طلاق در آلمان

طلاق در آلمان

روش‌های جدایی از همسر و طلاق در آلمان به طور نسبی ساده است. به خصوص اگر زوجین هر دو برای این طلاق موافق باشند. اگر شما و همسرتان نیز به این نتیجه رسیده‌اید که باید به ازدواج دائم خود پایان دهید و در کشور آلمان ساکن هستید، 2 راه پیش‌رو دارید. در واقع ایرانیانی که در آلمان زندگی می‌کنند به 2 روش باید از همسر خود جدا شوند. اول اینکه طبق قوانین آلمان باید از همسر خود طلاق بگیرند و دوم اینکه براساس قوانین جمهوری اسلامی ایران نیز باید حکم طلاقی برای آنها صادر شود. اما زمانی که شما در آلمان هستید، چطور می‌توانید حکم طلاق ایرانی خود را دریافت کنید؟ برای قدم اول باید در سامانه میخک آلمان ثبت‌نام نمایید. در ضمن باید یک وکیل طلاق در ایران نیز برای خود انتخاب کرده باشید. پس از انتخاب وکیل و ثبت‌نام در سامانه میخک باید به وکیل خود یک وکالتنامه بدهید. شاید تا به اینجای روند و با این توضیحات مختصر به طور کامل متوجه روند طلاق در کشور آلمان نشده باشید. در ادامه موسسه حقوقی دادنیک می‌تواند برای طلاق ایرانی شما در کشور آلمان، همراهیتان کند. این موسسه حقوقی بهترین خدمات مشاوره را از طریق واتس آپ و به صورت رایگان در اختیار شما می‌گذارد.

طلاق در آلمان  

طلاق در کشور آلمان به صورت دوره‌ای انجام می‌شود. برای مثال گاهی زوجین تصمیم می‌گیرند به مدت 1 سال از یکدیگر جدا شوند. گاهی نیز زوجین ترجیح می‌دهند دوره جدایی آنها تا 3 سال نیز افزایش یابد. دادگاه‌های آلمان خیلی سخت‌گیر نیستند و حتی گاهی قوانین سایر کشورهای خارجی را به خاطر مهاجرین در دادگاه‌های خود پیاده می‌کنند. ایرانیانی که در کشور آلمان زندگی می‌کنند برای جدایی خود از همسرشان می‌توانند از قاضی درخواست کنند که طبق قوانین کشور ایران این طلاق صورت گیرد. البته از آنجایی‌که در کشور ایران قانون جدایی 1 ساله وجود ندارد، شرایط جدایی از همسر کمی متفاوت خواهد بود. درخواست طلاق باید توسط یکی از زوجین در نزدیک‌ترین دادگاه خانواده به ثبت برسد. مابقی روند این جدایی خیلی سریع پیش می‌رود.

قوانین طلاق در آلمان

طبق قانون مدنی آلمان، دادگاه‌های این کشور برای رسیدگی به پرونده‌های طلاق صلاحیت دارند. البته این قانون مخصوص افرادی است که متولد کشور عضو اتحادیه اروپا و اقامت دائم آلمان را داشته باشند. طلاق در آلمان به معنای شکست در ازدواج است و تاثیر زیادی بر روی زندگی فرد ایجاد نمی‌کند. طبق قوانین این کشور دادگاه موظف است با زوجین صحبت کند.

رفتار هر یک از آنها را بسنجد و سپس برای این جدایی تصمیم بگیرد. زمانی زوجین آلمانی می‌توانند از یکدیگر جدا شوند که بین آنها روابط زناشویی برقرار نشود و هیچ امیدی به بهبود بازسازی رابطه خود نداشته باشند. یکی دیگر از قوانین این است که زوجین باید حداقل یک سال جدا از یکدیگر زندگی کنند. در بعضی موارد زوجین زمانی خواهان طلاق می‌شوند که بیش از 3 سال باشد که از یکدیگر جدا زندگی ‌کنند.

طلاق ایرانیان در آلمان

بسیاری از ایرانیانی که در کشور آلمان ساکن هستند و قصد دارند از همسر خود جدا شوند، باید از شرایط طلاق بین‌المللی این کشور مطلع شوند. طلاق ایرانیان در آلمان یکی از طلاق‌هایی محسوب می‌شود که عنصر بین‌المللی دارد. ایرانیان برای طلاق در آلمان، باید طبق قوانین آلمان و طبق قوانین ایران از همسر خود جدا شوند.

