- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
اساسیترین و مهمترین رکن ازدواج از نظر اسلام و قوانین مدنی کشور، تمکین زن در برابر مرد بوده و مرد نیز در مقابل، موظف به پرداخت نفقه همسر خود است. اما در برخی از ازدواجها، مردان جهت عدم پرداخت نفقه و جلوگیری از تمکین از سوی همسر خود، اقدام به تعویض قفل در منزل مشترک میکنند. در این مقاله از مجله حقوقی دادنیک قصد داریم به بررسی حکم تعویض قفل در منزل توسط شوهر بپردازیم.
تمکین زن در برابر شوهر
همانطور که در مقدمه بیان کردیم، مهمترین وظیفه زن در مقابل همسر خود تمکین بوده و مرد نیز موظف به پرداخت نفقه به همسر خود است. اما گاهی برخی از زندگیهای مشترک با اختلاف و مشکل روبهرو شده و روابط زوجین تیرهوتار میشوند. به همین سبب، زوجین با عدم انجام وظایف خود به آزار و اذیت یکدیگر میپردازند.
برای نمونه، زن از تمکین خودداری کرده و مرد نیز از پرداخت نفقه به همسر خود سرپیچی مینماید. اما اگر مرد به خواسته خود مانع تمکین همسر خود شود، همچنان موظف به پرداخت نفقه همسر خود بوده و علاوه بر اینکه این تکلیف از وی ساقط نمیشود، همچنین از نظر قانون مرتکب جرم نیز شده است.
نفقه زن
بر طبق ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی «همین که نکاح به طور صحت واقع شد، روابط زوجیت بین طرفین موجود، حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار میشود، از آن جمله حسب ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی پرداخت نفقه توسط شوهر است، لذا اصل بر تمکین زوجه و استحقاق وی در مطالبه نفقه بوده و نشوز مانع استحقاق زوجه از نفقه است.»
تعویض قفل در منزل توسط شوهر
بر طبق قانون مدنی، محل سکونت زن، اقامتگاه همسر وی بوده و زن موظف به زندگی در منزل شوهر خواهد بود. همچنین از آنجاییکه یکی از مهمترین مصادیق نفقه، تهیه مسکن، برای زن محسوب میشود، بنابراین تأمین اقامتگاه از طرف شوهر برای همسر خود الزامی است.
بر اساس ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی«زن باید در منزلی که شوهر تعیین میکند سکنی نماید مگر آن که اختیار تعیین منزل به زن داده شده باشد.»
اما در برخی موارد با ایجاد اختلافات خانوادگی میان زوجین، زن با تعویض قفل در منزل توسط شوهر خود روبهرو میشود. تعویض قفل در منزل مشترک توسط مرد به دلایل مختلفی به وجود میآید. مهمترین دلیل مرد ارائه دادخواست دعوای الزام به تمکین زن به دادگاه خانواده بوده تا بتواند همسر خود را به علت عدم تمکین محکوم و از پرداخت نفقه خودداری نماید.
اما توجه داشته باشید که مرد با بیرون راندن همسر خود از منزل مشترک و تعویض قفل منزل به سبب عدم تمکین از سوی زن، نمیتواند خود را از پرداخت نفقه معاف کند. زیرا زن در این شرایط با تهیه استشهادیه محلی، تنظیم صورت جلسه کلانتری و ارائه ادله محکمهپسند به دادگاه خانواده میتواند همسر خود را محکوم و نفقه خود را دریافت نماید. در ادامه به بررسی بیشتر درباره حکم تعویض قفل در منزل توسط شوهر خواهیم پرداخت.
حکم تعویض قفل در منزل توسط شوهر چیست؟
با توجه به بخش فوق، زن بعد از تعویض در منزل مشترک توسط همسر خود میتواند به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و با تنظیم یک شکواییه با عنوان ترک انفاق بر علیه همسر خود، شکایت کند.
همچنین زن باید ادله محکمهپسند و قانونی نظیر صورت جلسه کلانتری و استشهادیه محلی به پرونده مورد نظر ضمیمه کرده و درخواست خود را در خدمات قضایی ثبت کند. سپس مرجع قضایی (دادگاه خانواده) بعد از بررسی مدارک قانونی و پرونده علیه مرد، حکم نهایی را صادر نماید.
بنابراین بر طبق قانون مدنی کشور حکم تعویض قفل در منزل توسط شوهر این است که مرد به مجازات ترک انفاق محکوم میگردد.
تعویض قفل در منزل توسط شوهر، به این معنا است که مرد بر خلاف ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی «نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینههای درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض.» عمل کرده است.
بنابراین حکم تعویض قفل در منزل توسط شوهر جرم بوده و مرد به مجازات ترک انفاق در قبال همسر خود محکوم میشود. مرد با اثبات این موضوع بر اساس قوانین و مقررات حاکم بر کشور، محکوم به حبس از سه ماه و یک روز تا پنج ماه میگردد.
جمع بندی
بنابر آنچه در این مقاله از مجله حقوقی دادنیک بیان کردیم، برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه حکم تعویض قفل در منزل توسط شوهر با کارشناسان با تجربه مؤسسه حقوقی دادنیک ارتباط برقرار کرده و از خدمات این مؤسسه بهرهمند شوید.
سوالات متداول
حکم تعویض قفل در منزل توسط شوهر چیست؟
حکم تعویض قفل در منزل توسط شوهر در صورت شکایت زن و اثبات این جرم، مرد محکوم به مجازات ترک انفاق شده و از سه ماه و یک روز تا پنج ماه به حبس محکوم میشود.
اقدامات زن پس از تعویض قفل در منزل توسط شوهر چیست؟
زن بعد از تعویض قفل در منزل توسط همسر خود میتواند به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه و با ارائه دادخواست خود و ضمیمه مدارک مورد نیاز (تنظیم شکواییه و داشتن صورت جلسه کلانتری) به پرونده، از همسر خود نسبت به تعویض قفل در منزل شکایت نماید.
مدارک مورد نیاز زن برای اثبات جرم همسر خود جهت تعویض قفل در منزل چیست؟
کمک از پلیس، ثبت و تنظیم گزارش از وقوع جرم توسط مأمور کلانتری یکی از روشهای محکمهپسند برای اثبات جرم مرد برای زن در دادگاه خانواده محسوب میشود. یکی دیگر از موارد اثبات جرم مرد در دادگاه خانواده، جمعآوری استشهادیه از همسایگان مبنی بر تعویض قفل در منزل توسط مرد است.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.
یک پاسخ
من میخوام از شوهرم به علت تعویض قفل در منزل شکایت کنم. من میخوام باهاش زندگی کنم ولی به زور منو انداخته بیزون و رام نمی ده خونه