- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
معقوله جدایی و طلاق یکی از مهمترین مسائلی است که زوجین با آن روبهرو هستند. روند جدایی پیچیدگیهای خاص خودش را دارد. بنابراین در زمان جدایی زوجین باید به تمام جوانب طلاق خود فکر کنند. برای مثال حضانت فرزند، مهریه، و حق و حقوق طرفین باید تعیین تکلیف شود. تقسیم اموال بعد از طلاق در روند جدایی یکی از مسائل مهمی است که باید به آن توجه کرد. بسیاری از زوجین در مورد تقسیم اموال سوالات بسیاری دارند. برای مثال خانم همیشه تسلط کامل اموال مستقل خود را در دست دارد، چه قبل طلاق و چه بعد از طلاق.
برای آشنایی بیشتر با قوانین مربوط به تقسیم اموال بعد از روند طلاق، موسسه حقوقی دادنیک این مقاله را برای شما آماده کرده است.در ضمن اگر در مورد تقسیم اموال خود بعد از جدایی از همسرتان، سوالاتی در ذهن دارید، میتوانید با کارشناسان و متخصصان موسسه حقوقی دادنیک ارتباط برقرار کنید. این کارشناسان به صورت آنلاین و از طریق واتس اپ در دسترس شما خواهند بود.
تقسیم اموال بعد از طلاق در ایران
برخلاف بعضی از کشورها، تقسیم اموال بعد از طلاق در کشور ایران، یکی از مهمترین مسائلی است که قوانین مشخصی دارد. در واقع اموال خانم، آقا، و اموال مشترک آنها هنگام طلاق در ایران مورد بررسی قرار میگیرد و براساس قوانین مشخصی تفکیک میشوند. اما در بعضی از کشورها، قانون خاصی برای تقسیم اموال در نظر گرفته نشده است. در ضمن حقوق مالی خانم همانند مهریه، نفقه، و اجرتالمثل ربطی به تقسیم اموال ندارد. این حقوقهای مالی حق مسلم خانم هستند و هنگام طلاق نمیتوان آنها را جز اموال مشترک به حساب آورد. در نظر داشته باشید، اموال مستقل زوجه همیشه از آن خود او خواهد بود. پس بعد از طلاق نیز اموال مستقل خانم در اختیار آقا قرار نمیگیرد. در ایران میتوان هنگام عقد و ازدواج، قوانین و شروط ویژه و مشخصی برای تقسیم اموال در نظر گرفت. بهتر است شروط مربوط به تقسیم اموال نیز هنگام عقد در دفترخانه، به صورت مکتوب ذکر شود. قانون کلی در مورد تقسیم اموال زوج وجود دارد، آقا باید اموالی که طی زندگی زناشویی خود با زوجه به دست آورده است را با او تقسیم کند. فقط این مورد در طلاق از طرف آقا و در صورت مطالبه خانم، قابل اجرا است.
تقسیم اموال بعد از طلاق در خارج از کشور
تقسیم اموال بعد از طلاق ایرانیان خارج از کشور نیز بر اساس شرطی انجام میشود که در عقدنامه ذکر شده است. برای مثال اموالی که طی دوران زناشویی به دست آمده است، باید بعد از طلاق نیز بین زوجین تقسیم شود. اگر همسر شما در خارج از کشور حضور دارد، برای تقسیم اموال باید وکیل در ایران را به عنوان نماینده خود به شما معرفی کند.انتقال وکالتنامه در خارج از کشور نیز از طریق سامانه میخک و سامانه ثنا ایرانیان خارج از کشور قابل انجام است. در واقع زوجین میتوانند از طریق این 2 سامانه به وکیل خود وکالت دهند تا برای تقسیم اموال دست به کار شود. در ادامه این 2 سامانه را به شما معرفی میکنیم:
- سامانه میخک: وزارت امور خارجه این سامانه را برای انجام امور ایرانیان در خارج از کشور راهاندازی کرده است. بنابراین زوجین میتوانند برای پی بردن به روند تقسیم اموال خود وکیلی را انتخاب کنند و وکالتنامهای را در اختیار این وکیل قرار دهند. البته برای استفاده از سامانه میخک باید ثبتنام خود را تکمیل کنید، و برای احراز هویت به سفارت ایران در کشور محل سکونت خود نیز سر بزنید.
