جستجو کردن
Close this search box.

سامانه ثنا چیست؟

خانه / طلاق (خانواده) / سامانه ثنا چیست؟
سامانه ثنا چیست

سامانه ثنا به عنوان یکی از سایت‌های قضایی در زمینه ارائه ابلاغیه‌ها، دادخواست‌های حقوقی و رسیدگی به پرونده‌های مختلف کاربرد دارد.

این سامانه که با نام «عدل ایران» نیز شناخته می‌شود، مرجع خوبی برای صرفه جویی در هزینه‌های دستگاه قضایی و البته مراجعین به این سازمان است و از سویی دیگر کاهش محسوسی در زمان رسیدگی به پرونده‌ها ایجاد می‌کند.

شما می‌توانید کلیه امور قضایی خود، از جمله دریافت و پیگیری ابلاغیه‌ها را به وکیل پایه یک دادگستری از مؤسسه حقوقی دادنیک بسپارید. اما برای درک بهتر عملکرد سامانه ثنا، توصیه می‌کنیم ادامه مطلب را دنبال کنید.

سامانه ثنا چه کاربردی دارد؟

سامانه ثنا یا سامانه «ثبت نام الکترونیکی» در واقع یک سایت ایجاد شده توسط قوه قضائیه کشور در سال 1395 است که از آن برای پیگیری و رسیدگی به امور حقوقی مثل طلاق توافقی به صورت آنلاین استفاده می‌شود.

به این صورت دیگر افراد نیاز نیست به شکل سنتی و مانند گذشته منتظر دریافت احضاریه یا اخطاریه‌های حقوقی یا پیگیری دادخواست‌ها و شکوائیه‌های خود باشند، زیرا تمامی این امور با ورود به سامانه ثنا قابل رسیدگی خواهند بود.

این سامانه در اصل به منظور سهولت دسترسی افراد به کارهای حقوقی، پیشگیری از صرف هزینه‌های اضافی، صرفه جویی در زمان و به طور کلی حفظ حقوق فردی راه اندازی شده است.

سامانه ثنا چه کاربردی دارد

کاربردها و خدمات سامانه ثنا

هدف کلی از راه اندازی سایت ثنا، دیجیتالی کردن امور مختلف قضایی و تسهیل رسیدگی به پرونده‌های مختلف است. این درگاه آنلاین خدمات مختلفی را به مراجعین قضایی ارائه می‌دهد که از جمله آن‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • دریافت کردن ابلاغیه‌ها
  • محاسبه هزینه‌های دادرسی و بررسی تعرفه‌های خدماتی
  • بررسی روند بررسی به پرونده‌ها و اطلاع از آخرین وضعیت آن‌ها
  • پیگیری روند طلاق ایرانیان خارج از کشور
  • پیگیری دادخواست‌ها و ارائه شکوائیه‌ها
  • پیگیری کردن اظهارنامه‌ها
  • ثبت درخواست عفو و بخشودگی قوه قضاییه

نحوه ثبت نام در سامانه ثنا و ورود به آن

برای ثبت نام در ثنا یا همان سامانه عدل ایران، کاربران می‌توانند کلیه مراحل احراز هویت و ثبت نام خود را به صورت کاملاً اینترنتی انجام دهند. به این منظور مراجعین قضایی باید مطابق با مراحل زیر پیش بروند.

ثبت نام اولیه

  1. وارد مرورگر گوشی یا سیستم خود شوید و آدرس (adliran.ir) را در آن وارد کنید.
  2. در بین گزینه‌های موجود باید روی بخش «برخط» کلیک کنید.
  3. حال در صفحه باز شده باید اطلاعات هویتی خود از جمله شماره ملی، تاریخ تولد و شماره سریال شناسنامه را وارد کنید و در نهایت کد تصویری ارائه شده را در کادر مشخص شده ثبت کنید.
  4. در قدم بعدی باید شرایط سایت را بررسی کرده و تیک تأیید آن را بزنید.
  5. بعد از آن باید مشخصات شناسنامه خود را وارد کنید تا بتوانید به مرحله بعد ورود کرده و اطلاعات تماس، اطلاعات محل سکونت، میزان تحصیلات و شغل خود را به ثبت برسانید.
  6. اگر از صحت اطلاعات وارد شده خود در هر مرحله اطمینان دارید، حال باید روی گزینه «ثبت اولیه اطلاعات» کلیک کنید.
  7. در این مرحله کدی روی گوشی شما دریافت می‌شود که باید آن را در کنار سایر اطلاعات خواسته شده وارد کنید تا بتوانید به مرحله احراز هویت بروید.

