مدت زمان عده طلاق خلع و مبارات

مدت زمان عده طلاق خلع و مبارات

طلاق خلع و مبارات از دسته طلاق‌های بائن هستند. عده طلاق خلع و مبارات هر دو سه ماه یا سه دوره عادت ماهانه زنانه است. هر دو نوع طلاق خلع و طلاق مبارات بر اساس تنفر یا کراهیت یکی از زوجین یا هر دو طرف می‌تواند جاری شود.

در صورت نیاز به هر گونه مشاوره رایگان مانند مشاوره تلفنی و مشاوره واتساپی در خصوص مدت زمان عده طلاق خلع و مبارات با کارشناسان حقوقی دادنیک در تماس باشید.

طلاق خلع چیست؟

طلاق خلع را می‌توانید در ماده 1146 قانون مدنی پیدا کنید. تصور کنید که زن به اندازه‌ای از شوهر خود متنفر است که به هر قیمتی قصد جدایی از او را دارد. مهم نیست چه اتفاقی می‌افتد؛ میزان کراهت زن به اندازه ای است که فقط می‌خواهد از زندگی مشترک خود دست بکشد.

در این موارد، زن می‌تواند با پرداخت مالی که فدیه نامیده می‌شود، از شوهر خود جدا شود. این مال برای جلب رضایت شوهر در نظر گرفته شده است. معمولاً زن از گرفتن مهریه خود چشم پوشی می‌کند و در ازای آن حق طلاق را به دست می‌آورد. البته میزان فدیه می‌تواند بنا به توافق طرفین از مهریه کمتر یا بیشتر باشد.

اجازه طلاق در قانون و شرع با مرد است. در طلاق خلع این مورد در نظر گرفته شده که زن با دادن فدیه این حق را به نفع خود به دست آورد. البته باید مرد نیز به این مسئله رضایت داشته باشد. در غیر این صورت امکان طلاق وجود ندارد. همچنین زن می‌تواند نفقه خود یا فرزند و همچنین حق دادن شیر به فرزند شیرخوار را در تغییر مقدار این فدیه دخیل کند. طلاق خلع بیشتر به طلاق از طرف زن شناخته می‌شود.

طلاق خلع چیست؟

شرایط طلاق خلع

طلاق خلع دو شرط اصلی دارد. اول اینکه زن کراهت یا تنفر زیادی از مرد داشته باشد. در این صورت ماندن در زندگی مشترک برای هیچ کدام از طرفین سودی نخواهد داشت، در دراز مدت به هر دو لطمه می‌زند و زن نیز نمی‌تواند وظایف زناشویی خود را به نحو احسن انجام دهد.

شرط دوم هم این است که مرد به دریافت فدیه رضایت دهد. میزان این فدیه کاملاً توافقی  و احتمالاً برابر با مهریه، بیشتر یا کمتر از آن باشد.

عده طلاق خلع

پس از اینکه طلاق خلع اجرا شد، زن باید 3 دوره عادت ماهانه صبر کند تا بتواند دوباره ازدواج کند. در صورتی که عادت ماهانه رخ ندهد، باید زن به مدت 3 ماه صبر کند. در صورت باردار بودن، عده زن با فارغ شدن او پایان می‌یابد.

طلاق مبارات چیست؟

همان‌طور که گفتیم، طلاق مبارات نوعی از طلاق بائن است. یعنی شوهر پس از جدایی اجازه برگشت نزد همسر خود را در طول زمان عده ندارد.

در طلاق مبارات باید علاوه بر زن، مرد نیز از زن کراهت یا تنفر داشته باشد. بدین ترتیب، میزان فدیه پرداختی زن در این نوع طلاق نمی‌تواند از میزان مهریه او بیشتر باشد. عده طلاق خلع و مبارات یکسان و سه ماه یا سه دوره عادت ماهانه است.

طلاق مبارات

شرایط طلاق مبارات

اصلی ترین شرط طلاق مبارات این است که زوجین هر دو از هم تنفر یا کراهت داشته باشند. در این صورت می‌توانند به صورت توافقی از هم جدا شوند. زن باید نفقه ای به مرد پرداخت کند و حق طلاق را برای خود به دست آورد. مقدار نفقه در این نوع طلاق نمی‌تواند از میزان مهریه بیشتر باشد.

عده طلاق مبارات

پس از طی شدن مراحل طلاق مبارات، زن باید 3 دوره عادت ماهانه جهت ازدواج مجدد صبر کند. همچنین در صورتی که عادت ماهانه رخ ندهد، عده طلاق خلع و مبارات 3 ماه خواهد بود. در صورتی که زن در هنگام طلاق مبارات حامله باشد، عده او زمانی پایان می‌یابد که فارغ شده و وضع حمل کند.

تفاوت طلاق خلع و طلاق مبارات

دتنها تفاوت طلاق خلع و مبارات در این است که در طلاق خلع تنها زن از مرد تنفر دارد. اما در طلاق مبارات هردوی زوجین از هم متنفر هستند. همچنین در طلاق خلع مقدار فدیه می‌تواند از مهریه بیشتر باشد. اما در طلاق مبارات مقدار فدیه نمی‌تواند از میزان مهریه تجاوز کند.

در صورت نیاز به هر گونه مشاوره رایگان می‌توانید با مؤسسه حقوقی دادنیک در تماس باشید و از خدمات این مجموعه مانند مشاوره تلفنی رایگان و مشاوره واتساپی رایگان بهره مند شوید. پیشنهاد می‌کنیم تمام مشکلات و چالش‌های قانونی خود را به مجموعه دادنیک بسپارید.

سؤالات متداول

آیا زن طبق قانون اجازه طلاق یک طرفه را دارد؟

تنها در شرایطی این اجازه را خواهد داشت که فدیه خود را به مرد پرداخت کند. سپس در صورت رضایت شوهر و دریافت این فدیه، اجازه درخواست طلاق را خواهد داشت.

تفاوت اصلی طلاق خلع و مبارات در چیست؟

در طلاق خلع تنها نفرت زن از مرد وجود دارد اما در طلاق مبارات این نفرت دو طرفه است. در طلاق خلع میزان فدیه پرداختی زن به مرد می‌تواند بیش از میزان مهریه او باشد. این در صورتی است که در طلاق مبارات میزان فدیه پرداختی نمی‌تواند از میزان مهریه تجاوز کند.

عده طلاق خلع و مبارات چقدر است؟

عده طلاق خلع و مبارات 3 دوره عادت ماهانه یا 3 ماه است. در صورت باردار بودن زن، پایان دوره بارداری او به عنوان پایان عده او در نظر گرفته می‌شود.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (8 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

طلاق توافقی یا حق طلاق
طلاق توافقی یا حق طلاق
مزایای حق طلاق برای زن
مزایای حق طلاق برای زن
عده طلاق زن یائسه
عده طلاق زن یائسه
حق طلاق
حق طلاق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)