- سامانه ثنا: اداره قوه قضاییه نیز برای تسهیل رسیدگی به پروندههای ایرانیان خارج از کشور این سامانه را راهاندازی کرد. در نتیجه ایرانیان برای انجام تمام امور خارج از کشور خود میتوانند از همین سامانه کمک بگیرند. بارگذاری اسناد و مدارک یکی از مهمترین مراحل این سامانه به حساب میآید.
تقسیم اموال بعد از طلاق در آلمان
یکی از جنبههای مهم طلاق در کشور آلمان، تقسیم اموال است. طبق قوانین تقسیم اموال بعد از طلاق در کشور آلمان، زوجینی که قصد جدایی دارند، میتوانند داراییهای مشترک خود را از یکدیگر جدا کنند. به عبارت دیگر هر یک از زوجین میتواند دارایی خودش را حفظ کند.اشیای گرانقیمتی که زوجین طی دوره زناشویی خود خریداری کردهاند، جزء اموال مشترک آنها به حساب میآید. در نتیجه هنگام طلاق باید این اشیا گرانقیمت مشترک را بفروشند و ارزش آن را بین یکدیگر تقسیم کنند. البته روش دیگری نیز وجود دارد.
در این روش یکی از طرفین قدرت مالکیت خود را به طرف مقابل میبخشد. در این صورت یکی از زوجین حق مالی خود را دریافت میکند و مالکیت وسایل مشترک را به فرد مقابل انتقال میدهد. اگر به اطلاعات تکمیلی در مورد تقسیم اموال بعد از طلاق نیاز دارید، میتوانید با کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک صحبت کنید.
تقسیم اموال بعد از طلاق در کانادا
برای طلاق در کانادا، باید به مسئله تقسیم اموال نیز توجه کنید. در واقع یکی از اساسیترین سوالات مربوط به طلاق در کشور کانادا این است: چه کسی چه چیزی را دریافت میکند؟ برخی از زوجین کانادایی به سختی میتوانند اموال خود را تقسیم کنند زیرا هیچ مدارک مشخص و مرتبی ندارند.در مقابل عدهای دیگر خیلی سریع از پس این کار برمیآیند. طبق قانون اساسی کشور کانادا، هر استان و منطقه این کشور، در مورد تقسیم اموال بعد از طلاق قوانین خاصی دارد. به زبان سادهتر، تقسیم اموال در استانهای مختلف کشور کانادا متفاوت است.
در ادامه قوانین کلی تقسیم اموال بعد از طلاق در کشور کانادا را در اختیار شما میگذاریم. از نظر قانون کانادا، ازدواج یک مشارکت برابر است. بنابراین با اینکه زوج مسئول کسب درآمد برای خانه است و زوجه نیز مسئولیت اداره امور خانه را بر عهده دارد، سهم هر دوی آنها یکسان خواهد بود. از اینرو زمانی که ازدواج آنها به پایان میرسد، این مشارکت تمام شده، و داراییها نیز باید بین آنها تقسیم شود.
تنصیف اموال بعدازطلاق در انگلستان
قوانین مربوط به هر ازدواج و طلاق در کشور انگلستان متفاوت خواهد بود. به طور کلی هیچ قانون سخت و مشخصی برای تقسیم اموال بعد از طلاق در انگلستان وجود ندارد. در واقع زوجین برای تقسیم اموال خود هنگام طلاق از کمک دادگاه، وکلا، و مشاوران استفاده میکنند. در ادامه چند قانون مربوط به تقسیم اموال بعد از طلاق در انگلستان را ذکر میکنیم:
- درآمد، اموال، و منابع مالی هر یک از زوجین برای خود آنها باقی میماند.
