بند اکراه در طلاق چیست؟

بند اکراه در طلاق چیست

طلاق دسته بندی‌های متفاوتی داشته و انواع مختلفی نیز دارد. در یکی از این دسته بندی‌ها به طلاق رجعی و طلاق بائن اشاره دارد و در دسته بندی دیگر 3 نوع کلی طلاق توافقی، از طرف زن و از طرف مرد تعریف شده است که طلاق از طرف زن معمولا سخت‌ترین نوع طلاق به شمار می‌آید.

البته زن با داشتن حق طلاق مسیر هموار تری را برای جدایی از همسرش در پیش خواهد داشت، اما به دست آوردن این حق نیز برای وی می‌تواند چالش برانگیز باشد. به طور کلی هم در خصوص طلاق با داشتن حق طلاق باید این نکته را در نظر داشته باشید که برای جدایی از همسرتان با این روش حتما نیازمند به یک وکیل طلاق خواهید بود، چرا که بدون حضور وی، طی کردن مراحل طلاق امکان پذیر نخواهد بود.

مسئله دیگری که در مورد طلاق از طرف زن وجود دارد، این است که با توجه به اصلاحیه‌هایی که اخیرا در قوانین این نوع از طلاق به وجود آمده، بند اکراه در طلاق در آن به چشم می‌خورد. از این رو قصد داریم که در ادامه مطالبی را در خصوص بند اکراه در طلاق برای شما بیان کنیم.

جایگاه اکراه در دسته بندی طلاق

طبق ماده‌های 1119، 1129 و 1130 قانون مدنی، زن می‌تواند تحت شرایطی دادخواست طلاق خود را تنظیم و ثبت کند. اما طبق اصلاحیه‌ای که قرار بوده است انجام شود، بندی با عنوان اکراه در طلاق به ماده 1130 قانون مدنی اضافه خواهد شد که با توجه به آن حق طلاق برای زنان به رسمیت شناخته و در عوض آن مجازات زندان برای عدم پرداخت مهریه برای مردان برداشته می‌شود.

بند اکراه در طلاق

در واقع طبق قانون، همواره حق طلاق با مرد بوده است و طلاق از طرف زن تنها در صورتی امکان پذیر می‌باشد که برخی از شرایط را که قانون مشخص کرده است، داشته باشد.

اما طبق اصلاحیه جدید (بند اکراه در طلاق) که قرار است به ماده 1130 قانون مدنی اضافه شود، در صورتی که زن برای زندگی با شوهرش کراهت داشته باشد، این امکان برای او فراهم خواهد شد که درخواست طلاق از مرد را بدهد. به این ترتیب می‌توان گفت که قانون برای زن حق طلاق قائل شده است تا بتواند از همسرش در صورت نارضایتی جدا شود.

طلاق به دلیل اکراه

همان‌طور که مکررا در مطالب بالا نیز ذکر شد، طلاق می‌تواند به دلیل اکراه اتفاق بیفتد. در واقع می‌توان این‌گونه بیان کرد که اگر زن به اجبار در عقد کسی باشد، امکان دارد به دلیل اکراه در رابطه با این موضوع، بخواهد از همسرش طلاق بگیرد.

جمع بندی

همواره از دیدگاه شرعی و عرفی، طلاق و جدایی موضوع متعارفی به شمار نمی‌آید؛ چرا که زوجین با تصمیم برای طلاق، سبب فروپاشی نهاد خانواده خواهند شد. اما با تغییراتی که در قوانین به وجود آمده و مصلحت‌هایی که برای زن و مرد در نظر گرفته شده است، برخی از مواقع می‌توان طلاق و جدایی را راه‌کاری مناسب برای طرفین در نظر گرفت.

به طور مثال در صورتی که زن برای ادامه زندگی مشترک کراهت داشته و با عدم رضایت در این زندگی مانده باشد، از نظر اسلام نیز چنین عقدی باطل خواهد بود. با توجه به این موضوع اصلاحیه‌ای در قانون با عنوان اکراه در طلاق انجام شده است که ما در دادنیک نیز سعی بر این داشتیم مطالبی را در رابطه با آن برای شما عزیزان بیان کنیم.

در عین حال شما می‌توانید برای دریافت مشاوره در خصوص مسائلی هم‌چون اکراه در طلاق با مشاورین و وکلای مجرب ما از طریق شماره تماس درج شده در سایت ارتباط برقرار کنید.

سوالات متداول

بند اکراه در طلاق چیست؟

این بند به این دلیل قرار است به ماده 1130 قانون مدنی اضافه شود که اگر زن برای زندگی با شوهرش کراهت داشته باشد، بتواند درخواست طلاق از او را بدهد.

آیا زن می‌تواند حق طلاق را داشته باشد؟

بله، طبق قانون، زن این امکان را خواهد داشت که در هنگام عقد و یا بعد از آن حق طلاق را به دست آورد. البته باید اشاره کنیم که بند اکراه در طلاق نیز به همین منظور به قوانین طلاق از طرف زن اضافه خواهد شد.

آیا حق طلاق در قانون به رسمیت شناخته شده است؟

خیر، اما با توجه به ارائه بند اکراه در طلاق، این حق می‌تواند برای زن به رسمیت شناخته شود.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
4.9/5 - (13 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

وکیل طلاق در تهران
وکیل طلاق در تهران
محکم‌ترین سند برای بخشش مهریه
 محکمترین سند برای بخشش مهریه
ازدواج با چه کسانی ممنوع است
ازدواج با چه کسانی ممنوع است
متن بخشش مهریه بدون بازگشت
متن بخشش مهریه بدون بازگشت

7 پاسخ

  1. بند اکراه واقعا چیز جالبیه اما فکر میکنم باز هم اثباتش توی دادگاه با سختی اتفاق بیفته.

  2. اگر این قانون اکراه در طلاق یکی دو دهه پیش اجرا میشد خیلیا میتونستن جدا بشن بس که ازدواج اجباری زیاد بود

  3. اگر این قانون اکراه در طلاق یکی دو دهه پیش اجرا میشد خیلیا میتونستن جدا بشن بس که ازدواج اجباری زیاد بود

  4. من بخاطر یه شرایطی که پیش اومد با اکراه ازدواج کردم اما اینو چجوری میتونم تو دادگاه ثابت کنم؟

    1. سلام، وقت شما بخیر
      سوالتون گویا نیست. با مشاوران حقوقی در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

  5. مرسی بابت مطالب مفیدتون. کلی راجع طع طلاق راهنمایی شدم. ئرمتون گرم. ندیده بودم سایتی به این کیفیت

    1. سلام، وقت شما بخیر
      سپاس از همراهی شما 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)