احراز هویت

  1. به منظور احراز هویت در سامانه ثنا باید هزینه آن را به شکل آنلاین بپردازید، سپس با رفتن به بخش «احراز هویت غیر حضوری»، مراحل ثبت نام خود را تکمیل کنید.
  2. وقتی وارد صفحه احراز هویت شوید، از شما خواسته می‌شود که از طریق روشن کردن دوربین گوشی، از خودتان عکس بگیرید.
  3. در قدم بعد باید امضای الکترونیکی خود را با لمس صفحه گوشی انجام داده و سپس از خود ویدیویی بگیرید. به این منظور باید قبل از هر چیز روی بخش (Record a video) کلیک کنید و بعد از خواندن عبارت نمایش داده شده، آن را روخوانی کرده و ویدیوی ضبط شده را به سامانه ارسال کنید.
  4. در صورت طی کردن درست مراحل نهایت تا 1 روز بعد از احراز هویت، رمز شخصی شما در سامانه در قالب یک پیامک برایتان ارسال خواهد شد.
احراز هویت

نحوه ورود به سامانه ثنا

  1. برای ورود به ثنا می‌توانید هم از طریق نصب اپلیکیشن این مرجع و هم سایت آن اقدام کنید.
  2. برای ورود اینترنتی به سامانه ثنا باید به درگاه آن به آدرس (adliran.ir) بروید و یکی از خدمات نمایش داده شده در صفحه را انتخاب کنید.
  3. برای ورود به ثنا از طریق اپلیکیشن موبایلی، به سامانه (eadl.ir) وارد خواهید شد که نحوه استفاده از آن به شرح زیر است:
    1. وارد سایت (eadl.ir) شوید. برای اطمینان از ورود درست به کادر بالای صفحه نگاه کنید که در آن عبارت «پلتفرم عدالت همراه» نوشته شده است.
    1. حال به بخش پایین صفحه رفته و روی «دریافت مستقیم نسخه اندروید» کلیک کنید تا اپلیکیشن برای شما دانلود شود.
    1. اپلیکیشن را روی گوشی خود نصب و رمز عبور و نام کاربری مختص به خود را ایجاد کنید.
    1. از طریق کد ثنا وارد سامانه شوید و از خدمات آن استفاده کنید.

نکته: اگر در خارج از کشور زندگی می‌کنید، می‌توانید به کمک یک وکیل در ایران کارهای مربوط به ثبت نام ثنا را انجام دهید. اما در نهایت برای احراز هویت (آنلاین یا حضوری) باید خودتان اقدام کنید.

تفاوت سامانه سنا با سایت ثنا

بسیاری از افراد ممکن است تفاوتی بین سامانه یا سایت ثنا و سامانه سنا قائل نباشند. اما همانطور که توضیح دادیم، سامانه ثنا در زمینه امور و ابلاغیه‌های الکترونیکی قضایی به کاربران خدمت رسانی می‌کند.

نکته مهم درباره استفاده از سامانه ثنا، ورود اولیه به درگاه خدمات الکترونیک قضایی است. این در حالی است که سایت سنا به عنوان یک مرجع شاخص در زمینه ارزها و معاملات ارزی زیر نظر بانک مرکزی در حال فعالیت است.

معرفی بخش‌های مختلف سایت ثنا

مراجعین و حتی خود قوه قضاییه از مزایای زیادی بعد از راه اندازی سامانه ثنا برخوردار شده اند که کاهش ترافیک کاری در شعب قوه قضاییه، کاهش هزینه‌های عملیاتی برای این قوه، کاهش خطاهای انسانی، افزایش سرعت رسیدگی به پرونده‌ها و افزایش سرعت ابلاغ اوراق قوه قضاییه تنها بخشی از این موارد هستند.

