوبت آگهی در روزنامههای کثیرالانتشار برای یافتن مرد اولین اقدام است. درصورتی که پس از انتشار آگهی نیز زوج به دادگاه مراجعه نکند، فرض بر فوت وی گرفته شده و حکم طلاق غیابی صادر میشود.
غیبت و ترک منزل
یکی از شروط ضمن عقد که معمولا توسط زوجین امضا میشود شرط مربوط به غیبت مرد به مدت ۶ ماه است. در این شرط در نظر گرفته شده که با گذشت این مدت زمان زوجه میتواند نسبت به درخواست طلاق اقدام کرده و بصورت غیابی طلاق خود را بگیرد.

عسر و حرج زوجه
یکی از بهترین و البته دشوارترین روشها برای طلاق غیابی از طرف زن، اثبات عسر و حرج است. درصورتی که زن بتواند به دادگاه ثابت کند شرایط زندگی مشترک دشواری داشته و از جهتی (مالی، زناشویی یا …) در سختی است دادگاه بصورت غیابی رای طلاق را صادر میکند. البته اثبات عسر و حرج به دادگاه چندان ساده نیست و در این مسیر همراهی یک وکیل طلاق میتواند فرآیند را برای شما کوتاهتر و سادهتر کند.
طلاق غیابی از طرف زن چقدر طول میکشد؟
با نگاهی به انواع روشهایی که زوجه میتواند برای طلاق بصورت غیابی اقدام کند میتوان متوجه شد که مدت زمان طلاق غیابی از طرف زن ممکن است بسیار متفاوت باشد.
برای مثال درصورت غیبت و یا ترک منزل توسط زوج تا گذشت مدت زمان مشخص شده زوجه نمیتواند درخواست طلاق کند. بعلاوه اثبات عسر و حرج با توجه به شرایط متفاوتی که زوجه در آن قرار دارد ممکن است زمان صدور رای دادگاه را به تعویق بیاندازد.
بطور معمول اگر زن حق طلاق داشته باشد و در غیاب زوج درخواست طلاق کند با وجود یک وکیل معالواسطه فرآیند طلاق به صورت توافقی دنبال شده و طی زمان کوتاهی رای صادر میشود. اما برای اثبات شروط دیگری که میتواند منجر به صدور رای غیابی طلاق شود ممکن است این زمان از دوماه تا یکسال به طول بیانجامد. مشاوران حقوقی دادنیک میتوانند درخصوص پروندهی شما نظرات روشن و کارشناسی به شما ارائه کنند. مشاوره رایگان از طریق تماس تلفنی و واتسپ امکانپذیر است.
مهریه در طلاق غیابی
در همهی انواع طلاق، مطالبه مهریه حق مسلم زوجه است. طلاق غیابی نیز از این قاعده مستثنی نیست و چه درخواست طلاق از طرف مرد باشد و چه از طلاق از طرف زن، دادگاه تکلیف مهریه و سایر حقوق مالی زن را مشخص و سپس رای طلاق را صادر میکند.
اگر درخواست طلاق غیابی از سمت مرد باشد، دادگاه پیش از صدور حکم نسبت به تعیین تکلیف حقوق مالی زوجه اقدام میکند. اما اگر درخواست طلاق غیابی از طرف زوجه بوده و مرد مفقودالاثر باشد شرایط دریافت مهریه در طلاق غیابی کمی پیچیده میشود. در این شرایط با اثبات غیبت مرد دادگاه میتواند نسبت به بستن حسابهای بانکی و توقیف اموال زوج، حقوق مالی زن در ازدواج را برای وی محقق کند.
جمع بندی
همانطور که خواندیم، طلاق غیابی یکی از انواع روشهای طلاق است که با توجه به عدم حضور یکی از طرفین عقد در دادگاه جریان پیدا میکند. این روش از طلاق پیچیدگی چندانی نداشته اما علت درخواست طلاق و نحوه اثبات شرایط طلاق غیابی میتواند زمان نتیجه گرفتن از آن را دستخوش تغییراتی کند.
مدت زمان طلاق غیابی به موارد متعددی مربوط است که در این مطلب به شما توضیح دادیم. وکلای موسسه حقوقی دادنیک از طریق شماره تماسهای سایت بصورت تلفنی و واتساپی پاسخگوی سوالات شما در رابطه با پروندههای طلاق غیابی هستند.
سوالات متداول
طلاق غیابی از طرف زن چقدر طول میکشد؟
با توجه به نحوه اثبات حق و حقوق زوجه در دادگاه این زمان ممکن است از ۱ تا ۲ سال به طول بیانجامد.
طلاق غیابی از طرف مرد چقدر طول میکشد؟
با توجه به در اختیار داشتن حق طلاق توسط مرد، با درخواست طلاق توسط زوج و طی فرآیند طلاق بصورت غیابی، پس از تعیین تکلیف حقوق مالی زوجه، طی یک تا دو ماه حکم طلاق غیابی از طرف مرد صادر خواهد شد.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
دفتر مرکزی دادنیک کجاست؟
دفتر مرکزی دادنیک در تهران، سعادت آباد، بلوار دریا، شکوفان دوم، بهاران یکم، پلاک ۱۰، واحد ۵ واقع شده است.