- اموال هر زوج با توجه به نیازهای آینده او در دسترس خودش باقی میماند و تقسیم نمیشود.
- با توجه به استانداردهای زندگی در انگلستان اموال زوجین تحت تسلط خودشان باقی میماند.
- سن هر یک از زوجین و مدت زمان زندگی زناشویی آنها در تقسیم اموال موثر است.
- هرگونه ناتوانی جسمی و ذهنی هر یک از زوجین در تقسیم اموال تاثیرگذار خواهد بود.
- کمکهایی که هر یک از زوجین به خانواده خود ارائه میدهند نیز در تقسیم اموال بیتاثیر نخواهد بود.
به طور کلی رفاه حال و زندگی زوجین بعد از طلاق مهمترین مسئله در تقسیم اموال خواهد بود. دادگاه با توجه به نیاز هر یک از زوجین اجازه دسترسی به اموال را به آنها میدهد. بنابراین نمیتوان گفت کشور انگلستان قانون مشخصی برای تقسیم اموال بعد از طلاق در نظر گرفته است.
تقسیم اموال بعدازطلاق در آمریکا
در زندگی زناشویی این جمله بارها شنیده میشود، هر چیزی که برای من است، برای تو خواهد بود. این جمله بارها از زبان زوجین بیان شده است. با این وجود، زمانی که ازدواج به پایان میرسد، شرایط اموال نیز تغییر میکند. بسیاری از جنبههای مختلف و جزئیات مالی روی کار میآید.در صورتی که طلاق توافقی باشد، مسئله تقسیم اموال نیز به صورت دوستانه حل میشود. اما در صورتی که زوجین برای جدایی خود به توافق نرسند، به طور قطع ناراحتیهای بسیاری بین آنها شکل میگیرد. داراییهای زوجین هنگام طلاق به 2 دسته داراییهای عمومی و اجتماعی تقسیم میشود.طبق قوانین مربوط به تقسیم اموال بعد از طلاق در آمریکا، اموالی که زوج یا زوجه طی زندگی زناشویی خود به دست آورده است، تنها در اختیار خودش قرار دارد. مگر اینکه نام هر دو زوجین در سند مالکیت آن اموال ذکر شده باشد. تنها در این صورت اموال تحت مالکیت و تسلط زوجین قرار دارد.
تقسیم اموال بعداز طلاق در اروپا
تقسیم اموال بعد از طلاق در اروپا، کمی پیچیدهتر از سایر کشورها خواهد بود. زیرا بیشتر زوجهای اروپایی املاکی در خارج از کشور محل زندگی خود دارند. در زمان طلاق و جدایی باید تمام اموال مشترک و غیر مشترک زوجین برای دادگاه مشخص شود، بدینترتیب روند تقسیم اموال بعد از طلاق در اروپا بیش از سایر کشورها طول میکشد. فرقی ندارد اموال زوجین اروپایی در کجا قرار دارند، به طور کلی تمام اموال آنها باید ارزیابی و ماهیت دستیابی به آن مال برای دادگاه به طور واضح مشخص شود. حتی حسابهای بانکی زوجین نیز مورد توجه دادگاه قرار دارد.
همچنین برای ارزیابی املاک زوجین اروپایی، متخصص واجد شرایطی به محل ملک میفرستند تا ارزش واقعی آن را تعیین کند. البته در بعضی موارد نیز زوجین با تصمیم منطقی خود برای تقسیم اموال به توافق میرسند و حضور کارشناس دادگاه برای ارزیابی ملک غیر ضروری خواهد بود. در این صورت بسیاری از دردسرهای زوجین برای تقسیم اموال کاهش مییابد. در ضمن دادگاههای اروپا از حسابدارن حرفهای برای بررسی حسابهای مالی زوجین کمک میگیرند.