ضمن اینکه کاربران می‌توانند به صورت 24 ساعته به این سایت دسترسی داشته باشند. اما برای آشنایی بیشتر با ثنا، در ادامه به معرفی بخش‌های مختلف آن‌ می‌پردازیم.

معرفی بخش‌های مختلف سایت ثنا

اطلاع رسانی

در این بخش کلیه اطلاع رسانی‌های مربوط به وکلا و اشخاص حقیقی بر اساس رمز پرونده انجام می‌شود. انجام امور دیگری مثل دانلود اپلیکیشن عدالت همراه، ثبت درخواست عدم سوء پیشینه در کنار بررسی لیست دفاتر خدماتی نیز از این بخش امکان پذیر است.

دسترسی سریع

کاربران می‌توانند از این بخش برای امور مختلفی مثل پرداخت اینترنتی، محاسبه هزینه دادرسی، محاسبه هزینه تعرفه خدمات و ارائه و پیگیری درخواست عفو استفاده کنند.

خدمات ویژه سامانه

این بخش، خدمات مربوط به زیر سامانه‌های ثنا را ارائه می‌دهد. برای مثال مراجعین با استفاده از سامانه احراز هویت برخط قوه قضاییه امور مربوط به ثبت اطلاعات بیومتریک خود را انجام می‌دهند.

استعلام قضایی

این بخش خود دارای 4 گزینه مجزاست که شامل استعلام مدرک قضایی، استعلام وضعیت کارشناس، استعلام وضعیت وکیل و استعلام سابقه طرح دعوای مرتبط با چک می‌شود.

خدمات و امکانات سامانه ثنا

در این بخش می‌توانید کلیه خدمات ارائه شده در این سامانه مثل پیگیری اظهارنامه‌ها، وضعیت رسیدگی به پرونده‌ها یا ارائه دادخواست و شکواییه‌ را انجام دهید.

جمع بندی

سامانه ثنا یک سایت تحت نظر قوه قضاییه است که از آن به منظور پیگیری امور حقوقی و قضایی استفاده می‌شود. شما برای بررسی کلیه امور نیازمند به این سامانه، می‌توانید از خدمات وکلای مؤسسه دادنیک برای دریافت راهکارهای نوین حقوقی استفاده کنید و پرونده‌های قضایی خود را در کوتاه ترین زمان با استفاده از تجارب وکلا به نتیجه برسانید.

سوالات متداول

در سامانه ثنا چه خدماتی ارائه می‌شوند؟

این سامانه برای پیگیری امور قضایی مختلف مثل گرفتن نوبت، طلاق، ثبت شکوائیه‌ها، دریافت ابلاغیه‌ها و به طور کلی اطلاع از پرونده‌های قضایی در مراحل مختلف کاربرد دارد. در راهنمای ثبت نام در سامانه ثنا می‌توانید از لیست خدمات آن اطلاع کسب کنید.

احراز هویت در ثنا به چه معناست؟

احراز هویت در سامانه ثنا، یک مرحله از ثبت نام در این درگاه آنلاین است که به معنای تأیید و اعتبارسنجی اطلاعات کاربران خواهد بود. با این کار حریم خصوصی افراد حفظ خواهد شد.

نحوه استفاده از سامانه ثنا به چه شکلی امکان پذیر است؟

برای استفاده از خدمات این سامانه می‌توانید به صورت مستقیم وارد سایت آن به آدرس (adliran.ir) شد و یا اینکه اپلیکیشن مربوط به آن را نصب کرد. البته این اپ برای ایرانیان خارج از کشور کارایی ندارد.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

طلاق توافقی چقدر طول میکشد؟
طلاق توافقی چقدر طول میکشد؟
بهترین راه به اجرا گذاشتن مهریه
بهترین روش به اجرا گذاشتن مهریه
طلاق به خاطر ترس از رابطه جنسی
طلاق به خاطر ترس از رابطه جنسی
طلاق رجعی
طلاق رجعی چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)