حوزه‌های قضایی کشور آلمان در مورد طلاق ایرانیان به عنوان مهاجر سخت‌گیری خاصی ندارد. اگر ایرانیان بخواهند از کشور آلمان ازدواج ایرانی خود را ختم کنند باید به سامانه میخک مراجعه نمایند. یکی از فرآیندهای ویژه طلاق ایرانیان در کشور آلمان ثبت‌نام در سامانه میخک آلمان است. در ادامه به صورت جزئی شما را با این روند آشنا خواهیم کرد.

در حال حاضر بسیاری از ایرانیان ساکن کشور آلمان، برای جدایی از همسر خود از کمک کارشناسان حقوقی در ایران استفاده می‌کنند. موسسه حقوقی دادنیک بهترین خدمات مشاوره را در اختیار این ایرانیان ساکن در آلمان می‌گذارد. کسانی که متقاضی جدایی از همسرشان هستند در نظر داشته باشند طلاق گرفتن به 2 شکل ممکن است: جدایی در کشور آلمان و براساس قوانین جمهوری اسلامی ایران

وکیل طلاق ایرانی در آلمان

در صورتی که در کشور آلمان زندگی می‌کنید و می‌خواهید از همسر خود جدا شوید، برای طلاق ایرانی خود نیاز به انتخاب یک وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور دارید. توصیه می‌کنیم برای تکمیل فرآیند طلاق ایرانی خود یک وکیل طلاق ایرانی پیدا کنید. با انتخاب این وکیل، او به عنوان نماینده شما برای گرفتن حکم طلاق اقدام می‌کند. در آخر هنگامی که توانست حکم طلاق را دریافت کند، از طریق پست این گواهی را برای شما می‌فرستد.   

همان‌طور که گفتیم برای انجام صحیح و بدون‌نقص طلاق ایرانی خود بهتر است از کمک وکلا خبره استفاده کنید. این وکلا در سریع‌ترین زمان ممکن می‌توانند حکم طلاق شما را دریافت کنند. باید گفت وکیل طلاق ایرانی برای اینکه بتواند کارهای طلاق ایرانی شما را پیش ببرد باید یک وکالتنامه داشته باشد.

آیا می‌دانید این وکالتنامه چطور تنظیم می‌شود؟ بعد از اینکه در سامانه میخک ثبت‌نام کردید و اطلاعات هویتی وکیل خود را قرار دادید، متن وکالتنامه برای شما صادر می‌شود. پس برای دریافت وکالتنامه باید در این سامانه ثبت‌نام کنید. با پر کردن فرم‌های مربوطه می‌توانید درخواست وکالتنامه خود را ثبت نمایید. ادامه روند جدایی شما نیز توسط وکیلتان پیش می‌رود.

وکیل در ایران

آیا در کشور ایران می‌توانید وکیل خوبی برای خود پیدا کنید؟  متاسفانه یافتن وکیل خبره و حرفه‌ای که به طور قطع به نفع شما عمل کند، کار دشواری خواهد بود. بنابراین پیش از انتخاب وکیل خود باید بررسی‌های زیادی انجام دهید. توصیه می‌کنیم وکیل ایرانی مجربی را انتخاب کنید که بتوانید زودتر از همسر خود جدا شوید.   

برای انتخاب وکیل خبره طلاق ایرانی خود می‌توانید از موسسه حقوقی دادنیک نیز کمک بگیرید. اگر سوالی در این مورد دارید می‌توانید با کارشناسان این موسسه حقوقی که در واتس آپ آنلاین هستند، مشورت کنید. به عبارت دیگر موسسه حقوقی دادنیک خدمات حقوقی و مشاوره‌ای خوبی را در اختیار ایرانیان ساکن در کشور آلمان قرار می‌دهد.

 

طلاق در آلمان
طلاق در آلمان

طلاق توافقی در ایران

به طور حتم با مفهوم طلاق توافقی در ایران آشنا هستید. زمانی‌که زوجین برای جدایی خود در زمان مشخصی به توافق برسند در واقع طلاق توافقی صورت می‌گیرد. طی این جدایی هر دو طرف رضایت دارند و بنابراین روند طلاق خیلی طول نمی‌کشد. طلاق توافقی با کمک وکیل، بدون حضور زوجین در دادگاه انجام می‌شود. 