شرایط تقسیم اموال طی طلاق خارج از کشور
زوجین ایرانی که در خارج از کشور زندگی میکنند، برای طلاق باید طبق قوانین کشور ایران اقدام کنند. بنابراین تمام مسائل حاضر در روند طلاق نیز براساس قوانین جمهوری اسلامی ایران انجام میشود. یکی از همین مسائلی که زوجین ایرانی در خارج از کشور با آن روبهرو هستند، مربوط به تقسیم اموال بعد از طلاق است.شرایط تقسیم اموال بعد از طلاق در خارج از کشور نیز همانند شرایط تقسیم اموال بعد از طلاق در کشور ایران خواهد بود. در واقع اموال زوجه همچنان تحت اختیار او باقی میماند. براساس شروط ذکر شده در عقدنامه اموالی که طی زندگی زناشویی به دست آوردهاند، بین طرفین تقسیم میشود.
همچنین اموالی که به هر یک از زوجین به ارث رسیده است شامل تقسیم اموال محسوب نمیشوند. در واقع ارث هر یک از زوجین حق مسلم او خواهد بود. برای پی بردن به روند و شرایط تقسیم اموال در طلاقهای خارج از ایران، زوجین باید از سامانه میخک و ثنا کمک بگیرند. برای آشنایی بیشتر با این 2 سامانه میتوانید از کارشناسان حرفهای موسسه حقوقی دادنیک کمک بگیرید. همچنین پیشنهاد میکنیم مقاله تقسیم اموال بعد از طلاق در ترکیه را مطالعه کنید.
قوانین تنصیف اموال بعد از طلاق خارج از کشور
همانطور که گفتیم قوانین تقسیم اموال بعد از طلاق چه در ایران و چه در خارج کشور یکسان خواهد بود. در واقع تمام ایرانیانی که در خارج از کشور زندگی میکنند باید هم طبق قوانین ایران و هم کشور محل سکونت خود از همسرشان جدا شوند، بنابراین تقسیم اموال نیز یکی از مسائلی است که باید براساس قانون ایران به آن توجه داشته باشند.کشور ایران قوانین مشخصی برای تنصیف اموال بعد از طلاق تعیین کرده است، از اینرو زوجین ایرانی در هر جای این کره خاکی که باشند باید طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران از همسر خود جدا شوند و اموال مشترک را تقسیم کنند.به طور کلی در صورت ذکر کردن شرط تقسیم اموال در عقد نامه و در صورتی که اشتباهی از خانم سر نزده باشد، اموالی که زوجین طی دوران زناشویی خود به دست آوردهاند باید به صورت منصفانه بین آنها تقسیم شود.
مراحل تنصیف اموال طی طلاق خارج از کشور
برای تقسیم اموال بعد از طلاق، باید اموال زوج و زوجه به صورت مجزا مورد بررسی قرار بگیرند. در واقع اموالی که زوجه در زندگی مجردی خود داشته به طور حتم حتی بعد از ازدواج نیز تحت سلطه او باقی میماند. اموالی که زوجین با کمک یکدیگر خریداری کرده باید توسط دادگاه به طور عادلانه بین آنها تقسیم شود.برای تقسیم عادلانه اموال زوجینی که در خارج از کشور برای جدایی خود اقدام میکنند مراحل ویژهای پیشرو است. برای مثال این زوجین باید وکیلی را به عنوان نماینده رسمی خود انتخاب کنند، تا به امور موردنظر رسیدگی کند. در ضمن باید به وکیل منتخب خود وکالتنامه دهد. این وکالتنامه نیز با کمک سامانههای ثنا و میخک صادر میشوند.در واقع زوجین با ورود اطلاعات شخصی و هویتی خود و وکیل منتخب، میتوانند اسناد و مدارک لازم را بارگذاری کنند. سپس کد رهگیری از سامانه موردنظر بگیرند و با توجه به سیستم نوبتدهی سامانه، برای احراز هویت به صورت حضوری به سفارت ایران در کشور محل سکونت خود مراجعه کنند.