طلاق توافقی ایران جزء طلاق‌های کم‌هزینه محسوب می‌شود. وکیل طلاق توافقی در ایران بعد از اتمام پرونده و دریافت گواهی طلاق حق‌الوکاله خود را دریافت می‌کند. هنگام طلاق توافقی ایرانی باز هم دادگاه باید رای نهایی را صادر کند. برای اینکه به جزئیات درستی در مورد طلاق توافقی ایرانی دست پیدا کنید، بهتر است جلسه‌ای آنلاین با کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک برگزار نمایید.  

طلاق ایرانی در آلمان  

در صورتی که در آلمان زندگی می‌کنید و قصد دارید از همسرتان جدا شوید، باید برای طلاق ایرانی خود در آلمان پرونده تشکیل دهید. بهتر است یک وکیل حرفه‌ای انتخاب کنید تا روند این طلاق ایرانی خیلی سریع‌تر پیش ‌رود. ممکن است تصمیم‌گیری در این مورد برای شما سخت باشد، ندانید از چه طریقی باید از همسر خود جدا شوید.  

پیش از این نیز گفتیم طلاق در آلمان به 2 صورت قابل‌انجام است: طبق قوانین کشور آلمان و طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران. افراد متقاضی برای طلاق ایرانی، باید در سامانه میخک ثبت‌نام کنند. در صورتی که مدارک آنها هیچ نقصی نداشته باشد ، پرونده درخواست طلاق آنها به جریان می‌افتد. به خاطر داشته باشید هر کشوری برای طلاق و جدایی از همسر قوانین خاصی را وضع کرده است.  

ثبت‌نام سامانه میخک

شاید با نام سامانه میخک آشنا نباشید و از عملکرد آن نیز بی‌خبر باشید. میخک، مخفف عبارت مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی نیز به حساب می‌آید. این سایت در راستای تسهیل روند اداری شهروندان ایرانی که در کشورهای خارجی زندگی می‌کنند، توسط وزارت امور خارجه راه‌اندازی شد.

هر فرد ایرانی ساکن در کشور آلمان برای انجام کارهای خود بهتر است به یک وکیل خبره ایرانی وکالت دهد، وکالتنامه نیز از طریق سامانه میخک صادر می‌شود.  فراموش نکنید ثبت‌نام در سایت سامانه میخک آلمان کار ساده‌ای است. تمامی متقاضیان ایرانی که نیاز به خدمات کنسولی آلمان دارند، باید در ابتدا در سامانه میخک ثبت‌نام کنند.

برای استفاده از خدمات این سامانه باید یک حساب کاربری ایجاد کنید. در ضمن اطلاعات خود را با دقت و بدون هیچ اشتباهی در این سامانه بارگذاری نمایید.

ثبت وکالتنامه در سامانه میخک

با ثبت‌نام در سامانه میخک می‌توانید از خدمات کنسولی مورد نظر خود بهره‌مند شوید. در ابتدا باید نوع خدمت مورد نظر خود را انتخاب کنید. در ادامه اطلاعات هویتی وکیل خود را با دقت در سامانه میخک وارد نمایید، سپس می‌توانید ثبت وکالتنامه در سامانه میخک را انجام دهید.

با تکمیل فرم مورد نظر و وارد کردن اطلاعات درخواستی، سامانه میخک یک کد رهگیری را به صورت خودکار برایتان ارسال می‌کند. سپس باید برای احراز هویت به سفارت ایران در آلمان مراجعه کنید. بهتر است قبل از اینکه درخواست وکالتنامه خود را در سامانه میخک به ثبت برسانید، متن آن را با وکیل خود به اشتراک بگذارید.

سامانه ثنا

قوه قضاییه برای تسهیل روند بسیاری از امور قضایی و اداری سامانه ثنا را راه‌اندازی کرد. برای ثبت‌نام در این سامانه باید کارت ملی هوشمند داشته باشید. همچنین در این سامانه نیز همانند سامانه میخک باید برای احراز هویت اقدام کنید. زمانی که سامانه ثنا هویت شما را تایید کرد، شما می‌توانید یکی از وکلا پایه یک دادگستری را به عنوان وکیل خود انتخاب کنید.