تقسیم اموال بعد از طلاق در طلاق غیابی خارج از کشور
همانطور که میدانید در صورتی که زوج 6 ماه از همسر خود دور باشد، زوجه میتواند برای طلاق غیابی اقدام کند. فرقی ندارد در ایران باشند یا خارج از کشور، در هر حال این طلاق قوانین خاصی دارد که باید رعایت شود. اما تقسیم اموال بعد از طلاق غیابی در خارج کشور نیز، همانند تقسیم اموال در طلاق غیابی درون کشور ایران است.با وجود اینکه مرد در دادگاه حضور ندارد و طلاق به صورت غیابی انجام میشود، اما خانم نیز بیش از سهم خود اموالی به دست نمیآورد. در واقع خانم علاوه بر مهریه، نفقه، و تمام حقوق مالی خود، تنها به قسمتی از اموال دست پیدا میکند که دادگاه برای او تعیین میکند.
این تقسیم اموال نیز در صورتی قابلانجام است که طی جاری کردن خطبه عقد، تقسیم اموال در سند ازدواج ذکر شود و در زمان طلاق نیز خانم مقصر نباشد. تنها در این صورت تقسیم اموال به طور کامل انجام میشود.به طور کلی تقسیم اموال در طلاق خارج از کشور، با تقسیم اموال در طلاق درون ایران یکسان خواهد بود. فرقی ندارد زوجین به چه روشی از یکدیگر جدا شوند، در هر حال باید به قوانین کشور ایران پایبند باشند.
تقسیم اموال بعد از طلاق در طلاق توافقی خارج از کشور
همانطور که از نام این طلاق مشخص است، طلاق توافقی به معنای توافق بر سر تمام مسائل خواهد بود. برای مثال زوجین در مورد حضانت فرزند، مهریه، و سایر حقوق مالی خود به توافق میرسند. تقسیم اموال بعد از طلاق توافقی در خارج از کشور نیز شبیه قوانین تقسیم اموال در طلاق توافقی درون ایران خواهد بود.
از آنجاییکه طی طلاق توافقی زن و شوهر برای تمام داراییهای خود به توافق میرسند، تقسیم اموال نیز بدون دردسر انجام میشود. در نظر داشته باشید برای طلاق توافقی در خارج از کشور باید به سامانه میخک و ثنا مراجعه کنید. همچنین نوع درخواست خود را صدور وکالتنامه در نظر بگیرید.با این کار وکیل منتخب شما در ایران، تمام مراحل طلاق توافقی و توافقات بین شما و همسرتان را به دقت پیگیری میکند. در بیشتر مواقع طی طلاق توافقی، زوجین برای تقسیم اموال نیز خودشان تصمیم میگیرند و نیازی به حضور دادگاه نخواهند داشت. در ضمن لازم نیست دادگاه اموال آنها را به صورت منصفانه تقسیم کند.
تقسیم اموال بعد از طلاق از طرف خانم
اگر خانم برای جدایی از همسر خود اقدام کند، باید دلیل محکمهپسندی برای جدایی از همسرش به دادگاه ارائه دهد. در واقع زن باید ثابت کند که همسرش یکی از شروط 12گانه ازدواج را رعایت نکرده است، تنها در صورتی که زن بتواند اشتباه مرد را به دادگاه ثابت کند، طلاق از طرف خانم انجام میشود.تقسیم اموال در طلاق از طرف خانم نیز به شروط ذکر شده در عقدنامه بستگی دارد. مال و اموال زوجه چه قبل از ازدواج و چه بعد از ازدواج در دسترس خودش خواهد بود. اما اموال زوج نیز براساس شروطی که در عقدنامه ذکر شدهاند، قابلتقسیم خواهند بود. البته در بعضی مواقع بعد از طلاق از طرف خانم، اموال تقسیم نمیشوند و خانم تنها برای جدایی از همسر خود اقدام میکند.
تنصیف اموال بعد از طلاق در صورت داشتن حق طلاق
شاید فکر کنید در صورت داشتن حق طلاق، خانم میتواند برای سایر حق و حقوق مرد نیز تصمیم بگیرد. در صورتی که با داشتن وکالت در طلاق خانم تنها میتواند به جای آقا وکیل انتخاب کند و روند جدایی را سریع پیش برد. با داشتن حق طلاق خانم باز هم نمیتواند در سایر قوانین و حقوق طلاق همانند تنصیف اموال بعد از طلاق دخالت کند.
تنصیف اموال بعد از طلاق در دوران عقد
همانطور که گفتیم زن بعد از طلاق همیشه به اموال خود دخل و تصرف دارد. فقط اموال مرد است که میتوان آنها را تقسیم کرد. البته این تقسیم اموال نیز در صورتی ممکن است که هنگام عقد تقسیم اموال در سند ازدواج زوجین ذکر شود. همچنین دلیل جدایی آنها نیز بیکفایتی خانم نباشد.در صورتی که طلاق به خواسته مرد باشد و هنگام ثبت عقد خود تقسیم اموال نیز جزء شروط ازدواج ذکر شود، مرد باید هنگام طلاق اموالی که طی دوران زناشویی خود به دست آورده است را با خانم نصف کند. اما از آنجاییکه در دوران عقد هنوز زندگی زناشویی آنها شروع نشده است، تقسیم اموال وضعیت دیگری خواهد داشت.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.
19 پاسخ
همسر من یه ارثی بهش رسید حدودا 800 میلیون و اون رو تبدیل کرد به ماشین برای استفاده من و پسرم. خواستم بدونم چون ارث بوده شامل تقسیم اموال بعد از طلاق نمیشه؟
درود
قابلیت تنصیف دارد.
سلام من یک ماشین دارم فقط به نام خودم
اگر نخوام جزو تقسیم اموال بعد از طلاق باشه میتونم به نام یکی دیگه بزنمش؟
درود
بله.
سلام در صورتی که طلاق غیابی باشه مطلقا تقسیم اموال بعد از طلاق انجام نمیشه یا طبق شرایط خاصی هستش؟
درود
شرایط خاصی دارد.
توی اکثر کشورا تقسیم اموال بعد از طلاق قانون مشابهی داره. ممنون از مطالبتون
درود
سپاس
سلام
همسرسابقم در طول زندگی یه حساب بانکی داشت که پس انداز میکرد از حقوقش اما تبدیلشون نکرد به خریدن چیزی
اون حساب هم شامل تقسیم اموال بعد از طلاق میشه یا نه؟
درود
خیر.
تقسیم اموال بعد از طلاق فقط برای اونایی خوبه که کلی شوهرشون مال و اموال داره
به من تقریبا هیچی نرسید.
سلام من ساکن ونکوور هستم. مدتی هست طلاق گرفتم و خانم درخواست تقسیم اموال بعد از طلاق دادند در حالی که من در ایران اموالی ندارم آیا باز هم ممکن است؟
درود
تفاوتی بین ایران و خارج از ایران بودن برای تنصیف اموال نیست.
تقسیم اموال بعد از جدایی شامل هدیه هایی که آقا خریده هم میشه؟ منظورم طلاهاست… باید به طرف پس بدم؟
درود
خیر ملزم به پس دادن هدیه ها نیستید.
یعنی تو طلاق توافقی تقسیم اموال بعد از طلاق نداریم؟
وقت بخیر
همه موارد در طلاق توافقی بر مبنای توافقات زوجین پیش میره.
خب اگه نخوایم تقسیم شه چی
اون که زحمتی نکشیده
سلام، وقت بخیر
سوالتون خیلی جامع هست. برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا با کارشناسان حقوقی دادنیک تماس بگیرید.