از آنجاییکه در بیشتر مواقع اطلاع‌رسانی سامانه ثنا کند عمل کند، توصیه‌ می‌کنیم به طور دائم به سامانه ثنا سر بزنید و پیگیر پرونده خود باشید. سامانه ثنا تمام سوالات و پرسش‌های شما را طی انواع بخش‌نامه‌ها و به صورت پی دی اف در سایت قرار داده است. در صورت بروز هرگونه مشکل می‌توانید به این بخش‌نامه‌ها مراجعه کنید.  

شرایط طلاق در آلمان    

طلاق در آلمان نیازی به شرایط یا دلایل ویژه ندارد. در صورتی که زوجین مشکلی غیرقابل‌تحمل داشته باشند می‌توانند 1 سال از یکدیگر جدا زندگی کنند. برای مثال در صورتی که یکی از زوجین با همسرش بدرفتاری کند فرد مقابل می‌تواند از او جدا شود. در ضمن اعتیاد به الکل نیز از دیگر شرایطی است که منجر به جدایی در کشور آلمان می‌شود.

ناگفته نماند گاهی با اینکه زوجین در شرایطی غیرقابل‌تحمل گیر افتاده‌اند، باز هم دادگاه با جدایی آنها موافقت نمی‌کند. در واقع موانعی برای جدایی آنها وجود دارد. برای مثال گاهی دولت به خاطر فرزند این زوج ترجیح می‌دهد زوجین همچنان کنار یکدیگر بمانند یا به صورت توافقی از یکدیگر جدا زندگی کنند. این در حالی است که فرزند خردسال آنها به محبت  پدر و مادر خود نیاز دارد.

دلایل طلاق در آلمان

تنها دلیل اصلی طلاق در آلمان، از هم پاشیدگی تعهد و پایداری روابط زناشویی است. مسئولان و بسیاری از خدمات دولتی این کشور سعی دارند تا جای ممکن ازدواج‌های از هم پاشیده را ترمیم کنند، اما تا حدود زیادی ناموفق بودند. به دلیل خیانت‌های زیادی که بین زوجین وجود دارد، به طور معمول ازدواج آنها به طلاق منجر می‌شود.

در ضمن برای جدایی همسر و طلاق هیچ شخصی در کشور آلمان هرگز سرزنش نمی‌شود، از این‌رو افراد راحت‌تر با طلاق موافقت می‌کنند. به طور کلی بیشتر ازدواج‌های زوجین آلمانی تنها حدود 1 سال عمر می‌کند. شکست‌های زناشویی غیرقابل‌برگشت هستند اما در بیشتر مواقع زوجین با طلاق موافقت می‌کنند.

مراحل طلاق در آلمان

طلاق در آلمان بسیار ساده است. در صورتی که مانعی به وجود نیاید طی 4 تا 6 ماه می‌توان جدایی را به طور کامل ثبت کرد. اما در صورتی که زوجین ثروت مشترک زیادی داشته باشند، تقسیم اموال آنها زمان‌بر خواهد بود، بنابراین جدایی آنها نیز 1 سال یا حتی بیشتر طول می‌کشد. در این صورت دادگاه وارد عمل می‌شود و اوضاع این جدایی را سروسامان می‌دهد.

هر کشوری برای ثبت گواهی طلاق اسناد و مدارکی نیاز دارد. در کشور آلمان نیز اولین قدم برای جدایی از همسر انتخاب یک وکیل است تا درخواست طلاق را به ثبت برساند. در واقع درخواست طلاق زوجین باید در دادگاه محلی یا دادگاه خانواده تسلیم شود. به طور معمول درخواست طلاق در دادگاهی ثبت می‌شود که در نزدیکی محل سکونت این زوج واقع شده است.

تقسیم اموال هنگام طلاق در آلمان

در صورتی که زوجین مدتی را جدا از یکدیگر زندگی کنند در واقع از نظر قانونی از هم جدا شده‌اند. این نوع از جدایی به طور معمول نیاز به هیچ تشریفات خاصی ندارد. تنها تقسیم اموال یا تقسیم صندوق‌های بازنشستگی و توافقی زوجین زمان‌بر خواهد بود. در ضمن پرداخت نفقه نیز امری مهم در نظر گرفته می‌شود.

در صورتی که زوجین قبل از جدایی تعهدات مالی خود را ثبت کرده باشند، این تعهدات بسیار جدی گرفته می‌شود. هنگام طلاق در آلمان دادگاه در مورد تقسیم اموال خیلی جدی و با دقت امور لازم را بررسی می‌کند. در آخر پرداخت‌ها و تقسیم اموال براساس درآمد و دارایی هر فرد مشخص می‌شود. در ضمن مالیات سالانه نیز از این اموال توافقی کسر می‌شود.

حضانت فرزند هنگام طلاق در آلمان

براساس قوانین آلمان، هنگام طلاق باید توافق شود فرزندان با هر دو والد در ارتباط باشند. در واقع باید هم با پدر و هم مادر تماس کامل بگیرند. بنابراین هنگام طلاق در آلمان حضانت به طور معمول مشترک خواهد بود. حضانت مشترک در کشور آلمان عادی است و مسئولیت خاصی برای هیچ‌یک از والدین در نظر گرفته نمی‌شود. با این وجود، در صورت تمایل یکی از زوجین می‌تواند به صورت انحصاری حضانت فرزندش را عهده‌دار شود.

طلاق در خارج از کشور

بدون توجه به اینکه شما در چه کشوری زندگی می‌کنید، اگر بخواهید از همسر خود طلاق بگیرید باید طبق قوانین ایران جدا شوید. طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور همچنان باید براساس قوانین کشور ایران صورت گیرد. بهتر است قبل از اینکه برای جدایی خود اقدام کنید، با قوانین طلاق در کشور ایران آشنا شوید.

در صورتی که در خارج از کشور ایران زندگی می‌کنید و قصد دارید از همسر خود طلاق بگیرید، باید به سفارت ایران در آن کشور مراجعه کنید و از خدمات کنسولی آنها بهره‌مند شوید. به طور حتم می‌دانید که ابتدا باید در سامانه میخک ثبت‌نام کنید. سپس مدارک خود را بارگذاری نمایید تا در اختیار کارشناسان مربوطه قرار گیرد.

سپس برای طلاق در خارج از کشور باید درخواست طلاق خود را در  سامانه میخک به ثبت برسانید. در نظر داشته باشید طلاق گرفتن در خارج از کشور کار دشواری نیست. فرقی ندارد در چه کشوری ساکن هستید، برای جدایی باید درخواست طلاق خود را در سامانه میخک به ثبت برسانید.

درپایان هنگامی که درخواست خود را تکمیل کردید باید آن را برای کارشناسان اداره کنسولگری ارسال ‌کنید. به خاطر داشته باشید کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک بهترین خدمات کنسولی را در اختیار شما می‌گذارند تا بتوانید برای طلاق خود بهترین روند را پیش گیرید. تردید نداشته باشید و برای حل مشکل خود با کارشناسان متخصص و حرفه‌ای تماس بگیرید تا به بهترین شکل ممکن شما را راهنمایی کنند.  

سفارت ایران در فرانکفورت آلمان

برای تکمیل فرآیند طلاق ایرانی خود در کشور آلمان باید به اداره کنسولگری جمهوری اسلامی در آلمان مراجعه کنید. البته قبل از مراجعه به سفارت ایران در کشور آلمان باید مراحل ثبت‌نام در سامانه‌ میخک یا سامانه ثنا را به طور کامل انجام داده باشید. در ضمن ساعت کاری این سفارت از 8 صبح الی 12 ظهر روزهای یکشنبه تا پنجشنبه است.

سفارت ایران در مونیخ آلمان

در صورتی که در شهر مونیخ حضور دارید پس از تکمیل فرآیند طلاق ایرانی خود در این کشور  باید به اداره کنسولگری جمهوری اسلامی در مونیخ مراجعه کنید. البته قبل از مراجعه به سفارت ایران در این شهر باید مراحل ثبت‌نام در سامانه‌‌های مربوطه را به طور کامل انجام داده باشید. در ضمن ساعت کاری این سفارت نیز از 8 صبح الی 12 ظهر روزهای یکشنبه تا پنجشنبه خواهد بود.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

طلاق غیابی خارج از کشور
طلاق غیابی خارج از کشور
سوالات قاضی در دادگاه طلاق
سوالات قاضی در دادگاه طلاق
محاسبه مهریه به نرخ روز
محاسبه مهریه به نرخ روز
سامانه ثنا چیست
سامانه ثنا چیست؟

5 پاسخ

  1. من متوجه نشدم یعنی طبق قوانین طلاق کشور آلمان باید حتما یه دوره چند وقته جدا زندگی کنیم؟

    1. درود
      خیر برای ایرانیان مقیم المان الزامی نیست.

    1. سلام، وقت شما بخیر
      لطفا با مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)